Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2181. hozzászólásra
Üdv!
Bocsi hogy beleugatok,de gyárilag HIDROKOMOL olajat ír!
Ha végiggondolod,akkor a nevéből eredően rájössz hogy az milyen olaj is akar lenni.
Az olajszintet meg a felső harmadon kell tartani a kémlelőcsőnél,mert csak ott folyik át az olaj a váltóba,addig csak a tartályt töltöd.
Olyat is lehet csinálni hogy ledugózod a tatályt a váltóval összekötő csövet,és a váltót feltöltöd jó sűrű váltóolajjal,a tartályt meg hidraulikaolajjal.
Ezt akkor alkalmaztuk,mikor nagyon vonyított a váltója
Ebben az esetben mennyivel húztad meg a hengerfejcsavarokat? nekem amúgy eredeti német elemekkel meg porlasztócsúcsokkal lett felújítva a rendszer profi adagolósnál, padon bemérve. pár hónap állás után sem enged vissza a tápszívattyú meg hidegben is könnyen indul. motor is fel lett újítva. köszörült főtengely, új hengerálványok, hüvely, dugó meg egyebek.
A jobb oldali akkumulátor alatt van az olajtartály. Annak oldalán van egy átlátszó műanyag cső, abban látod a szintet. A jelzés a tartályon van(dudor a lemezen). Ha a jelzés alatt van, tölts utána, inkább több legyen benne mint kevesebb! Váltóolajat használj, ne hidraulikát(gyárilag hidr. olajat javasolnak, mivel egyben van a hidr. rendszerrel, de azzal tönkreteszed hamarabb a váltót).
A kerregést így messziről nehéz megmondani, hallani kellene.
Válasz #2172. hozzászólásra
Kell hozzá venni vastagabb,és puhább tömítést,/létezik ilyen/ és ha azzal összerakod nem fogja kiköpni,vagy csak nagyon ritkán.
egész világos szűrke a színe,még lehet hogy van is ilyenem
Válasz #2169. hozzászólásra
Pontosan
Meg kell egy jó adagolós,és még több is lehet kicsit 125 LE.-nél
Aztán lehet fokozni a dolgokat,pl. teszel fel rá 20.8-34 es gumikat,és még meg is előzheted vele a nyögdécselő Ifákat
Az enyém 50-et ment minden gond nélkül két pótkocsival.
A gázpedált átalakítottam hogy kényelmes legyen nyomni,meg hogy el is tudjam nyomni az adagolón beállított ütközésig.
A maga korában nagy csodaként száguldoztam vele szállításnál.
tartósan azért nem szereti a magas fordulatot, könnyen kiköpi a hengerfejtömítést. az a baj, hogy hiába a viszonylag nagy köbcenti az ifánál, nincs nyomaték vagyis csak nagyon kis tartományban.
2200-2300-nál biztos megvan benne a 120LE, de gyárilag 1800-ra volt állítva, ugyanakkor a motrok elbírták a nagyobb fordulatot is, mivel a teherautókba 2300-on volt állítva(127).
sziasztok!
hogy lehetne megnövelni a motor teljesítményét motor csere nélkül? vagy csak motor cserével lehet,és ha xcsak azzal akkor milyen motort lehetne belerakni?
olyan 130-140le-re szeretném megnövelni
Nem biztos hogy rögtön szét kellene szedned a kuplungot azt mondod szépen kiemel és nem rögtön kezd el csúszni lehet hogy az ep szelep engedi át a levegőt anélkül hogy áramot kapna alul a kuplung alsónál van egy levegős munkahenger arról kösd le a levegőt és próbáld ki úgy is csak aztán bontsd szét a kuplungot
Igen,sajnos ki kell emelned a motort,hogy hozzáférhess a kuplunghoz.Értelemszerűen le kell kötnöd róla az összekötő csöveket,víz,olaj,a generátor,önindító kábeleit,stb,ha körbejárod meglátod mit kell kikötni..Nem egyszerű munka,de meg lehet csinálni,két emberes feladat :) Ha felkötsz egy kötelet a bal oldali aksi tartóhoz,majd ha kint vannak a kuplungház fedél csavarjai,óvatosan kihúzod,mögé bújtatod a kötelet és szépen le tudod engedni a földre.
szia! Értem Köszi szépen így már értem! Kiemelni kiemel mert szépen veszi a sebességeket, egyenlőre nem tudom mi lehet a baj majd nekiállok és szétszedem megnézem Köszi a válaszát mindenkinek!
Válasz #2136. hozzászólásra Arról van szó,hogy néha nem emel ki a kuplung,akkor valamelyik összehúzó csavar eltörött és kiesett.Azt kell pótolni ahogy leírtam!
4185 hozzászólás
Ha valakit érdekel,van 323-hoz katalógusom,magyar nyelvü.Németországból rendeltem.Amennyiért vettem(5 Mátyás Király)eladom.
Köszi a segítséget.
Válasz #2181. hozzászólásra
Üdv!
Bocsi hogy beleugatok,de gyárilag HIDROKOMOL olajat ír!
Ha végiggondolod,akkor a nevéből eredően rájössz hogy az milyen olaj is akar lenni.
Az olajszintet meg a felső harmadon kell tartani a kémlelőcsőnél,mert csak ott folyik át az olaj a váltóba,addig csak a tartályt töltöd.
Olyat is lehet csinálni hogy ledugózod a tatályt a váltóval összekötő csövet,és a váltót feltöltöd jó sűrű váltóolajjal,a tartályt meg hidraulikaolajjal.
Ezt akkor alkalmaztuk,mikor nagyon vonyított a váltója
Válasz #2182. hozzászólásra
Üdv!
16 Nm.
Válasz #2177. hozzászólásra
Ebben az esetben mennyivel húztad meg a hengerfejcsavarokat? nekem amúgy eredeti német elemekkel meg porlasztócsúcsokkal lett felújítva a rendszer profi adagolósnál, padon bemérve. pár hónap állás után sem enged vissza a tápszívattyú meg hidegben is könnyen indul. motor is fel lett újítva. köszörült főtengely, új hengerálványok, hüvely, dugó meg egyebek.
Válasz #2180. hozzászólásra
Igen, az eredeti könyvében.
Válasz #2179. hozzászólásra
Gyárilag hidraulikát
Válasz #2178. hozzászólásra
A jobb oldali akkumulátor alatt van az olajtartály. Annak oldalán van egy átlátszó műanyag cső, abban látod a szintet. A jelzés a tartályon van(dudor a lemezen). Ha a jelzés alatt van, tölts utána, inkább több legyen benne mint kevesebb! Váltóolajat használj, ne hidraulikát(gyárilag hidr. olajat javasolnak, mivel egyben van a hidr. rendszerrel, de azzal tönkreteszed hamarabb a váltót).
A kerregést így messziről nehéz megmondani, hallani kellene.
Hali nekem az lenne a kérdésem hogy a váltoba hol lehet ellen9rizni az olaj szintet, meg menet közben néha kerreg valami??
Kell hozzá venni vastagabb,és puhább tömítést,/létezik ilyen/ és ha azzal összerakod nem fogja kiköpni,vagy csak nagyon ritkán.
egész világos szűrke a színe,még lehet hogy van is ilyenem
Válasz #2175. hozzászólásra
És fillérekből javítottam
Pontosan
Meg kell egy jó adagolós,és még több is lehet kicsit 125 LE.-nél
Aztán lehet fokozni a dolgokat,pl. teszel fel rá 20.8-34 es gumikat,és még meg is előzheted vele a nyögdécselő Ifákat
Az enyém 50-et ment minden gond nélkül két pótkocsival.
A gázpedált átalakítottam hogy kényelmes legyen nyomni,meg hogy el is tudjam nyomni az adagolón beállított ütközésig.
A maga korában nagy csodaként száguldoztam vele szállításnál.
Bocs elírtam csak 240-es RÁBA motoros
expressz.hu mezőgazdasági gép/traktorok:10-dik oldal 2013.01.14 Tiszaföldvár.
a mercire esküdnek sokan
tartósan azért nem szereti a magas fordulatot, könnyen kiköpi a hengerfejtömítést. az a baj, hogy hiába a viszonylag nagy köbcenti az ifánál, nincs nyomaték vagyis csak nagyon kis tartományban.
a rába motort azért már kicsit túlzásnak tartom.
Valamelyik oldalon láttam feltéve egy 323-ast abba 250-e RÁBA motor van beleszerkesztve.Ha jól emlékszem vagy Bácsmegyei vagy Szolnok megye.
itt a 16-os alkatrész kellene a tiedbe http://www.feranker.hu/w50fodarab/0029
Válasz #2168. hozzászólásra
kereess olyan adagolót amit GP írt azzal 125pacis is lehet
csak az a baj, hogyha szegény ifa moci meglátja a partot, annak vége. a crystal motor kényesebb mint az ifa?
Válasz #2163. hozzászólásra
sz..t a f..raaz ifa ha rendbe van rakva nem olyan kényes mint a crystál,megbízhatóbb
Válasz #2161. hozzászólásra
Az IFA szippantón ugyanolyan adagoló van mint a ZT-n,csak előtöltésszabályzós,az 2500-ig simán elpörög.
Válasz #2159. hozzászólásra
A saját könyve szerint 105 LE ha jólemlékszem.
az hosszú lesz bele toldani kell a vázba
olyan kerdesem lenne, hogy probalt mar valaki zetor crystal motort ifatrakiba epiteni?
Köszönöm!
100 lóerő/1800 fordulatnál.
2200-2300-nál biztos megvan benne a 120LE, de gyárilag 1800-ra volt állítva, ugyanakkor a motrok elbírták a nagyobb fordulatot is, mivel a teherautókba 2300-on volt állítva(127).
100lovas az Ifa w50-ben 120 lovas a motorhttp://www.mezogeparchivum.hu/Madat/tra_zt323.htm
Lenne egy rövid kérdésem a ZT323 teljesítménye 100LEvagy 120LE?
Egy másik topicban nem jutunk dűlőre ez ügyben.
Köszönöm a választ (tanácsot) megpróbálom akkor megnézni szétszedés előtt!
Válasz #2156. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #2155. hozzászólásra
egy bontott rába kombájnmotor(bosch) szabályzóját tettem rá,
Válasz #2154. hozzászólásra
Az melyik típusé?Mit kell még átcserélni-átépíteni?
Válasz #2153. hozzászólásra
a szabályzót ki lehet cserélni.
A Merci motor eredeti adagolóval rendesen használható traktorban?
Általában a traktor szabályzó más.
tudom utána néztem a motornak!
nagyon szépen köszönöm!!
Válasz #2148. hozzászólásra
na ja ,örögszem
Válasz #2149. hozzászólásra
Majd jelentkeznek,ha visszaolvasol előrébb már foglalkoztak vele,amúhy 5600köbcentis 6 hengeres 140lovas az a motor
és ha cserélem a motort merci motorra bírja majd a váltó?
Válasz #2147. hozzászólásra
Szia Gabi bácsi.... megelőztelek ..De Te be is linkelted...
Válasz #2145. hozzászólásra
Nézd meg itt ,sajnos saját magadnak kellene csinálnihttp://users.atw.hu/trucktrialfans/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=32&start=100
Válasz #2145. hozzászólásra
gugliba írd be ifa triál építése ott képekben is látod
Drága...nagyon
köszönöm a választ!
és mennyibe kerülne a turbósítás és hol csinálnak ilyet??
Válasz #2143. hozzászólásra
turbósítással,vagy a Mercedes 814-es teherautó motorja
sziasztok!
hogy lehetne megnövelni a motor teljesítményét motor csere nélkül? vagy csak motor cserével lehet,és ha xcsak azzal akkor milyen motort lehetne belerakni?
olyan 130-140le-re szeretném megnövelni
Nem biztos hogy rögtön szét kellene szedned a kuplungot azt mondod szépen kiemel és nem rögtön kezd el csúszni lehet hogy az ep szelep engedi át a levegőt anélkül hogy áramot kapna alul a kuplung alsónál van egy levegős munkahenger arról kösd le a levegőt és próbáld ki úgy is csak aztán bontsd szét a kuplungot
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat és a telefonszámot!Remélem hogy sikerül elhárítani a hibát.
Válasz #2136. hozzászólásra
Igen,sajnos ki kell emelned a motort,hogy hozzáférhess a kuplunghoz.Értelemszerűen le kell kötnöd róla az összekötő csöveket,víz,olaj,a generátor,önindító kábeleit,stb,ha körbejárod meglátod mit kell kikötni..Nem egyszerű munka,de meg lehet csinálni,két emberes feladat :) Ha felkötsz egy kötelet a bal oldali aksi tartóhoz,majd ha kint vannak a kuplungház fedél csavarjai,óvatosan kihúzod,mögé bújtatod a kötelet és szépen le tudod engedni a földre.
Válasz #2130. hozzászólásra
Szécsény 06203846683.
szia! Értem Köszi szépen így már értem! Kiemelni kiemel mert szépen veszi a sebességeket, egyenlőre nem tudom mi lehet a baj majd nekiállok és szétszedem megnézem Köszi a válaszát mindenkinek!
Válasz #2136. hozzászólásra Arról van szó,hogy néha nem emel ki a kuplung,akkor valamelyik összehúzó csavar eltörött és kiesett.Azt kell pótolni ahogy leírtam!