Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Kovika84 #9188. hozzászólásáraKosár toldatot belemezeltem(és ezzel meg toldottam kicsit), így nem került annyi a rázóasztalra, csak amit átbökött a kosáron...ígyis majd tartályonként pucolni kellett a zöldbesebb részen.Ennek a megoldása az, hogy cserélje ki a dobkosarat akinek 2 anyja van....Kolega gabona kosárral vágta ugyanazt a fajtát, 20onpár hektáron egyszer sem kellett pucolnia!
Válasz 44claasgarantos #9187. hozzászólásáraSzerintem a kosarat érdemes kicserélni azon a fél órán nem múlik a dolog. A lemezelés a szalmarázó ládán már húzósabb, elég szűk a hely odabent viszont a betét élettartama hosszabb ha le lemezelik, az a sok napraforgó szár képes kiszaggatni. Nekem inkább a lehulló napraforgó szárral gyűlik meg a bajom ami feltorlódik időnként a rázóasztalon a menetvariátor tengelynek köszönhetően. Ezzel ki hogyan áll?
Válasz Berente Antal #9184. hozzászólására Én egyenlőre csak annyit csaltam átszerelésnél hogy a szalmarázó ládák lemezelését nem szedtem le gabonánál, de lehet, én is kipróbálom kuki kosárral, már amúgy is gondolkoztam rajta.
Válasz R Sándor #9183. hozzászólásáraMiért ne csépelné? Pedig a beállítások ugyanazok. Az ettől fiatalabb kombájnokon nem cserélgetnek semmit. Az elv ugyan az. A lemezelés nincs bent gabonánál.
Válasz Berente Antal #9182. hozzászólására És így is kicsépeli rendesen, mert a gabonakosárban sokkal sűrűbben vannak a kereszt lécek?? A doblemezelést is benne hagyod ??
Válasz lac* #9176. hozzászólásáraOda sehogy.Csak akkor kell(kellene)ha elejtesz egy csavart meg beadni egy lemezt,és kivenni a betétet!Ne kelljen kibújni!
Válasz lac* #9172. hozzászólásáraSzerintem nagyon egyszerű!Mielőtt átszerelek,én mindig kijáratom a gépet,levegővel meg minden le van fújva,és nincs ott semmi,se por se törek!Már több mint 1 hete átszereltem,lefényképeztem volna!A ládákat is egyedül lemezelem,pedig az enyém cserélhető betétes!
Válasz medikus #9171. hozzászólásáraAz lehet,ha nem szorul meg,meg azok az idétlen csapok hátul.Persze,egy emberes ha már be van emelve.
Én utáltam ezt az állandó átszerelgetést abban a porban ami ott van
Válasz lac* #9170. hozzászólására20 perc alatt biztos hogy kiveszem!A másik annyi betenni,beállítva!
2 ember ki és be emeli!Csak addig kell segítség,amíg feltesszük előre a dob elé!Utána mindent egyedül megoldok!
Válasz medikus #9160. hozzászólására200 kiló vagyok, igaz nem mind izom, de ha kézzel megmozgatom lóg, ugyis szétszedem mert a rezgés bajt fog csinálni.
Köszönöm
Nem akarom elkiabálni, de amúgy jó kis gép ez a tizennégyes
Válasz ...:::Pisti:::... #9159. hozzászólásáraElőször is egy léccel a vázról próbáld meg,megemelni a szíjtárcsát.Akkor kiderül hogy valóban lóg e.A bordán a kuplungtárcsák vannak.A szíjtárcsa 2 csapágyon forog a nyelestengelyen,kinyomott kuplungnál.A nyelestengely nagy csapágya lóghat,és az még az alu házban is lóghat!Elég idióta megoldás,mert a nyelestengely csak akkor kap olajzást,ha megy a gép.Akkor megy fel a fogaskerekeken az olaj.Álló helyzetben nem is jó,sokáig járatni!
Üdv. Nekem pedig a menetvariátor rugós része lóg, ezért felvariálva remeg minden,még a fogam is hullik kifele. Mitől lehet? A nyelestengely bordáján lóg, vagy tengelyestül szokott lógni csapágy miatt? Szotyiig meg akarom csinálni.
Előre is köszönöm.
Sziasztok....a menetvariátor tengely csapágya (A MOTORTÓL VALÓ MEGHAJTÁS OLDALÁN) produkálhat olyat hogy visít..de miután picit fel vagy le variálok rögtön eltűnik a hang,aztán meg visszajön.
Válasz Kovika84 #9144. hozzászólásáraNem!Arra a szeleprészre ami konkrétan a variátort működteti!Alkatrészek között hirdeti Bűkkhegyi!A nyomás szabályozót hiába cseréled ha minden más működik!!!!!!!!!!!!
13739 hozzászólás
Válasz Kovika84 #9188. hozzászólásáraKosár toldatot belemezeltem(és ezzel meg toldottam kicsit), így nem került annyi a rázóasztalra, csak amit átbökött a kosáron...ígyis majd tartályonként pucolni kellett a zöldbesebb részen.Ennek a megoldása az, hogy cserélje ki a dobkosarat akinek 2 anyja van....Kolega gabona kosárral vágta ugyanazt a fajtát, 20onpár hektáron egyszer sem kellett pucolnia!
Válasz 44claasgarantos #9187. hozzászólásáraSorsold ki!
Válasz 44claasgarantos #9187. hozzászólásáraSzerintem a kosarat érdemes kicserélni azon a fél órán nem múlik a dolog. A lemezelés a szalmarázó ládán már húzósabb, elég szűk a hely odabent viszont a betét élettartama hosszabb ha le lemezelik, az a sok napraforgó szár képes kiszaggatni. Nekem inkább a lehulló napraforgó szárral gyűlik meg a bajom ami feltorlódik időnként a rázóasztalon a menetvariátor tengelynek köszönhetően. Ezzel ki hogyan áll?
hát akkor szereljek vagy ne maragyon a gabona kosár kukira vagy kivele
Válasz R Sándor #9185. hozzászólásáraA szalmarázókhoz sincs hozzányúlva.
Válasz Berente Antal #9184. hozzászólására Én egyenlőre csak annyit csaltam átszerelésnél hogy a szalmarázó ládák lemezelését nem szedtem le gabonánál, de lehet, én is kipróbálom kuki kosárral, már amúgy is gondolkoztam rajta.
Válasz R Sándor #9183. hozzászólásáraMiért ne csépelné? Pedig a beállítások ugyanazok. Az ettől fiatalabb kombájnokon nem cserélgetnek semmit. Az elv ugyan az. A lemezelés nincs bent gabonánál.
Válasz Berente Antal #9182. hozzászólására És így is kicsépeli rendesen, mert a gabonakosárban sokkal sűrűbben vannak a kereszt lécek?? A doblemezelést is benne hagyod ??
Válasz R Sándor #9180. hozzászólásáraIgen, 6 éve. Soha nem használtam a gabonakosarat.
Válasz medikus #9179. hozzászólásáraráértek
Válasz Berente Antal #9178. hozzászólására Te kuki kosárral vágod a gabonát???
Válasz Berente Antal #9178. hozzászólásáraMert gyártottak hozzá!
Minek cserélitek a kukorica kosarat? Kalászosban ugyanolyan jó...
Válasz lac* #9176. hozzászólásáraOda sehogy.Csak akkor kell(kellene)ha elejtesz egy csavart meg beadni egy lemezt,és kivenni a betétet!Ne kelljen kibújni!
Válasz medikus #9175. hozzászólásáraMondtam már,h profi vagy 14-es témakörbe.De a ládákat én is egyedül lemezeltem,hogy fér oda több ember?
Válasz lac* #9172. hozzászólásáraSzerintem nagyon egyszerű!Mielőtt átszerelek,én mindig kijáratom a gépet,levegővel meg minden le van fújva,és nincs ott semmi,se por se törek!Már több mint 1 hete átszereltem,lefényképeztem volna!A ládákat is egyedül lemezelem,pedig az enyém cserélhető betétes!
Válasz 44claasgarantos #9173. hozzászólásáraAzzal a megoldással az a baj,hogy ha gazos a terület,azt is lekaszálod,annak meg az összes magja a tartályban köt ki!
tavaly én is igy vágtam egy hektárt mert nemvolt hozzá semi
Válasz medikus #9171. hozzászólásáraAz lehet,ha nem szorul meg,meg azok az idétlen csapok hátul.Persze,egy emberes ha már be van emelve.
Én utáltam ezt az állandó átszerelgetést abban a porban ami ott van
Válasz lac* #9170. hozzászólására20 perc alatt biztos hogy kiveszem!A másik annyi betenni,beállítva!
2 ember ki és be emeli!Csak addig kell segítség,amíg feltesszük előre a dob elé!Utána mindent egyedül megoldok!
Válasz medikus #9166. hozzászólásáranem vagy kezdő a témában,de ennyi idő alatt nem hiszem ,hogy kiveszed a gabonát és berakod a kuk kosarat
Válasz 44claasgarantos #9167. hozzászólásáraHova?Minek?
Válasz medikus #9163. hozzászólásáraVan akinek nem számít, hogy át kéne szerelni
https://youtu.be/SLEaFKL-HuA
kel vagy négy ember hozzá tuti
Válasz lac* #9165. hozzászólásáraAnnyira mint a másikat!15-20 perc!
Válasz 44claasgarantos #9164. hozzászólásárameg betenni sem egyszerű
gabona asztal fel tálcázva szombaton hoztam hozzá kukorica kosarat hogy naprafogora feltegye nem tudom de rohadt nehéz az már biztos a kuki kosár
Valamiért gyártottak hozzá cuccot!Még láda takaró lemezt is!
gépészek ki hogyan szerel át napraforgora a dobot kőtelező belemezelni illetve kukorica kosarat feltení vagy gabona kósáral is mehet
Válasz medikus #9160. hozzászólására200 kiló vagyok, igaz nem mind izom, de ha kézzel megmozgatom lóg, ugyis szétszedem mert a rezgés bajt fog csinálni.
Köszönöm
Nem akarom elkiabálni, de amúgy jó kis gép ez a tizennégyes
Válasz ...:::Pisti:::... #9159. hozzászólásáraElőször is egy léccel a vázról próbáld meg,megemelni a szíjtárcsát.Akkor kiderül hogy valóban lóg e.A bordán a kuplungtárcsák vannak.A szíjtárcsa 2 csapágyon forog a nyelestengelyen,kinyomott kuplungnál.A nyelestengely nagy csapágya lóghat,és az még az alu házban is lóghat!Elég idióta megoldás,mert a nyelestengely csak akkor kap olajzást,ha megy a gép.Akkor megy fel a fogaskerekeken az olaj.Álló helyzetben nem is jó,sokáig járatni!
Üdv. Nekem pedig a menetvariátor rugós része lóg, ezért felvariálva remeg minden,még a fogam is hullik kifele. Mitől lehet? A nyelestengely bordáján lóg, vagy tengelyestül szokott lógni csapágy miatt? Szotyiig meg akarom csinálni.
Előre is köszönöm.
Válasz medikus #9157. hozzászólásáraVedd le!
Válasz Gyurkesz1 #9156. hozzászólásáraedd le a szíjakat úgy
forgasd meg!A fém vezeti a hangot!
Sziasztok....a menetvariátor tengely csapágya (A MOTORTÓL VALÓ MEGHAJTÁS OLDALÁN) produkálhat olyat hogy visít..de miután picit fel vagy le variálok rögtön eltűnik a hang,aztán meg visszajön.
Válasz MIHI10045 #9154. hozzászólásáraSzerintem igen.
Válasz MIHI10045 #9153. hozzászólásáraMármint hogy az egész kiveszem és be????
Üdv fülke ventilátor 512-sé paszol a514-be??
Válasz ...:::Pisti:::... #9151. hozzászólásáraAmilyet és ahol találsz!Nem kell minőségi,jó a szlovák!
Üdv.
3HB 3800as cséplőszíjat hol és milyet érdemes venni?
Köszöntem
Válasz Szem Howkinsz #9149. hozzászólásáraAkkor már helyen is vagy!
Válasz medikus #9148. hozzászólásáraTudom tengeri 1 m3 =7,5 mázsa !
Trikitálé =6,5-7mázsa 1m3
Válasz Szem Howkinsz #9147. hozzászólásáraEgyszerű! X fajsúly.
Megkérdezhetem E-514 kombánjban 3,6m3 magtartálya
abba hány mázsa tengeri vagy Gabonaféle fér bele?
Válasz medikus #9145. hozzászólásáraJaaa így már érthető Egyébként másnap már újra működött a mocsok Kukorica aratásig meg lesz nézve azért. Köszi!
Válasz Kovika84 #9144. hozzászólásáraNem!Arra a szeleprészre ami konkrétan a variátort működteti!Alkatrészek között hirdeti Bűkkhegyi!A nyomás szabályozót hiába cseréled ha minden más működik!!!!!!!!!!!!
Válasz medikus #9142. hozzászólásáraArra a szelepre gondolsz ami a vezértömben az imbuszcsavar alatt van? Nemrégiben volt róla szó.
Válasz medikus #9141. hozzászólásáraAz a szíjtárcsa szabadfutó golyós csapágy van a ķözepén 2darab
Válasz Kovika84 #9138. hozzászólásáraSzelep csere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz MIHI10045 #9139. hozzászólásáraA másik felénél kellene kezdeni!Vagy az a szíjtárcsa egyben van a tengellyel?