Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ki hogy tudja megoldani, a kis bálákat egérmentesen tartani? Ősszel vettünk egy kazánt és a szalmás fűtéstől nekem azért megy el a kedvem mert az egerek szétrágják a zsineget.
Ne aggódj nekem sem megy a helyesírás...Ez azért van mert a suliban is nem a táblát lestem,hanem az hogy a tanárnénin melyik nap milyen színű bugyingó van...
én úgy számolok, hogy néhány éve, amikor még nem általányt fizettem, akkor 5000 FT volt nyáron a gázszámla. akkor még nem volt gyrek és a gáz is drágább lett. szerintem nemsokára már 10-nél járok havonta. ha hoz egy évben 100 rugót egy 500000 Ft-os befektetés, akkor nem csináltam rossz boltot
Max 200ezer...De ennek még annyira nem néztem utánna...és állítólag egy évben 10hónapot ellát melegvízzel...Ha Villannyal melegíted,mennyi kellene egy 200literes bojler felfűtéséhez???6óra 2KW-on..mennyi egy KW ára?
Aranyat ér a hőcserélős bojler...Ezt mindenkinek csak ajánlom...Most a napkollektor csőkígyójára van kötve a kazán,így 2óra alatt csapi vízből 70fokos 200liter vizem van...Én most vettem egy 200literes 2hőcserélős bojlert...Egyenlőre még napkollektort nem tettünk fel,de hamarosan az is fen lesz.
Nekünk csorvási kazánunk van arra tett a szerelő fektetve egy kerek tartályt amibe előbb 10 méter fél colos csövet belerendezett. A tartály végén a felső csőhöz csatlakozik az előre menő ág az alsóhoz a
visszatérő. Alul az egyik cső teljesen fel megy majdnem a tartály faláig a másik pedig alighogy bemegy. Ez a bemenő a másik az elmenő. Nekünk van padló és radiátor fűtés is. Három keringető szivattyú van. Az egyik csak a két hőcserélőre viszi a kazán vizét a másikok a saját köreiket keringetik. Nyáron úgy gyújtok be hogy csak a kazán szivattyúja megy és csak a vízmelegítő tartályra keringet. Egy kis bála kukorica szárral négyen kényelmesen megfürdünk. A tartály természetesen hőszigetelt. BADIGO kft a cég neve és a "csorvás" honlapon elérhetőek.
Üdv! Olvastam a korábbi hozzászólásait,és engem is érdekelne egy bálás kazán. Hol találok a kazánokrol képeket? Vagy e-mailben küldene nekem?
andraslako@freemail.hu
Válasz #172. hozzászólásra
üdv!
egyszer csak elkezdett lenni rézcsövem kb 10-12 mm belsőátmérővel azt hajtottam rá egy vastag csőre , de voltak benne rövidebb darabok úgyhogy egy lakatossal forrasztattam össze még nem hoztam el töle de ebben is megmarad az elektromos fűtés
Léteznek már gyári hőcserélők. 20 kw 10x5w30 cm nagyságú. Lehet vele bojlert melegíteni vagy áramláskapcsolóval közvetlenül melegvizet csinálni. 5 fok veszteséggel dolgozik. Amíg a kazánban van melegvíz addig van használati melegvíz is.
Milyen hő cserélőt csináltál? Én is gondolkodom rajta,én a bojlerba a cekász mellé gondoltam réz csövet behajtogatni amennyi belefér,és a fűtés rendszerre kötni.Így megmarad az elektromos része is,meg remélhetőleg kevesebb lesz a villanyszámla.(csak a meleg víz 8000/hó 200 literes hajdú)
Válasz #170. hozzászólásra
momentán ezt így nem tudom de akkor legalább csökkentenék a veszteségen , de maga kémény is meleg kellenek a hőkülönbségek hogy legyen huzat
Ezzel csak az a gondom, hogy csak akkor tudsz fűrdeni és akkor van megfelelő meleg vized amikor a kazánnál van 50-60 fokos víz, de a lakásban nem biztos, hogy kéne annyi. Nálunk ha már 40 fok fölé megy a víz a kazánnál akkor a házban már alig lehet megmaradni.
Nem nem hanem a központi fűtés (vegyes tüzelésű) vizéből melegíteni a bolyler vizét .Hallotam már olyant is , hogy a füstcsőre szerkesztettek víztartályt és annak a melegével melegítik a bolylert
2613 hozzászólás
Köszönöm a segítséget, igazán rendesek vagytok.Ennyit a komoly gazdálkodókról.
Válasz #208. hozzászólásra
Majd sorba állnak....Meg vannak ezek a macskák neveve...
Válasz #210. hozzászólásra
Vlmi hasonlóra gondoltam én is................
Válasz #209. hozzászólásra
Annak jó kemény a melle husa!
Válasz #207. hozzászólásra
Ha már a témánál vagyunk, mit szóltok az 1000 hetes csirkéhez? Nocsak számoljatok
Válasz #207. hozzászólásra
A pár macska összemarakodik azon a darab kóbin.
Válasz #205. hozzászólásra
A 18éves macskák a legjobbak...Szerzek is belőlük párat ide az udvarba....De én kóbásszal etetem őket...
Válasz #205. hozzászólásra
Csak a falusi macskák sem a régiek már, a tápot szeretik az egeret nem.
Válasz #204. hozzászólásra
Egy falusi portán mindig kell néhány macska..
Ki hogy tudja megoldani, a kis bálákat egérmentesen tartani? Ősszel vettünk egy kazánt és a szalmás fűtéstől nekem azért megy el a kedvem mert az egerek szétrágják a zsineget.
Válasz #200. hozzászólásra
1650/db
Válasz #201. hozzászólásra
Szia!!!Baja Actív kft..Ha jól emléxem 168db ezres volt...
Válasz #180. hozzászólásra
érdeklödnek hol vetted es mennyiert a 200 l es höcserélös bojlert mert en is szeretnek venni
Válasz #198. hozzászólásra
Mennyibe kerülnek azok az akciós csempék?
Válasz #196. hozzászólásra
Ki kell próbálni!
csak nyáron necces lehet
Láttam én is. Szerintem csak az előkészületek miatt lett ilyen népszerű.
Ezentúl én is így gyúrok rá, mielőtt kályhát, kemencét építek. :)
BSzTom
Hát én nem tudom...De ha valakinek egy ilen összerakásához támadna kedve,én szívesen segítek.../kiüríteni a dobozokat/
A múltkor néztem a naplóban a sörkollektoros epizódot láttátok , vélemény?
Válasz #194. hozzászólásra
Van....Ha jólemléxem 2KW-os
Válasz #193. hozzászólásra
van benne fűtőszál is ?
Válasz #186. hozzászólásra
És árban is jó...jobb mint a hajdú...
Válasz #189. hozzászólásra
barátom! nem az a lényeg, hogy hogyan, hanem, hogy mit
Ne aggódj nekem sem megy a helyesírás...Ez azért van mert a suliban is nem a táblát lestem,hanem az hogy a tanárnénin melyik nap milyen színű bugyingó van...
Akkor már igazán megtanulhattad volna!
Köszönöm!!Már többen mondták..
Válasz #187. hozzászólásra
((((((pl. lehetne a heJ(ly)esírást gyakorolni iJ(ly)en időben ))))))))))
Ijen hideg idöben tényleg érdemes valami okoságot kitalálni!!
Válasz #182. hozzászólásra
Tatramat szlovák, és vastagon szigetelt nagyon jó belső zománcozású termék,jó hőszigeteléssel.
Válasz #184. hozzászólásra
én úgy számolok, hogy néhány éve, amikor még nem általányt fizettem, akkor 5000 FT volt nyáron a gázszámla. akkor még nem volt gyrek és a gáz is drágább lett. szerintem nemsokára már 10-nél járok havonta. ha hoz egy évben 100 rugót egy 500000 Ft-os befektetés, akkor nem csináltam rossz boltot
Válasz #183. hozzászólásra
Max 200ezer...De ennek még annyira nem néztem utánna...és állítólag egy évben 10hónapot ellát melegvízzel...Ha Villannyal melegíted,mennyi kellene egy 200literes bojler felfűtéséhez???6óra 2KW-on..mennyi egy KW ára?
Válasz #182. hozzászólásra
a kollektor mennyi lesz hozzá?
Válasz #181. hozzászólásra
168 ha jólemléxem...Tatramat a neve..Azem szlovén gyártmány és álló kivitel..
Válasz #180. hozzászólásra
mennyi volt?
Aranyat ér a hőcserélős bojler...Ezt mindenkinek csak ajánlom...Most a napkollektor csőkígyójára van kötve a kazán,így 2óra alatt csapi vízből 70fokos 200liter vizem van...Én most vettem egy 200literes 2hőcserélős bojlert...Egyenlőre még napkollektort nem tettünk fel,de hamarosan az is fen lesz.
Válasz #173. hozzászólásra
Én most az ősszel vettem egy hőcserélős bojlert.
100l-es és úgy kellett bekötni mint egx radiátort.
36000ft volt és van benne elektromos melegítő is.
Válasz #163. hozzászólásra
Nekünk csorvási kazánunk van arra tett a szerelő fektetve egy kerek tartályt amibe előbb 10 méter fél colos csövet belerendezett. A tartály végén a felső csőhöz csatlakozik az előre menő ág az alsóhoz a
visszatérő. Alul az egyik cső teljesen fel megy majdnem a tartály faláig a másik pedig alighogy bemegy. Ez a bemenő a másik az elmenő. Nekünk van padló és radiátor fűtés is. Három keringető szivattyú van. Az egyik csak a két hőcserélőre viszi a kazán vizét a másikok a saját köreiket keringetik. Nyáron úgy gyújtok be hogy csak a kazán szivattyúja megy és csak a vízmelegítő tartályra keringet. Egy kis bála kukorica szárral négyen kényelmesen megfürdünk. A tartály természetesen hőszigetelt. BADIGO kft a cég neve és a "csorvás" honlapon elérhetőek.
van fütésszerelő vagyok
Bandita 29 Lásd a 150 és 153 hozzászólást
Válasz #173. hozzászólásra
Üdv! Olvastam a korábbi hozzászólásait,és engem is érdekelne egy bálás kazán. Hol találok a kazánokrol képeket? Vagy e-mailben küldene nekem?
andraslako@freemail.hu
Köszönöm előre is!
Válasz #172. hozzászólásra
üdv!
egyszer csak elkezdett lenni rézcsövem kb 10-12 mm belsőátmérővel azt hajtottam rá egy vastag csőre , de voltak benne rövidebb darabok úgyhogy egy lakatossal forrasztattam össze még nem hoztam el töle de ebben is megmarad az elektromos fűtés
Léteznek már gyári hőcserélők. 20 kw 10x5w30 cm nagyságú. Lehet vele bojlert melegíteni vagy áramláskapcsolóval közvetlenül melegvizet csinálni. 5 fok veszteséggel dolgozik. Amíg a kazánban van melegvíz addig van használati melegvíz is.
Válasz #169. hozzászólásra
Milyen hő cserélőt csináltál? Én is gondolkodom rajta,én a bojlerba a cekász mellé gondoltam réz csövet behajtogatni amennyi belefér,és a fűtés rendszerre kötni.Így megmarad az elektromos része is,meg remélhetőleg kevesebb lesz a villanyszámla.(csak a meleg víz 8000/hó 200 literes hajdú)
Válasz #170. hozzászólásra
momentán ezt így nem tudom de akkor legalább csökkentenék a veszteségen , de maga kémény is meleg kellenek a hőkülönbségek hogy legyen huzat
Válasz #169. hozzászólásra
Ha a füstcsöved meleg akkor rengeteg a veszteséged ott. Gondolom én.
Válasz #168. hozzászólásra
most csináltattam egy hőcserélőt kíváncsi leszek rá csak még azt nem tudom hogy hova kössem a központira vagy a füstcsőre?
Válasz #167. hozzászólásra
Van egy ismerősöm aki erre azt mondaná: Egy próbát mindenképp megér !!!
Válasz #166. hozzászólásra
nálunk akkor van tuti idő ha kb 50-60 fokos a víz illetve a villanyt nem kötném ki a bolylerból
Válasz #165. hozzászólásra
Ezzel csak az a gondom, hogy csak akkor tudsz fűrdeni és akkor van megfelelő meleg vized amikor a kazánnál van 50-60 fokos víz, de a lakásban nem biztos, hogy kéne annyi. Nálunk ha már 40 fok fölé megy a víz a kazánnál akkor a házban már alig lehet megmaradni.
Válasz #164. hozzászólásra
Nem nem hanem a központi fűtés (vegyes tüzelésű) vizéből melegíteni a bolyler vizét .Hallotam már olyant is , hogy a füstcsőre szerkesztettek víztartályt és annak a melegével melegítik a bolylert
Már mint gáz combi kazán, vagy mi a szösz ??????????