Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Monosem NG új
- Körbálázót, de milyet? új
Cikkajánló
![Oroszország évente 4,3 millió tonna gabonát orozhat el Ukrajnából Oroszország évente 4,3 millió tonna gabonát orozhat el Ukrajnából](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9132/cikk_79132/gabona-buza-1_fill_540x300_0.jpg)
Oroszország évente 4,3 millió tonna gabonát orozhat el Ukrajnából
Egy új megállapodás révén viszont ukrajnai gabonaszállítmányok juthatnak majd el...
Támogatott tartalom
![Megjelent az új kertészeti pályázat, akár 35 millió Ft támogatással! Megjelent az új kertészeti pályázat, akár 35 millió Ft támogatással!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/7922/cikk_77922/kerteszet-tamogatas-1_fill_540x300_0.jpg)
2613 hozzászólás
Válasz #12. hozzászólásra
Ahogy gondolod!
Válasz #9. hozzászólásra
A fejemre. :-)
Nem néztem a topik címét... megyek, és megölöm magam...
milyen tipusu és mekkora átméröjü kéményetek van?Én most vettem egy 50kw-os kazánt és 20-as kerámia bettétes kéménybe szeretném bekötni
1pár napja délután dobtam a kazánra 1 buza szalmát +1 nagy fatuskót.. bizva hogy estére jó meleg lesz.. hát már1óramulva is marhamelegemlett mert a fatuskó ugy begyujtotta a kéményben a szurkot hogy lángolt a kémény. a padlás füstben uszott a kéménytéglák elrepedtek a hőtől. 1ből melegem lett. amikor a padláson a kéménypucoló ajtó eltört,a zis a hőtől. de mostmár kivan égetve a kémény,és még a tető is(ÉPPEN MEGMARADT).
Válasz #7. hozzászólásra
Hova teríted?
Válasz #6. hozzászólásra
50 KW-os és NDK bálázóval van bálázva,hossza 80-100cm.-ig.
Válasz #5. hozzászólásra
Én pont a kemény bálákat utáltam, mert kézzel kellet szétszednem, terítenem.
Hány kw-os kazánod van? mekkora bálát csináltok?(pl:36x46x?)
Válasz #3. hozzászólásra
Szerintem,ha laza bálákat csinálsz,a rakodásnál,szállításnál szívod meg.
Válasz #3. hozzászólásra
Nekem is van ,lébényi,szerintem nagyon jó,csak egy két dolgot be kell tartani.PL.egész bálát nem rakok be,így sokkal több hőt lead,ha lángol a szalma.Ha tömören van bent az egész bála,csak füstöl,nincs bent kellő oxigén.Nekem 110m2-es ház van,600 bálát báláztattam be,és még van kb.150 bála.A fűtést már szeptemberben elkezdtük.Szerintem a tárolás nem bonyolult,van egy palatetős szinem,ami alá befér több mint 400 bála.Madzagrágás idáig 2 bálánál volt.És a bálázási költség 36000ft,meg a behordáshoz fizette 10000ft-ot.Ha fával fűtenék,kb.150-200ezer ft-ba kerülne.Így kb.2 havi minimálbért megspórolok a fűtőanyagon.A legjobb fűtőanyag a tritikálé,utánna a búzaszalma.
Nekem harmadik éve megbizhatoan müködik, napi 3-4 bála megy el. tavaj magam bálaztam sajnos tul kemény balat csinéltam ezér nem ég anyira idén kicsit lazábbat csinálok. csak a buzaszalma a jo én probáltam .a kazán a lébényi.
Itt nálunk készitenek léhával füthető kazánt ami sokkal olcsobban jön ki mint a bálás elötte bálás volt de azzal csak a gond volt és ha kiszámolom a bálázást,behordást,idegeskedést mert az egerek pockok szétrágták a madzagot egyáltalán nem érte meg igy eladta a szoszédnak hagy kinlodjon ő vel :) én meg csináltattam egy léháskazánt ez nagyon jó 3éve használom egy télen kb 15ezer ft a fütés pedig a mühelyt is fütöm de pokoli meleget ad 35kw-os teljesitményü a kazán tavaly hozattam a száritótol egy potkocsi napraforgóléhát fillérekért és még a fele se fogyott el ja és a kéményt 3éve nem takaritottam nem ugy mint a szalmásnál hetente
érdekelne hogy akinek van ilyen kazánja ki hány db bálával füt?? nekem van.Tökéletes csak a szalma(buza) rosszul ég. a kéményem meg elvan brutálisan kátrányosodva.