Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica vetőmagok új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Juhtenyésztés új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Haszonbérleti szerződés új
- Kukorica terményárak új
- Claas Lexion vélemények új
195 hozzászólás
En bacitartaly hasznallok elol!
Válasz #43. hozzászólásra
Mint a hátulja.
Valaki meg tudná mondani, hogy egy fronthidraulikának a földtől mérve milyen alacsonyra kell tudnia leengedni az emelőkarjait?
Válasz #41. hozzászólásra
ITT IS
Készül a fronthidraulika
Válasz #39. hozzászólásra
Válasz #38. hozzászólásra
Az tényleg nem sok,nekem is szerezhetnél ennyiért.
Válasz #36. hozzászólásra
Egy targoncatoronnyal együtt 150pénz.
Válasz #35. hozzászólásra
Csak a henger majd 1t.
Válasz #23. hozzászólásra
Tömör anyagot tegyél bele,az bírja.Mi volt az a jó ár?
Válasz #31. hozzászólásra
Ebbe mi a tök a 1,5 miska !!!???
Válasz #33. hozzászólásra
japersze
Válasz #32. hozzászólásra
Duplex, v. simplex, nekem a dupplexről van egy fotóm:
Válasz #31. hozzászólásra
nemstandard az milyen?
Válasz #30. hozzászólásra
Jaaa... Agromashexpón volt 20%-os akcijó, így standardhengerrel 3m-es 1.5 milka vót.
Válasz #29. hozzászólásra
mennyi ft
Válasz #27. hozzászólásra
Hogy érted?
Válasz #25. hozzászólásra
Gondoltam rá, pont jó is lenne, mert ennek az emelőkarjai pont a magégykészítő függesztőkarjainak a belső szélénél lenne, csak kérdés, hogy mit bír, meg át kell alakítani a traktoromhoz a felfüggesztését, és későbbiekbe még egy frontkasza, meg kitudja mi kéne rá, és ha később akarom átszerkeszteni szélesebbre, akkor újra az egész felfüggesztését át kell szabni. Mondjuk lehet az lesz, mert itt a nyakunkon a vetés, mondhatnám, hogy akkor mindenhova kukit rakok, de már nem lehet normális áron vetőmagot kapni.
Gütler hogyé van?
Válasz #24. hozzászólásra
Látatlanba vettem, mondván egy 100-ast vasba is megér, meg a munkahengerek...
Tegyél bele egybecsapot aztán alákapsz és mész.............
Amikor vetted ezt nem láttad, vagy neked is valaki hozta kintről, "látatlanban"???????
Válasz #20. hozzászólásra
Hát, ja. Vettem egy használt fronthidraulikát jó áron, rendben van egyébként, de erre azért nem számítottam, hogy félbevágták középen, kivágtak belőle egy darabot, aztán összehegesztették Világosan látszik a hegesztés. Így most 660 a belső, és 750 a külső mérete. Szerintetek mit szólna ahhoz, hogyha félbevágnám megint, és behegeszteném bele ami hiányzik? Elgyengülne?
Egy frontmagágykészítőt akarok hozzákapcsolni, de akkor annak sem stimmel a felfogatása, mert a belső mérete 820, a külső meg 935.
Válasz #21. hozzászólásra
Már késő, köszi !!
Válasz #12. hozzászólásra Kérdezd meg őket elég sok mindent csinálnak.
Válasz #18. hozzászólásra
Belső távolság 850 mm
a golyóközép 900 mm
Válasz #18. hozzászólásra
Jövő héten már késő ??
Valaki le tudná mérni, hogy egy fronthidraulikán mekkora az alsó két emelőkar közti távolság? (lehetőleg pontosan)
Válasz #16. hozzászólásra
Te? Nem értem...
Válasz #15. hozzászólásra
Szerződésre várok.........
Válasz #12. hozzászólásra
Deraland!
http://www.folger-maschinenbau.de/
nekünk a TM-en ilyen van, IKR anno ezzel szerelte, lehet hogy érdemes megkérdezni, de nincs kizárva, hogy drágább mint a Zuidberg
Hát nem sok a variáció, ferroflex, vagy dereland, esetleg házi sufni tuning, ez jut hírtelen eszembe!!!
Front hidraulikát NH TM-165-re milyent, hol érdemes venni ????????
Mindenképp abban gondolkodom,hogy olyan traktor vigye ami elfér a sorok között. Mert ezzel szeretnék kultivátorozni is.
A Tomelilla honlapján is egy 135 lóerős John Deere viszi.
A mi fronttartályunkat egy a rapidéhoz hasonló tarlóskerék hajtja, ez úgy van elhelyezve, hogy sorközben fusson.
Mi a sorközművelőt fronthidraulikán visszük, ilyenkor fordul az egész, hátulról fújja előre, elöl pedig ugyanaz az elosztótorony van, mint ami a vetőgépen.
Ha elöl visszük hidromotor hajtja, ilyenkor legalább 3 hidraulika kör kell, meg zárt hidr. rendszer...
egy az emeléshez, egy a nyomjelzőhöz, egy a hidromotorhoz, nekünk teleszkópos a vetőgép váza, de van beépítve egy csap a fronthidraulikát emelő kihelyezetthez, ezzel vagy emeli, vagy a nyitást vezérli.
Case Maxxum 115 viszi(alap 6henger), semmi gondja nincs vele, jobban szereti, mintha egy 25 mázsás dög lenne a hátulján... kezelhetőbb is, nem kell feleslegesen súlyozni...
Válasz #5. hozzászólásra
És a fronttartály, és annak meghajtószerkezete elfér a sorközművelő esetén a sorok fölött is?
Válasz #6. hozzászólásra
Jó kérdéseid vanak..Szerintem a lóerö mindegy..Iletve ami tudja emelgetni és cipelni a monó vetögépet és pluszba azt a tartájt az elején!! Én amit látam az egy 8000JD elejére volt feltéve.. Az gond nélkül üzemeltete..Könyen és gyorsan tankolható!! De az biztos hogy amit itt valameik srác irt hogy ezáltal megnövekedik a gép suja és ezt figyelembe kell veni!! Nyomtáv beálitás és a talajálapotot figyelembeveni--!! Szerintem nem a legkedvezöbb párositás a függ vetögép és plusz a front tartáj de ha nem hajlós vagy lágy talajokon vetsz akor megoldható..Nekünk a forgónk és a lágyab részek kaptak emiadt rendesen..Szerintem ezt a verziót csak nagy táblákban és nagy terület teljesitménynél alkalmazd..Ha nem anyira szükséges a teljes hatékonyság elérése akor csak plusz munka és macera mire öszeál!!
És egy ilyen fronttartályhoz kb hány lóerős gép kell? Egy 6 soros Monosemhez? És hány hidraulika kör?
A kerekeket a sorközben kell járatni, mégpedig úgy, hogy az ikerkerék és az "alap" kerék közt fusson a sor
Ez alap, ennek nincs köze a fronttartályhoz
Egy középkategóriás pl. Zuidberg fronthidraulika terhelhetősége 2500 kg körül van, bírnia kell
Fronttartállyal sokkal egyenletesebb a terhelés
Ja és ezek a fronthidraulikák már mind rugózottak, nem szedik szét a traki elejét, nem vagdalkoznak...
De pl nem csak bigbages töltésnél előnyös, volt olyan, hogy magasemelős eb kocsiból folyattuk bele, úgymeg 2 perc alatt benn volt a 15 mázsa :D
Válasz #1. hozzászólásra
A nagyméretű tartályhoz nagy traktor is kell,
ez meg a suly miatt már tényleg illik speciális kerekezést használni.
Itt elvetett 1 cég 1 csomó kukoricát momosem fronttartállyal és vetőgéppel,alap gumizásos jd 7820 al.Nyers kötött talaj volt és a taposás miatt 2 sornál kb 30 % veszteség lett!Ez arányaiban az egész termésre vetítve 10% kár de ez is 20 25 e ft.
Beletette a monosem a taposottba is csak egyszerűen megcsünt a kuki a keréknyomban.
Igaz hogy 60 KA fölötti nedves föld volt!
Válasz #1. hozzászólásra
Ezen a honlapon találsz,és még sok érdekesség is van rajta!www.tomelilla.hu
Nekünk van, saját átalakítás egy pneumatikus accordból csináltuk...
a ventillátort hidomotor hajtja, az adagoló accord, csapágyait savállóra cseréltük, a hátramenő cső 110es pvc :D, azért néhány helyen kell bele betét, a kanyarokban 200 heki után kikopott :)
Amúgy nagyon bevált, két 700as bigbag bele, aztán hadd szóljon
Egy ilyen accord ventillátor egy 6soros gépet kb 200-220 kg/ha-ig szolgál ki, 10 km/h sebességnél, utána nem képes hátrafújni az anyagot...
Sokkal kezelhetőbb mint egy vontatott gép, ekkora térfogat pedig függesztettnél kivitelezhetetlen!
Ja és a rémhíreket megcáfolnám, igenis kilátni mögüle
Van valakinek front hidraulikára szerelhető műtrágya tartálya?
Mik a tapasztalatok?