Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #312. hozzászólásra
nekünk a régi csanaki kazánunk 30 év alatt 1szer se lyukadt ki, minden csak anyagminőség meg vastagság kérdése. Gyártanak erre is olyan kazánt amit a 2-ik évben kilukasztott a piszkavas. Ezek olcsóbbak.
Van olyan is ami kívül belül 5 milis lemez a csövek meg spéci 7mm fallal vannak. A két minőség között kb 40 ezer az árkülönbség egy 40-50 kw os esetén.
Legtöbben azért a jobbat veszik.
2 kazángyártóval beszéltem (hagyományos vegyes tüzelésű kazánról volt szó, nem szalmásról), mindketten azt mondták, hogy a vizes rostély nem jó. Rossz tapasztalatok voltak vele, elég gyorsan szétég, ezért leálltak róla. A Lébényi is vizes rostélyos? Az oldalukon nem láttam üresen a belsejét. A vizes ajtóra is azt mondták, hogy csak hatalmas, ipari méretű kazánnál van értelme.
A másik kérdés, hogy mi az a sok cső a fölső ajtónál? Ez valami új rendszerű cucc? Nem táskák között megy a füstgáz, hanem csövekben vagy közötte? Ja és még valami: Maga a szalmabálás kazán az gyakorlatilag egy nagy égésterű vegyes tüzelésű kazán, amibe bármit beletehetsz, csak fűtőanyagonként más-más kW teljesítményt ad le? Vagy eleve teljesen más tervezés, és nem érdemes pl. fával fűteni benne, mert tönkremehet.
Válasz #309. hozzászólásra
ekkora kazán mellé kell egy minimum 2000 literes puffer is,de ha nagyobbat tesznek mellé akkor már csak minden másnap kellene tüzelni. Főleg ha nem olyan nagy a ház meg le van szigetelve.
Dehogynem!! Csak nálam laknak és nekik mindig rágni kell valamit és pont ott az a fránya zsineg, mert szeretnek utat csinálni és eközben meg rágcsa.... , de ezzel altatom őket . idén kb 5 db. bálát kellett megkötnöm.
A pocok megfogja a tasakkal / 4*4 cm-s olyan mint a gyurma / együtt és már viszi be a többieknek, az egér kispajtások meg ott eszik meg a helyszínen. Nekem is van alatta betonoszlop+fa gerenda lefektetve.
Az sok mindentől függ:
- ha magadnak bálázol, vagy a haverod bálázik neked és jóban is vagytok akkor jó keményre és megfelelő hosszúságúra csinálod
- ha meg csináltatod ismeretlennel akkor kérj meg egy olyan embert aki már látott ilyet és az is legyen ott, mert sok bálagyártó traktoros / tiszt. a kiv.nek/ csak darabra megy.
Ha minden jó akkor kb. 750-800 db. és a kazalba a PROTECT
pocok írtót előszeretettel használni és még a bálazsineg rágástól is megszabadulsz.
nem tudom a lébényiről jokat halottam meg sok a referenciájuk. de nekem nem tetszik az olyan kazán minek van fent ajtaja és telivan ott fent csővel ahol a fűst megy ki de azt éri a láng is és az csak hibalehetőség nem?
Ha van egy gázégőd és parazsat sem hagysz benne olyan sokat, éppen egy keveset, amikor rárakod a bálát nagy ajtó becsuk, kicsi kinyit láng a bála tetejéhez. Huzat
begyújta,izzik mint atom, kb. 1 perc és a kis ajtó becsuk. Így el lehet kerülni a füstgáz robbanását, mivel a meleg levegő egyből magával húzza a füstöt is ami a bála alatt képződik. Saját tapasztalat. Koksztalanítás, ha van krumplihéj / de mindenhol van / az is jó.
Válasz #279. hozzászólásra
2bálánál kisseb csak fának való,legyen hely benne a bála mellett legalább 5-5cm,ajtónál ha rácsukod valami távtartó mert szét ugrik azelső percben a madzag ég el,és nemkap levegőt.
Nem is a lemez a lényeg,vagyis nem az a legfontosabb.A lébényibe nem fér bele 1 normál kisbála,2 terelő van benne,és ha jobb a huzat,a láng a kéménybe van,sok a hőveszteség,meg a vízhűtéses rostély szerintem nem oké.Mivel a parázs az több száz fokos,a víz az kb 60-90 C ezért folyamatosan hűti a rostély a parazsat,és kialszik.
Nem a kémény a rossz, savállós béléses, a kazán nem az igazi, valami régi iskolában volt, szinte ingyen kaptuk annyit is ér, így viszont elvagyunk vele.
Válasz #265. hozzászólásra
Nemtudod az ajtót körbe tömiteni?A repcebála után könnyű letakarítani a kormot lepereg a kazán faláról.Én 2hetente 2-tőt bedobok, hanem vigyázok a levegővel piros a füstcső is.
Úgyan ez a gondunk volt a kazánnal, aztán apám megoldotta, úgy, hogy a kazán után rakott be szívó ventilátort, egész jó, de 2-3 hetente le kell szedni és kikokszolni.
2613 hozzászólás
Válasz #312. hozzászólásra
nekünk a régi csanaki kazánunk 30 év alatt 1szer se lyukadt ki, minden csak anyagminőség meg vastagság kérdése. Gyártanak erre is olyan kazánt amit a 2-ik évben kilukasztott a piszkavas. Ezek olcsóbbak.
Van olyan is ami kívül belül 5 milis lemez a csövek meg spéci 7mm fallal vannak. A két minőség között kb 40 ezer az árkülönbség egy 40-50 kw os esetén.
Legtöbben azért a jobbat veszik.
2 kazángyártóval beszéltem (hagyományos vegyes tüzelésű kazánról volt szó, nem szalmásról), mindketten azt mondták, hogy a vizes rostély nem jó. Rossz tapasztalatok voltak vele, elég gyorsan szétég, ezért leálltak róla. A Lébényi is vizes rostélyos? Az oldalukon nem láttam üresen a belsejét. A vizes ajtóra is azt mondták, hogy csak hatalmas, ipari méretű kazánnál van értelme.
A másik kérdés, hogy mi az a sok cső a fölső ajtónál? Ez valami új rendszerű cucc? Nem táskák között megy a füstgáz, hanem csövekben vagy közötte? Ja és még valami: Maga a szalmabálás kazán az gyakorlatilag egy nagy égésterű vegyes tüzelésű kazán, amibe bármit beletehetsz, csak fűtőanyagonként más-más kW teljesítményt ad le? Vagy eleve teljesen más tervezés, és nem érdemes pl. fával fűteni benne, mert tönkremehet.
ekkora kazán mellé kell egy minimum 2000 literes puffer is,de ha nagyobbat tesznek mellé akkor már csak minden másnap kellene tüzelni. Főleg ha nem olyan nagy a ház meg le van szigetelve.
John deere gyártott drotos bálázot.Nádvágo ismerős vette mert a nád hulladékkal füt.A nádbála rohadt nehéz.
http://www.szalmaskazan.atw.hu/Ez jó kazán,voltam az emberkénél.
Válasz #305. hozzászólásra
3 m3 puffer utólag házilag, míg az műhelyekbe nem lesz kiépítve a rendszer.....
Válasz #306. hozzászólásra
sziasztok
gabi nekem is küldesz képet ha megkérhetlek meg az adatokat is elküldöd adig is kössz
Válasz #303. hozzászólásra
ok várom a képet szabi
Válasz #300. hozzászólásra
A repce bálájét is elrágja.
Válasz #300. hozzászólásra
Dehogynem!! Csak nálam laknak és nekik mindig rágni kell valamit és pont ott az a fránya zsineg, mert szeretnek utat csinálni és eközben meg rágcsa.... , de ezzel altatom őket . idén kb 5 db. bálát kellett megkötnöm.
Válasz #298. hozzászólásra
Majd holnap túrok neked képet kazánról. A lébényi helyett lett, majdnem dupla a súlya. 100ezrekkel volt kevesebb......
A raklap az nagyon jó !!!!!
Könnyebben tudnak szaladgálni a patkányok alatta.........
Ha kivan csépelve a szalma,nemfogja szétrágni.
A pocok megfogja a tasakkal / 4*4 cm-s olyan mint a gyurma / együtt és már viszi be a többieknek, az egér kispajtások meg ott eszik meg a helyszínen. Nekem is van alatta betonoszlop+fa gerenda lefektetve.
http://www.agro-store.hu/Aktualis-novenyvedelmi-teendok/index.php?page=shop.product_details&category_id=1782&flypage=flypage.tpl&product_id=10090&option=com_virtuemart&Itemid=184
Protect pocok irtó véd az egértől is? alákell szórni a kazal alá? én teszek alá raklapot a kazalnak
Válasz #295. hozzászólásra
Az sok mindentől függ:
- ha magadnak bálázol, vagy a haverod bálázik neked és jóban is vagytok akkor jó keményre és megfelelő hosszúságúra csinálod
- ha meg csináltatod ismeretlennel akkor kérj meg egy olyan embert aki már látott ilyet és az is legyen ott, mert sok bálagyártó traktoros / tiszt. a kiv.nek/ csak darabra megy.
Ha minden jó akkor kb. 750-800 db. és a kazalba a PROTECT
pocok írtót előszeretettel használni és még a bálazsineg rágástól is megszabadulsz.
Válasz #292. hozzászólásra
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_2003.html tessék kutakodni!
1 fűtési szezonra hány bála kell? 120nm-es a házam 400légkőbmétert kéne fűtenem
Leásod a kazánt.
Veszel áramszünetes aksit.
Válasz #289. hozzászólásra
és azt hogy lehet megoldani hogy mennyen a keringető áramszűnet esetén?
Válasz #288. hozzászólásra
Az tele van vízzel.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9173884&la=106299888
pufferesek
Válasz #287. hozzászólásra
Még1fontos áramszünet esetén,is mennikell a keringetőnek,havan rajta.
nem tudom a lébényiről jokat halottam meg sok a referenciájuk. de nekem nem tetszik az olyan kazán minek van fent ajtaja és telivan ott fent csővel ahol a fűst megy ki de azt éri a láng is és az csak hibalehetőség nem?
puffer az jó dolog? érdemes sok pénz rááldozni?
Válasz #282. hozzászólásra
Olyat amiből már sokat csináltak,és bevált. Vagy nekifogsz és csinálsz magadnak eggyet.De nézzél meg egy jópárat.
Ha van egy gázégőd és parazsat sem hagysz benne olyan sokat, éppen egy keveset, amikor rárakod a bálát nagy ajtó becsuk, kicsi kinyit láng a bála tetejéhez. Huzat
begyújta,izzik mint atom, kb. 1 perc és a kis ajtó becsuk. Így el lehet kerülni a füstgáz robbanását, mivel a meleg levegő egyből magával húzza a füstöt is ami a bála alatt képződik. Saját tapasztalat. Koksztalanítás, ha van krumplihéj / de mindenhol van / az is jó.
Válasz #281. hozzászólásra
Ha nagy a tűztér,nemkell kötözgetni,beteszed,meggyujtod,majd elég a madzag,és szétugrik a bála.Csak utánna is férjen kényelmesen.
Az én tapasztalatom,vagyis milyet vennék ezután.:Minél nagyobb tűztér,nem vízteres rostély,legalább 4 mm-es lemez,és füstcsöves rendszer.
Válasz #280. hozzászólásra
milyen kazánt érdemes venni akkor? ha azt mondjátok a lébényi nem jó?
Válasz #280. hozzászólásra
de hallotam olyat hogy valaki megkőti drottal előtte hogy ne ugorjon szétt. ez jó dolog lehet?
2bálánál kisseb csak fának való,legyen hely benne a bála mellett legalább 5-5cm,ajtónál ha rácsukod valami távtartó mert szét ugrik azelső percben a madzag ég el,és nemkap levegőt.
milyet vegyek akkor? de bálát olyan hosszúra csináltatom amekkorára akarom állitás kérdése
Válasz #277. hozzászólásra
Ez a jó,füstcsöves.
Válasz #276. hozzászólásra
Nem is a lemez a lényeg,vagyis nem az a legfontosabb.A lébényibe nem fér bele 1 normál kisbála,2 terelő van benne,és ha jobb a huzat,a láng a kéménybe van,sok a hőveszteség,meg a vízhűtéses rostély szerintem nem oké.Mivel a parázs az több száz fokos,a víz az kb 60-90 C ezért folyamatosan hűti a rostély a parazsat,és kialszik.
melyik a jobb? kiváncsi vagyok ha elárulod de én mindenképp 5mm-es lemezből akarom
Válasz #271. hozzászólásra
Ne lébényit vegyél,van annál jobb.
1 hetet hagyátok száradni olyan lessz mint a szalma olyan tőrékeny meg amugy szerintem a kukoricaszár jobban megviseli a bálázot
Válasz #271. hozzászólásra
Nagyonjól ég sőt nagyonis,hamuja meg semmi.
Válasz #270. hozzászólásra
Mibaja lessz a bálázonak?Megkell várni,hogy sz áradjon a tarlón egy kicsit.
idén beakarok ruházni lébényi kazánra meg egy 1000L-es puferra. repcével akarok fűteni itt bálázza boldog boldogtalan a repce szalmát.
Válasz #268. hozzászólásra
azt mondják tényleg nagyon jó a repcebála -csak itt senki nem akar bálázni , mert féltik a bálázót.
Válasz #267. hozzászólásra
Nem a kémény a rossz, savállós béléses, a kazán nem az igazi, valami régi iskolában volt, szinte ingyen kaptuk annyit is ér, így viszont elvagyunk vele.
Nemtudod az ajtót körbe tömiteni?A repcebála után könnyű letakarítani a kormot lepereg a kazán faláról.Én 2hetente 2-tőt bedobok, hanem vigyázok a levegővel piros a füstcső is.
Válasz #266. hozzászólásra
Jó a huzatja annak a kéménynek, hanyas?
Úgyan ez a gondunk volt a kazánnal, aztán apám megoldotta, úgy, hogy a kazán után rakott be szívó ventilátort, egész jó, de 2-3 hetente le kell szedni és kikokszolni.
Válasz #258. hozzászólásra
Próbáltam a ventillátort,orrán száján nyomja a füstöt.
Válasz #263. hozzászólásra
Ez is kb. 3 éve készült -még vmikor nyáron-itt gyártják
Szarvason!