Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz lovasnorbi #9588. hozzászólásáraHa felvariálod! Ha gondolkozol rá jössz!A variátor tárcsa külső fele nem mozog!!!!!!!A váltón a kuplung csak akkor megy szét,ha fel variálsz!Akkor van külső vonalban!Ha nincs vonalban,annyit húzol a szíjon,hogy vonalban legyen!Levariálva ha feszíted a szíjat,elgörbülhetnek a tengelyek,vagy eltörik a nyelestengely!!!!!Jobb eset ha szíj szakad szét!Gondolkozzz!!!!!!!!!
Válasz medikus #9586. hozzászólásáraAkkor ha teljesen felvariálom akkor tudom beállítani hogy egy vonalban fussanak ? Az jelenthet problémát , hogy összerakáskor a menetvariátor dugattyúi becsúsztak ? Vagy majd az olaj kinyomja ?
Válasz lovasnorbi #9581. hozzászólásáraA variátor tárcsa nyílása van megadva csak!Az 90mm teljesen levariálva!!Az nem jelenti azt hogy kisebb nem lehet!Hol nézed a stíjtárcsa vonalát?
Válasz medikus #9580. hozzászólásáraaz a probléma , hogy nem fut egy vonalban az első és a hátsó menetvariátortárcsa hiába feszítem a szíjat nem változik , a 2db 12-es csavart már behajtottam ameddig lehet , a tárcsák nyílása 85 mm .
Menetvariátornál mit csináljak hogy egy vonalban fusson az első szíjtárcsa és a variátortárcsa ? A 2 db 12-es csavar vissza van hajtva ameddig lehet , a tárcsák nyílása 85. próbáltam feszíteni is a szíjat , de akárhogy feszítem nem változik.
Bontódik egy E 512 -es kombájn. A legtöbb alkatrésze megegyezik az E 514 -esével. Érdeklődni telefonon. Vágóasztal és rosták nincsenek. Azonkvűl szinte minden van. a hátsó hd kitűnő állapotbna van.
Válasz medikus #9572. hozzászólásáraElvileg ha így áll,akkor ha rendesen keményre van húzva a fékdobot felfogó 12-es csavar,(a tengely végében)nem kellene mozognia!
Válasz lovasnorbi #9570. hozzászólására Szerintem nem ebben még benne az anyag.Amúgy nem mozog az ki be egész nap, de majd Medi mindjárt beleolvas és kitalál valamit. Én visszaraktam úgy ahogy volt, nem görcsöltem rajta.
Válasz R Sándor #9569. hozzászólásáraSajnos nem új , de akkor ha minden igaz , különösebb kopást pl. bordáknál ez a mozgás nem idéz elő nagy mértékben , vagy gyorsan ?
Válasz lovasnorbi #9568. hozzászólására Az enyém is mozog , de gondolom a tiéd se új.Van benne annyi kilométer mintha megjárta volna a holdat kétszer oda vissza. Egyébként biztos be lehet hézagolni ha van rá kedved, meg időd.
szelelőnél a variátor rugót hogyan tudom leszedni ? gondolom ott is valami hasnló módon mint a dobvariátornál össze kell nyomatni a rugót aztán úgy ereszteni vissza ?
Menetvariátornál a 3 csap perselyei helyett van valami jobb megoldás (más anyag stb...)? Vagy ha kikopik akkor perselycsere , aztán egy darabig bírja ?
Válasz lovasnorbi #9541. hozzászólására A régi kombájnomon egysoros szijtárcsa volt úgy vettem rá egy zúzós 4011 sa asztalt, simán vitte az egy szíj, annyi hogy egy kicsit többet kell fújkálni a hűtőt mert hajlamosabb lesz a melegedésre.
Válasz medikus #9540. hozzászólásáraHalottam olyat is hogy a ferdefelhordó meghajtó szíj helyett kell szélesebbet tenni , azt muszáj , vagy elviszi azzal is ami fent van?
13739 hozzászólás
Válasz lovasnorbi #9588. hozzászólásáraHa felvariálod! Ha gondolkozol rá jössz!A variátor tárcsa külső fele nem mozog!!!!!!!A váltón a kuplung csak akkor megy szét,ha fel variálsz!Akkor van külső vonalban!Ha nincs vonalban,annyit húzol a szíjon,hogy vonalban legyen!Levariálva ha feszíted a szíjat,elgörbülhetnek a tengelyek,vagy eltörik a nyelestengely!!!!!Jobb eset ha szíj szakad szét!Gondolkozzz!!!!!!!!!
Válasz sanyi1965 #9587. hozzászólására+mekkora az ékszíj?
Válasz medikus #9586. hozzászólásáraAkkor ha teljesen felvariálom akkor tudom beállítani hogy egy vonalban fussanak ? Az jelenthet problémát , hogy összerakáskor a menetvariátor dugattyúi becsúsztak ? Vagy majd az olaj kinyomja ?
Válasz medikus #9586. hozzászólásáranem biztos hogy kombájn variátor ékszíjtárcsákkal szerelt a gépe.
Válasz lovasnorbi #9585. hozzászólásáraLevariált állapotban hogy gondolod?
Válasz medikus #9584. hozzászólásáraLe van variálva .
Válasz lovasnorbi #9583. hozzászólásáraTeljesen felvariált állapotban? Akkor még feszíteni kell a szíjon!!!!!!!!!!!!!!
Válasz medikus #9582. hozzászólására egy egyenes u szelvényt odatettem az első és a hástó szíjtárcsa külső oldalához , és nem fekszik fel végig .
Válasz lovasnorbi #9581. hozzászólásáraA variátor tárcsa nyílása van megadva csak!Az 90mm teljesen levariálva!!Az nem jelenti azt hogy kisebb nem lehet!Hol nézed a stíjtárcsa vonalát?
Válasz medikus #9580. hozzászólásáraaz a probléma , hogy nem fut egy vonalban az első és a hátsó menetvariátortárcsa hiába feszítem a szíjat nem változik , a 2db 12-es csavart már behajtottam ameddig lehet , a tárcsák nyílása 85 mm .
Válasz lovasnorbi #9579. hozzászólásáraAkkor fussunk neki!Mit akarsz attól a 3 csavar lazításától?Egyáltalán mi a gond?
Válasz medikus #9577. hozzászólásáraA gépkönyv az írja lazítsam meg a kuplungnál a 3 csavart , az a beállításnál is szükséges ?
Válasz medikus #9577. hozzászólásáraÍgy próbáltam de nem sikerült.
Válasz lovasnorbi #9526. hozzászólásáraEzt csináld!
Menetvariátornál mit csináljak hogy egy vonalban fusson az első szíjtárcsa és a variátortárcsa ? A 2 db 12-es csavar vissza van hajtva ameddig lehet , a tárcsák nyílása 85. próbáltam feszíteni is a szíjat , de akárhogy feszítem nem változik.
Válasz medikus #9573. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget mindenkinek
Tisztelt Fórumtársak!
Bontódik egy E 512 -es kombájn. A legtöbb alkatrésze megegyezik az E 514 -esével. Érdeklődni telefonon. Vágóasztal és rosták nincsenek. Azonkvűl szinte minden van. a hátsó hd kitűnő állapotbna van.
06 30 586 63 81
Válasz medikus #9572. hozzászólásáraElvileg ha így áll,akkor ha rendesen keményre van húzva a fékdobot felfogó 12-es csavar,(a tengely végében)nem kellene mozognia!
Válasz lovasnorbi #9568. hozzászólásáraHa a 2 csapágyat fordítva szereled be,akkor nem fog csúszkálni a tengely a csapágyban!
Válasz lovasnorbi #9570. hozzászólására Szerintem nem ebben még benne az anyag.Amúgy nem mozog az ki be egész nap, de majd Medi mindjárt beleolvas és kitalál valamit. Én visszaraktam úgy ahogy volt, nem görcsöltem rajta.
Válasz R Sándor #9569. hozzászólásáraSajnos nem új , de akkor ha minden igaz , különösebb kopást pl. bordáknál ez a mozgás nem idéz elő nagy mértékben , vagy gyorsan ?
Válasz lovasnorbi #9568. hozzászólására Az enyém is mozog , de gondolom a tiéd se új.Van benne annyi kilométer mintha megjárta volna a holdat kétszer oda vissza. Egyébként biztos be lehet hézagolni ha van rá kedved, meg időd.
Normális az ha a lehajtásnál ez a tengely a csapágygörgőknél mozog a váltó fele oda-vissza kb 2mm-t ? (le van bontva a féltengely is meg a fékdob)
Válasz medikus #9564. hozzászólásáraBocs,most néztem kinek írtad. Mellé. Szori.
Válasz medikus #9564. hozzászólásáraDe barát de van. Csak vissza kellett menjek a tehergépjárműért az előző földre. A kerékpár a juhászomé. NEM ELADÓ.
Válasz medikus #9564. hozzászólásáraA 2-es meg robotpilótáva megy hehe.
Válasz Sötét Paraszt #9563. hozzászólásáraMilyen paraszt ha még 1 barát se nincs?
Válasz medikus #9562. hozzászólásáraA paraszt maga arat, akkor valahogy haza kő menni szállítójárműé hehe.
Válasz Pabema #9561. hozzászólásáraLáttunk ilyet,a gép farára felkötve!Elég baj az,ha már a tulaj is csak ennyire bízik a technikában!
Gondoljatok a hazaútra,ha megállna a technika.
Válasz medikus #9559. hozzászólásáraokés , köszönöm
Válasz lovasnorbi #9558. hozzászólásáraNem!Ha leveszed a szíjat,a belső tárcsát kézzel is bentebb tudod nyomni!
Válasz medikus #9557. hozzászólásáranem kell akkor összenyomatni a rugót , vagy ez nem olyan erős ?
Válasz lovasnorbi #9556. hozzászólásáraA tengely végéből kiveszed a stiftet,lehúzod a szíjtárcsát és ennyi!
szelelőnél a variátor rugót hogyan tudom leszedni ? gondolom ott is valami hasnló módon mint a dobvariátornál össze kell nyomatni a rugót aztán úgy ereszteni vissza ?
Válasz medikus #9554 hozzá
Akkor jó
Válasz lovasnorbi #9553. hozzászólásáraKikopik!10 év múlva!
Menetvariátornál a 3 csap perselyei helyett van valami jobb megoldás (más anyag stb...)? Vagy ha kikopik akkor perselycsere , aztán egy darabig bírja ?
Válasz medikus #9551. hozzászólásáraköszönöm
Válasz lovasnorbi #9550. hozzászólásáraPasszol.
De attól függetlenül az alsó és a felső rosta méretben passzol?
Válasz lovasnorbi #9548. hozzászólásárapl:rostatoldat.
Válasz medikus #9547. hozzászólásáravan eltérés közöttük ?
Válasz lovasnorbi #9545. hozzászólásáraBelerakható!
Válasz lovasnorbi #9541. hozzászólására A régi kombájnomon egysoros szijtárcsa volt úgy vettem rá egy zúzós 4011 sa asztalt, simán vitte az egy szíj, annyi hogy egy kicsit többet kell fújkálni a hűtőt mert hajlamosabb lesz a melegedésre.
Válasz medikus #9544. hozzászólásáraNem tudom , csak érdeklődtem .512-514 rostái megegyeznek ?
Válasz lovasnorbi #9543. hozzászólásáraMiért ne bírná?
Válasz medikus #9542. hozzászólásáraTe is zúzóssal vágod ? Ifa motor bírja rendesen ?
Válasz lovasnorbi #9541. hozzászólásáraNekem sosem volt baj vele!
Válasz medikus #9540. hozzászólásáraHalottam olyat is hogy a ferdefelhordó meghajtó szíj helyett kell szélesebbet tenni , azt muszáj , vagy elviszi azzal is ami fent van?