Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kalászosok műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
Hirdetés
![Mikrobiológiai készítmények alkalmazása napraforgóban – megoldás a Macrophomina ellen is! Mikrobiológiai készítmények alkalmazása napraforgóban – megoldás a Macrophomina ellen is!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9098/cikk_79098/napraforgo------_fill_540x300_0.jpg)
Mikrobiológiai készítmények alkalmazása napraforgóban – megoldás a Macrophomina ellen is!
A napraforgó-termesztők számos kihívással szembesülnek, amelyek hatással vannak...![A napraforgó vízhasznosítása A napraforgó vízhasznosítása](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9079/cikk_79079/napraforgo2_fill_540x300_0.jpg)
2450 hozzászólás
Válasz #1450. hozzászólásra
100-150 ért hirdetnek bontott jó motort?Nekem is van egy,csak a forgattyúsház régi,a többi mind új,100 órát ment!Új főtengely,teflonos dugó,hüvely garnitúrával,felújított hengerfejek,űj alu vízcsövek,olajszivattyú,komplett olajszűrőház,nyomás szabályzóval! Az mit ér?
Válasz #1449. hozzászólásra
Az nem sok...
Válasz #1448. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
640 kiló vas,15 kiló alumínium!
Válasz #1447. hozzászólásra
Van egy négyhengeres motorom kompresszió nuku,mennyit lehet érte kérni...
Válasz #1446. hozzászólásra
Bükkhegyi hirdet 6db-t!!
üdv mindenki
keresek 23,1-26os jó állapotú gumit 1-2 db-ot
ha tud valaki segítsen milyen méretűt tudok még alátenni ezen kívül?
Válasz #1443. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Ez a gép kalászost nem is szoktt vágni hogy nincs hozzá asztal
Válasz #1440. hozzászólásra
Tied ez a gep?
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/szantofoldi-betakaritogep/fortschritt-e-516/h_6512147?ref=4f5b5c65
Válasz #1441. hozzászólásra
A csillagos motort nem adják ingyen.Ezen kivül még négy darab van összesen...
Válasz #1440. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Az ára is sütemény
Sütemény...
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150304220220_m_hdrescher_mdw_518.jpg)
Válasz #1438. hozzászólásra
ugy csináltam de mégsem jó, de hátha másnak sikerül
Válasz #1437. hozzászólásra
Másoltak a képek tömörítés nélkül .
Mentsd le a gépedre akkor kitudod nagyítani és máris jól olvasható
Válasz #1435. hozzászólásra
jók ezek a képek, de nem tudnád esetleg bescannelni, igy nem nagyon lehet elolvasni
köszi
Üdv ! Érdeklődnék nincs-e valakinek eladó magyar nyelvű Fortschritt E 516 gépkönyve ?
Válasz #1425. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150215090043_img_20150215_0001.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150215090111_img_20150215_0002.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150215090236_img_20150215_0003.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150215090310_img_20150215_0004.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150215090343_img_20150215_0005.jpg)
A leg lényegesebbek ezek , főleg a kasza meghajtás beállítása , ha az írás szerint van beállítva sohasem törik széjjel a vágóasztal .
Válasz #1433. hozzászólásra
![smile huh](/oldforum/images/smiles/huh.gif)
Jelenleg minden alkatrész beszerezhető a 16-oshoz viszonylag jó minőségben. Ezt úgy értem hogy többnyire sokkal jobbak mint anno a Tsz-es időkbeli utánzatok.
De van szívás Pl mahtartálytöltócsiga alján a kúpos résznél hiányzott egy 15 mm-nyi levél darabka ezért beletömte a cspágyba a búzát és megszorult
1379 hozzászólásban nagyjából összeszedtem mire érdemes figyelni .
És végül a lényeg ami tegnap lemaradt . Az én tarifámmal számolva kb. 50 ha kell kibírnia hogy megtérüljön a 400 000 Ft
Válasz #1432. hozzászólásra
Köszi az ízelítőt!
Van olyan dolog, ami szívást okoz, ha nem figyelek eléggé a vásárlásnál?
Válasz #1429. hozzászólásra
Néhány részlet .
Pl. én olyan helyen lakom ahol mindenhová eltudok menni 6 m-es asztallal átszerelés nélkül , a kis darabokra is . Ha kifogsz egy viszonylag ép darabot
1 millio körül asztalllal kocsival egyútt kb. 600 000 Ft-ot ér rosszvasként , vagyis durván 400 000 Ft-t kell biztosan kigazdálkodnod hogy ne bukjál vele.
Dobjatok mar fel kepet a 16 os kabin belsejerol meg a kezeloszervekrol,regebben meg en is 16 akartam venni,de jopar megnezett utann lemondtam rola!
Válasz #1428. hozzászólásra
Köszönöm !
Éves szinten hány ha-ért éri meg egy 516-ost beállítani? A Fortschrittekhez vagy a régebbi Classokhoz (105) könyebb alkatrészt szerezni?
Válasz #1427. hozzászólásra
Az ülés mellett balra , a dobkosár leeresztö kart látod , elöbre balról jobbra cséplö kapcsoló vágóasztal kapcsoló , ürítöcsiga kapcsoló, bal taposópedál vágóasztal kikapcsolója , a jobb pedál vágóasztal emelö ,
Felül jobbra elöl kis kar kézifék , mellette nagyobb lapos a vágóasztal hajtás irány fordítója , a legnagyobb kar a meneteló szabályzó .
Hátrébb a rövidebb 3 horonyba húzható kar a gabona asztalt szabályozza motolla fordulat magasság horizontális helyzet , a hosszabb ürítőcsiga nyitás vágóasztal behúzás , dobfordulat
Üdv ! Nemrégiben vettünk egy Fortschritt E 516 -os kombájnt és még elég tapasztalatlan vagyok vele kapcsolatban , azt szeretném kérdezni , hogy a fülkében melyik kar mire szolgál ?
Válasz #1418. hozzászólásra Azért nem látsz olajmentes 106-ost,mert állandóan kókányolsz és kókány tanácsokat adsz
Válasz #1424. hozzászólásra
Ok , előre is köszönöm .
Válasz #1422. hozzászólásra
Nekem akad ha minden igaz , majd bemásomlom és elküldöm
Válasz #1416. hozzászólásra
Sajnos már nehezen elérhető a gyári vízpumpa hozzájuk,a felújított meg szar.Nekem volt olyan,hogy felraktam a felújítottat és jobban folyt mint amit levettem.
A karmantyúzást és gumigyűrűzést viszont már meg lehet csinálni jóra is,és jobb lesz mint újkorában.
Üdv . Érdeklődnék , hogy valaki tudna-e nekem küldeni Fortschritt E 516 beállítási táblázatot ?
Természetesen nem vitatom a márkák közötti minőségbeli különbséget .
De szerelőként van szerencsém javítani Pl. Lexiont és láss csodát neki is vannak gyenge pontjai , íme néhány megforgő csapágyak a motornál lévő osztóműben , a járőheveder hajtőkereke meglazul a bordástengelyen utána leszabja a rögzíttó fedelet és kipottyan a kerék elég gázos hiba mert járóképtelen lesz a technika .
De az IFA motorok és a DDR-s cuccok jó minőségűek.
Ha megkapják rendesen a karbantartást olaj és szűrö cseréket akkor tartósak .Egykönnyen nem megy tönkre sem az adagoló sem a tápszivattyú
Válasz #1396. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
jövőre eladó lesz, valószínű,
földterület nő és sajnos ezzel a géppel nem győzöm, a tavalyi év is necces volt, biztos vissza fogom sírni de ez van
tudtok segíteni mennyi pénzt lehet elkérni ezért?
kitűnő állapot, pöccre indul, szervizelve vigyázva rá,
kukorica asztal, gabona asztal+ kocsi, másik ferde felhordó, sok ékszíj, első és hátsó pótkerék (gumi felnivel, 23,1*26) +ezaz
ez egyértelmű.
Válasz #1416. hozzászólásra.Ha nem minőségi alkatrészt használsz,előfordul.De nem láttam még egy 106 ost sem,amelyiknek ne lett volna olajos a ferdefelhordója!Az olajszivárgástól!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #1415. hozzászólásra
Melyik a jobb?
Válasz #1414. hozzászólásra
Nekem is volt 512 évekig, mikor leélődött teljesen akkor úgy számoltam hogy 1,5- 2 millából lehetett volna felújítani. Ott a motor is meg a hűtő is oda volt, továbbá lakatos munka is lett volna rendesen.
Inkább eladtuk mert akkor is már kicsi volt. 50-70 hektárra megtartottam volna de 2x annyin már akkor se lehetett vele időben végezni.
Lehettek volna ezek jó gépek is de a kgst mivoltát nem hazudtolta meg.
4 év alatt 5 vízpumpát cseréltem, 3 tápszivattyut meg 2 adagolót.
4x volt az egész körbe karmantyúzva meg gumigyűrűzve de mégis folyt az olaj mindenhonnan.
Ha egy nyugati gépen megcsinálsz egy munkahengert akkor azt 10 évre is elfelejtheti az ember.
Válasz #1402. hozzászólásra
eladtam 2013-ba,2256van helyette.
Válasz #1412. hozzászólásra
Én most vettem meg egyik 16-osra az szinte összes kopó alkatrészt gyűjtőszekrény, komplett páterok magtartály töltő csiga házzal együtt, páter láncok
ferde f. láncok . szíjak stb.. eddig durván 1 millio
Csapágyak festék stb. kb. lesz még egy millio .
Munkadíjat nem számoltam mert magam csinálom.
Megéri-e ? Kb. 3-4 miliőért kap a paraszt egy megbízható üzembiztos gépet , amit más típusoknál ekkora teljesítménny esetén kb. 15 milliónál kezdődően érhetsz el.
Válasz #1412. hozzászólásra azért ha ijet vesz az ember akkor szájon rá idöt ara hogy átnézék ojanal aki látot már ijen kombányt de nem képen
Válasz #1410. hozzászólásra
az a baj hogy 20 gépből talán 1-2 a jó, a többi romhalmaz.
Nem biztos hogy megéri rendesen felújítani
Válasz #1407. hozzászólásra
a mostani nh kombájnokhoz is rendelhető lyukas rosta
kikel fogni a jó e516 jol átkel nézni ha valaki ijent vesz és szépen lehet vele dolgozni én sem adtam volna el ha nem kelet volna trakesz mindenért ugy kelet könyörögni érte hogy megcsináják a földet de 516 nagyon jo beálitva tisztán dolgozik csak oda kel figyelni rá mit midegyikre
Válasz #1407. hozzászólásra
Vettem egy 517-est gondolom azzal már nem tudom elérni amit a 16-os tud a szeméttel .
Válasz #1406. hozzászólásra
Az a daráló a jobb oldalán csak mókusvakitás...
Válasz #1405. hozzászólásra
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Hát sokminden rosszat lehet mondani róla , de a tisztaságban nagyon jó , köszönhetően az elavult lyukas rostáknak
Válasz #1405. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Ne irigykedj
A tisztán dolgozik,azért egy kicsit túlzás...
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150210205506_pict0023.jpg)
A fogyasztás nekem is ennyi a V8-nál
Mondjuk dcember 22-23 -án volt Tsz-eseknek arattam
első nap 12 őra után kezdtem hoztak 120 liter gázolajat 15 őra után jönnek hogy tankolni kéne mondom minek hisz fele még legalább megvan és elég lesz estig . Mondják az lehetetlen , nézegették a tankot alig hittek a szemüknek. Szerintük óránként 40 litert megeszik , náluk is volt 16-os.
Nekem is van pár kukoricás videom , nem tudom
láttad-e.
https://www.youtube.com/watch?v=QJs2__HeqpI
Válasz #1401. hozzászólásra![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #1398. hozzászólásra
És meg van még ?