Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ez a "vinegebala " az venyige bálát jelent , gondolom.
Nekem a nagyon hidegbe 7db. bála ment el 04:30 kor kezdem és 21:00-kor rakom rá az utolsót. Puffer még nincs, de kell csinálni, az lenne a jó!
Én is szalmával tüzelek nappal,raktam alá ventillátort igy nemlessz annyi pörnyéje.A szalma igy jobban ég,nem füstöl.2bálás,éjszakára meg kap 1bálát +4-6db karvastagságú méteres akácfát.
Válasz #247. hozzászólásra
Ezaz!
Maga a kazán az ok.De nem szalmával nyomni ill. még esetleg a fénymag ill. lucernamag szalmával.
Az 1ik legjobb a kukiszár+napra ocsú!!!!!!!!!!!
Srácok amint látom sokan nem jó iránybol közelitik mebg a dolgot!! Vagy épen a hejtelen marketing miadt!! Én ezt ugy tudom és gondolom hogy ez a kazán egy akora vegyes tüzelésü kazán amejbe akármi belerakható még valamijen bála is.. És ha ezt valaki igy közeliti meg akor semmi baj sem lesz.. Ami tuti biztos hogy ebben a kazánban is csak az csinál meleget amit beleraksz.. Ha sokat és jót akor meleget ha keveset és minden ramatyot akkor kevésbé..De ez amugy minden más vegyes t igaz!! Itt ami igazán nagy poén.. hogy a mérete és föleg az ajtaja miadt könyü tüzelni bele..
a kazalban állandóan benne az egér csapat,minden 4.-5. bála valameik oldalát újra kell kötni hogy szétcsúszás nélkül behozd a kazánra,és ha van az emberben igényesség 2-3 bála után takarít és azért is mert tűz veszélyes.1 embert sűrűn igénybe vesz az e fajta tüzelés.Télen hidegben volt hogy rádobáltam 1 talicska fát úgy bírta sokáig de ha spórolásról beszélünk akkor az 1 talicska fa már pénzbe kerül.. Én eddig be bírtam a napraforgó szemetet szerezni ingyen, de jövőre már azt is pénzért adják látva benne a jó fűtési technológiát,terjed a bálás kazán
1ÉVBEN PRÓBA KISBÁLÁVAL...
MINDEN EGY SZALMA, EGÉR, RAMATY, KICSIT TŰZVESZÉLYES STB.
1-2 HÉT SZ.RAKODÁS UTÁN MÉG JÓ HOGY VOLT FA, NYOMTA,NYOMJA AZÓTA IS FÁVAL.
CSAK ANNAK JÓ A SIMA KAZÁN AKI OTTHON SZERET TÜZEZGETNI.
MEG AKI SPÓROLNI AKAR.
AKI MEG AZ EGYSZERŰ MELEGET SZERETI AZ GÁZZAL FŰT.
ez a szalmabálás kazán egy nagy ámítás! ez annak jó aki otthon van és éppen rá ér állandóan a bálát rakni rá , 1 nap alatt 200 m2 es lakást 8 bálával mínusz fokokban nem lehet felfűteni,teszem fel, csutkaszár bálával.A búza szalmából meg hihetetlen mennyi hamu vissza marad!A lébényi kazánba ami elvileg 1 bálás a normális (K) bálázó bálája nem fér bele!Ráadásul már hallodtam olyat hogy még garanciában kilyukadt.Én inkább meghagyom 1-2 ha kukorica árát és gázra fordítom és kényelmesen piszok nélkül..Különben sok pénzt meglehet ezzel a fűtési rendszerrel spórolni aki ráér a bálával, repce szeméttel ,ocsúval piszmogni
Amit én gyártok, 50 kw. 4-es lemezből, 110x65x65 tűztérrel, az 240.000.-Ft. Ha nagyobb kell megoldható. Két héten belül kész van, bekötést is vállalok, puffertartályt is készítek. Gari is van rá.
Olyan 120nm lenne a lakás! 2000 l puffert fűtenék a kazánnal! Mi a cégünknél jobban repcét és búzát termesztünk. A pufferhoz jobb lenne a repce?..Esetleg felel-fele:?
Mi is a BADIGO kazánt használjuk nyolc éve.
Csak jót tudok róla mondani. Nekünk a kukorica szár bála és a cirok bála a legjobb a repce is jó begyújtáskor amikor még hevesen éghet. Méretezni kell a fűtendő légköbméterhez és a fűtési rendszerhez hogy melyiket vegye meg.Ha felhív szívesen elmondom minden tapasztalatomat.
Válasz #228. hozzászólásra
Heló Nekem a Badigó KFT által gyártott kazánom van .Tökéletes mindent le tudok égetni vele .Ki próbáltam repce,szója,búza,kukorica bálával,meg mindenféle szárítói hulladékkal a búza szalma a legrosszab
Szalmatüzelésre szeretnék áttérni!
Érdekelne a véleményetek erről a megoldásról!
Elsősorban anyagi okból lenne ez a megoldás.
Én 6/4 csőből csinálnám, és 3 mas lemezzel burkolnám be!
Repceszalmával próbált valaki tüzelni?
Ha tudtok segíteni előre is köszi!
Válasz #219. hozzászólásraaz égéstér hossza 50-55cm kb 40 cm széles és kb u o magas vízrostélyos nem szigetelt de én körbehungarocelloztam emlékszem rá 50 fokos volt a víz a kazánban odadrótoztam a hungarocelt mindjárt felment a víz 60 fokra rendesen megörültem végre valami hasznosat csináltam
Válasz #219. hozzászólásraaz égéstér hossza 50-55cm kb 40 cm széles és kb u o magas vízrostélyos nem szigetelt de én körbehungarocelloztam emlékszem rá 50 fokos volt a víz a kazánban odadrótoztam a hungarocelt mindjárt felment a víz 60 fokra rendesen megörültem végre valami hasznosat csináltam
Mi a BADIGO kft által gyártott szalmabálás kazánt használjuk már nyolc éve és nagyon elégedettek vagyunk vele. Több méretben is gyártják . A "csorvás" honlapon megtalálhatóak.
2613 hozzászólás
Nem a legjobb kép. 3 éve megy, 4-es lemezből készült Fehérgyarmaton.
Válasz #246. hozzászólásra
Sziasztok!Én bálás kazánt használok,úgy csináltuk a sógival,müködik,jó idö van,elégedett vagyok vele.
Válasz #260. hozzászólásra
Ez a "vinegebala " az venyige bálát jelent , gondolom.
Nekem a nagyon hidegbe 7db. bála ment el 04:30 kor kezdem és 21:00-kor rakom rá az utolsót. Puffer még nincs, de kell csinálni, az lenne a jó!
sziasztok nekem vinegebala a tuzelöm 122m2. egy nap 2 bala+3 db kozepes akac .. nagyon bevalt
Két éve használom, sokkal hamarabb kellett volna.Eddig csak kukival tizenöt fok minuszba 5 bála.Ja és kétszintes a lakás.
Én is szalmával tüzelek nappal,raktam alá ventillátort igy nemlessz annyi pörnyéje.A szalma igy jobban ég,nem füstöl.2bálás,éjszakára meg kap 1bálát +4-6db karvastagságú méteres akácfát.
Az mit is jelent, hogy "felejtős" a szalmabála. Részleteznéd??
Válasz #255. hozzászólásra
a gazos szénánál nincs jobb 3éve tüzelek vele
Válasz #254. hozzászólásra
Pedig bánhatod mert jóval nagyobb a fűtőértéke mint a szalmának.Plusz a szalmánál sok a pernye is.
Válasz #251. hozzászólásra
Őszintén,én nem,mert sógorom hamarabb kezdte ezt a bálás fűtést,ő próbálta.De nem jött be.
halottam olyat lehet bálával jól tűzelni csak repcével kell meg kell a kazán mellé egy nagy 1000L-es puffer és igy állitolag tuti
Sime öntövas kazánt NE vegyetek!!!
Válasz #250. hozzászólásra
nem azt mondtam , h nem jó a szalma-csak azt h van annál jóval jobb is mint a kukiszár-próbáltad már?
Válasz #249. hozzászólásra
Mért nem jó a szalma?110 m2 házhoz 600 bála,az 40000 ft.Van ennél olcsóbb?
Ezaz!
Maga a kazán az ok.De nem szalmával nyomni ill. még esetleg a fénymag ill. lucernamag szalmával.
Az 1ik legjobb a kukiszár+napra ocsú!!!!!!!!!!!
Én,bevált,egy télen 300 ezret spórolok,a gáz,vagy szénhez képest.
szalma bála felejtős, maga a kazán nem.
ki használ bálás kazán tapasztalatok vélmények?
Válasz #239. hozzászólásra
Mért rakjuk más zsebébe a pénzt? Mikor meg tudjuk termelni a téli tüzelőt.
Srácok amint látom sokan nem jó iránybol közelitik mebg a dolgot!! Vagy épen a hejtelen marketing miadt!! Én ezt ugy tudom és gondolom hogy ez a kazán egy akora vegyes tüzelésü kazán amejbe akármi belerakható még valamijen bála is.. És ha ezt valaki igy közeliti meg akor semmi baj sem lesz.. Ami tuti biztos hogy ebben a kazánban is csak az csinál meleget amit beleraksz.. Ha sokat és jót akor meleget ha keveset és minden ramatyot akkor kevésbé..De ez amugy minden más vegyes t igaz!! Itt ami igazán nagy poén.. hogy a mérete és föleg az ajtaja miadt könyü tüzelni bele..
Válasz #239. hozzászólásra
Úgy van adjad a franciának a pénzt csak vigyázz hogy a nagy nyalakodás közben nehogy összekend a piros nyakkendődet!!!
Képet tudna mutatni valaki,a brikettprésről,működési elvéröl ,előre is köszi
Válasz #240. hozzászólásra
Nekem 3 év alatt ha jól emlékszem,3 bálának volt elszakadva az egyik madzagja.
a kazalban állandóan benne az egér csapat,minden 4.-5. bála valameik oldalát újra kell kötni hogy szétcsúszás nélkül behozd a kazánra,és ha van az emberben igényesség 2-3 bála után takarít és azért is mert tűz veszélyes.1 embert sűrűn igénybe vesz az e fajta tüzelés.Télen hidegben volt hogy rádobáltam 1 talicska fát úgy bírta sokáig de ha spórolásról beszélünk akkor az 1 talicska fa már pénzbe kerül.. Én eddig be bírtam a napraforgó szemetet szerezni ingyen, de jövőre már azt is pénzért adják látva benne a jó fűtési technológiát,terjed a bálás kazán
Válasz #237. hozzászólásra
EGYIK ISMERŐSNEK IS VAN NAGY KAZÁNJA(L.BÉNYI).
1ÉVBEN PRÓBA KISBÁLÁVAL...
MINDEN EGY SZALMA, EGÉR, RAMATY, KICSIT TŰZVESZÉLYES STB.
1-2 HÉT SZ.RAKODÁS UTÁN MÉG JÓ HOGY VOLT FA, NYOMTA,NYOMJA AZÓTA IS FÁVAL.
CSAK ANNAK JÓ A SIMA KAZÁN AKI OTTHON SZERET TÜZEZGETNI.
MEG AKI SPÓROLNI AKAR.
AKI MEG AZ EGYSZERŰ MELEGET SZERETI AZ GÁZZAL FŰT.
Válasz #237. hozzászólásra
mi meg 2 éve fütünk vele hmv-ről hoztuk a táncsics mihály utcáról..
Válasz #236. hozzászólásra
Ez a te véleményed,mert valószínű nem próbáltátok.Én 3.éve fűtök szalmával,és egy télen megkeresek 2 havi munkabért,a gázszámla ellenére.
ez a szalmabálás kazán egy nagy ámítás! ez annak jó aki otthon van és éppen rá ér állandóan a bálát rakni rá , 1 nap alatt 200 m2 es lakást 8 bálával mínusz fokokban nem lehet felfűteni,teszem fel, csutkaszár bálával.A búza szalmából meg hihetetlen mennyi hamu vissza marad!A lébényi kazánba ami elvileg 1 bálás a normális (K) bálázó bálája nem fér bele!Ráadásul már hallodtam olyat hogy még garanciában kilyukadt.Én inkább meghagyom 1-2 ha kukorica árát és gázra fordítom és kényelmesen piszok nélkül..Különben sok pénzt meglehet ezzel a fűtési rendszerrel spórolni aki ráér a bálával, repce szeméttel ,ocsúval piszmogni
Amit én gyártok, 50 kw. 4-es lemezből, 110x65x65 tűztérrel, az 240.000.-Ft. Ha nagyobb kell megoldható. Két héten belül kész van, bekötést is vállalok, puffertartályt is készítek. Gari is van rá.
Az ár az éppen aktuális vas és egyéb költségek vonzata. Telefonáljon oda a pontos ár végett!
Megnéztem a BADIGO kazánt. Talán itt is tudtok segíteni ebben. Az egész bálás kb 90kw mennyibe kerül?
Tudom hogy nagy de a tűztér miatt kell ekkora.
Köszi
Üdvözlet!
Olyan 120nm lenne a lakás! 2000 l puffert fűtenék a kazánnal! Mi a cégünknél jobban repcét és búzát termesztünk. A pufferhoz jobb lenne a repce?..Esetleg felel-fele:?
Üdvözlöm.
Mi is a BADIGO kazánt használjuk nyolc éve.
Csak jót tudok róla mondani. Nekünk a kukorica szár bála és a cirok bála a legjobb a repce is jó begyújtáskor amikor még hevesen éghet. Méretezni kell a fűtendő légköbméterhez és a fűtési rendszerhez hogy melyiket vegye meg.Ha felhív szívesen elmondom minden tapasztalatomat.
Válasz #229. hozzászólásra
Bocs nem le hanem el tudok égetni.
Heló Nekem a Badigó KFT által gyártott kazánom van .Tökéletes mindent le tudok égetni vele .Ki próbáltam repce,szója,búza,kukorica bálával,meg mindenféle szárítói hulladékkal a búza szalma a legrosszab
Itt megnézhetitek hogy mire gondoltam! http://www.vatera.hu/haszon_kazan_elado_2000legm3_futesehez_163696705.html
Sziasztok!
Szalmatüzelésre szeretnék áttérni!
Érdekelne a véleményetek erről a megoldásról!
Elsősorban anyagi okból lenne ez a megoldás.
Én 6/4 csőből csinálnám, és 3 mas lemezzel burkolnám be!
Repceszalmával próbált valaki tüzelni?
Ha tudtok segíteni előre is köszi!
Válasz #217. hozzászólásra
Nekem 2 éve van,de kicsi a tűztere.Az 1 bálás kazánba,gyakorlatilag nem fér bele egy bála.Sok hő a füstcsövön távozik,kevés a füstcsatorna.
Javaslom, ezt is nézzétek meg!
http://www.szalmaskazan.atw.hu/
Profinak tűnik....
Mi a BADIGO kft által gyártott szalmabálás kazánt használjuk már nyolc éve és nagyon elégedettek vagyunk vele. Több méretben is gyártják . A "csorvás" honlapon megtalálhatóak.
Válasz #220. hozzászólásra
adorex@centrum.sk
Válasz #219. hozzászólásra
Adorex !
Elérhetőséget adsz ?????
Válasz #218. hozzászólásra
Van róla fotód? Mekkora az égőtere??
Én fehérművek kazánt vettem hajdan de nagyon jó
Válasz #175. hozzászólásra
ha valami jó kazánkel www.calor2000.eu itt válogathatsz Lébényi kazánok.
Válasz #209. hozzászólásrasőt nem hat rá a gravitáció
Válasz #204. hozzászólásra
Üdv Zsolt.Én úgy tárolom, hogy raklap alá,kb 400bálához szétszórok 10kg Redentint a bálák közé össze-vissza.
ugyan ne vedd a szivedre,nálunk is gond volt a madzagrágás de áttértünk a drótos kötözésre de aztán az egerek is bekeményitettek...