Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #497. hozzászólásra
Hú ez változó, de olyan 1000Ha körül volt asszem, de nem saját. Meg mostanában viszont nem nagyon szoktunk dolgozni vele csak a sajátot meg pár ismerősnek, mert Faternak más munkája lett.
Válasz #494. hozzászólásra
Mondjuk a miénk az világos szürke E516 b, aminek ha minden igaz csökkentett fordulatú a motorja, ami jót tesz a fogyasztásnak.
Válasz #482. hozzászólásra
Szerintem sem sok a 15l/ha, még ha te 20ha-dat és a 300litert veszem sem. Nálunk a TSZ-ben 220 felett soha nem tankoltak (max 250), és 15ha-t simán learattak.
350ért űzemképes 516ot tudok +1alkatrésznek adnak hozzá.tavaj gabonát és kukoricát is aratak vele .ha érdekel imélcimed ird le holnap odaadom a gazdájának
Válasz #463. hozzászólásra
Ha tényleg jó, és árban is meg tudtok egyezni vedd meg, bár én megnéznék még néhányat, akár 517-et is. A kora meg szinte nem számít, egy 80-as is lehet jó állapotú és egy 89-es is lehet leélt.
Natibali! Ha hidegbe indítjátok a v8-ast egy jó tanács! Első inditáskor a fülkébe a gázkart vegyétek le alapjárati állásba! Forgasd meg a motort vagy 2-szer hogy az olajnyomás lámpa kialudjon, vagy ujabbaknál a óra kilendüljön! Ha ez megvan a gázkar full állásba és utána az adagolónál huzzátok ki a dúsítót (fülkéből kipattanni fel a mocihoz az adagoló végén egy kis prücök, kicsit megtekered és kiugrik magától, vissza a fülkébe) ha jó az izzitója izzíts egy kicsit és indítás! Pöcre fog indulni, amint beindult a gázkart vedd vissza alapjáratba és hadd melegedjen:)
1997-től 2006-ig nyomtam az 516-tal, végig v8-as ifa motorral!
Köszöntök mindenkit!
Nemrég találtam erre a fórumra, és ma érkezett el az idő, hogy írok is valamit. A korábbi keményebb 516os bírálatok közül csak kevéssel értek egyet, de most nem is erről szeretnék véleményt alkotni.
A képen látható eladó E516os szinte bitos, hogy gyárilag is kék volt, mivel a kabinja a kék (és utána már csak a világosbarna) gépeken alkalmazott kiadás (persze a kabint utólag is kicserélhették). A Fortschritt gyár 1982-ben váltott a kék színről világosbarnára, tehát ez a kombájn akár 1982es is lehet.
ne ved meg mert állandoan javithatod .de ha mégis megveszed a v 8as leeszi a hajadat.inkáb egy 514est vegyél jobban jársz .nekem volt 516os őrűltem hogy meszabadultam tőle.
Válasz #469. hozzászólásra
Legalább is én ezt tenném a helyedben. De ez az én véleményem és ami a motort illeti ebbe a gépbe jobb a V8 mint a Rába. Csak legyen rajta minden jó. Mert a miénkbe faszául belefagyasztották a vizet és azért lehelte ki a lelkét, de azóta, hogy megcsináltuk kiválóan működik. Csendesebb és erősebb(nem lóerőben hanem nyomatékban) mint a Rába motor.
Válasz #466. hozzászólásra
Hogyhogy nem aratott nagyüzemben? Ha gyári kék akkor 80 v. 81-es éváratnál nem lehet újabb, de ha átfestett akkor is ment valahol, de ez végülis mindegy. Mekkora vágóasztal van hozzá? Mennyiért adják, ha nem titok? Akkor majd köldük vmit, de szerda előtt nem.
Ha érdekelne pár konkrét dolog is az 516-ről, adj meg ide egy e-mailt és majd írok ezt-azt, aminek lehet hogy hasznát veszed majd.
megnéztem a kombájnt,vittem magammal 2 hozzáértő embert(10 év javítás aratás),nem néz ki rossznak,nagyüzemben nem aratott,kukoricát nem vágott,átszerelő készlet megvan,a gép le van takarva,szíjak gumik rosták cséplőszerkezet jónak néz ki,vágóasztal kaszahajtásnál el van törve de javítható,fülke is tűrhető,vágóasztalkocsi is elmegy,a bökkenő még eggyenlőre az hogy nem lett elindítva,majd ha már nem lessz fagy akkor a srác beüzemeli nekem,pedig itt a motor lessz a döntő mert a többi jónak tűnik.
Az a jófajta v8 ifa,még eredeti motor van benn állítólag...
a képet kiteszem avatarba
várom a hozzászólásokat
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.antiquetractors.com/yphotos/a17171.jpg&imgrefurl=http://www.antiquetractors.com/content/yph7594.htm&usg=__A1w5L3S5yOaozuPXnorTBBFNmog=&h=258&w=341&sz=26&hl=hu&start=5&tbnid=cY4UDEuHVi95KM:&tbnh=91&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3DJD%2B4630%26gbv%3D2%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official%26sa%3DG ez igyí hosszú)))
Válasz #450. hozzászólásra
Na én ezt létta egyszer csak az előző fülkéjével. Hogy lehet képet beszúrni? Én csak a linket tudtam és arra rákattintva jön be.
2450 hozzászólás
luf neked van deutz fahr toplinerod?
Válasz #496. hozzászólásra
balasagyarmaton vettem ndkbol hozták akkor .rimoci tsz telepen volt vagy 50db elado
Válasz #497. hozzászólásra
Hú ez változó, de olyan 1000Ha körül volt asszem, de nem saját. Meg mostanában viszont nem nagyon szoktunk dolgozni vele csak a sajátot meg pár ismerősnek, mert Faternak más munkája lett.
Válasz #496. hozzászólásra
az enyém barna volt a kabin fehér kárpittal volt kárpitozva 1989es volt
Válasz #495. hozzászólásra
menyit aratok vele egy szezonban?
Válasz #494. hozzászólásra
Mondjuk a miénk az világos szürke E516 b, aminek ha minden igaz csökkentett fordulatú a motorja, ami jót tesz a fogyasztásnak.
Részben, mivel a Fateromé, de én is hajtom.
Válasz #492. hozzászólásra
neked 516od van?
Válasz #491. hozzászólásra
Az lehet.
Válasz #489. hozzászólásra
Mondjuk az egy nap itt 12 óra, de a 15ha 8 óra alatt megvan.
Válasz #489. hozzászólásra
szerintem akkor az enyémen valami nem volt jo mert nagyon sokat evet komojan 300liter tár10-15 hektáron meguntam gyorsan eladtam
Válasz #488. hozzászólásra
Igen V8-al.
Válasz #487. hozzászólásra
Ja bocsi elnéztem, de nekünk tényleg annyira jött ki. Olyan 15L/ha. és napi 20-25 ha
Válasz #486. hozzászólásra
w 8as al?
Válasz #484. hozzászólásra
olvasd el mégegyszer
Válasz #484. hozzászólásra
Nekünk is ennyire jött ki. 300L/nap és kb. 25Ha.
Szerintem sem sok a 15l/ha, még ha te 20ha-dat és a 300litert veszem sem. Nálunk a TSZ-ben 220 felett soha nem tankoltak (max 250), és 15ha-t simán learattak.
Szerintem 20-30 Ha 300 Literből az nem 20 hanem 10-15L/Ha
hagykérdezem meg hány hektárt akarsz az 516tal aratni?
Válasz #480. hozzászólásra
az enyém 20alat be se indult.20-30 /hektár napi 300at simán megette
Válasz #477. hozzászólásra
350ért űzemképes 516ot tudok +1alkatrésznek adnak hozzá.tavaj gabonát és kukoricát is aratak vele .ha érdekel imélcimed ird le holnap odaadom a gazdájának
Válasz #473. hozzászólásra
Hát ez nem igaz mert ha egyszer megcsinálja az ember akkor már nincs vele gondja és szerintem 15L/ha nem sok.
Válasz #475. hozzászólásra
Gyárilag nem volt bennük olajnyomásóra.
Ez így van. Dúsítót neki egy kis izzítást és már pöccre is indul.
én elhiszem neked hogy a tied jo volt de 100 ifábol 95 nemindul hidegben
Ha tényleg jó, és árban is meg tudtok egyezni vedd meg, bár én megnéznék még néhányat, akár 517-et is. A kora meg szinte nem számít, egy 80-as is lehet jó állapotú és egy 89-es is lehet leélt.
Natibali! Ha hidegbe indítjátok a v8-ast egy jó tanács! Első inditáskor a fülkébe a gázkart vegyétek le alapjárati állásba! Forgasd meg a motort vagy 2-szer hogy az olajnyomás lámpa kialudjon, vagy ujabbaknál a óra kilendüljön! Ha ez megvan a gázkar full állásba és utána az adagolónál huzzátok ki a dúsítót (fülkéből kipattanni fel a mocihoz az adagoló végén egy kis prücök, kicsit megtekered és kiugrik magától, vissza a fülkébe) ha jó az izzitója izzíts egy kicsit és indítás! Pöcre fog indulni, amint beindult a gázkart vedd vissza alapjáratba és hadd melegedjen:)
1997-től 2006-ig nyomtam az 516-tal, végig v8-as ifa motorral!
Köszöntök mindenkit!
Nemrég találtam erre a fórumra, és ma érkezett el az idő, hogy írok is valamit. A korábbi keményebb 516os bírálatok közül csak kevéssel értek egyet, de most nem is erről szeretnék véleményt alkotni.
A képen látható eladó E516os szinte bitos, hogy gyárilag is kék volt, mivel a kabinja a kék (és utána már csak a világosbarna) gépeken alkalmazott kiadás (persze a kabint utólag is kicserélhették). A Fortschritt gyár 1982-ben váltott a kék színről világosbarnára, tehát ez a kombájn akár 1982es is lehet.
ne ved meg mert állandoan javithatod .de ha mégis megveszed a v 8as leeszi a hajadat.inkáb egy 514est vegyél jobban jársz .nekem volt 516os őrűltem hogy meszabadultam tőle.
Válasz #470. hozzászólásra
Hát valamennyire látszik, hogy nincs lelakva, de azért írtam, hogy elsőre, mert kérdés, hogy hogy néz ki belülről.
Legalább is én ezt tenném a helyedben. De ez az én véleményem és ami a motort illeti ebbe a gépbe jobb a V8 mint a Rába. Csak legyen rajta minden jó. Mert a miénkbe faszául belefagyasztották a vizet és azért lehelte ki a lelkét, de azóta, hogy megcsináltuk kiválóan működik. Csendesebb és erősebb(nem lóerőben hanem nyomatékban) mint a Rába motor.
Mit látsz Te ezen elsőnek jónak?
Hogy van rajta fülke :DDD?
Így elsőre jónak néz ki. Ha tényleg jó és a motorja is akkor vedd meg.
Fagyban miért nem tudja beindítani?Nembiztos,hogy előny hogy még eredeti a motor.
Hogyhogy nem aratott nagyüzemben? Ha gyári kék akkor 80 v. 81-es éváratnál nem lehet újabb, de ha átfestett akkor is ment valahol, de ez végülis mindegy. Mekkora vágóasztal van hozzá? Mennyiért adják, ha nem titok? Akkor majd köldük vmit, de szerda előtt nem.
Válasz #465. hozzászólásra
persze,hogy érdekel ha több infóm van 1 gépről annál könnyebb a javítása,vagy vásárlásnál könnyebb dönteni.
előre is köszönöm az emileket
natibali@citromail.hu
Ha érdekelne pár konkrét dolog is az 516-ről, adj meg ide egy e-mailt és majd írok ezt-azt, aminek lehet hogy hasznát veszed majd.
Üdv!Bocs,h bele"vakkantok",de attól a'jó fajta motortól,mentsen + az Isten,mindenkit'!
megnéztem a kombájnt,vittem magammal 2 hozzáértő embert(10 év javítás aratás),nem néz ki rossznak,nagyüzemben nem aratott,kukoricát nem vágott,átszerelő készlet megvan,a gép le van takarva,szíjak gumik rosták cséplőszerkezet jónak néz ki,vágóasztal kaszahajtásnál el van törve de javítható,fülke is tűrhető,vágóasztalkocsi is elmegy,a bökkenő még eggyenlőre az hogy nem lett elindítva,majd ha már nem lessz fagy akkor a srác beüzemeli nekem,pedig itt a motor lessz a döntő mert a többi jónak tűnik.
Az a jófajta v8 ifa,még eredeti motor van benn állítólag...
a képet kiteszem avatarba
várom a hozzászólásokat
Válasz #459. hozzászólásra
Pedig menni kell annak!
Vlm.t elszőröztél!
A képre rákatt, tulajdonságok, és onnét másold a címet az ij-ek közé.
És az OFFOSBAN GYAKOROLNI!!!!!
http://www.duartesales.com/JD%204630%20Tractor.tb.jpg
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.antiquetractors.com/yphotos/a17171.jpg&imgrefurl=http://www.antiquetractors.com/content/yph7594.htm&usg=__A1w5L3S5yOaozuPXnorTBBFNmog=&h=258&w=341&sz=26&hl=hu&start=5&tbnid=cY4UDEuHVi95KM:&tbnh=91&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3DJD%2B4630%26gbv%3D2%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official%26sa%3DG ez igyí hosszú)))
Válasz #456. hozzászólásra
Mit idegeskedsz?
Nem ment először nekem se.
De jól levan írva!!!!!
Válasz #442. hozzászólásra
ROSSZUL TUDOD. NDK ÁLLAM UTÁN. HANS ULRICK HEGE PROFESSZOR VOLT A TULAJ. UTÁNA CASE-IH VETTE MEG. MOST UJRA A HEGE DR VETTE MEG.
Válasz #452. hozzászólásra
Kösz a kimerítő válaszodat!
http://kepfeltoltes.hu/090114/Bundesarchiv_Bild_183-1986-0715-036_2C_LPG_Kotelow_2C_Getreideernte_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Válasz #451. hozzászólásra
Valahol már levan írva, min. 5x.
A videósban 900 valahányas...
Válasz #450. hozzászólásra
Na én ezt létta egyszer csak az előző fülkéjével. Hogy lehet képet beszúrni? Én csak a linket tudtam és arra rákattintva jön be.