Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekünk is így van,ahogy leírtad.Csak nálunk van még 1 3-dik keringető ami a bojlerbe lévő spirálba tolja a meleg vizet.Télen villanyról nem is megy a bojlerünk
Igen 2 keringető van a rendszerbe az egyiket ami a lakás felé megy azt a szoba termosztáttal és van egy mágnes szelep is mellette. A második a puffer és a kazán visszatérő között van azt meg egy cső termosztáttal vezérlem.
A puffer és a kazán között nem olyan nagy a szint különbség és tavaly amikor fával nyomtam akkor többször is volt hogy a nyomó ágon már forrt a víz a visszatérő meg 30-40 fokos volt csak ezért építettük be utólag a második keringetőt a csőtermosztátot a kazán nyomóágába tettük bele kb 70-80 fok között indul.
Jövő héten lehet hogy lesz egy kis fa aprítékom és megpróbálom vegyesen nyomni.
Ez nyárfa volt... ez is kezdetbe jól mutatott utána egyik fele lemaradt rá egy évre ki is szárat idén tavaly ide megpretuk az akácot de idén már kapálni se kellett kitárcsáztuk, igaz csak a 30 centis szántásba ment bele... alpáron meg mélyszántásba szintén akác szintén ki lett tárcsázva! Az örgebbek 10-15 évesek bírják de frisset nemigen látni ami mutatna is valamit
Szia Nekem egy kemencém van amibe van egy kazántest .A kazán a pufiba van bekötve és erről a 2" csőről tudom keringető szivattyún keresztül a lakásba behajtani a meleg vizet . A kemencébe kényelmesen belefér 1 kis bála, de ha szét bontom a bálát akkor 1,5 is bele megy.
Igaz én sással fűtök, de nekem sem megy feljebb.
Mikor ráteszem, felszalad, majd 1,5 óra múlva, kicsit átforgatom, így kibír még 1-1,5 bálától függően a 1m3 tartály.
Gondolom a kukorica sokkal jobb, de az igazi az ágbála.
Milyen kazánod van? hány fokon járatod? és hogy van bekötve a tartály?
Nekem 2000 literes a tartályom azt egy zsák kukorica tuskoval meg 3-4 bálával lazán felnyomom 75 fokra.
Sziasztok én kis bálával fűtök szalma és kukorica szár. A kukorica jobban be jön nekem jobban fűt. 1,5 köbös puffera dolgozok de 60 fok fölé nem igazán tudom a vizet felnyomni.
erre rigolo ekével megszántották a homokot bele ültették az akác csemetét és a környéken nincs olyan gyönyörü erdö mint az ....... mind 2 oldalán az erdönek homokbánya van
Nekem is volt 7ha,most szántottam ki a maradékot.Szalma jobb,könnyebben kezelhető.Homokon szinte semmit nem terem.Hamuja több mint a szalmának.Évek óta fűtök szalmával,az energiafű melléfogás volt.
ha nekem lenne sivár homok földem csak erdöt tennék bele ezaz értelemszerü szerintem...... mert bármi más nem fog benne annyit teremni........de ez csak az én véleményem
Van 1ha homokdomb, amin igazából semmi nem terem.
Ahogy olvasom jobb a fűtőértéke, mint a búzaszalmának, de ezt olyan még nem erősítette meg, aki fűtött is már vele. Ha igaz megérné, de ha ez csak "propaganda" inkább nem bajlódnék vele.
itt van egy ember de ebben az évben is koszoru kötéshez vették meg töle a 10 hekit........nagyon rossz kezelni bálázni még szarabb.... de ha nem nagy terület ki kell probálni föleg hogy a legrosszabb minöségü földön is jol terem!
Az idén sajnos nem sikerült megfelelő minőségű szalmabálát csináltatni (nagyon laza és könnyű,nekem calor V50-esem van és a kemény bálát szeretem)ezért más megoldás után néztem.
A nádbálát sokan javasolják,de nem igazán tudok hozzájutni a környékünkön (pest-jásznagykun megye).Ezért nekiláttam a keresésnek és találtam egy úriembert aki csinál még most is.
Kérdésem lenne mi a tapasztalat a nádbálával?
Nekem olyan 300db ra lenne szükségem,de sajnos akkor a szállítás elviszi a hasznot,így ha valakinek kellene,írjon és megbeszéljük a részleteket.
A hetvenes évek óta kazánnal fűtünk,/ kis monori, nagy monori, most meg lébényi maszek utánzat/ a begyújtás felülről akkor nincs elviselhetetlen füst, után tételnél, vigyázunk a tökéletes égés feltételeire már amennyire lehet.
Sikerült? Az automata húzat szabályozásnál most tettem a parázsra lignitet/mivel kevés fám van/, meg faaprítékot nincs füst/kicsi volt/keverve szépen duruzsol.
Válasz #832. hozzászólásra üdv! már pel megjártam én is,cask lenyúltáka pénzem. találtam eggy igazi szakembert,van eggy honlapja. megujulóenergia geo solar net
hozzám ő jött le kónyból és bekötötte a kazánomat.
sajátfejlesztésű elektromosságot gyárt hozzá
ha érdekel több infó vargalszl2@gmail.com
szívesen segítek
Köszönöm mindenkinek az értékes tanácsokat!
Viszont kezdjük az alapoktól:fűtésiskola:)
Hogy kell begyújtani esetleg úgy, hogy már napraforgó ocsú is ott van az elejétől?
Felülről?
Alul fa,rá ocsú, majd gyújtós?
köszönöm!
Én a vízteres kandallómhoz csináltattam egy pelletkosarat. Ebben tüzelek dióhéjat, aprítékot. Ennek az a lényege, hogy a tűztérben szabadon maradjanak a szellőzőjáratok és soha ne legyen lefolytva az égés. Ebbe kb 20 liter tüzelőanyag fér és úgy 2 órán át tudja vinni a központi fűtést. Csak átmeneti időszakban (október-november, március-április) használható amikor a fűtési igény még nem annyira magas. Volt olyan szezon, hogy elpörköltem 1,2 tonna dióhéjat.
Igen jól írják az előttem szólók én szalmával ugyan így vagyok. Ha később rakom meg akkor hiába van parázs elgyújtom újra az egyik sarkát. Az elégetlen füstgázok telítődését ezzel nagymértékben kitudod küszöbölni. Második dolog ha viszont már jól leégett és akkor akarod megrakni akkor le kell hamuzni és ujjra elgyújtani. 3. dolog ha még viszonylag sok a parázs de hideg van odabent akkor hamut a kazán egyik belső sarkába össze kell nyomni és mehet elé az ocsu de vigyázz hogy ott se borítsd be telkesen mert akkor is buff lesz a vége:D:D
az égés a végén tökéletes lesz, csak előbb a fagáz belobbanásakor a hirtelen hőtágulás szétnyomja az égetőművet. ha leég a ház az is tökéletesen ég el a végén :)
Először is nem úr..maradjunk a csaniksanyiban.A 867-e s hozzászólásban jól írják, de ha utólag dobsz rá először kevés ocsút,mikor begyullad akkor majd a fát, s később megint ocsút, módjával. A húzat szabályzód automata gondolom, de akkor is vigyázni kell a mennyiséggel, mert az utólagos rá tételnél, az égés nem olyan tökéletes mint a felülről begyújtásnál.Meg a szomszédok mikor teregetnek, ne hogy szidjanak.
1. és legfontosabb szabály: nem dobunk semmilyen égetőműbe égés közben olyan anyagot ami lefolythatja a tüzet!
Ilyesmit csak úgynevezett felülről történő égetéssel tüzelünk.
Czanik Úr!
Anno Ön javasolta a napraforgó&fa kombinációt, mely be is vált -köszönöm!Viszont idén kicsit szemesebb anyagot kaptam, így erőteljesebb a cucc.Új jelenséggel találkoztam,ami nem volt tavaly és nagyon nem tetszik.Rádobom az ocsút, ömlik a füst és ha az alsó huzaton túl nagyot adok neki, akkor szabályszerűen robban, a kémény alján lévő "szerelőtetőt"levágja, a kazánház megtelik füsstel, amit a kazán nyílásain lök ki.Ha kis huzattal csinálom,akkor is pengeélen táncolok, hogy "durran"-e, ill. akkor hosszú ideig a szomszédot sem látom a nagy füstben.
Tanácsot tudna adni esetleg? Vagy Bárki Más ötletét is örömmel fogadom.
Ez jó.
Honvédségnél a szomszéd körletben nem nagyon szellőztettek télen.
Ott mindíg rohadt "bakaszag" volt.
Ott hallottam,hogy ahol a büdös,ott a meleg.
2613 hozzászólás
Elkészült saját készitésű bálás kazánom! már csak bekötésre vár 1250 literes pufferom van hozzá! Véleményeket irjatok!
Válasz #907. hozzászólásra
De csak odakinn,..remélem.. vagy ott sem annyira, ma -1.5,-2, közt volt délben kellemes idő volt az erdőben.
Válasz #908. hozzászólásra
Sajnos igen!! Az úgy történt..
Válasz #904. hozzászólásra
Nekünk is így van,ahogy leírtad.Csak nálunk van még 1 3-dik keringető ami a bojlerbe lévő spirálba tolja a meleg vizet.Télen villanyról nem is megy a bojlerünk
Válasz #906. hozzászólásra
A kazán test helyére rakjad be a tartályt. Vagy ez nem kivitelezhető?
Válasz #907. hozzászólásra
A Don kanyarban negyven volt minuszból,ott nem kellett taktikázni...
Most aztán lehet taktikázni ki és mivel.. Mert rettentö hideg lesz a héten..
Válasz #905. hozzászólásra
Ezt most nem értem. Hogy gondolod?
Válasz #904. hozzászólásra
miért nem építed be a kemencébe a tartályt?
Válasz #903. hozzászólásra
Igen 2 keringető van a rendszerbe az egyiket ami a lakás felé megy azt a szoba termosztáttal és van egy mágnes szelep is mellette. A második a puffer és a kazán visszatérő között van azt meg egy cső termosztáttal vezérlem.
A puffer és a kazán között nem olyan nagy a szint különbség és tavaly amikor fával nyomtam akkor többször is volt hogy a nyomó ágon már forrt a víz a visszatérő meg 30-40 fokos volt csak ezért építettük be utólag a második keringetőt a csőtermosztátot a kazán nyomóágába tettük bele kb 70-80 fok között indul.
Jövő héten lehet hogy lesz egy kis fa aprítékom és megpróbálom vegyesen nyomni.
Válasz #901. hozzászólásra
a keringetőt vezérled?
Válasz #895. hozzászólásra
Ez nyárfa volt... ez is kezdetbe jól mutatott utána egyik fele lemaradt rá egy évre ki is szárat idén tavaly ide megpretuk az akácot de idén már kapálni se kellett kitárcsáztuk, igaz csak a 30 centis szántásba ment bele... alpáron meg mélyszántásba szintén akác szintén ki lett tárcsázva! Az örgebbek 10-15 évesek bírják de frisset nemigen látni ami mutatna is valamit
Válasz #897. hozzászólásra
Szia Nekem egy kemencém van amibe van egy kazántest .A kazán a pufiba van bekötve és erről a 2" csőről tudom keringető szivattyún keresztül a lakásba behajtani a meleg vizet . A kemencébe kényelmesen belefér 1 kis bála, de ha szét bontom a bálát akkor 1,5 is bele megy.
Válasz #899. hozzászólásra
Ez alkalmas az ámorakác 3-4 m-es növedékeinek a bebálázására?
Agbála készítés
http://gepkereskedelem.eu/493-venyige-balazok/1343-sarmenti-venyige,-ag-erositett-hasabbalazo-gepek.html?pop=0
Íme
Válasz #896. hozzászólásra
Igaz én sással fűtök, de nekem sem megy feljebb.
Mikor ráteszem, felszalad, majd 1,5 óra múlva, kicsit átforgatom, így kibír még 1-1,5 bálától függően a 1m3 tartály.
Gondolom a kukorica sokkal jobb, de az igazi az ágbála.
Válasz #896. hozzászólásra
Milyen kazánod van? hány fokon járatod? és hogy van bekötve a tartály?
Nekem 2000 literes a tartályom azt egy zsák kukorica tuskoval meg 3-4 bálával lazán felnyomom 75 fokra.
Sziasztok én kis bálával fűtök szalma és kukorica szár. A kukorica jobban be jön nekem jobban fűt. 1,5 köbös puffera dolgozok de 60 fok fölé nem igazán tudom a vizet felnyomni.
Válasz #893. hozzászólásra
azt megnézném....
erre rigolo ekével megszántották a homokot bele ültették az akác csemetét és a környéken nincs olyan gyönyörü erdö mint az ....... mind 2 oldalán az erdönek homokbánya van
Válasz #885. hozzászólásra
Nekem is volt 7ha,most szántottam ki a maradékot.Szalma jobb,könnyebben kezelhető.Homokon szinte semmit nem terem.Hamuja több mint a szalmának.Évek óta fűtök szalmával,az energiafű melléfogás volt.
Válasz #890. hozzászólásra
Még az is kipusztul
angolperje nem való csak erre berendezkedett erőműbe!!
Válasz #883. hozzászólásra
Fázni nem fog a család az tuti
Válasz #889. hozzászólásra
ha nekem lenne sivár homok földem csak erdöt tennék bele ezaz értelemszerü szerintem...... mert bármi más nem fog benne annyit teremni........de ez csak az én véleményem
Válasz #888. hozzászólásra
Muszáj leszek, bár lehet hogy veszek inkább próbából bálát, mert nincs kedvem bajlódni vele, főleg ha nem is fog jól teremni, ahogy írod.
Válasz #887. hozzászólásra
hát akkor vess aztán majd beszámolsz mi a szitu
Válasz #886. hozzászólásra
Igen, köszönöm, csak az aprítékkal van némi problémám.
1 nincs hozzá gép
2 nincs hol tárolni
3 nincs mit ültetni
Szemben az energiafűvel
1 van gép
2 van tárolóhely
3 van vetőmagom.
Válasz #885. hozzászólásra
szalmánál fix hogy jobb ezen nem is kell rágodni
csak amit kaszáltam van rajta homokos rész de nem volt tuti.........szikes földeket szereti de azt nagyon
homokra inkább tegyél akácot vagy valami gyorss növésü erdöt és apritékot csinálj az még jobb lenne
erre van pár energia erdö évente lezuzzák nem rossz dolog és sokkal jobb mint szalma meg fü
Válasz #884. hozzászólásra
Van 1ha homokdomb, amin igazából semmi nem terem.
Ahogy olvasom jobb a fűtőértéke, mint a búzaszalmának, de ezt olyan még nem erősítette meg, aki fűtött is már vele. Ha igaz megérné, de ha ez csak "propaganda" inkább nem bajlódnék vele.
Válasz #883. hozzászólásra
itt van egy ember de ebben az évben is koszoru kötéshez vették meg töle a 10 hekit........nagyon rossz kezelni bálázni még szarabb.... de ha nem nagy terület ki kell probálni föleg hogy a legrosszabb minöségü földön is jol terem!
Üdvözletem!
Azt szeretném megkérdezni, hogy fűt valaki energiafűvel, érdemes vetni saját részre?
Üdv mindenkinek!
A puffer tartályhoz erősen ajánlom a radiátor thermo szelepeket, nekem nagyon bevált sokkal kevesebb meleg víz fogy a tartályból.
Válasz #877. hozzászólásra
Igen eddig ok, bár az Asszonykát óvom az ocsútól.. Napközben csak Ő van otthon a kicsikkel, nappal Ő fűt- Neki az ocsút "durvának"találom...
Kedves fórumozók!
Az idén sajnos nem sikerült megfelelő minőségű szalmabálát csináltatni (nagyon laza és könnyű,nekem calor V50-esem van és a kemény bálát szeretem)ezért más megoldás után néztem.
A nádbálát sokan javasolják,de nem igazán tudok hozzájutni a környékünkön (pest-jásznagykun megye).Ezért nekiláttam a keresésnek és találtam egy úriembert aki csinál még most is.
Kérdésem lenne mi a tapasztalat a nádbálával?
Nekem olyan 300db ra lenne szükségem,de sajnos akkor a szállítás elviszi a hasznot,így ha valakinek kellene,írjon és megbeszéljük a részleteket.
Válasz #878. hozzászólásra
A hetvenes évek óta kazánnal fűtünk,/ kis monori, nagy monori, most meg lébényi maszek utánzat/ a begyújtás felülről akkor nincs elviselhetetlen füst, után tételnél, vigyázunk a tökéletes égés feltételeire már amennyire lehet.
Mindenki másképp csinálja.
"Igen fa, ocsú, meg még egy kevés vékonyabb fa, azután egy újságpapír."
Nekem négy aknás kazánom van.
hol sikerül befüstölni, hol nem. Most sikerült.
A feleségem alulról gyújt alá.
3 db morzslt csutkát belemárt olajba. (jó a használt étolaj is).
rak rá apróbb fát vagy morzsolt csutkát,
nagyobb fát
és a tetejére szenet.
Egy szál gyufa és neki nem füstöl. Nekem időnként így is sikerül a kazánházban füstöt csinálni.
Kollegám anno Orosz tipusú kazánba kazán szénnel, mindig felülről gyójtott alá.
Válasz #874. hozzászólásra
Sikerült? Az automata húzat szabályozásnál most tettem a parázsra lignitet/mivel kevés fám van/, meg faaprítékot nincs füst/kicsi volt/keverve szépen duruzsol.
Válasz #875. hozzászólásra
Szeretnélek megkérni küld el nekem a konyi szerelö cimét az é
milemre. imre1953@freemail.hu
KÖSZÖNÖM.
Válasz #832. hozzászólásra üdv! már pel megjártam én is,cask lenyúltáka pénzem. találtam eggy igazi szakembert,van eggy honlapja. megujulóenergia geo solar net
hozzám ő jött le kónyból és bekötötte a kazánomat.
sajátfejlesztésű elektromosságot gyárt hozzá
ha érdekel több infó vargalszl2@gmail.com
szívesen segítek
Válasz #873. hozzászólásra
Köszi Csaniksanyi hétvégén próba..
Válasz #872. hozzászólásra
Igen fa, ocsú, meg még egy kevés vékonyabb fa, azután egy újságpapír.
Köszönöm mindenkinek az értékes tanácsokat!
Viszont kezdjük az alapoktól:fűtésiskola:)
Hogy kell begyújtani esetleg úgy, hogy már napraforgó ocsú is ott van az elejétől?
Felülről?
Alul fa,rá ocsú, majd gyújtós?
köszönöm!
Én a vízteres kandallómhoz csináltattam egy pelletkosarat. Ebben tüzelek dióhéjat, aprítékot. Ennek az a lényege, hogy a tűztérben szabadon maradjanak a szellőzőjáratok és soha ne legyen lefolytva az égés. Ebbe kb 20 liter tüzelőanyag fér és úgy 2 órán át tudja vinni a központi fűtést. Csak átmeneti időszakban (október-november, március-április) használható amikor a fűtési igény még nem annyira magas. Volt olyan szezon, hogy elpörköltem 1,2 tonna dióhéjat.
Válasz #866. hozzászólásra
Igen jól írják az előttem szólók én szalmával ugyan így vagyok. Ha később rakom meg akkor hiába van parázs elgyújtom újra az egyik sarkát. Az elégetlen füstgázok telítődését ezzel nagymértékben kitudod küszöbölni. Második dolog ha viszont már jól leégett és akkor akarod megrakni akkor le kell hamuzni és ujjra elgyújtani. 3. dolog ha még viszonylag sok a parázs de hideg van odabent akkor hamut a kazán egyik belső sarkába össze kell nyomni és mehet elé az ocsu de vigyázz hogy ott se borítsd be telkesen mert akkor is buff lesz a vége:D:D
Válasz #868. hozzászólásra
az égés a végén tökéletes lesz, csak előbb a fagáz belobbanásakor a hirtelen hőtágulás szétnyomja az égetőművet. ha leég a ház az is tökéletesen ég el a végén :)
Válasz #866. hozzászólásra
Először is nem úr..maradjunk a csaniksanyiban.A 867-e s hozzászólásban jól írják, de ha utólag dobsz rá először kevés ocsút,mikor begyullad akkor majd a fát, s később megint ocsút, módjával. A húzat szabályzód automata gondolom, de akkor is vigyázni kell a mennyiséggel, mert az utólagos rá tételnél, az égés nem olyan tökéletes mint a felülről begyújtásnál.Meg a szomszédok mikor teregetnek, ne hogy szidjanak.
Válasz #866. hozzászólásra
1. és legfontosabb szabály: nem dobunk semmilyen égetőműbe égés közben olyan anyagot ami lefolythatja a tüzet!
Ilyesmit csak úgynevezett felülről történő égetéssel tüzelünk.
Válasz #865. hozzászólásra
Czanik Úr!
Anno Ön javasolta a napraforgó&fa kombinációt, mely be is vált -köszönöm!Viszont idén kicsit szemesebb anyagot kaptam, így erőteljesebb a cucc.Új jelenséggel találkoztam,ami nem volt tavaly és nagyon nem tetszik.Rádobom az ocsút, ömlik a füst és ha az alsó huzaton túl nagyot adok neki, akkor szabályszerűen robban, a kémény alján lévő "szerelőtetőt"levágja, a kazánház megtelik füsstel, amit a kazán nyílásain lök ki.Ha kis huzattal csinálom,akkor is pengeélen táncolok, hogy "durran"-e, ill. akkor hosszú ideig a szomszédot sem látom a nagy füstben.
Tanácsot tudna adni esetleg? Vagy Bárki Más ötletét is örömmel fogadom.
Válasz #864. hozzászólásra
De kint volt a füst nem bent.
Válasz #862. hozzászólásra
Ez jó.
Honvédségnél a szomszéd körletben nem nagyon szellőztettek télen.
Ott mindíg rohadt "bakaszag" volt.
Ott hallottam,hogy ahol a büdös,ott a meleg.