Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kalászosok műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
![A napraforgó vízhasznosítása A napraforgó vízhasznosítása](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9079/cikk_79079/napraforgo2_fill_540x300_0.jpg)
A napraforgó vízhasznosítása
Az öntözés minimalizálhatja a termésveszteséget, és növelheti a vízfelhasználás...
Hirdetés
![Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban? Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9086/cikk_79086/napra_upl_ind_fill_540x300_0.jpg)
2346 hozzászólás
Válasz szelindi1965 #2145. hozzászólásáraÉn úgy vagyok vele, hogyha egyszer megadtam és kitörölték és kitölthetetlenné tették a mezőt onnantól kezdve az ő saruk.
Most meg sem lehet adni. Amikor kaszáltam meg rögzíteni sem lehetett a kaszálást, ha nem adtam meg valamit. Mikor kiderült, hogy kb. mennyi lett vissza kellett mennem pontosítani.
Én úgy veszem szándékos volt a változtatás és nem pedig elrontották.
Válasz Zoli1437 #2144. hozzászólásáraTavaly én is ott adtam meg,legyen igazad kolléga hogy ne kelljen,de az általunk megadott adatok alapján generálna a rendszer az összhozamunkat lucerna táblánként,csakhogy más kultúránál gond nélkül megadható,ez zavar.
Válasz szelindi1965 #2143. hozzászólásáraIgazad van. Nem is néztem, hogy az terv.
Annak idején én a kaszálásnál adtam meg, de már nálam sincs ott és nem is megadható.
Valószínűleg azért mert nem is kell.
Válasz Zoli1437 #2142. hozzászólásáraA várható mennyiséget én is meg tudtam adni,a műveleteknél nem reagál a cursorra,nem ad lehetőséget a felvitelre,a melléktermékbe fel tudom vinni de akkor nem teljesítem a hozam megadási kötelezettségemet,és nem is jeleníti meg természetesen másutt ahol kellene.
Válasz szelindi1965 #2141. hozzászólásáraA főnövénynél (lucerna) nekem megengedte a rögzítést.
Van valakinek ötlete hogy a lucerna esetében nem lehet rögzíteni a hozamot,más kultúrában nem probléma.Sem bálázás sem kaszálás esetén nem tudom felvinni,csak melléktermékként,ott befogad minden adatot csakhogy a hozam megadása kötelező.
Válasz uff #2138. hozzászólásáraSajnos ahogy írod, meg még ugye nincs vége a beadási időszaknak, így lehet hogy nem mindenkié végleges, ezért kéri be.
Na meg a Kincstár nem a Nébih, míg át nem kapja addig ő nem látja.
Válasz Anyuska #2137. hozzászólásáraSzia.
Ugyan ezt fogom csinálni, excellben lementettből az érintett tábla permetezési és agrotechnikai lapjait kiveszem, illetve minden fő lapot, ami azonosításhoz kell.
Én így gondolom jónak, nem ömlesztem rájuk az egész naplót.
Válasz A.I. #2136. hozzászólásáraha fent van a neten akkor miért kell ollozgatnod, "ök" nem szeretnek vele küszködni? csak a parasztnak jár ez? amit kitaláltak abban nem tudnak eligazodni vagy mit jelent ez, hogy nyomtasd ki?
Segítségetek szeretném kérni!
Szemes fehérje támogatáshoz kaptam ellenőrzést! Nem egyértelmű, hogy hogyan adjam be a kért gazdálkodási naplót! Az e-GN vezetve van. Azt az egészet kérik, vagy csak a borsóra vonatkozó adatokat? Azt hogyan tudom kimenteni?
Köszönöm, ha valaki segít!
Válasz Zoli1437 #2134. hozzászólásáraNéha kicsit úgy érzem, "Sok nekünk ez a meló!"
Nem baj, készen van vagy 3 hete.
Mondjuk holnap ollózgatnom kell ki belőle, mert a szója gazdálkodási naplót bekérték.
Válasz schattila #2133. hozzászólásáraNa ezt nem is néztem már utánna. Majd megnézem.
Válasz A.I. #2132. hozzászólásáraValószínűleg az utolsó módosítás dátumát kapta meg és jó eséllyel naplózta is a dolgot.
Egyébként ők is változtatnak. Megnézed a 2045 sz. hsz.-emnél a képet. 2024.04.10-én lezárták. 2024.11.14. az utolsó változtatás időpontja.
Válasz A.I. #2132. hozzászólására"Annyit viszont észrevettem, hogy ezután, hogy véglegesítettet "piszkáltam" eltünt mellőle a létrehozás dátum."
Ha beadod és utána visszalépsz, akkor ott lesz a dátum.
Válasz Zoli1437 #2131. hozzászólásáraEz mondjuk tényleg igaz, a múltkor én is valamit véglegesített műveletben változtattam, csodálkoztam, hogy engedett benne dolgozni.
Annyit viszont észrevettem, hogy ezután, hogy véglegesítettet "piszkáltam" eltünt mellőle a létrehozás dátum.
Válasz A.I. #2129. hozzászólásáraA rendszergazda bármit láthat és csinálhat. Mi meg csak azt amit megenged.
Ha jól tévedek az elején az volt az elképzelés, hogy a rögzítettet még lehet szerkeszteni, a véglegesítettet már nem. Közben ez megváltozott. Már a véglegesített is szerkeszthető. Szerintem a rögzített okafogyottá vált. Én csak hátrányát látom. Azért kérdeztem lát e valami előnyt valaki?
Válasz Zoli1437 #2126. hozzászólásáraElvileg ha beadja, a rögzítettet, ami ideiglenes mentéssel volt, akkor csak be érkezett, de tavaly is úgy volt talán, hogy a végén véglegesítettem, mindent, főleg idén ezzel a szinkronizációval, sokan sok mindennel kivártak. A növényvédelmi megfigyeléseket, ugye véglegesíteni kellett, hogy felvegyed a hozzá tartozó műveletet. De úgy igazából, sztem sokunknak ki van a töke, meg sajnos akaratlanul is hibázik az ember, főleg mikor beér a munkàból és azért lecsap 1-2 fröccsöt????
Válasz Zoli1437 #2128. hozzászólásáraSzerintem a különbség rögzített és véglegesített között, hogy a napló zárásakor a rögzítetteket nem látják a túloldalon ülők(meg addig sem szerintem).
Válasz A.I. #2127. hozzászólásáraSzia.
Én kitöltés szempontjából gondoltam. Milyen előnye van annak, ha egy adat csak rögzített és nem véglegesített? Mert ha nincs előnye, akkor nem kellene plusz munkával szivatni bennünket.
Válasz Zoli1437 #2126. hozzászólásáraSzia.
Tavaly úgy volt, hogy a rögzített, de nem véglegesített sorokat nem látod az exportált(excel vagy pdf) fáljban.
Tavaly jártam így, hogy egy pár parcellában ahogy az összesítettet néztem hiányoztak adatok. Azért nem láttam őket exportálva, mert csak rögzítve voltak.
Aztán sikerült rájönni, hogy miért nem látom őket.(Biztos vagyok benne, hogy véglegesítettem, csak volt hogy akadozott, meg kidobált, így lehet elcsúszott a dolog.)
Válasz Attila000 #2125. hozzászólásáraAz ideiglenes mentést adja be nap végén.
Azt viszont nem tudom mi a különbség egy beadott rögzített és véglegesített adat között. Én rögzítés után mindent azonnal véglegesítek. Ennyi erővel lehetne csak egy gomb is.
Válasz Zoli1437 #2123. hozzászólásáraEzeket egyébként én is elcsesztem, rögzítve voltak csak, de valahogy úgy van, hogy a rögzített adatok a nap végén beadásra kerülnek vagy mi...
Válasz Zoli1437 #2123. hozzászólásáraKöszönöm. Én is úgy gondoltam, hogy nem véglegesítem, ha a rögzített adatsor nem kerül be a permeztezési napló részbe, akkor az a tábla nem volt force-os. Az exportot és a képernyőfotót azért megcsinálom.
Válasz buti #2122. hozzászólásáraCsinálj egy képernyőfotót a rögzítés dátumával. Ha belekötnének esetleg arra hivatkozhatsz.
De lehet, hogy egy véglegesítés előtti exporton is a rögzítés dátuma szerepel.
Válasz A.I. #2121. hozzászólásáraKöszönöm a válaszokat mindenkinek.Vetéssel egy menetben volt Force, semmilyen vállalás nem volt, csak a rovarölő miatt kellett jelenteni. Megfigyelés nem volt, nem kellett.A vetés dátuma jó, az volt véglegesítve, józan paraszti ésszel ha vetéssel egy menetben volt kijuttatva, akkor nem juttathattam ki a véglegesített dátummal, de a permetezési naplóba a vetés nem kerül be, mert az agrotechnika.
Válasz RARGAkèny #2120. hozzászólásáraMegfigyelést, ha nem tölt ki(gondolom ezt egy alap rendszernél, mindenféle vállalás nélkül: AÖP, AKG, stb), akkor a megfigyelés kitöltése nélkül is befogadja a rendszer, nem hozza hibának.
Válasz A.I. #2118. hozzászólásáraA megfigyelést viszont véglegesíteni kellett, ugyebár ott keletkezett 1 pl tavaszi időpont, és ha most véglegesíti a növ. kezelést és beadja akkor a megfigyeléshez igazítja a növ. kezelést is.
Válasz buti #2117. hozzászólásáraNem ütközik a szer valami vállalással?
Csak azért kérdezem mert nekem sikerült bemásolnom egy tárcsázást kukoricánál vetés és betakarítás közé és ugyan így jelent meg hibának. Pedig eredetileg biztosan véglegesítve másolta át.
Válasz buti #2117. hozzászólásáraÚgy gondolom, hogy a véglegesített dátummal kerül fel, azaz ki mész az 1 napos keretből.
Hogy ki mit tenne az jó kérdés.
Ha 1 napon túl jelented, akkor ugye szabályt sértesz.
Nagy terület?
Üdv.Mindenkinek!
Rovarölőszeres csávázott vetőmag vetését rögzítettem a naplóban tavasszal, azonban egy táblánál nem kattintottam a pipára, igy az csak rögzített státuszban maradt.Ha most véglegesíteném a dátumot átírná a maira, mintha csak ma jelentettem volna, ha nem kattintok hibaüzenet van felül, hogy tartalmaz csak rögzített státuszú sort.
Mi a megoldás, Ti mit tennétek?
Válasz csabahegeszt #2112. hozzászólásáraAnnak a hiánya.
Köszi az infót.
Válasz Anyuska #2056. hozzászólásáraAutomatikusan jelzi az e-kerelem felület első belépéskor év elején vagy ha még nincs beadva. Mindkettőt kiírta üzenetben egymás után.
Válasz Bigyófelügyelő #2113. hozzászólásáraÉn tovább szoktam másolni azt ami több helyen szerepel.
Igaz meg van a veszélye. Volt ahol többször szerepelt ugyan az. Győztem törölni.
Válasz Zoli1437 #2109. hozzászólásáraA csávázást egyedül itt viszem fel, ahol vállaltam a növ.kondi szert (pld) a Syngentás magoknál az Epivio energyt, ami rajta van a nagyon! A többi táblánál nem.....bele is bolondulnék ha az összes helyre beírkálnám, bár lassan már anélkül is ott tartok...
Válasz A.I. #2042. hozzászólásáraNa voltam a falugaszdász asszonynál.
A hiba a szinkronizálás volt
Válasz Rabó001 #2110. hozzászólásáraNem én voltam, nem tudom mire gondoltak. Talán csak a talaj vegyszer terhelésére kíváncsiak.
Válasz Zoli1437 #2109. hozzászólásáraA csavazast felvitetni az egy baromság aki kitaláltak torvenyalkotok részéről. Ha csavazott magot veszel, akkor nem a gazda végzi a csavazast.
Válasz schattila #2108. hozzászólására"A 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet szerinti permetezési napló esetén az alábbi GN adatlapok vezetése kötelező
A rendelet szerint minden olyan gazdálkodónak, aki értékesítési céllal végez növénytermesztési tevékenységet, a termesztés során végzett valamennyi növényvédő szeres kezeléséről – beleértve a csávázást – naprakész nyilvántartást kell vezetni, amely azt jelenti, hogy a munkavégzést követően 24 órán belül rögzíteni szükséges a rendeletben feltüntetett adatokat a papír alapú Gazdálkodási Naplóban vagy a Nébih elektronikus felületén. Bár az évközben végzett, naprakész nyilvántartás történhet papír alapú nyomtatványon, a termelőknek – a lenti bekezdésben foglaltak szerinti, a permetezési naplóban már rögzített adatok kivételével – legkésőbb minden naptári év január 31-ig fel kell tölteni a Nébih elektronikus felületére az előző évben elvégzett növényvédő szeres kezelések adatait."
https://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/562075982/Gazdalkodasi+naplo_kotelezettek.docx/dd4b43b7-3aa2-b3e5-eb54-233c60bc39e1?t=1733921285918
Ez alapján amit írtál szerintem csak akkor igaz, ha az egy hely az eGN. Kivéve értékesítés nélkül AÖP-nél lehet az EK is.
Ezzel a témával kapcsolatban kapott cégünk egy állásfoglalást:
![állásfoglalás](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20250108151448_agroinform.jpg)
Röviden: Mindkettő helyre NEM kell feltölteni a permetezéseket!
Válasz alompolgar91 #2106. hozzászólásáraÉn is ezt csináltam. Csak szerenként megadni újra két adatot táblánként, plusz minden táblához a vetésidőt nem kis munka, ha sok van belőle. És már az első lépésnél is volt ahol szét kellett választani az értéket a mértékegységtől.
Válasz Zoli1437 #2105. hozzászólásáraAz eGn-ből kimásoltam oszloponként a Permetezési napló segédlet.xlsx -be az adatokat.
Fel is tudtam tölteni.
Viszont több oszlopnyi adatot nem értelmez. Most kénytelen leszek az EK-ba felvinni újra növényvédőszer nevet, dózist, meg még egy csomó adatot.
Én megcsinálom. Jobb félni, mint megijedni.
Válasz Zoli1437 #2104. hozzászólására"szerintők" az szerintük
Válasz Zoli1437 #2103. hozzászólásáraEgy előnye azért van. Ha valami nem jó szerintők az mindjárt látszik.
Válasz vitezkaroly1 #2102. hozzászólásáraElőtte olvasd el a 2082-es h.sz.-t. Csak ha utána is úgy gondolod, hogy kell, akkor állj neki.
Semmi semmivel nem jó egy az egyben. Mindenhol szerkeszteni kell. Sok föld, sok kezelésnél hatalmas munka. Kíváncsi lennék átadáskor hogy csinálják?
Leg egyszerűbb egy olyan eGN export lenne, ami egy az egyben feltölthető.
Válasz vitezkaroly1 #2101. hozzászólásáraMár értem az eGN előtti exel táblát kellene kitölteni és azt feltölteni.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz Zoli1437 #2100. hozzászólására"Nálam az eGN táblázatot nem fogadta el, az övékét viszont igen"
Nálam sem fogadja el az eGN-t , viszont az "övékhez", hogy férek hozzá???
Lehet hagyom a fenébe, mert csak AÖP-ös vagyok a dokumentumoknál azért feltöltöttem.
Válasz vitezkaroly1 #2099. hozzászólásáraNálam az eGN táblázatot nem fogadta el, az övékét viszont igen. Gond az, hogy nem lehet csak másolással átvinni, szerkeszteni kell és miután elfogadja sem visz át mindent amit kellene meg még vetési adatokat is kér.
Az eGN nálad nem elég? Csak azért kérdem mert piszkál, hogy ki az az AÖP-os aki csak így tudja beadni.
Válasz vitezkaroly1 #2098. hozzászólásáraKiválasztom a növényvédőszer használattal összefüggő adatokat és az exel táblázatot nem fogadja el? Ilyenkor mi a teendő?
Válasz vitezkaroly1 #2097. hozzászólásáraSikerült megnyitni az EK kérelmet!
Válasz Zoli1437 #2076. hozzászólásáraNálam az gond, hogy a 2024-es kérelmet megsem tudom nyitni!!!!!!!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)