Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A kátrányosodásról jut eszembe,milyen szelepet lehetne valahová beépíteni (nem keverőszelepre gondoltam),hogy a kazánt felbírjuk fűteni 80-90 fokra de a radiátorok állandóan 40-50 fokos vizet kapjanak? Pl ha a kazán 60 fokos akkor is 50 menyen a radiátorokra,meg ha 90-en van a kazán akkor is?
Válasz GREVEN #1304. hozzászólásáraÜdv nekem ilyen kazánom van most lett egy pár napja beüzemelve, itt a faluba nagyon sok embernek van Celsius kazánja és meg vannak vele elégedve.Ahogy én is. Annyi ,hogy ebbe középen vagy felül kell begyújtani és néha rá kell nézni, mert nem szívesen ég lefele a tűz de, ezt csak a az első megrakásnál kell. Ez egy újabb fajta ebből 2 méret van nekik ez 23-25 KW-os neked ez elég lenne szerintem, a másik az nagyobb.
Válasz GREVEN #1285. hozzászólásáraNekem Celsius van.kb 27Kw,de kicsit nagy,hasonló méretű lakásra!Még nagyobbat akartam,de akkor nem lett volna garancia.Nagykőrösön csinálják,ott ki is számolják neked hogy mekkora kell!Van nagy ajtós is,enyém olyan,30x30 kb,komolyabb fadarabok beférnek rajta!40 fokkal fűtök,bent 25 van!
Válasz GREVEN #1300. hozzászólásáraMassziv szerkezet.Sogorom vett ilyet szerintem ugyanigy nézki 50kw-os.Szezonra üzemelik be lesz vélemény hogy milyen.Ott is fa hasáb rönk a tüzelö.
Válasz röfik #1298. hozzászólásáraÉn is ugy hiszem hogy vidékre jo a bálás történet. A Calor annyibol tetszik tényleg, hogy nem kell annyit piszmogni a fával, 60 cm-es rönkök mehetnek befele.
Omékon ott volt a lengyel 3000 euros kazán,Üzemeltették is.Ránézésre faca.Adagolo rendszerével pellettel vagy apro szénnel teljesen automata.2-3-4 naponta elég hamuzni és feltölteni a tartályt.Mint a gáz fütés csak drága meg bele a tüzelö.De pakolhato kézzel is csak kicsi tüztere manuális használathoz.Bálás rendszer csak tanyára valo és rengeteg anyag kell,szomszédok kiüldöznek a füst miadt.
Válasz röfik #1296. hozzászólásáraAz biztos, de én még csak idén kezdtem. Komplett új tető mindenestől, most folyik a belső átalakitás, meg a fütés csere van idénre betervezve. Esetleg pár szobába villany ujrahúzás.
Válasz GREVEN #1293. hozzászólásáraÉn 140m2 fütök 25kw atmos elgázositoval.Fa és szénnel.+ használati melegvizet is elö állit.Lemez radiátorok vannak réz és több rétegü csövekkel szerelve.Nyári konyha kb 15m-re a lakástol földbe kivezetve a fütés és melegviz.Kazánt örököltem a többi ujra lett épitve meg az egész ház felujitva és még nincs vége egy örökös pénznyelö.
Válasz Mf-es #1294. hozzászólására300 m3-es légterű házhoz minek 1200 m3-es kazán?
Bálásbol talán nincs is akkora, ami ilyen házhoz való. Meg város negyedbe nem akarok egy szalmakazlat rakni.
Válasz GREVEN #1287. hozzászólásáraIlyen mindenevö félautomata-automata 20-30kw kazán 700eft-1000eft között+a rendszer kiépitése kb ugyanennyi.Durván 2 millio jo magyar ft.
Válasz 2266 #1283. hozzászólásáraFater belehabarodott egy gagyi lengyel zsiruj kazánba ami vegyes tüzelésű, szénnel is tud menni és az is ilyen csigás adagolos gépezet cska kisebb az egész de lehet benne mindennel tüzelni. Tegnap hozták haza már bent van félig a helyén. Én konkrétan ne mlátok benne fantáziát mivel nagyon pici és ráadásul lengyel ami nem sejtet jót de majd kiderül.... én nem adnám el a régit ha rajtam mulna .....
Válasz Vendég #1279. hozzászólására Szerintem nincs is de vannak olyan mesterek akik csinálnak egyedi méretre kazánokat egy ilyet kel keresni és egyeztetni vele hogy mit menyiért meg hogyan lehet meg oldani.
Üdv. vegig olvastam a forumot. Teljes képet adott a szalmabálás kazánokról.
De lenne egy kérdésem. Nem látok olyan típust,amiben a legkisebb oldalára állitva lehet berakni a bálát?
Válasz 80tina #1277. hozzászólásáraVan egy lyukas lébényi kazánom,azt nem volna nagy valami,levegősre átalakítani.Csak egy ventilátor az oldalára,másik oldalt levegő kivezetés.
Nekem olyan problémán van, hogy egy 200m2-es baromfiólat szeretnénk vele fűteni. Eddig olajkazán volt bent de azt elromlott. Házilag szeretnénk megcsináltatni de nem víztereset.
Készített e már valaki, vagy valami linket tervekkel tudne- e valaki ajánlani!!
nkem 50kw-os van, pufferrel, kémény elzáróval, és egy jobb minőségű huzatszabályzóval.
Akitől vettem, annál nem volt puffer, egyszerűen nem tudott vele normálisan fűteni, a huzat szabályzója is szórakozott. Ezeket kijavítottam és így teljesen jó lett.
Jelenleg nem fűtöm be vele a tervezett rendszert csupán egy 90nm-es padlót, így egy kicsit pazarlónak érzem, de amint rákerül még a másik épület meg a készülőben lévő gyerekszoba, szerintem jó lesz.
Fűtök akáccal is meg bálával is.
Nem tudom, hogy sokan vannak-e azok a felhasználók, akik csak szalmával fűtenek a szalmabálás kazánban. Van, ahol -az egyik önkormányzati intézményben- szalmából kerül bele a legkevesebb, nyers gally, rossz szék, nyirkos falevél, tuskó, szén, meg néha nedves szalma ...aztán meg a környezetvédelem nevében füstben a fél falu.
Válasz #1263. hozzászólásra
A puffer tartály, azért jó mert, akkor lehet a kazán teljes huzattal üzemeltetni és így kevésbé füstöl és melegebb füstgáz jobban kiviszi a vízgőzt.
Valamint jobb az égés hatásfoka több oxigén miatt.
A füstgáz hőmérséklete nem a huzatot szabályozza.
Ha nem elég meleg a füstgáz , akkor a víz kicsapódik a kémény falán. Ezért kell szigetelni a bélés csövezett kéményt. ( klima rockwoolal )
Lehetne egy kazánba több "tálcát" is tenni és akkor még több hőt lehetne kivonni a égéstérből, füstből.
A vizes rostélyt jól megrakod valami jó lengyel szénnel és már szét is égett, hajlott.
Egyébként ha neked jó a vizes rostély, akkor nem kell foglalkozni más véleményével.
2613 hozzászólás
Válasz mtz1221 #1311. hozzászólásáraszia csak keverö szelepes megoldás + buffer tartály két szivatyu
Válasz GREVEN #1310. hozzászólásáraMajd később csökken a parázs(varázs)!
A kátrányosodásról jut eszembe,milyen szelepet lehetne valahová beépíteni (nem keverőszelepre gondoltam),hogy a kazánt felbírjuk fűteni 80-90 fokra de a radiátorok állandóan 40-50 fokos vizet kapjanak? Pl ha a kazán 60 fokos akkor is 50 menyen a radiátorokra,meg ha 90-en van a kazán akkor is?
Válasz medikus #1308. hozzászólásáraAkkor lehet visszasirom majd a konvektoros időszakot, mert most igen csak szeret hozzámbújni a 15 fokba :D
Válasz medikus #1308. hozzászólásáraEnyém még kinézetre ilyen,csak egyel nagyobb méret.A lényeg az ajtó és tűztér nagysága.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20151019204928_92532877.jpg)
Válasz GREVEN #1304. hozzászólásáraAkkor neked ez a kazán bőven elég!60 foknál mindent ledob az asszonyod magáról!(még lehet téged is)!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz röfik #1303. hozzászólásáraSzáraz akác fával nem,de néha folyik a víz benne!Az alacsony hőmérséklet miatt!
Válasz GREVEN #1304. hozzászólásáraSzia ha már hagyományos kazánt akarsz, nálam meg ilyen lett beüzemelve 3 napja., Hőtherm carbon.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20151019202312_carbon_01.jpg)
Válasz GREVEN #1304. hozzászólásáraÜdv nekem ilyen kazánom van most lett egy pár napja beüzemelve, itt a faluba nagyon sok embernek van Celsius kazánja és meg vannak vele elégedve.Ahogy én is. Annyi ,hogy ebbe középen vagy felül kell begyújtani és néha rá kell nézni, mert nem szívesen ég lefele a tűz de, ezt csak a az első megrakásnál kell. Ez egy újabb fajta ebből 2 méret van nekik ez 23-25 KW-os neked ez elég lenne szerintem, a másik az nagyobb.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20151019201924_12112943_422951707914298_420217842_o.jpg)
Válasz medikus #1302. hozzászólásáraA 25 fok kevés már előre. Asszony nagyon fázós. Ő a 31 fokba érzi jol magát, mondjuk én már attol vagyok rosszul.
Válasz medikus #1302. hozzászólásáraIlyen kis höfoknál nem kátrányosodik nagyon?
Válasz GREVEN #1285. hozzászólásáraNekem Celsius van.kb 27Kw,de kicsit nagy,hasonló méretű lakásra!Még nagyobbat akartam,de akkor nem lett volna garancia.Nagykőrösön csinálják,ott ki is számolják neked hogy mekkora kell!Van nagy ajtós is,enyém olyan,30x30 kb,komolyabb fadarabok beférnek rajta!40 fokkal fűtök,bent 25 van!
Válasz GREVEN #1300. hozzászólásáraMassziv szerkezet.Sogorom vett ilyet szerintem ugyanigy nézki 50kw-os.Szezonra üzemelik be lesz vélemény hogy milyen.Ott is fa hasáb rönk a tüzelö.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz röfik #1298. hozzászólásáraÉn is ugy hiszem hogy vidékre jo a bálás történet. A Calor annyibol tetszik tényleg, hogy nem kell annyit piszmogni a fával, 60 cm-es rönkök mehetnek befele.
Válasz GREVEN #1297. hozzászólásáraItt már megvolt.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Omékon ott volt a lengyel 3000 euros kazán,Üzemeltették is.Ránézésre faca.Adagolo rendszerével pellettel vagy apro szénnel teljesen automata.2-3-4 naponta elég hamuzni és feltölteni a tartályt.Mint a gáz fütés csak drága meg bele a tüzelö.De pakolhato kézzel is csak kicsi tüztere manuális használathoz.Bálás rendszer csak tanyára valo és rengeteg anyag kell,szomszédok kiüldöznek a füst miadt.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz röfik #1296. hozzászólásáraAz biztos, de én még csak idén kezdtem. Komplett új tető mindenestől, most folyik a belső átalakitás, meg a fütés csere van idénre betervezve. Esetleg pár szobába villany ujrahúzás.
Válasz GREVEN #1293. hozzászólásáraÉn 140m2 fütök 25kw atmos elgázositoval.Fa és szénnel.+ használati melegvizet is elö állit.Lemez radiátorok vannak réz és több rétegü csövekkel szerelve.Nyári konyha kb 15m-re a lakástol földbe kivezetve a fütés és melegviz.Kazánt örököltem a többi ujra lett épitve meg az egész ház felujitva és még nincs vége egy örökös pénznyelö.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Mf-es #1294. hozzászólására300 m3-es légterű házhoz minek 1200 m3-es kazán?
Bálásbol talán nincs is akkora, ami ilyen házhoz való. Meg város negyedbe nem akarok egy szalmakazlat rakni.
Válasz GREVEN #1293. hozzászólásárahttp://www.badigo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=34&Itemid=191Calor felejtős.Vegyél szalmabálást,utána,ha lesz pénzed,adagolót hozzá.
Válasz röfik #1290. hozzászólásáraFelejtős akkor, jo az egyszerü is. Idén bele lett már tolva a házikóba majd dupla ennyi. Ennyit nem bir el a kassza.
Akkor egyszerüsitem a kérdést. Calor vagy Celsius?
Celsius-t itt gyártják 30 km-re tölünk, Calor meg szimplán tetszik mert böszme nagy ajtaja van, nem kell neki konyhakész fa.igénytelenebb talán.
Válasz röfik #1290. hozzászólására2-300 egy adagoló,amit bármilyen szalmabálás kazán oldalába tud dugni.Kazán is e körül van.
Válasz GREVEN #1287. hozzászólásáraKb.fél milla,adagoló+kazán.Nagy a választék,rendesen körül kell nézni.Nyárra,meg napkollektor.
Válasz GREVEN #1287. hozzászólásáraIlyen mindenevö félautomata-automata 20-30kw kazán 700eft-1000eft között+a rendszer kiépitése kb ugyanennyi.Durván 2 millio jo magyar ft.![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz GREVEN #1285. hozzászólásárahttp://www.arukereso.hu/kazan-kalyha-c4026/bosch/?start=50
Válasz GREVEN #1285. hozzászólásáraSzerintem Hajdú!
Válasz Mf-es #1286. hozzászólásáraMennyire kell mélyen zsebbe nyulni egy ilyen rendszerhez?
Válasz GREVEN #1285. hozzászólásáraHa van pénzed,többfunkciós.Fa,szalma,apríték,ocsú adagolós.
Fűtés korszerűsítés előtt állok.
Konvektoros fütésről szeretnék vegyes tüzelésű radiátoros fütésre váltani.
10x10-es házikó, kb 2,70 m belmagasság.
3 szoba, konyha, fürdő, előszoba, wc helységek lennének fütve.
Mekkora kw-ú kazán lenne megfelelő? Fával szeretnék tüzelni majd.
A 30 kw-os Calor kazán szimpatikus elsőre.
Mások a Celsius-t mondják jónak.
Valakinek valami tapasztalat esetleg?
Válasz 2266 #1283. hozzászólásáraFater belehabarodott egy gagyi lengyel zsiruj kazánba ami vegyes tüzelésű, szénnel is tud menni és az is ilyen csigás adagolos gépezet cska kisebb az egész de lehet benne mindennel tüzelni. Tegnap hozták haza már bent van félig a helyén. Én konkrétan ne mlátok benne fantáziát mivel nagyon pici és ráadásul lengyel ami nem sejtet jót de majd kiderül.... én nem adnám el a régit ha rajtam mulna .....
ez a cég http://defrokazan.hu/
Válasz Pici #1282. hozzászólásáraÉs mi fog helyére kerülni??![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Nekünk most került eladósorba a kazánunk ami bálára is tökéletes de van hozzá apritékadagoló is![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150823111917_img_20150821_092911.jpg)
Válasz Vendég #1279. hozzászólására Szerintem nincs is de vannak olyan mesterek akik csinálnak egyedi méretre kazánokat egy ilyet kel keresni és egyeztetni vele hogy mit menyiért meg hogyan lehet meg oldani.
Válasz Mf-es #1278. hozzászólásáraVan itt valaki?
Üdv.
vegig olvastam a forumot. Teljes képet adott a szalmabálás kazánokról.
De lenne egy kérdésem. Nem látok olyan típust,amiben a legkisebb oldalára állitva lehet berakni a bálát?
Válasz 80tina #1277. hozzászólásáraVan egy lyukas lébényi kazánom,azt nem volna nagy valami,levegősre átalakítani.Csak egy ventilátor az oldalára,másik oldalt levegő kivezetés.
Nekem olyan problémán van, hogy egy 200m2-es baromfiólat szeretnénk vele fűteni. Eddig olajkazán volt bent de azt elromlott. Házilag szeretnénk megcsináltatni de nem víztereset.
Készített e már valaki, vagy valami linket tervekkel tudne- e valaki ajánlani!!
Válasz #1275. hozzászólásra
Mit nálatok gyártanak vegyes tüzelésű kazánokat azok milyen minőségűek??
Válasz #1273. hozzászólásra
Lyukas.
Válasz #1269. hozzászólásra
Szia,
nkem 50kw-os van, pufferrel, kémény elzáróval, és egy jobb minőségű huzatszabályzóval.
Akitől vettem, annál nem volt puffer, egyszerűen nem tudott vele normálisan fűteni, a huzat szabályzója is szórakozott. Ezeket kijavítottam és így teljesen jó lett.
Jelenleg nem fűtöm be vele a tervezett rendszert csupán egy 90nm-es padlót, így egy kicsit pazarlónak érzem, de amint rákerül még a másik épület meg a készülőben lévő gyerekszoba, szerintem jó lesz.
Fűtök akáccal is meg bálával is.
Kérdezz bátran.
Üdv.
Válasz #1271. hozzászólásra
Miért adod el ha nem titok? Te hogy voltál vele megelégedve?
Válasz #1270. hozzászólásra
A hatásfokára lennék kíváncsi sok embertől azt hallatom, hogy rengeteg hő ki megy a kéményen.
![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
Van egy eladó.
Szia! nekem ez van egy 50kw-os. mire lennél kíváncsi.
Sziasztok!
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Érdeklődnék kinek van Lébényi kazánja .és hogy van vele megelégedve?
Válasz #1267. hozzászólásra
Aki szénnel akar futeni az vegyen szénnek valo kazánt, olcsobb is
Válasz #1266. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Nem tudom, hogy sokan vannak-e azok a felhasználók, akik csak szalmával fűtenek a szalmabálás kazánban. Van, ahol -az egyik önkormányzati intézményben- szalmából kerül bele a legkevesebb, nyers gally, rossz szék, nyirkos falevél, tuskó, szén, meg néha nedves szalma ...aztán meg a környezetvédelem nevében füstben a fél falu.
Válasz #1264. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
SZALMABALAS KAZAN-t minek raknánk meg lengyel szénnel?
Azért szalmakazán h szalmával futsunk benne
A puffer tartály, azért jó mert, akkor lehet a kazán teljes huzattal üzemeltetni és így kevésbé füstöl és melegebb füstgáz jobban kiviszi a vízgőzt.
Valamint jobb az égés hatásfoka több oxigén miatt.
és akkor még több hőt lehetne kivonni a égéstérből, füstből. ![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
A füstgáz hőmérséklete nem a huzatot szabályozza.
Ha nem elég meleg a füstgáz , akkor a víz kicsapódik a kémény falán. Ezért kell szigetelni a bélés csövezett kéményt. ( klima rockwoolal )
Lehetne egy kazánba több "tálcát" is tenni
A vizes rostélyt jól megrakod valami jó lengyel szénnel és már szét is égett, hajlott.
Egyébként ha neked jó a vizes rostély, akkor nem kell foglalkozni más véleményével.