Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1927. hozzászólásra Nem adok 25 évet Kína lesz a vezető nagyhatalom.Aki az űrben jár az nem csinál szar dolgokat! Kinőtték már a "népi kohókat" ,persze Te nem is tudhatod mikor és mi volt az!
Válasz #1927. hozzászólásra
Üdv!
Mahle hüvelygarnitúra nagyon sokat kibír,és elérhető az ára is!Meg merem kockáztatni hogy jobb mint az eredeti!!!!!!
Ahol tgk-hoz árulnak alkatrészt,ott érdeklődj!
Válasz #1925. hozzászólásra Motorhoz IFA boltba!Ajánlom,hogy vedd meg Itt a hirdetéseknél Cd-n német nyelvű javítási,kezelési útmutatót és alkatrész katalógust .Ára 6eft
Nekem kevesebb területem van még attól is, de a kötöttsége miatt szükségesnek tartanám 2 fenntartását. Kellene egy szántó traktor a jó munkához, meg egy kisebb az ápoláshoz.
Papírjai vannak, a gépezetnek?
Válasz #1919. hozzászólásra Igazad van! Most utólag belátom,hogy felesleges volt megvenni,mert 21 hektár földhöz nem kell két traktor!! Egy évben használtam 4-5 alkalommal!
6 éve használom 40-60Ha-t művelek vele. Nekem bevált, hasonló teljesítményű nyugati vételárban és főleg alkatrész árban sokkal húzósabb. MTZ 82 van mellé, azzal permetezek, sorközművelek. A 2 traki nem egy kategória, pl a ZT önsúlya majdnem duplája az MTZ-nek.
Nem akarok venni... csak érdeklődöm, hogy milyen gép.
A T-150-es már túl nagy kategória lenne. Egy régebbi ZT meg még jó is talán a 80-asok gépparkjához, ha esetleg egy kicsit haladósabb gép kell vagy kiesik a MTZ.
Válasz #1913. hozzászólásra Ne vegyél zt-t szerintem szart sem ér, nekem is volt többet ér mint az mtz de nem sokkal, eladtam vettem egy t-150-est.Nem eszik földmunkában jelentösen többet mint a zt.Viszont sokkal jobban megy ezzel már lehet normális talajmunkát végezni.Ugyanabban az árban vannak a zt-k mint a t-150-esek!!!!!!!!! ez sem mindegy /vagy még a 150-esolcsóbb/
Üdv!
Vagy a szivattyú szimeringje a ludas, vagy a munkahenger gumigyűrűi. Ezek két oldalon vannak az ülés alatt, jobbról a vezértömb, balról a munkahenger másik kivezetése alatt vannak, azokban a négyzet alakú vasakban, amit 16-os csavarok fognak, be. Ezekben fordul a függesztő munkahenger alja. Sajnos nagyon szét kell érte szedni a gépet. Célszerű megnézni, hogy nincsenek-e kikopva, illetve a munkahenger csapjait is, különben 1 napot fog bírni a gumigyűrű.
Szia.Ha jól tudom az 5 az a nyomaték szabályozó az az helyzeterő szabályozó.De hogy ez működjön ahhoz meg kell lenni mindennek a traktoron,rezgésérzékelő stb.
a 4. számú kar az erő-helyzet szabályzó. akkor működik amikor úszó állásban van a jobb oldali hidraulika kar. úszó állást úgy tudsz kapcsolni, ha a 3. számú szelepet jobbra teljesen végállásig eltekered, és a jobb oldali hidraulika kart a sárvédő felé koppanásig nyomod. elég egyszer. a kar vissza fog állni alap állásba, de az úszó helyzet működik. csak járó motornál működnek a funkciók.
Igen elégedett vagyok vele.
Felénk elég kötettel a földek épp a tegnapi napon voltam kint tárcsázni egy 3,20-as nehéz tárcsával (kb 15 mázsa volt a tárcsa) hátul disztiller lapokkal volt szerelve 2/3-ba tudta húzni egész nap. Persze a termosztátt ki volt véve belőle még így is néha feltottyant a vizem de nem vészesen.
Köszönöm a segítséget.
igazán nem tudom konkrétan a 303asnál ,hogy lehet(majd a szakik pontosítanak), de valszeg a szivattyútengely szimmeringje vagy karmantyúja átereszt és a mentén nyomja ki az olajat, történetesen a váltódba.
Előfordulhat, hogy valamelyik csatlakozásnál engedi. Sztem érdemes lenne átnézni először mielőtt szereltetni viszed.
Ezt leszámítva elégedett vagy a 303assal?
Hello mindenkinek. S.O.S
Volna egy zt 303-as om 1979-es (nem mai gyerek):).
Az volna a problémám vele, hogy felöntöm a hidraulika tartály olajjal felemelem vele a munkaeszközömet elindulok a földbe dolgozni mire kiérek már alig teszi le az ekét a traktor. Addig eljutottam, hogy átengedi a váltóba az olajat olajat, de az összeset. nem győzöm venni bele az olajat, de váltom alja meg tiszta ganés mert a túlfolyón kifolyik az összes olaj amit beleöntöttem.
Ebben szeretnék segítséget kérni valakítől, hogy mi lehet a probléma. Mit kellene rajta javítani hogy végre jó legyen?
Vagy esetleg egy szerelőnek az elérhetőségét.
Előre is köszönöm a segítséget.
V. Dániel
Vajdaságból írok,ahol ilyen traktor szinte nincs is,de most a kezeim közé került egy ilyen valaha-volt legendás gépezet és ezért szeretnék kérni egy kis segítséget,vagyis minden rajz és ábra már rég nincs rajta,ezért kissé nehézkes a lámpák beazonosítsa,illetve a hidraulika számomra szokatlan,ezért ha valaki kitudna segíteni egy használati útmutatóval,vagy bármilyen dokumentációval az nagyon megköszönném...
4185 hozzászólás
Válasz #1935. hozzászólásra
vagy inkább egy 121-re furt hüvely szívó rába dugóval
Válasz #1930. hozzászólásra
Egy jobbfajta hüvely,és esztergált rába dugó se kutya
Válasz #1931. hozzászólásra
Lehet hogy űrhajót tud gyártani,de az Ifához egy épkézláb alkatrészt nem azt elhiheted nekem!!!
Válasz #1932. hozzászólásra Örülök neki!
Válasz #1931. hozzászólásra
DE!!
Nem csak Te voltál katona....Én is
Válasz #1927. hozzászólásra Nem adok 25 évet Kína lesz a vezető nagyhatalom.Aki az űrben jár az nem csinál szar dolgokat! Kinőtték már a "népi kohókat" ,persze Te nem is tudhatod mikor és mi volt az!
Válasz #1929. hozzászólásra
köszi!!!
A mémet az tuti....de az ára is!!!
A gép annyit ér ,mint amit a méh telepen adnának érte....
Üdv!
Mahle hüvelygarnitúra nagyon sokat kibír,és elérhető az ára is!Meg merem kockáztatni hogy jobb mint az eredeti!!!!!!
Ahol tgk-hoz árulnak alkatrészt,ott érdeklődj!
autósboltban
4 hengeres ifa motorhoz hol lehet jó minőségű hüvely garnitúrát venni???????????
kínai illetve indiai klt nem érdekel!!!
Válasz #1925. hozzászólásra Motorhoz IFA boltba!Ajánlom,hogy vedd meg Itt a hirdetéseknél Cd-n német nyelvű javítási,kezelési útmutatót és alkatrész katalógust .Ára 6eft
csak érdeklődnék mert most vettem egy zt, és jó lenne ha tudnám hogy hol lehet alkatrészt kapni hozá.
Válasz #1923. hozzászólásra Konkrétan mi kellene?
Sziasztok nem tudja valaki hogy hol lehet zt 303-hoz alkatrészt kapni.
Válasz #1921. hozzászólásra Adásvételivel vettem! kb.100eft-ért levizsgáztatható!
Válasz #1920. hozzászólásra
Nekem kevesebb területem van még attól is, de a kötöttsége miatt szükségesnek tartanám 2 fenntartását. Kellene egy szántó traktor a jó munkához, meg egy kisebb az ápoláshoz.
Papírjai vannak, a gépezetnek?
Válasz #1919. hozzászólásra Igazad van! Most utólag belátom,hogy felesleges volt megvenni,mert 21 hektár földhöz nem kell két traktor!! Egy évben használtam 4-5 alkalommal!
Válasz #1918. hozzászólásra
Látom hamarabb eladó lett a 303as, mint 3 év....
Ezt írtam!
Válasz #1916. hozzászólásra Én elégedett vagyok a Zt303 trakimmal.4 -es ekét vidáman viszi,az mtz 80 trakim kinlódik-izzad a 3-as ekével. A 2 tonna többlet súly ennyit tesz!
Válasz #1913. hozzászólásra
6 éve használom 40-60Ha-t művelek vele. Nekem bevált, hasonló teljesítményű nyugati vételárban és főleg alkatrész árban sokkal húzósabb. MTZ 82 van mellé, azzal permetezek, sorközművelek. A 2 traki nem egy kategória, pl a ZT önsúlya majdnem duplája az MTZ-nek.
Válasz #1914. hozzászólásra
Nem akarok venni... csak érdeklődöm, hogy milyen gép.
A T-150-es már túl nagy kategória lenne. Egy régebbi ZT meg még jó is talán a 80-asok gépparkjához, ha esetleg egy kicsit haladósabb gép kell vagy kiesik a MTZ.
Válasz #1913. hozzászólásra Ne vegyél zt-t szerintem szart sem ér, nekem is volt többet ér mint az mtz de nem sokkal, eladtam vettem egy t-150-est.Nem eszik földmunkában jelentösen többet mint a zt.Viszont sokkal jobban megy ezzel már lehet normális talajmunkát végezni.Ugyanabban az árban vannak a zt-k mint a t-150-esek!!!!!!!!! ez sem mindegy /vagy még a 150-esolcsóbb/
Ki mekkora területen csinálja a nehezebb talajmunkákat csak a ZT-vel?
Válasz #1911. hozzászólásra
Azert attol egy kicsivel fickosabb!A gruberral is jobban bir mint az mtz.Ezt tapasztalatbol mondom.
Egy ZT ér annyit szántásban, mint egy 90 lovas MTZ?
Fordulni nehezebb vele, de húzza annyira az ekét?
Üdv Zt Tomi! Megadnád a tel. számodat? Lenne egy-két
kérdésem a Zt-vel kapcsolatban.
Köszönöm a segítséget
Válasz #1907. hozzászólásra
helló. a 2 traktor teljesen egyforma az elsőhajtást leszámítva.
Elvileg a ZT-320 hátsó lehajtása és hidraulikája is van olyan erőm, mint a 323-é?
Válasz #1905. hozzászólásra
ELAN KFT. Baja
Sziasztok valaki nem tudna adni egy íymet ahonnan lehetne zt-323-hoz vásárolni alkatrészt? a kuplung szerkezethez kellene
Válasz #1902. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget :)
Válasz #1896. hozzászólásra
honnét van ez a kép? nagyon ismerös ez nekem,ez az én traktorom volt
Válasz #1889. hozzászólásra
Üdv!
Vagy a szivattyú szimeringje a ludas, vagy a munkahenger gumigyűrűi. Ezek két oldalon vannak az ülés alatt, jobbról a vezértömb, balról a munkahenger másik kivezetése alatt vannak, azokban a négyzet alakú vasakban, amit 16-os csavarok fognak, be. Ezekben fordul a függesztő munkahenger alja. Sajnos nagyon szét kell érte szedni a gépet. Célszerű megnézni, hogy nincsenek-e kikopva, illetve a munkahenger csapjait is, különben 1 napot fog bírni a gumigyűrű.
Válasz #1900. hozzászólásra
Szia.Ha jól tudom az 5 az a nyomaték szabályozó az az helyzeterő szabályozó.De hogy ez működjön ahhoz meg kell lenni mindennek a traktoron,rezgésérzékelő stb.
bocs, 3-as szelepet írtam a 2-es helyett. a3-as szelep teteje nekem nincs is meg. az 5.-et nem tudom.
a 4. számú kar az erő-helyzet szabályzó. akkor működik amikor úszó állásban van a jobb oldali hidraulika kar. úszó állást úgy tudsz kapcsolni, ha a 3. számú szelepet jobbra teljesen végállásig eltekered, és a jobb oldali hidraulika kart a sárvédő felé koppanásig nyomod. elég egyszer. a kar vissza fog állni alap állásba, de az úszó helyzet működik. csak járó motornál működnek a funkciók.
helló. az első számú kar a fékhez van. ha jobbra húzod akkor a jobb oldali kerekeket fékezi. ha balra akkor a balt. ha működik rendesen.
Úgy néz ki minden ZT-s dolgozik...
Válasz #1895. hozzászólásra
Valamiért lemaradt a kép...
Köszönöm szépen a segítő válaszokat...
Ismét csak segítségért fordulok hozzátok....
csatolt képen a bekeretezett karok pontosan mi a megnevezésük,illetve mire is szolgálna???-mert a hidraulika nagyon nem, akar normálisan működni...
Van még néhány kérdésem de csak sorjában...
Előre is köszönöm...
Tisztelettel:
KJani
Kb.:110-120km-ert mentem vele meg megcsináltam 8,5Ha a tárcsával és összesen elment kb.:150 max.160l gázolajam.
Válasz #1891. hozzászólásra
fogyasztással ,hogy jöttél ki?
Válasz #1887. hozzászólásra ost technik.com
Igen elégedett vagyok vele.
Felénk elég kötettel a földek épp a tegnapi napon voltam kint tárcsázni egy 3,20-as nehéz tárcsával (kb 15 mázsa volt a tárcsa) hátul disztiller lapokkal volt szerelve 2/3-ba tudta húzni egész nap. Persze a termosztátt ki volt véve belőle még így is néha feltottyant a vizem de nem vészesen.
Köszönöm a segítséget.
Válasz #1889. hozzászólásra
igazán nem tudom konkrétan a 303asnál ,hogy lehet(majd a szakik pontosítanak), de valszeg a szivattyútengely szimmeringje vagy karmantyúja átereszt és a mentén nyomja ki az olajat, történetesen a váltódba.
Előfordulhat, hogy valamelyik csatlakozásnál engedi. Sztem érdemes lenne átnézni először mielőtt szereltetni viszed.
Ezt leszámítva elégedett vagy a 303assal?
Hello mindenkinek. S.O.S
Volna egy zt 303-as om 1979-es (nem mai gyerek):).
Az volna a problémám vele, hogy felöntöm a hidraulika tartály olajjal felemelem vele a munkaeszközömet elindulok a földbe dolgozni mire kiérek már alig teszi le az ekét a traktor. Addig eljutottam, hogy átengedi a váltóba az olajat olajat, de az összeset. nem győzöm venni bele az olajat, de váltom alja meg tiszta ganés mert a túlfolyón kifolyik az összes olaj amit beleöntöttem.
Ebben szeretnék segítséget kérni valakítől, hogy mi lehet a probléma. Mit kellene rajta javítani hogy végre jó legyen?
Vagy esetleg egy szerelőnek az elérhetőségét.
Előre is köszönöm a segítséget.
V. Dániel
Válasz #1887. hozzászólásra
Bajai ELAN kft-től póstán utánvéttel vettem kb 2008-ban alkatrész katalógust 6000ft-ért, robbantott képek és cikszámokkal , kb 3-4cm vastag .
Tiszteletem!
Vajdaságból írok,ahol ilyen traktor szinte nincs is,de most a kezeim közé került egy ilyen valaha-volt legendás gépezet és ezért szeretnék kérni egy kis segítséget,vagyis minden rajz és ábra már rég nincs rajta,ezért kissé nehézkes a lámpák beazonosítsa,illetve a hidraulika számomra szokatlan,ezért ha valaki kitudna segíteni egy használati útmutatóval,vagy bármilyen dokumentációval az nagyon megköszönném...
Tisztelettel:
KJani