Hirdetés
Fórum
- S.O.S. új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Műtrágya árak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Ukrán Csemegeszöllő fajták /adok veszek cserélek / új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Direktvetés, no-till. új
Cikkajánló
Hirdetés
Magyar gazdák által termelt, kiváló minőségű tej
Az Alföldi Tej Kft. termékein a KMÉ-védjegy nemcsak presztízs, hanem garancia is...
Sajtóközlemény
2613 hozzászólás
Nagyon szuper.55 KW,a lakás nem nagy 87 négyzetm.20-as füstcső,25X25 -ös kéménykürtő.1 bála szalma kb 4 órát melegít.A legjobb fa az akác de én azért választottam ezt mert szeméttel melegítek nem a drága fával.Most még elég 2 -2,5 bála egy napra.Búza/
Nagyon szuper.55 KW,a lakás nem nagy 87 négyzetm.20-as füstcső,25X25 -ös kéménykürtő.1 bála szalma kb 4 órát melegít.A legjobb fa az akác de én azért választottam ezt mert szeméttel melegítek nem a drága fával.Most még elég 2 -2,5 bála egy napra.Búza/
Válasz #1065. hozzászólásra
Jól muzsikál? hány kw-os? Mekkora házat fűtesz vele? Ja és szerinted melyik fa a legjobb?
Üdv a fórumozóknak.
Érdeklődnék Szolnok megyébe nem e van valakinek repce kis bálája ,vennék vagy 5 darabot .Szeretném a kazánomba kipróbálni,sokan dícsérik és akkor jövőre ezt báláznák ha viszi a bálázóm.Üdv KS.
A kazán típusa: TJK V 65
Van rosta alul. Próbáltam úgy is hogy hosszába a bála alá betettem két fát, mert én is arra gondoltam, hogy elzárja a bála a levegő útját. A báláim nagyon tömörek. Azt is próbáltam, hogy szétszedtem a tömör bálát kettévettem kézzel összekötöttem, akkor se lett jobb. Ha kinyitom az ajtót, akkor intenzív füst jön ki rajta kb 10 másodpercig. Pár másodperc múlva pedig lángra kap a bála.
120-as kémény mindenképpen kevés, 24-26kw-os rendszerekhez is illik min. 160-as, egy szalmabáláshoz pedig 200-as. Nem átlag tudom, de ezt se lehet megerőszakolni. Még segíthet, ha fával átfűtöd a rendszert, kicsit jobb lesz a huzat. De nem sokkal.
Válasz #1101. hozzászólásra
Szia!
A kémény átmérő valóban kevés!!! Milyen kazánt vettél? a bála előtt illetve fölötte mennyi hely van? Mennyire tömör a bála? Ha a primer és a szekunder levegő is rendben van és továbbra is füstöl akkor én a helyedben elgondolkodnék egy huzatfokozón vagy ami még jobb az egy elszívó akár a karbotroboté is jó lehet! És az csak 80-90 wattot fogyaszt! Hoppá mikor kinyitod a tűztér nagy ajtót akkor mennyire füstöl ki, és mennyi ideig intenzív a kifelé jövő füst?
Nem kicsi az a kémény?
Pl a lébényi 50kWosnak asszem valami 190 mm átmérőjű és minimum 6 méter magasságú van előírva.
Válasz #1103. hozzászólásra
gondolom akkor rosta is van alul és ha a bálát berakod akkor eltakarja a réseket ahol a levegönek kéne áramolni meg ha el kezd égni akkor is szét bomlik és nem enged fel levegöt ..... és még sok minden baja lehet :D ki kell tapasztalni
Van huzatszabályzó természetesen és nyitott ajtóval is próbáltam, de így is csak izzik.
huzat szabályzo nincs rajta ki kell nyitni .... pl alul van e hamutár annak kis ajto azon szokott huzat szabályzo mi ki is szoktuk nyitni azt az ajtot akkor bömböl a kazán .....
Sziasztok? Most vettem egy bálás kazánt. Az a problémám, hogy a bála nem ég rajta csak akkor, ha kinyitom a tűztér ajtaját. Egyébként lassan izzik,de nem melegít semmit. Mi lehet a gond? Én a kéményre gondoltam, ugyanis nekünk 120 mm körüli a kémény átmérője.
Válasz #1099. hozzászólásra
Szerintem ennél jobb megoldás,nincs.Szuper.Fel van fűtve a lakás,most 1-2 vödör szemét/24 óra.Kukorica szemetet próbáltam,az nem ég csak füstöl.Pellettálás után csinálok egy próbát újból.
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-10-14 11:26:31
Válasz #1089. hozzászólásra
mesélj, hogy szuperál az égető?
Válasz #1096. hozzászólásra
Sokan anyagi okok miatt nedves fával kénytelenek fűteni, sokan mások meg frissen lopott nedves fával...
Válasz #1094. hozzászólásra
Hát a mienk nem egészen ilyen, ezen a nagy ajtón lévő kis ajtón van a szellőző, de ettől még lehet, hogy a tieteken is hasonlóan működik.
A kéményen lévő pillangószelep kell a rendszerbe, amolyan biztonsági funkciót is ellát, ha felforr a víz a kazánba, a rázkódástól lecsapódik és elzár, lefolytja a kazánt.
Egyre jobban örülök annak hogy tanyán lakok! Tegnap este bementünk a városba, és már messziről látszódott, hogy mintha kék köd lepte volna el az utcákat. Ahogy beértünk rögtön megcsapott a füst szag. Már annyian fűtenek fával (meg némelyek gumival, ahogy a dízel mozdony hidegindításához hasonló jelenséget lehetett dokumentálni egyes házaknál), hogy lassan nem lehet bent megmaradni.
Válasz #1094. hozzászólásra
A pillangószelepet nem hobbiból találták ki, legalább nem huzza ki a huzat az egéssz meleget...
Válasz #1093. hozzászólásra
szép reggelt!
Köszönöm a segítségeteket ma este így próbálom meg. Akkor nektek is valami hasonló kazán van:
https://docs.google.com/file/d/0B1Aqr-RbW9HfTTNyN3RmOGM2OTg/edit?usp=sharing
Nekem a füstcső könyökbe volt egy "elzáró, szűkítő" pillangó szelep amit a fűtésszerelőm kiszedett belőle mondván minek az bele. Ti használjátok?
Köszönöm mégegyszer a válaszokat!
Válasz #1091. hozzászólásra
Igen, arról a levegőztetőről beszélek fent, az mindig nyitva van legalább félig. A mi kazánunkon nincs automata, őszintén szólva szerintem felesleges is, alulról nem sok levegő kell neki, ki szoktuk támasztani az alsó levegőztetőt úgy, hogy kb 1 centis rés van, semmi több.
Válasz #1091. hozzászólásra
Primer levegő nem kell sok, szalmának nagyon fontos a szekunder levegő mert a nagy felület miatt hirtelen ég igy sik levegő kell a tökéletes égéshez, ha nem akkor meg sok a füst
Válasz #1068. hozzászólásra
Hello! Köszönöm a válaszod! Én eddig felülről gyújtottam ( a fater mondjuk alulról) Ez a "kis ajtón a szellőző" hol van neked pontosan? a betöltő ajtón van egy kisajtó és azon vagy a tálcák előtt? Mert nekem a kazán felső részén (a betöltő ajtó fölött) van egy kisajtó és azon van levegőztető.
A primer levegő neked induláskor teljesen nyitva van és majd az automata zárja el vagy Te zárod nyitod lassan?
Egy fotó is sokat segítene. :)
Köszönöm!
Válasz #1089. hozzászólásra
A mi házunk kb. 100m2, régi de részben szigetelt. Vízteres automata huzatszabályzós kályhánk van (24kw), radiátorokkal és 2 szoba padlófűtéssel. Továbbá a régi bojlerbe tettem hőcserélőt, így fűtési szezonban 120 liter melegvizet is előállítok folyamatosan. A 22 fok nálunk is megvolt.
Ezzel a felállással tavaly 13 légköbméter fa fogyott (ekkora a fatárolónk), ez kb. 7,6 méter fa ami légszáraz keményfánál kb 6,1t.
Van ennél jobb fűtés, tartom amit korábban írtam.
Válasz #1086. hozzászólásra
Szerintem is kevés amit mondott,a házam nincs szigetelve,most vettük,ma költözünk át.Felfűtés megy,nagyon is jó a napraforgó szemét,ez is azzal megy.Most,napi 90 kg megy el belőle.De változhat,meg remélem fog felfűtés után.Az emberke szerint,90%-os a hatásfoka.Megnézem a szárítónál milyen kukoricaszemét van,és megpróbálok belőle szerezni.
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-10-05 07:18:41
gyerekkorom emlékei:
Minden évben vettünk 40 q berenteti darabos szenet.
Ehhez termett két köblös föld morzsolt csutkája.
Egy nagy szoba, és egy nagy konyha volt vele fűtve.
És ugye azt halljuk, hogy a cserépkályha az egyik legolcsóbb berendezés.
50 m2-re kell 40q közepes minőségű szén, és ekkor meleget éreztünk mindig.
Másik:
100 m2 40 berentei darabos szén 40 q lengyel lángborsó minimális fa.
Néha túl meleg, néha 17 fok.
ugyanez 3 000 m3 gáz.
Jelenleg ami terem. Leginkább fa, morzsolt csutka és az ágdarálót amit készíttettem, beüzemelésre került. ezt bérbe is fogom adni.
3 évvel ezelőtt olvasgattam a sörös dobozból készült napkollektor készítését. Azóta dobozos sört iszok és gyűjtöm.
Akivel beszéltem, másfél két bála kell egy napra.
Az Ő kazánja rövid volt, így egyszerre nem fért bele a bála. A gyomos széna bála nagyobb hőértékű sokkal.
Válasz #1086. hozzászólásra
A fűtés is olyan mint a gázolaj itt is mindenki azt akarja hogy kevesebbet egyen a traktorja, de azt nem nagyon látják be hogy a teljesítményhez energia felhasználás is kell!!!! Magyarul ha pl20-23 fokot akarunk a lakásba ahhoz keményen meg kell rottyantani a kazánt mindegy hogy milyen rendszerről beszélünk! Nem most van a baj hanem majd ha lesz a mínusz 10 fok. Lehet itt parasztvakítást csinálni de én nem hiszek benne. Nem firtatom hogy jó, mert minden kazán jó!
Válasz #1084. hozzászólásra
Ismerősöm is azt hitte hogy majd ingyen fűt napraforgó szemétel
(nem ocsúval)(zsír új kecó)és nem sikerült égett szépen csak
kalóriája nincs.Azóta szeszfőzdei szilva maggal tüzel az is ingyen van
és ráadásul még meleget is ad.
Válasz #1084. hozzászólásra
Kizárt dolog esetleg ha csak 50nm -es a ház és full jól szigetel!
Válasz #1083. hozzászólásra
Jó szigeteléssel, jó égetőművel lehetséges 4,2t 16-17MJ anyaggal kifűteni egy szezont.
Válasz #1080. hozzászólásra
És te ezt elhiszed?Vicc!
mi most hozattunk 130 mázsát akkor lehet 2 évig elég lesz? mondjuk a mienk házi készitésü adagolo de lehet masszivabb mint a gyári
Egy szezonra kellett annyi szemét? ez napraforgó ocsú nem? ami a tisztításból visszamarad. Vegyestüzelésű kazán lett átalakítva? a gyártónak nincs valami honlapja?
Válasz #1079. hozzászólásra
Konkrétan?Semmi gond a kéménnyel.Gyártó szerint,180 nm.-es házhoz,szigetelt,42 mázsa szemét kellett,22C-on.
Válasz #1060. hozzászólásra
A kémény az hogy bírja???????
Válasz #1070. hozzászólásra
Csak épp a lánc nem szereti ha felül vágnak vele, de hát ő az iparos!!
Válasz #1066. hozzászólásra
én is most vettem égetőt, biottomat-ot
Full extrás tanyasi cirkula.
Válasz #1074. hozzászólásra
A 26 hozzá szólásból gondoltam Bocsi.
http://www.agroinform.com/forumok/Fasszaru-energianovenyek/t1944
Válasz #1073. hozzászólásra
Nekem nincs ilyen, valami beillesztésem lehetett Valakitől.
Válasz #1072. hozzászólásra
Szia Sanyi!
Meg van még az energia fűz ültetvényed? Nagyon érdekelne a dolog.
Válasz #1071. hozzászólásra
Nem találtam jobb helyett neki, fűtés idény van, az alsó képet megnyitod videó.
??
Akinek fát kell vágni, ilyent még nem láttam..............http://tractorvideos.net/wood-cutting-technique/
Válasz #1067. hozzászólásra
Ez az adagolo sem kevés .De ez automta és nem kell pakolgatni.
Válasz #1058. hozzászólásra
Nálam nem dobálja a szikrákat, általában megvárom, míg az előző gyakorlatilag teljesen leég, lekotrom a hamut betolom a bálát és az ajtó felöl a két alsó sarkát gyújtom meg. Fontos, hogy a kis ajtón a szellőző nyitva legyen, általában szépen begyullad, az első pár percben erősen általában füstöl, aztán alábbhagy és csak izzik, szinte füst nélkül.
Válasz #1064. hozzászólásra
Ha fa,akkor nem olcsó.
Válasz #1063. hozzászólásra
Délután lett beüzemelve.
Válasz #1064. hozzászólásra
Válasz #1062. hozzászólásra
Jol szuperál?Milyen kazán van átépitve?Egy puttony anyag meddig elég?Ptritja a höméröt rendesen?Nekem faelgázosito van.