Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én sem panaszkodok csak észrevételeket írtam. Búzára jó a nagy asztal az tuti. Ha lenne zsé mindenki lecserélné újabbra de tesznek róla h ne legyen nekünk..
Így a kisebb hibáival együtt is egy nagyon jó gép
az szívás mert ha nem oda figyel az ember akkor jön a maci azt meg nem egyszerű kiszedni. bízok benne hogy beválik a masina beszéltem egykét ismerőssel de ők nem panaszkodnak rá
Hali! Szerintem is minimum az 1 ha-os tábla de inkább nagyobbat ha kicsi a tábla akkor kicsi a hely is körülötte valószínűleg h felvedd az asztalt. Attól függ mit vágsz, és mennyit ad le hekinként. Bírnia kell ha nem bíja mész lassabban és kész Rozsnál lehet baj néha ha nagy a szára vagy eldőlt ekkora asztallal nem akarja szedni befele, és egyszercsak egyszerre dobja be....
Üdv.Én anno ilyen géppel dolgoztam a TSZ-ben. Kedveltem,ezt a nagy asztalt,de ehhez megfelelő táblaméret kellett.A kis keskeny háztáji parcellákhoz nem volt igazán jó.
Válasz #1089. hozzászólásra
Nehidd! Kezdőként elég jól kezelem a vasat. Előtte fülkenélkülivel arattam. Szívós csákó vagyok, és imádok a vassal lavírozni. Nem vagyok nagymenő, pénzes gazda(ember) csak szeretem csinálni. Nincs nagyobb por ebben a gépben sem.
Már van teknikám a ferde szerelésére, csak kényelmesebb lenne az átszerelés. A kosarat már egyedül cserélem, de nem frankó a ládamászás por alergiával. A kosarat mindenképpen 2 vagy 3 darabra szedem. Azért köszönöm a tanácsokat.
Lajos te honan rakod be a takarót!!A ferdén hasalva vagy alolrol a köfogö felöl?? És a másik nagy dilema berakni a lemezt kukoricába vagy sem??Szerinted??
Mi is ere a módszere szoktunk rá!! Középen egy hévérel alátámasztva és ha szükséges akor finoman álitva..Persze jobb hiján!!Mert ahol van térbeton meg egy ügyes lakatos ot könyen lehet egy szerelö kocsit késziteni és már lehet is tologatni!!
Válasz #1076. hozzászólásra
Szeritem min 150 kió,ha nem több,jól el kell szánni magad!!!
A 1188-é cserélős volt,levett ferdével 2-en épp nem kuláztunk be,pedig nem vok gyenge gyerek.
A másik meg,hogy a kosár nem fog kifordulni a fülke és a ferde között,és minnél szarabb helyen ügyködik az ember annál nehezebb a vas.
Válasz #1077. hozzászólásra
A 106-ét homlokrakodóval szoktuk,de a jonié qrva nehéz!
Ha nem nyúlsz a kormányhoz se leálláskor,se a visszaálláskor,akkor a "helyéretalál"!
Válasz #1067. hozzászólásra
Hehe,jd minta!
Jó,de a "kaska" nem egyszerű eset,az szerintem semerre nem fog kifordulni,meg a legegyszerűbb módja ha a ferde le van véve,és akkor se egyemberes!!!!
Nem nagy dolog levenni a ferdét,csak ki kell dolgozni egy szisztémát.Van aki a kuki adapteren hagyja,van aki csinált neki kocsit,én le szoktam tenni az elejét a betonra,hátul középen egy olajemelő,elbontok mindent és letolatok róla.De szerencsére ritkán kell!
Válasz #1064. hozzászólásra
Nekünk is lemezelni kell,10 db bádog való bele,én is légkulccsal csinálom.Annyi szerencse van,hogy uni kosaraink vannak,csak betéteket kell belerakni,az meg fél óra alatt megvan.
Válasz #1051. hozzászólásra
Nekem kettő éve van meg, de mindjárt az első évben megszerettem. Nincs szándékomba és lehetőségem lecserélni. Olyat nem lehet hogy nem áligatom? Gabona és kuki között nem áligatom az oldalsó karokat. Előző tulaj gabonára használta, azóta úgy van.
akkor gyakorlatilag a kosár be állitásod maradt ugy mintbuzánál az kevés nem törte a csutkát nagyon nagyrészinek egészbe kell maradni,persze vannak kivételek mikor bevan sülve a kuki az nagyon nehezen morzsolódik.
2450 hozzászólás
ami hiányzik kasza meghajtó,kasza,védő új
6m kb ,ez békés megyében van
Válasz #1099. hozzászólásra
A bontott az mit takar milyen nincs rajta milye nem jó?
A kicsi alatt a 6,6os érted igaz? Helyileg merre vagy?
van egy bontott 516 kis asztalom 60 e ft
Válasz #1097. hozzászólásra
Van egy működő 516 és egy még nem működő 518
Válasz #1096. hozzászólásra
Neked milyen kombid van?
Válasz #1095. hozzászólásra
Én sem panaszkodok csak észrevételeket írtam. Búzára jó a nagy asztal az tuti. Ha lenne zsé mindenki lecserélné újabbra de tesznek róla h ne legyen nekünk..
Így a kisebb hibáival együtt is egy nagyon jó gép
az szívás mert ha nem oda figyel az ember akkor jön a maci azt meg nem egyszerű kiszedni. bízok benne hogy beválik a masina beszéltem egykét ismerőssel de ők nem panaszkodnak rá
Hali! Szerintem is minimum az 1 ha-os tábla de inkább nagyobbat ha kicsi a tábla akkor kicsi a hely is körülötte valószínűleg h felvedd az asztalt. Attól függ mit vágsz, és mennyit ad le hekinként. Bírnia kell ha nem bíja mész lassabban és kész Rozsnál lehet baj néha ha nagy a szára vagy eldőlt ekkora asztallal nem akarja szedni befele, és egyszercsak egyszerre dobja be....
hát szerintem is legalább 1hektár terület alatt nem érdemes vele manőverezni.de a gép elbírja hordani amit az betermel neki?
Válasz #1091. hozzászólásra
Üdv.Én anno ilyen géppel dolgoztam a TSZ-ben. Kedveltem,ezt a nagy asztalt,de ehhez megfelelő táblaméret kellett.A kis keskeny háztáji parcellákhoz nem volt igazán jó.
sziasztok én most szeretnék egy 516-ost venni mit gondoltok a 7.60as gabona asztalról? mien vele dolgozni?
Válasz #1089. hozzászólásra
Nehidd! Kezdőként elég jól kezelem a vasat. Előtte fülkenélkülivel arattam. Szívós csákó vagyok, és imádok a vassal lavírozni. Nem vagyok nagymenő, pénzes gazda(ember) csak szeretem csinálni. Nincs nagyobb por ebben a gépben sem.
Válasz #1088. hozzászólásra
Porallergiád van?
Komám, Te "pálya alkalmatlan" vagy ehez a szakmához.
Már van teknikám a ferde szerelésére, csak kényelmesebb lenne az átszerelés. A kosarat már egyedül cserélem, de nem frankó a ládamászás por alergiával. A kosarat mindenképpen 2 vagy 3 darabra szedem. Azért köszönöm a tanácsokat.
Válasz #1086. hozzászólásra
Ezt a csávót valaki offolja már tönkretesz itt mindent!!
Moderálási elveink miatt törölve.
2010-01-26 16:58:09
Én a ferdét az asztalon hagyom és úgy állok le róla.egyböl kosár ki.
Válasz #1083. hozzászólásra
Hali
Szerintem felüröl jobb berakni de Maszek tanácsát megfogadva nem raktam be a lemezeket és nem híányzott.
Válasz #1068. hozzászólásra
Lajos te honan rakod be a takarót!!A ferdén hasalva vagy alolrol a köfogö felöl?? És a másik nagy dilema berakni a lemezt kukoricába vagy sem??Szerinted??
Válasz #1081. hozzászólásra
Mi is ere a módszere szoktunk rá!! Középen egy hévérel alátámasztva és ha szükséges akor finoman álitva..Persze jobb hiján!!Mert ahol van térbeton meg egy ügyes lakatos ot könyen lehet egy szerelö kocsit késziteni és már lehet is tologatni!!
ezen hiába agyalsz nemfog müködni,én a kuki adapterrel vszemle a ferdét.
Szeritem min 150 kió,ha nem több,jól el kell szánni magad!!!
A 1188-é cserélős volt,levett ferdével 2-en épp nem kuláztunk be,pedig nem vok gyenge gyerek.
A másik meg,hogy a kosár nem fog kifordulni a fülke és a ferde között,és minnél szarabb helyen ügyködik az ember annál nehezebb a vas.
Meg duplaannyi idő (azpedig pénz!!!)
Válasz #1077. hozzászólásra
A 106-ét homlokrakodóval szoktuk,de a jonié qrva nehéz!
Ha nem nyúlsz a kormányhoz se leálláskor,se a visszaálláskor,akkor a "helyéretalál"!
Válasz #1071. hozzászólásra
Ferde levétele esetleg homlekrakodó?
V hárompontfelföggesztés a vágóasztal helyére.(trakival könnyebb manöverezni.
Válasz #1074. hozzászólásra
Nem kell csoda, csak kettő kéz, elszántság.
Hallottam már a johni teknikáját, de nem láttam még. A claas szegmensét is csak képen láttam.
Válasz #1073. hozzászólásra
Szerintem se,de lehetnek csodák...
Válasz #1065. hozzászólásra
Üdv mindenkinek a fórumon. Bocs hogy beleszólok,de én még nem hallottam hogy v-kinek ez sikerültvolna.
Válasz #1070. hozzászólásra
Én jd-n csépelek. A -16-ban csak cserés lehetőség van!
Válasz #1067. hozzászólásra
Hehe,jd minta!
Jó,de a "kaska" nem egyszerű eset,az szerintem semerre nem fog kifordulni,meg a legegyszerűbb módja ha a ferde le van véve,és akkor se egyemberes!!!!
Nem nagy dolog levenni a ferdét,csak ki kell dolgozni egy szisztémát.Van aki a kuki adapteren hagyja,van aki csinált neki kocsit,én le szoktam tenni az elejét a betonra,hátul középen egy olajemelő,elbontok mindent és letolatok róla.De szerencsére ritkán kell!
Válasz #1068. hozzászólásra
Milyen kosár? Hol tudok ilyet beszerezni?
Válasz #1066. hozzászólásra
Ezt még én is, egyenlőre.
Nekünk is lemezelni kell,10 db bádog való bele,én is légkulccsal csinálom.Annyi szerencse van,hogy uni kosaraink vannak,csak betéteket kell belerakni,az meg fél óra alatt megvan.
Magtetőt és a zúzó terelőjét is megoldottam.
Válasz #1065. hozzászólásra
no,azt megnézem!
Még hajszál pontosan nem tudom, de valószínűleg a felső fedél levételével. Majd még rájövök.
Válasz #1063. hozzászólásra
és ezt,hogy gondolod?hogy nem veszed le a ferdét és ugy cserélsz kosarat.
Lehet hogy rájönnék de nem szeretném leszerelni a ferdét. Próbálok mindent kényelmesebbre alakítani.
Válasz #1061. hozzászólásra
igaz,hogy nagyon nehéz a kosár de ha rájössz a mottojára nem nagy valami a csere.
Válasz #1060. hozzászólásra
A kosarat viszont biztos hogy szegmensesre alakítom. Egyedül brutál nehéz.
Válasz #1056. hozzászólásra
igen a két verőlécközt van adobon lyukak oda kell csavarozni a dob borito lemezeket.
Válasz #1057. hozzászólásra
Akkor marad a tekergetés. Szívás. Miért is lenne valami egyszerű.
Vazze én mikor végzek vele leszárad a kezem, fölleg ha fordulna közben a dob. Először lepippantottam magam, aztán légkulcsot használtam.
Válasz #1054. hozzászólásra
nem lehet akkor nem tudod az alap beállitásra beállitani.
Takarót használok a dobra.
Válasz #1052. hozzászólásra
be kell persze használjuk,nagy öröm körbe lemezelni azt a nagy dobot.
Nekem kettő éve van meg, de mindjárt az első évben megszerettem. Nincs szándékomba és lehetőségem lecserélni. Olyat nem lehet hogy nem áligatom? Gabona és kuki között nem áligatom az oldalsó karokat. Előző tulaj gabonára használta, azóta úgy van.
Válasz #1050. hozzászólásra
akkor gyakorlatilag a kosár be állitásod maradt ugy mintbuzánál az kevés nem törte a csutkát nagyon nagyrészinek egészbe kell maradni,persze vannak kivételek mikor bevan sülve a kuki az nagyon nehezen morzsolódik.
Az E-516-on be kell fedni a dobot kukihoz? Ha igen,használod?