Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Félreértések miatt. A 16-os a hidromotorja miatt bírja jobban a partot nem a motorja miatt. A 106-osal ha éveken keresztül partot járnak hamarabb kifingik a hajtása mint a 16-osnak. Egyébként Roland, ha annyira ismered a kombájnokat akkor biztosan észre vetted hogy a 16-os jóval nehezebb mint a dominátor. Valaki írta hogy fülke magtartály motor sorrend. Na ez az egyetlen dolog ami nem tetszik a 106-osban. Ha lágyabb talajon kell dolgozni vele a hátsó kis kerekek nagyon süllyednek, ha telik a tartály.A talkopírozós asztalt a lexionnál tényleg privilégiumként emlegették, holott a 16-ost kezdetektől fogva így gyártották.
A 106-osom szemfelhordó lánca el van nyúllva, a lapátok el vannak kopva.Nem tudja valaki ,h.egy új lapát,milyen passzos a házban?Az ényémben a lapát két oldalán bő másfél centi van a házig.
Én csak csodálkozok ezeken a teljesítményeken.Nyári gyakorlaton voltunk 1986-ban Nyékládházán. 6db 106-os volt.60q búzában egész nap 14-at ürítettem(700 q ) A búza tiszta volt,és úgy mentünk,ahogy csak enni bírta a 106-os.A veszteség mérő a piros szélében,este fél 8-ig.ilyen terheléssel a sajátomat 1 percig sem hajtottam.Ez kb 13-14 es lindével ment.Szerintem 15-ös linde fölött a 208-as se megy.Van,aki 11 órától este 8 ig csak 8 ha-t tud levágni,mint én?
4 hektár/nap,meg 8 liter hektáronként szerintem magáért beszél!!!!8 liter,feketén is 1600 ft minimum,az már az alkatrészárnál orvosolja a külömbséget!!!
Mentem volna kukoricát aratni aztán halok valmi furcsa zajt a motortérből megálitom elinditom semmi egyszercsak meginkezdi azt hitem bele eset a szelep a hengerbe de nem a hüvely tetejéből korbe 1centis darab levált.
Válasz #312. hozzászólásra
Hát amikor tőlünk 50Km-re kellet levágni 15ha árpát, akkor 250L ment el. Igaz, hogy elég könnyű volt vágni és szinte szaladt a kombájn.
Sajnos nem sikerült ezen a hétvégén elmennem megnézni talán jövő héten.De hamarosan kapok a gépről képeket.
Azt hiszem nagyon jó témát sikerült feldobnom,vannak nagyon eltérő hozzászólások is de ahogy nézem a lényeg,mint mindig nem csak a gép hanem a gépész is.Sokat beszéltem apámmal is az 516 ról ,ő sem tartja rossz gépnek,sőt jobbnak mint a dominátort.Itt győr környékén is majdnem minden faluban van még 1 516 os vagy 17 es.
Ha lessz fejlemény a géppel kapcsolatban mindenképp írok róla pár sort.
Addig is köszönök minden informácót az E gépekről.
Én is 0 tudással kezdtem kombájnozni , igaz első szezonom kukorica volt de az első gabonában már dőlt árpát kellett vágnom amit nagyon nehéz a merev asztallal felszedni úgy hogy közben nem tudod kitolni a motollát de meg oldottam . Nem nagy tudás kell az aratáshoz de ha meg áll a kombájn akkor már kell aki ért is hozzá .
Válasz #298. hozzászólásra
Csak másra kell figyelni. Ideális esetben egyszerűbb. De ha dőlt és gyomos a termény, nedves a talaj, a beállítások, +még egy régebbi gép és már annyira nemis egyszerű?
2450 hozzászólás
Félreértések miatt. A 16-os a hidromotorja miatt bírja jobban a partot nem a motorja miatt. A 106-osal ha éveken keresztül partot járnak hamarabb kifingik a hajtása mint a 16-osnak. Egyébként Roland, ha annyira ismered a kombájnokat akkor biztosan észre vetted hogy a 16-os jóval nehezebb mint a dominátor. Valaki írta hogy fülke magtartály motor sorrend. Na ez az egyetlen dolog ami nem tetszik a 106-osban. Ha lágyabb talajon kell dolgozni vele a hátsó kis kerekek nagyon süllyednek, ha telik a tartály.A talkopírozós asztalt a lexionnál tényleg privilégiumként emlegették, holott a 16-ost kezdetektől fogva így gyártották.
Válasz #347. hozzászólásra
Ez is olyan 8-9 óra lehetett.
Válasz #305. hozzászólásra
Merre van az a Győr környéke, ha nem titkos?
Válasz #346. hozzászólásra
Mondjuk attól függ mennyi egy átlag nap(óra?)? Mert nekünk a 20Ha olyan 8-9 óra.
Nálunk egy átlagos napon olyan 16-18ha búzát aratott le egy nap átlagban az 516 (igaz jó búzát 55-60q/ha), fogyasztása 16-18l/ha.
A 106-osom szemfelhordó lánca el van nyúllva, a lapátok el vannak kopva.Nem tudja valaki ,h.egy új lapát,milyen passzos a házban?Az ényémben a lapát két oldalán bő másfél centi van a házig.
Azt nem tudom jd kombányt nem ismerem csak atraktort.
JD WTS 9560-al(246Le) tavaly szűk 60-as búzában 5.5 ös asztallal max 17-18 ha.Szecskázóval 13-14L/ha.
Ez azt bizonyitja hogy jo termés van nálunk 40 mázsa az jó és én 9 kor be állok és este
9-10 oráig megyek
Én csak csodálkozok ezeken a teljesítményeken.Nyári gyakorlaton voltunk 1986-ban Nyékládházán. 6db 106-os volt.60q búzában egész nap 14-at ürítettem(700 q ) A búza tiszta volt,és úgy mentünk,ahogy csak enni bírta a 106-os.A veszteség mérő a piros szélében,este fél 8-ig.ilyen terheléssel a sajátomat 1 percig sem hajtottam.Ez kb 13-14 es lindével ment.Szerintem 15-ös linde fölött a 208-as se megy.Van,aki 11 órától este 8 ig csak 8 ha-t tud levágni,mint én?
Válasz #339. hozzászólásra
Ifa V8!
Válasz #338. hozzászólásra
És ez milyen motoros volt rába vagy ifa?
Válasz #337. hozzászólásra
60-65q/Ha, 6 méteres asztallal.
Válasz #323. hozzászólásra
Hát az E516 25 Ha per nap és 15-16L per Ha.
Válasz #329. hozzászólásra
Azért én megnézném melyik Rába motor eszik 10 litert még ha 40q-ás buza akkor is?
Én azt valom hogy mentem mindegyikel 4 évet én a 106-os ra szavazok de ez nem asztjelenti hogy a 516-os nem jó.
Válasz #331. hozzászólásra
4 hektár/nap,meg 8 liter hektáronként szerintem magáért beszél!!!!8 liter,feketén is 1600 ft minimum,az már az alkatrészárnál orvosolja a külömbséget!!!
Válasz #332. hozzászólásra
40 mázsa azt nem tudom már az ora mit mutatot
kb hány mázsás volt a 22 ha búza,és milyen linde fordulatot mutatott az óra?
Válasz #330. hozzászólásra
Ezek az értékek nálam most az se mindegy hogy milyen a terület milyen az anyag ki hogy megy a gépel ez mind befojásolja
Akkor miről beszélünk?!?!?!?!?!?!?!?!?!?Ime a bizonyiték!!!!!!!!!!!!!:-)))))
516 nagy táblába én letőbb amit le vágtam 18h/ nap és 18liter szecskázó nélküla 106 -os 22h/ nap 10liter szecskázó nélkúl
Válasz #324. hozzászólásra
mert a 106-os lazán körbevágja az 516-ost
Válasz #325. hozzászólásra
Nem tudod átszerelni a szecskázót mert láttam 16-oson mezőgépes szecskázót .
Válasz #325. hozzászólásra
Ennyi???
Válasz #322. hozzászólásra
A 106 van szecskázo a 516 nics
Válasz #322. hozzászólásra
Az első kérdés tetszik!!!!Vajon miért nem?????
Válasz #321. hozzászólásra
Mennyi a két kombájn teljesítménye kíméletes üzemmódban : Búza; kuki; nap/q ; nap/ ha???
Válasz #321. hozzászólásra
Akkor miért nem a másikat adod el ?
Szerintetek akkor jobb az IFA motoros ?
Válasz #320. hozzászólásra
Igazad van ezér szeretem a 516 -ost mert halk,de ezért kukoricára be is kelet vetnem nem is volt vele gond.
Válasz #318. hozzászólásra
Mentem volna kukoricát aratni aztán halok valmi furcsa zajt a motortérből megálitom elinditom semmi egyszercsak meginkezdi azt hitem bele eset a szelep a hengerbe de nem a hüvely tetejéből korbe 1centis darab levált.
Válasz #317. hozzászólásra
Hát én inkább a Rába motorosat hanyagolnám jobb az Ifa motor. A Rába motor hangosabb, gyengébb és több gond van vele.
Válasz #317. hozzászólásra
Mi lett vele?
Válasz #315. hozzászólásra
Ifa motoros ha rába lenne nem adnám el, bár a rába motor az idén meg szivatott
Válasz #313. hozzászólásra
azért adom el mert már van egy 106 dominátorom de egyépként nics baj vele
Melyik 516-os? Rába vagy IFA motoros?
Hát amikor tőlünk 50Km-re kellet levágni 15ha árpát, akkor 250L ment el. Igaz, hogy elég könnyű volt vágni és szinte szaladt a kombájn.
És miért adod el?Milyen bajaid voltak vele?Milyet szeretnél venni helyette?
Válasz #311. hozzászólásra
Azt azért nem hiszem hogy15 liter nálam 18 alá még sose jött de szecskásan meg 25-nél keveseb nem volt
Válasz #308. hozzászólásra
Hú hülyeséget írtam nem 20 Liter hanem 15L.
Sziasztok nekem is van egy E516 gépem és elado ha valakit érdekel írjon erre a címre Jacsmann@citromail .
Válasz #308. hozzászólásra
Én úgy tudom, hogy nem sok, inkább átlagos.
A 20 l gabonában elég sok,sőt még kukoricában is!!!
Én ajánlom az E516-t mert ha rendbe van hozva akkor kiváló gép. Kijön 25 ha/nap és 20L/ha ból.
Pedig itt izgulok,h megveszed vagy sem!Agrarkereson most keres egy pasas kiskombájnt!!!!!!!!Üdv.
Sajnos nem sikerült ezen a hétvégén elmennem megnézni talán jövő héten.De hamarosan kapok a gépről képeket.
Azt hiszem nagyon jó témát sikerült feldobnom,vannak nagyon eltérő hozzászólások is de ahogy nézem a lényeg,mint mindig nem csak a gép hanem a gépész is.Sokat beszéltem apámmal is az 516 ról ,ő sem tartja rossz gépnek,sőt jobbnak mint a dominátort.Itt győr környékén is majdnem minden faluban van még 1 516 os vagy 17 es.
Ha lessz fejlemény a géppel kapcsolatban mindenképp írok róla pár sort.
Addig is köszönök minden informácót az E gépekről.
Válasz #303. hozzászólásra
Hát nem, de azért érzéket hozzá lehet örökölni.
Válasz #302. hozzászólásra
Senki sem az anyja hasában tanulja meg, ahogy mást sem.
Én is 0 tudással kezdtem kombájnozni , igaz első szezonom kukorica volt de az első gabonában már dőlt árpát kellett vágnom amit nagyon nehéz a merev asztallal felszedni úgy hogy közben nem tudod kitolni a motollát de meg oldottam . Nem nagy tudás kell az aratáshoz de ha meg áll a kombájn akkor már kell aki ért is hozzá .
Válasz #298. hozzászólásra
Csak másra kell figyelni. Ideális esetben egyszerűbb. De ha dőlt és gyomos a termény, nedves a talaj, a beállítások, +még egy régebbi gép és már annyira nemis egyszerű?