Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz keve #115. hozzászólásáraTöltsd le excel formátumban. Az kitölthető számítógépen is.
Nemsokára lesz a NAK honlapján valamilyen elektronikusan vezethető gazdálkodási napló felület is.
Válasz Praetor #117. hozzászólásáraLassan csak ezzel. Mivel 2015 szeptember 1-gyel megnyitottuk a következő gazdálkodási évet, így már annak ott kell(ene) lennie. Tehát még azt kellett vezetgetni 2015 dec. 31-ig, aztán az új naplót meg jan. 1-től dec. 31-ig lehet írogatni. Legalábbis az MVH ügyfélszolgálata ezt mondta.
Amúgy kicsit káoszos az egész, mert innentől majd egy esetleges ellenőrzésnél két évnyi papírral lehet rohangálni, hogy rácsapják a stemplit.
Válasz keve #115. hozzászólásáraAzzal semmit. Okosan így készítették el, csak nem tudom, hogy minek, mert így pont semmire nem jó, legfeljebb kinyomtatni és aztán kitölteni... de arra meg ott a pdf.
Érdeklődnék, van közöttetek olyan gazda, aki fizet azért hogy vezetik a gazdálkodási naplóját? ha igen, mennyibe kerül kb? Szoftvereket is megnéztem, de szolgáltatónak jobban örülnék. köszönöm
Ez olyat tud, hogy a talajlabor eredményét (elektronikusan) beolvassa, majd az előző év, következő év adataival kiegészítve megkérdezi, hogy mely módszer alapján számolja a tervet?
A GAK kiegészítette egy olyannal, hogy a NÉT jelentést egy gombnyomással elküldi az ANYK segítségével.
Addig, amíg mindkettőt van aki frissítse, addig nem lesz vele gond.
A Kamara egy (talán) harmadik verziót használ, arról még semmit sem hallottam.
Illetve a falugazdászok kaptak belőle okosítót.
Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy van e valakinek tapasztalata a Dr. Tar Ferenc féle Gazdálkodási napló szoftverről?
Jó, rossz minden illetve még ha lehet egy-kettő képernyő kép a szoftverről, mert azt sajnos sehol nem lehet találni, mint ahogy demot sem.
Köszi
"Gondolok én a legeltetési és trágyázási naplóra, ahol a szálak összefutnak."
Az éves nitrát jelentésben és a GN-ban rögzíteni kell, hogy ki kinek és mennyi istállótrágyát adott át, és ha jól tévedek azt is, hogy mely területre lett kijuttatva.
Sziasztok
A családi gazdaság esetén mindenkinek kell gaz. napló vagy csak a vezetőnek?
Akkor mi van ha más tulajdonban vannak a földek és más tulajdonban az állatok? Gondolok én a legeltetési és trágyázási naplóra, ahol a szálak összefutnak.
Gazdálkodási napló ügyében írok, remélem van valamiféle ötletetek:
Értesítést kapott barátom, hogy nem adta be a gazdálkodási naplóját és irgumburgum.
Viszont az anyk programban világosan ott van és a magyarország.hu- is az "érkeztetés visszaigazolás" pdfje, illetve az "air válasz" textje a sikeres beküldésről.
A valóságnak megfelelően, naprakészen vezeted, abból nem lesz baj.
Érdemes beadás előtt nem változtatni rajta, mert időnként úgy is történnek ellenőrzések, hogy nem tud róla a gazda.
Most, hogy körbe jártam az AKG területeimet az ellenőrrel tudta hogy ki a szomszédom és azt is látta, hogy az Ő rétje nem zöldebb.
Na mármos, ha ezt rögzíti valahol, ahol a gazda nem is sejti, akkor egy éles ellnőrzés esetén előfordulhat, hogy a kákán is csomót keres.
Az okát pedig nem is sejtjük, csak azt, hogy hiányzik belőle a jóindulat.
A másik területnél, meg elhanyagolt tavaszi szántásba, vetett kukoricát.
Annyi mondott, hogy az ilyentől el kellene venni a földet.
Én megjegyeztem, hogy ebből jó kukorica lesz, ha Isten is segít.
És láss csodát segített.
Megázott.
Kicsit későn lett gyomírtva, de már kétszer meg van húzatva.
Eddig jó a tengeri.
Mellette a lucerna földemen olyan repedés, hogy a gyerek lába beleférne.
Termés a felénél egy kicsit kevesebb lett.
De örülök, hogy kikelt, mert az utolsó pillanatban kapott egy kelesztő "öntözést" a természettől.
A GN07-es lapon van olyan oszlop, hogy a " művelet által érintett terület nagysága" (H oszlop), oda írd be a terület felét, 3 hét múlva pedig egy új sorba írd be a másik felét.
Ha egy hrsz alatt pl kaszálok, de nem vágom le egyszerre, hanem pl felét levágom másik felét 3 hét múlva akkor azt hogy írom be a naplóba?
pl elvégzett művelet kezdete 2014 06 23 vége 2014 07 15 ?????
Február-március környékén megosztottam itt is a szakdolgozatom kérdőívét. Köszönöm mindenki segítségét, nagyon sok választ kaptam erről a fórumról aminek nagyon örültem és nagyban hozzájárultak a sikeremhez. :)
Nebih oldalán találtam ! ! ! --
Felhívás növényvédő szerek felhasználására vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséről
2014.01.29. szerda
Tájékoztatjuk a növénytermesztéssel foglalkozókat, hogy egy Európai Uniós előírás alapján a 2014-es gazdálkodási évben adatot kell szolgáltatni a Magyarországon kiemelt fontosságú növénykultúrákban felhasznált növényvédő szerekről, azok mennyiségéről.
Az Európai Parlament és a Tanács 2009. november 25-i 1185/2009/EK rendelete a peszticidekre vonatkozó statisztikákról adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő a tagállamok számára. A rendelet szerint a növényvédő szerek fontosabb növényenkénti felhasználásról ötévente (először 2010-2014-es periódus egyik évéről) kell a tagállamoknak adatot szolgáltatnia.
Hazánkban az adatgyűjtés 2014-ben a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Központi Statisztikai Hivatal együttműködésében, a permetezési naplók adatainak begyűjtésével valósul meg. A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010 (IV. 23.) FVM rendelet előírásai alapján a felhasználási tevékenységet folytatóknak a növényvédőszer-felhasználásról naprakész nyilvántartást kell vezetni, melynek formai követelményeit a rendelet tartalmazza.
A permetezési napló naprakész vezetése nemcsak a hatóságok számára szükséges, hanem a gazdálkodókat is védi az esetlegesen felmerülő élelmiszer-biztonsági illetve technológiai problémák esetén.
Az adatgyűjtés sikeres lebonyolításának érdekében kérjük, hogy a 2014-es gazdálkodási évben fokozottan ügyeljen a permetezési napló naprakész és pontos nyilvántartására, hogy ha a NÉBIH, a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi igazgatóságai vagy a KSH munkatársai megkeresik Önt, az adatszolgáltatási kötelezettségének maradéktalanul eleget tudjon tenni.
Válasz #75. hozzászólásra
A múltkor megragadta a figyelmemet egy hozzászólás. Mégpedig a belterületi földek mindig nitrátérzékenyek? Tehát gyakorlatilag mindenkinek kell vezetni a gazdálkodási naplót?
Kedves Agroinformos fórumozók!
Nem tudom, hogy ez szabályba ütközik-e de szeretném a segítségüket kérni szakdolgozatomhoz kapcsolódó kérdőív kitöltésével kapcsolatban. Tulajdonképpen a kérdőív rákérdez a gazdálkodási napló programokra is, tehát témába ütközik ebből a szempontból. Tehát aki kedvet érez és tud rászánni max 10 percet annak a segítsége nagy mértékben hozzájárulna a kutatásom sikerességéhez. További infók a kérdőív tetején találhatóak.
Link a kérdőívhez
Elnézést még egyszer, hogy a fórum témától eltértem, és köszönöm, ha kitöltik! :)
2019 hozzászólás
Válasz keve #115. hozzászólásáraTöltsd le excel formátumban. Az kitölthető számítógépen is.
Nemsokára lesz a NAK honlapján valamilyen elektronikusan vezethető gazdálkodási napló felület is.
Válasz Praetor #117. hozzászólásáraLassan csak ezzel. Mivel 2015 szeptember 1-gyel megnyitottuk a következő gazdálkodási évet, így már annak ott kell(ene) lennie. Tehát még azt kellett vezetgetni 2015 dec. 31-ig, aztán az új naplót meg jan. 1-től dec. 31-ig lehet írogatni. Legalábbis az MVH ügyfélszolgálata ezt mondta.
Amúgy kicsit káoszos az egész, mert innentől majd egy esetleges ellenőrzésnél két évnyi papírral lehet rohangálni, hogy rácsapják a stemplit.
A NAK honlapja szeint a gazdálkodási naplót 2016-tól naptári év alapján kell vezetni és jelenteni.
Akkor a logika szerint most a 2015. szept.1 és 2016. jan.1 közötti eseményeket sehol sem kell majd rögzíteni és jelenteni.
Válasz keve #115. hozzászólásáraAzzal semmit. Okosan így készítették el, csak nem tudom, hogy minek, mert így pont semmire nem jó, legfeljebb kinyomtatni és aztán kitölteni... de arra meg ott a pdf.
A 2016-tól érv.gazd. napló word formátumban nem működik nálam. Képként üzemel. Mit lehet ezzel kezdeni?
Válasz nagylaci #113. hozzászólásáraKöszi, közben megoldódott.
Válasz nagylaci #110. hozzászólásáraÉs itt a kitöltési útmutató is.
2016-tól Segédlet a gazdálkodási napló kitöltéséhez
Válasz hpityus78 #111. hozzászólásáraMail ment.
Válasz nagylaci #110. hozzászólásáraKöszi szépen! Kerestem volna valakit, aki töltögeti helyettem:-) így marad ami eddig volt: "csináld magad"
Itt a friss, ropogós gazdálkodási napló.
gazdálkodási napló 2016-tól
Érdeklődnék, van közöttetek olyan gazda, aki fizet azért hogy vezetik a gazdálkodási naplóját? ha igen, mennyibe kerül kb? Szoftvereket is megnéztem, de szolgáltatónak jobban örülnék. köszönöm
Válasz Radocz #107. hozzászólásáramennyibe kerül ez a szoftver? a gázolaj fogy adó intézést is segíti?
Válasz VRS6632 #105. hozzászólásáraHárman is vagyunk itt akik a Regősné szoftverét használjuk.
Most fizetek be a 10 fő feletti használhatóságra.
Ez olyat tud, hogy a talajlabor eredményét (elektronikusan) beolvassa, majd az előző év, következő év adataival kiegészítve megkérdezi, hogy mely módszer alapján számolja a tervet?
A GAK kiegészítette egy olyannal, hogy a NÉT jelentést egy gombnyomással elküldi az ANYK segítségével.
Addig, amíg mindkettőt van aki frissítse, addig nem lesz vele gond.
A Kamara egy (talán) harmadik verziót használ, arról még semmit sem hallottam.
Illetve a falugazdászok kaptak belőle okosítót.
Válasz VRS6632 #105. hozzászólásáraÜdv!Megelégedéssel használom.Igaz fizetni kell érte,de jogszabálynak megfelelő folyamatos frissítés.
Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy van e valakinek tapasztalata a Dr. Tar Ferenc féle Gazdálkodási napló szoftverről?
Jó, rossz minden illetve még ha lehet egy-kettő képernyő kép a szoftverről, mert azt sajnos sehol nem lehet találni, mint ahogy demot sem.
Köszi
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-01-13 11:45:47
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-01-13 11:45:26
Válasz endypapa #96. hozzászólására"sima "terület alapú" támogatást vesz fel, a"
Ilyen már szinte nem is lesz 2016-tól.
Válasz Csarli 1 #99. hozzászólására2016 január elsjén fog indulni a következő ötéves AKG.
"Gondolok én a legeltetési és trágyázási naplóra, ahol a szálak összefutnak."
Az éves nitrát jelentésben és a GN-ban rögzíteni kell, hogy ki kinek és mennyi istállótrágyát adott át, és ha jól tévedek azt is, hogy mely területre lett kijuttatva.
Sziasztok
A családi gazdaság esetén mindenkinek kell gaz. napló vagy csak a vezetőnek?
Akkor mi van ha más tulajdonban vannak a földek és más tulajdonban az állatok? Gondolok én a legeltetési és trágyázási naplóra, ahol a szálak összefutnak.
Válasz Radocz #94. hozzászólásáraés mikor fog ínulni az AKG
Válasz Nabu #97. hozzászólásáraAkkor jó. Már kezdtem kétségbe esni, hogy potyára fogadtam szaktanácsadót a papírmunkára.
Válasz endypapa #96. hozzászólásáraHa olyan szerencsés, hogy nem nitrátérzékeny területen gazdálkodik akkor nem kötelező.
Ezek szerint aki sima "terület alapú" támogatást vesz fel, annak nem kötelező a gn. vezetése?
Válasz Radocz #94. hozzászólására+ KAT, Natura, fiatal gazda jogcímek
Válasz sasa55 #92. hozzászólásáraPontosabban:
1., aki NÉT gazdálkodik,
2., aki termeléshez kötött támogatást igényelt.
3., aki benne lesz az induló AKG-ban
Egyelőre ennyit tudok.
Válasz Ádám05 #91. hozzászólására
"Az lenne a kérdésem, hogy kinek kell gazdálkodási naplót vezetnie?"
aki NÉT gazdálkodik, és termeléshez kötött támogatást igényelt. Ezt papíralapon küldeni kell az MVH-nak.
Ha 2016-ól ismét lesz AKG ott a gazdaság egész területén kellett anno a GN-t vezetni.
"hogy nem adta be a gazdálkodási naplóját és irgumburgum."
mi lett az eredmény?
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy kinek kell gazdálkodási naplót vezetnie?
ide is beírom ha már van egy ilyen konkrét fórum:
Gazdálkodási napló ügyében írok, remélem van valamiféle ötletetek:
Értesítést kapott barátom, hogy nem adta be a gazdálkodási naplóját és irgumburgum.
Viszont az anyk programban világosan ott van és a magyarország.hu- is az "érkeztetés visszaigazolás" pdfje, illetve az "air válasz" textje a sikeres beküldésről.
Válasz #88. hozzászólásra
Én kaptam.
Tegnap be is lett adva.
Sziasztok!
GAK gn online gazdálkodási naplót használ valaki? Mi a véleményetek? Előny, hátrány? Érdemes próbálkozni vele?
http://www.agroinform.com/gazdasag/november-30-an-lejar-a-permetezesi-naplok-kotelezo-adatszolgaltatasanak-hatarideje-20420
íme
Kapott valaki levelet, szeptember elején, hogy elektronikusan küldjön permetezési naplót november 30 ig?
Válasz #86. hozzászólásra
A beadott területalapúban a blokkazonosító előtt található sorszám.
Van egy rublika amivel nem bírok:a tábla sorszáma a kifizetési kérelem szerint.
Ez vajon mi a bánatot jelent?
Válasz #84. hozzászólásra
Kösz!!
Válasz #83. hozzászólásra
http://www.kolcsonosmegfeleltetes.hu/K%C3%B6lcs%C3%B6n%C3%B6sMegfeleltet%C3%A9s/K%C3%A9zik%C3%B6nyvekseg%C3%A9dletek.aspx
Gazdálkodási napló kitöltéshez lehet valahol segédletet találni a neten??
Még ez az első alkalom.
Moderálási elveink miatt törölve.
Mf-es (3146)
2014-06-25 11:31:47
A valóságnak megfelelően, naprakészen vezeted, abból nem lesz baj.
Érdemes beadás előtt nem változtatni rajta, mert időnként úgy is történnek ellenőrzések, hogy nem tud róla a gazda.
Most, hogy körbe jártam az AKG területeimet az ellenőrrel tudta hogy ki a szomszédom és azt is látta, hogy az Ő rétje nem zöldebb.
Na mármos, ha ezt rögzíti valahol, ahol a gazda nem is sejti, akkor egy éles ellnőrzés esetén előfordulhat, hogy a kákán is csomót keres.
Az okát pedig nem is sejtjük, csak azt, hogy hiányzik belőle a jóindulat.
A másik területnél, meg elhanyagolt tavaszi szántásba, vetett kukoricát.
Annyi mondott, hogy az ilyentől el kellene venni a földet.
Én megjegyeztem, hogy ebből jó kukorica lesz, ha Isten is segít.
És láss csodát segített.
Megázott.
Kicsit későn lett gyomírtva, de már kétszer meg van húzatva.
Eddig jó a tengeri.
Mellette a lucerna földemen olyan repedés, hogy a gyerek lába beleférne.
Termés a felénél egy kicsit kevesebb lett.
De örülök, hogy kikelt, mert az utolsó pillanatban kapott egy kelesztő "öntözést" a természettől.
Válasz #79. hozzászólásra
A GN07-es lapon van olyan oszlop, hogy a " művelet által érintett terület nagysága" (H oszlop), oda írd be a terület felét, 3 hét múlva pedig egy új sorba írd be a másik felét.
Ha egy hrsz alatt pl kaszálok, de nem vágom le egyszerre, hanem pl felét levágom másik felét 3 hét múlva akkor azt hogy írom be a naplóba?
pl elvégzett művelet kezdete 2014 06 23 vége 2014 07 15 ?????
köszi
Február-március környékén megosztottam itt is a szakdolgozatom kérdőívét. Köszönöm mindenki segítségét, nagyon sok választ kaptam erről a fórumról aminek nagyon örültem és nagyban hozzájárultak a sikeremhez. :)
Nebih oldalán találtam ! ! ! --
Felhívás növényvédő szerek felhasználására vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséről
2014.01.29. szerda
Tájékoztatjuk a növénytermesztéssel foglalkozókat, hogy egy Európai Uniós előírás alapján a 2014-es gazdálkodási évben adatot kell szolgáltatni a Magyarországon kiemelt fontosságú növénykultúrákban felhasznált növényvédő szerekről, azok mennyiségéről.
Az Európai Parlament és a Tanács 2009. november 25-i 1185/2009/EK rendelete a peszticidekre vonatkozó statisztikákról adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő a tagállamok számára. A rendelet szerint a növényvédő szerek fontosabb növényenkénti felhasználásról ötévente (először 2010-2014-es periódus egyik évéről) kell a tagállamoknak adatot szolgáltatnia.
Hazánkban az adatgyűjtés 2014-ben a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Központi Statisztikai Hivatal együttműködésében, a permetezési naplók adatainak begyűjtésével valósul meg. A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010 (IV. 23.) FVM rendelet előírásai alapján a felhasználási tevékenységet folytatóknak a növényvédőszer-felhasználásról naprakész nyilvántartást kell vezetni, melynek formai követelményeit a rendelet tartalmazza.
A permetezési napló naprakész vezetése nemcsak a hatóságok számára szükséges, hanem a gazdálkodókat is védi az esetlegesen felmerülő élelmiszer-biztonsági illetve technológiai problémák esetén.
Az adatgyűjtés sikeres lebonyolításának érdekében kérjük, hogy a 2014-es gazdálkodási évben fokozottan ügyeljen a permetezési napló naprakész és pontos nyilvántartására, hogy ha a NÉBIH, a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi igazgatóságai vagy a KSH munkatársai megkeresik Önt, az adatszolgáltatási kötelezettségének maradéktalanul eleget tudjon tenni.
Válasz #75. hozzászólásra
A múltkor megragadta a figyelmemet egy hozzászólás. Mégpedig a belterületi földek mindig nitrátérzékenyek? Tehát gyakorlatilag mindenkinek kell vezetni a gazdálkodási naplót?
Válasz #74. hozzászólásra
az idei évtől a ,a nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak is vezetni kell
Válasz #70. hozzászólásra
Én úgy tudom, hogy abban az esetben kell a gazdálkodás teljes területére vezetni, ha Natura2000-es területet is művelsz.
Ki kell tölteni:
-fedőlap
- GN01
-GN06
-GN07
Én falugazdász javaslatra csinálom így, de majd a jártasabb kollégák reagálnak, ha nem helyes.
Válasz #72. hozzászólásra
Köszönöm! :D
Válasz #71. hozzászólásra
Jelentem kitöltve..... Szépen összeállított kérdések, sok sikert további jó tanulmányokat!
Kedves Agroinformos fórumozók!
Nem tudom, hogy ez szabályba ütközik-e de szeretném a segítségüket kérni szakdolgozatomhoz kapcsolódó kérdőív kitöltésével kapcsolatban. Tulajdonképpen a kérdőív rákérdez a gazdálkodási napló programokra is, tehát témába ütközik ebből a szempontból. Tehát aki kedvet érez és tud rászánni max 10 percet annak a segítsége nagy mértékben hozzájárulna a kutatásom sikerességéhez. További infók a kérdőív tetején találhatóak.
Link a kérdőívhez
Elnézést még egyszer, hogy a fórum témától eltértem, és köszönöm, ha kitöltik! :)
Aki csak sima terület alapú támogatást vesz fel, annak kötelező gazdálkodási naplót vezetni?