Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz R Sándor #11229. hozzászólásáraNekem.mindig a láncot szakította el.
Kopott volt a fogaskerék, plusz még kifurtúk a léceket,hogy ne szoruljon alá a csutka.
Válasz R Sándor #11229. hozzászólására512-es eredeti tengelyt tudtam/tudok Kecskeméten egy barátomnál. Viszont azt nem tudom, hogy kompatibilis-e 514-el? Ha érdekel vkit, akkor megkérdem megvan-e még.
Válasz R Sándor #11229. hozzászólásáraNem szoktam nagyon szorosra húzni,mikor kipörög akkor kissé libeg a lánc!Aztán megy úgy egész szezonba!Ha csináltatsz tengelyt,mint írtam is a rádiusz olyan legyen mint a csapágyé!akkor nem kellene törnie!Az úgy elég széles.
Válasz medikus #11228. hozzászólására Hallod , vagyok átkozva
ma elvileg befejeztem a morzsolást letakarítottuk a gépet mondom míg végigmegyek a földön járatom a gépet hagy tisztuljon a belseje , bekapcsoltam az asztalt volt egy kis csattanás és megint eltört a ferde tengely Arra gondolok hogy valami lom lehet a láncon maradt és azt bekapta így túlfeszült a lánc és ez miatt törte el
Válasz R Sándor #11227. hozzászólásáraNem értek annyira hozzá!Kemény se legyen,mert akkor pattan!A másik.Úgy tudom létezik olyan,hogy tengely anyag.Annak a szerkezete állítólag bírja a csavarodást.Én csak ennyit tudok ezekről.Az biztos,hogy mikor dobtengely anyagot esztergáltam,olyan volt mint a csigafúró az anyag szerkezete!
Válasz R Sándor #11201. hozzászólásáraHa jól emlékszem, dominatorhoz is lehetett venni, egyébként egy derékszögű háromszöget képzelj el kb 10- es lemezből vágva
Szép jó estét.
Olyan gondom van, hogy kettesben nagyon hangos a gépem.
1,3,Rüki halk,úgyhogy difit kizárnám.
Levettem elől a lemezt, nem láttam különösebben semmit.
Tengelyek nem lógnak, megfeszítettem spajszerrel.
Fogak látszólag épek.
Mi szokott más lenni?
A homlokfogaskerék tudom hangos, vagy lehet már a fejem zúg nagyon.
Segítsetek ha tudtok.
Köszönöm
Válasz R Sándor #11211. hozzászólásáraIgen!Én idén foglalkoztam vele!Csak a tengelyt az aggyal együtt össze kell próbálni!Rá nem eshet,max 3kg kalapáccsal!Az ország le van terítve a selejt tengellyel,amire ráesik az agy!A kereskedő meg azt mondja ez így jó!Meg ragasszam rá az agyat!!!!Ha megmozdul az ékpályát egy szezon alatt szétszedi,utána a variátor tengely menetet,és az anyát!Ha variálsz,lerúgja az anyát!A tengely alá van szedve 1-2 tizeddel,holott +0,03-al fökötte kellene lenni az egész méretnek.Magyarul csapágy illesztésűnek kell lennie!!Azért van a nagy lehúzó!Erre nagyon figyelj,ha vásárolsz!
Már egyébként a menetvariator jobb oldalán lévő variator tárcsa is meglazult és hallatszik hogy "döcög" minden atfordulaskor azzal mint szoktatok kezdeni új tengely és új agy??
Válasz medikus #11206. hozzászólásáraA menetvariator ekszijtarcsat nem sokat lehet beljebb ütni mert kiutkozik a razoasztal ekszijtarcsajaba így az ék nem lazul meg rendesen ezért spajszerral elkezdtem feszíteni akkor meg az ék lesarkalodik vagy elhajlik.
Válasz medikus #11199. hozzászólásáraIgen. meg a 140 vagy még az feletti kuki . De így legalább jobban zúz és nem csökken a terület teljesítmény átlagos években.
Válasz medikus #11196. hozzászólásáraMeg beraktam a zsalus rostát mert a " reszelő" rostán nem férnek át a szemek akkorák , meg kicsi az áteresztő képessége mert 4 km/h nál megy ki hátul a kuki,
Válasz medikus #11196. hozzászólásáraMeglesz , de majd csak a következő tengely ,mert volt itthon egy tartalék azt gyorsan beraktuk és már ma délután levágtam 4 kocsival.Csak így nem haladok hogy 5 x kell üríteni egy hektáron magasított magtartállyal.
13744 hozzászólás
Válasz masina #11244. hozzászólásáraNem arról van szó!
Válasz medikus #11232. hozzászólására512-es ferdefelhordó felső tengely, csak egy darab, más már nincs.
Válasz kori01 #11242. hozzászólásáraÍgy kitolja a szemetet maga alól.
Válasz medikus #11238. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20201128124015_20201128_123809.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20201128124045_20201128_123812.jpg)
Válasz Berente #11236. hozzászólásáraAlkatrészek között nincs?Ott szokták hirdetni!
Válasz medikus #11238. hozzászólásáraHolnap lefotózom.
Válasz kori01 #11237. hozzászólásáraMit,hol?Mi a technika?
Válasz kori01 #11234. hozzászólásáraMire gondolsz?
Válasz R Sándor #11229. hozzászólásáraNekem.mindig a láncot szakította el.
Kopott volt a fogaskerék, plusz még kifurtúk a léceket,hogy ne szoruljon alá a csutka.
Keresek! Hosszu gabona asztal szállító kocsit...E 512 hez.
Válasz masina #11231. hozzászólásáraKössz de ez ferde felhordó tengely és az utángyártott nincs radiusuolva rendesen ezért akarok gyártatni egyet
Válasz masina #11231. hozzászólásáraEredeti Baján van.
Válasz R Sándor #11227. hozzászólásáraCrMo szeritem ezt keresd szívós anyag tengelynek való
Válasz masina #11231. hozzászólásáraMilyen tengely?Van sok!![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz R Sándor #11229. hozzászólására512-es eredeti tengelyt tudtam/tudok Kecskeméten egy barátomnál. Viszont azt nem tudom, hogy kompatibilis-e 514-el? Ha érdekel vkit, akkor megkérdem megvan-e még.
Válasz R Sándor #11229. hozzászólásáraNem szoktam nagyon szorosra húzni,mikor kipörög akkor kissé libeg a lánc!Aztán megy úgy egész szezonba!Ha csináltatsz tengelyt,mint írtam is a rádiusz olyan legyen mint a csapágyé!akkor nem kellene törnie!Az úgy elég széles.
Válasz medikus #11228. hozzászólására Hallod , vagyok átkozva
Arra gondolok hogy valami lom lehet a láncon maradt és azt bekapta így túlfeszült a lánc és ez miatt törte el![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
ma elvileg befejeztem a morzsolást letakarítottuk a gépet mondom míg végigmegyek a földön járatom a gépet hagy tisztuljon a belseje , bekapcsoltam az asztalt volt egy kis csattanás és megint eltört a ferde tengely
Válasz R Sándor #11227. hozzászólásáraNem értek annyira hozzá!Kemény se legyen,mert akkor pattan!A másik.Úgy tudom létezik olyan,hogy tengely anyag.Annak a szerkezete állítólag bírja a csavarodást.Én csak ennyit tudok ezekről.Az biztos,hogy mikor dobtengely anyagot esztergáltam,olyan volt mint a csigafúró az anyag szerkezete!
Medi C 45 ös anyagból a ferde felhordó tengely jó lesz ?? Vagy van jobb anyag erre?
Válasz ...:::Pisti:::... #11225. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm.
A tartályban a középső facsapágyat nemtudja valaki lehet e helyetesíteni rendés fémcsapágyal ami passzolna abba a csapágyházba??
6208
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20201126122314_img_20201126_122237.jpg)
Válasz medikus #11222. hozzászólásáraNemtudja véletlenül hanyas csapágy megyen arra a csigára a szijtárcsás oldalon??
Válasz medikus #11222. hozzászólásáraAkkor jo,féltem hogy a 12es é rövidebb
Válasz Gyurkesz1 #11221. hozzászólásáraA szélesség miatt passzolni kellene!
Üdv,magtartály aljába a csiga passzol 512esből??
Válasz ...:::Pisti:::... #11219. hozzászólásáraLehet!Lényeg hogy menjen most!!!!
Lehet csak én sokallok befele
Válasz medikus #11217. hozzászólásáraMióta megvan hangos a kettes, lehet csak én sok állok befele
Válasz ...:::Pisti:::... #11216. hozzászólásáraNem tudom!Emeld meg!Ha billen a kerék?Forgasd meg!
Válasz medikus #11215. hozzászólásáraDe csak kettesben hangolna?
Válasz ...:::Pisti:::... #11213. hozzászólásáraKerékcsapágy törés?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz R Sándor #11201. hozzászólásáraHa jól emlékszem, dominatorhoz is lehetett venni, egyébként egy derékszögű háromszöget képzelj el kb 10- es lemezből vágva
Szép jó estét.
Olyan gondom van, hogy kettesben nagyon hangos a gépem.
1,3,Rüki halk,úgyhogy difit kizárnám.
Levettem elől a lemezt, nem láttam különösebben semmit.
Tengelyek nem lógnak, megfeszítettem spajszerrel.
Fogak látszólag épek.
Mi szokott más lenni?
A homlokfogaskerék tudom hangos, vagy lehet már a fejem zúg nagyon.
Segítsetek ha tudtok.
Köszönöm
Válasz R Sándor #11211. hozzászólásáraIgen!Én idén foglalkoztam vele!Csak a tengelyt az aggyal együtt össze kell próbálni!Rá nem eshet,max 3kg kalapáccsal!Az ország le van terítve a selejt tengellyel,amire ráesik az agy!A kereskedő meg azt mondja ez így jó!Meg ragasszam rá az agyat!!!!
Ha megmozdul az ékpályát egy szezon alatt szétszedi,utána a variátor tengely menetet,és az anyát!Ha variálsz,lerúgja az anyát!A tengely alá van szedve 1-2 tizeddel,holott +0,03-al fökötte kellene lenni az egész méretnek.Magyarul csapágy illesztésűnek kell lennie!!Azért van a nagy lehúzó!
Erre nagyon figyelj,ha vásárolsz!
Már egyébként a menetvariator jobb oldalán lévő variator tárcsa is meglazult és hallatszik hogy "döcög" minden atfordulaskor azzal mint szoktatok kezdeni új tengely és új agy??
Válasz R Sándor #11209. hozzászólásáraA fejét hozzá hegesztem egy ütőkalapácshoz,és azzal kikalapálom!Utána vagy ék csere,vagy köszörűvel helyrehozom!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz medikus #11206. hozzászólásáraA menetvariator ekszijtarcsat nem sokat lehet beljebb ütni mert kiutkozik a razoasztal ekszijtarcsajaba így az ék nem lazul meg rendesen ezért spajszerral elkezdtem feszíteni akkor meg az ék lesarkalodik vagy elhajlik.
Válasz 44claasgarantos #11207. hozzászólásáraMit?
SOLTVATKERT KISKUN AGRO én ott vetem
Válasz R Sándor #11205. hozzászólásáraHogy csinálod? Hol?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz medikus #11204. hozzászólásáraValószínű nem tudom a technikáját.
Válasz R Sándor #11201. hozzászólásáraMiért?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Szabolcsi1 #11202. hozzászólásáraNekem még megvan!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz R Sándor #11201. hozzászólásáraAz Szk5-ös kombájnokhoz tartozék volt a kiszedő .![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Orros ék kiszedésről nincs valami videótok ??? Mindíg szívok vele![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz medikus #11199. hozzászólásáraIgen. meg a 140 vagy még az feletti kuki . De így legalább jobban zúz és nem csökken a terület teljesítmény átlagos években.
Válasz R Sándor #11198. hozzászólásáraAz 5 sor!
Válasz medikus #11196. hozzászólásáraMeg beraktam a zsalus rostát mert a " reszelő" rostán nem férnek át a szemek akkorák , meg kicsi az áteresztő képessége mert 4 km/h nál megy ki hátul a kuki,![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz medikus #11196. hozzászólásáraMeglesz , de majd csak a következő tengely ,mert volt itthon egy tartalék azt gyorsan beraktuk és már ma délután levágtam 4 kocsival.Csak így nem haladok hogy 5 x kell üríteni egy hektáron magasított magtartállyal.
Válasz medikus #11194. hozzászólásáraOlyan rádiuszt esztergáljatok neki,mint ami a csapágynak is van!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)