Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz jogsértő kertész alias a #2314. hozzászólásáraFáradt vagy,vagy sokat ittál? Akkor ne itt keresd az igazad!Nem beszéltem biomasszáról,sőt,nem is állítottam róla semmit! Szerintem foglalkozz magaddal,ha már egyedül vagy!
Válasz medikus #2312. hozzászólásáraNeked mi a biomassza??? Akkor írd már le, hogy ott Bivalybasznádon mit értenek alatta, ha nem azt, amit mindenki más.
Válasz jogsértő kertész alias a #2308. hozzászólásáraNem szertem Lölőt de
Elvállalmindent minden alválakozóját kifizeti
Alkalmazotjait ki és megfizeti
A pénze ittmarad.
A libsik eladtak mindent a külföldinek azok mindent bezártak tönkretettek.
Nenfizettek kisenkit
És mident kivittek.
Ez írígy komcsi duma.
Válasz jogsértő kertész alias a #2307. hozzászólásáraHa már próbálod az igazadat te is bizonyítani,olvasd először végig,miről volt szó! Ocsút éget! Érted? Az ocsú nálunk nem biomasszát jelent!Ha végeztél akkor jó éjt!
“A biomassza kifejezés alatt tágabb értelemben a Földön lévő összes élő tömeget értjük.
A mai elterjedt jelentése: energetikailag hasznosítható növények, termés, melléktermékek, növényi és állati hulladékok.
Az elsődleges biomassza a természetes vegetáció, szántóföldi növények, erdő, rét, legelő, kertészeti növények, vízben élő növények.“
Egyébként játszhatsz a szavakkal, nekem mindegy, de akkor is évenkénti megújuló, és ami szén-dioxidot kibocsát az égési folyamat során, azt ugye korábban meg is kötötte a légkörből, szóval környezetvédelmi szempontból rendkívül jó és hasznos energiaforrásnak, fűtési módszernek számít.
Válasz ttetudod #2300. hozzászólásáraEz olyan mint a gátépítés
Legmagasabb vízállastól +1m
Az uj építésnél!
Amúgy szerinted a dunát keresztül veztík az atomerőművőn?
Szerintem kivesznek belőle majd visszaengedik csatornán keresztül.
Válasz ttetudod #2300. hozzászólásáraAkkor majd leállítják! De létezik olyan is hogy esetleg látva a lehetséges problémát,mélyebbre ássák a bejövő víz csatornáját!Ezen ne aggódj,vannak okosabb emberek is,akik majd kiszámolják!
Válasz hashtag #2293. hozzászólásáraHa megengedtek egy észrevételt.
22 nyarán a Paksi hűtővíz kimenő hőmérséklete már a megengedett max volt tudomásom szerint.
Mi lesz ha beindul a Paks 2 és lehet a Dunának még kisebb vízszintje is.
Válasz Rabó001 #2297. hozzászólásáraAhoz túl uj még.
Mazoista vagyok
Rtl hiradó
Napi aktuális hírtv
Atv
Vezércikk
Ezt végignézem 10re agyhalott vagyok!
Válasz medikus #2290. hozzászólásáraMiért beszélsz hülyeséget? Az agribrikett/pellett teljesen megújuló erőforrás, biomassza, támogatás is szokott lenni pl. pelletkazánra. Környezetvédelmi/“zöld szemszögből a fánál százszor jobb, meg “zöldebb” megoldás, hiszen évenként újul meg, és a termelés mellékterméke.
Válasz ghd.csigog #2289. hozzászólásáraJelenlegi tudásunk mellett, az atomot nem lehet kihagyni, ha tiszta energiákat akarunk. Sajnos a németek mellényúltak ennek a bezárásával, még nem érett meg az energiaszektor erre, de ha úgynézed, valahol a parasztoknak is adtak ezzel munkát, mert így minden biogázos kilowattóra pénzt ér, amúgy meg nembiztos ugye.
Az atomerőművekkel egy baj van, hogy földrengésbiztos meg mindenbiztosra akarják megcsinálni, és emiatt többméter vastag vasbetonból készül egy óriási épület, többszázezer tonna betonból, ennek a cementnek meg vasnak az előállítása és maga az építkezésnek akkora karbonlábnyoma van, hogy vagy 20 évig kell üzemelni az erőműnek, hogy ledolgozza ezt. Holott, ha megnézel egy atomtengeralattjárót, vagy egy anyahajót, kiderül, hogy másképp is lehet ugye. Az oroszoknak van pl egy hajója, amin direkt csak kimondottan egy “atomerőmű” van, odahajóztak a szükséges régióhoz, a part mentén lehorgonyoztak, bedugtak egy “hosszabbítót” aztán meg van oldva. Semmi betonhegyek. Nyilván nem lehet ezt mindenhol eljátszani, de sokhelyen errefelé mennek, hogy kisebb blokkokat terveznek, kisebb teljesítménnyel, de töredéke építkezés kell, és nem is lesz annyira koncentrált a hálózat, mint egy-két nagy erőmű esetében.
Válasz ghd.csigog #2289. hozzászólásáraA föld az eltartó képessége határán van! Előbb -utóbb,valahogy megoldódik a helyzet,hogy ne legyen ennyi ember! Utána megint tisztul a légkör,ha csak nem atom dönti be az emberiség csökkenését!
Válasz hashtag #2286. hozzászólásáraVillamos energiát,legtisztábban az atomerőmű tud előállítani. A kiégett fűtőelemek mennek vissza az uránbányába, a föld alá, vissza ahonnan jött. Persze ha elpukkad az erőmű, hatalmas a baj. Nem ellene vagyok a villamos energiának,nehogy azt gondold.
És igen Kína ,India stb... okádja a károsanyagot,minden formában. És sajnos ,mi hiába vigyázunk a környezetünkre, ha ezek basznak rá. Márpedig abból mi is kapunk, amiket ezek szétszórnak.
Valamit tenni kell ,mert különben elpusztítjuk saját magunkat. És jó úton haladunk ez felé. A természettel pedig nem lehet ujjat húzni, előbb utóbb megbosszulja amit ellene teszünk, és annak is mi leszünk a vesztesei. Fontosnak tartom az egyéni felelősséget, ahogy az országok hozzáállását is.
Válasz ghd.csigog #2284. hozzászólásáraNekem központivan puferrel ocsúégetővel kurvajó
Tüzelő ingyen 2-3naponta gyujtok be,nem korszerű de leszarom.
Van napelem arrólmegy a konyha és a melegvíz
Válasz rtamas76 #2274. hozzászólásáraÍgy van, másnak is kellene. Azért nyugodtabban végigsétálsz egy német nagyvárosban az utcán, nem kapsz spontán tüdőödémát a szmogtól mint sok indiai nagyvárosban. Konkrétan vannak olyan időszakok, amikor egészségre káros a levegő összetétele. Kb 5 évet jelent ez a várható élettartamra tekintettel. Nem a co2 csak a lényeg, hanem az egész életminőségre gyakorolt hatás, és igen, ezért jobb még a pusztában lévő szénerőmű áramával is menni, mert ahol az emberek valójában élnek, ott mégis tisztàbb a levegő. Azzal a különbséggel, hogy a szénerőmű koromkibocsátása és egyéb károsanyag kibocsátása az jól kontrollható, szűrhető, a vésővel szétvert dpf szűrős tdci meg ugyanúgy a tüdődbe veri a mikrokormot örökre. Talán egy erőmű több energiát is ki tud nyerni a szénhidrogénekből, mint a legjobb dízelmotor 50%-körüli hatékonysága. A többi mechanikai veszteség és leginkàbb hő formájàban távozik. Persze ha nem csak szénnel termelsz áramot, hanem megújulókkal is, akkor megint másabb, de a full szén verzióban sem kerül több minden a légkörbe, mintha te égetnéd el a kocsiban a tüzelőanyagot, hogy az elmenjen a boltig meg vissza.
Válasz medikus #2283. hozzászólásáraEz már az ellehetetlenítés határát súrolja. Mivel fűtünk? Villamos energiával? Az ország teljes villamos hálózatát újra kell építeni,mert nem erre a terhelésre készült. Már most a határokat feszegetjük.
Ja vagy úgy, már készítík elő az új bizniszt amit megint velünk fizettetnek meg. Na meg a köolajbizniszt is alá kell ásni... Itt valami disznóság készül megint a mi kárunkra.
Amúgy személyes tapasztalat alapján, a legkorszerűbb villamos fűtés sem adta azt a komfortérzetet, amit mondjuk egy központi, mindegy milyen kazánnal, vagy egy cserépkályha.
Válasz rtamas76 #2274. hozzászólásáraVállalnak mindent a klíma konferencián,de nem tartják be! Sőt! Mi eladjuk a kvótánkat,mert mi jók vagyunk,azért hogy más füstölni tudjon,az UNIO-n belül is! Azt sem szabadna engedni!
Válasz mtz1221 #2280. hozzászólásáraAnnyra zöld lesz minden addigra minden. Nem lesz mit kivonni. Vagy az lesz a baj..nem lesz elég a növényeknek..és hasonló variációk.
Szerintem európa a világterületének 5%a
Nálunk akipufogók rozsdásak belőről.
És hegyilevegő jön belőle.
A maradék 95%ban okádja a gázokat a közlekedés és az ipar. Indiáról kínáról és a fejlődő világról nemis beszélve.
Jól kibaszunk velük bekapjuk előlük a f@szt. Szétszopatjuk magunkat. Ezzel nemazt akarom mondani,hogy nemkell foglakoznunkvele hanam másnak is kellene tenni valamit.
Válasz mtz1221 #2268. hozzászólásáraMert hatalmas üzlet "trendi" dolgokat eladni a népnek. Hidd el a környezetvédelmi propaganda ezen a téren csak az üzlet része. Menő is, meg lehet dumálni ,hogy milyen környezetbarát és ezzel jól el lehet adni. A dizel más tészta. A kőolajfinomítás mellékterméke ,azt is el kell adni.
3870 hozzászólás
Válasz Gandhy #2317. hozzászólásáraMajd másképp írom. Mindegy merről vagyok, csak ne te, hanem a fiatal szeretőd legyen mellettem.![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Válasz jogsértő kertész alias a #2315. hozzászólásáraCsirkevagy miértnem válatadbe. Nyalni nemcsak szetni kell!!
Tudni is kell!
Nelégy írígy.
Batyus halottat még nemláttam! Nemviszi el a hátán.
Válasz jogsértő kertész alias a #2314. hozzászólásáraFáradt vagy,vagy sokat ittál? Akkor ne itt keresd az igazad!Nem beszéltem biomasszáról,sőt,nem is állítottam róla semmit! Szerintem foglalkozz magaddal,ha már egyedül vagy!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz mtz1221 #2316. hozzászólásáraVegyél jobbkormányost és mindig az anyósülésen ülhetsz.![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Válasz Gandhy #2311. hozzászólásáraAz az Anyós üléstől függne.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz rtamas76 #2313. hozzászólásáraElvállal mindent? Az biztos, a Mátrai Erőmű bizniszt én is elvállaltam volna…![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz medikus #2312. hozzászólásáraNeked mi a biomassza??? Akkor írd már le, hogy ott Bivalybasznádon mit értenek alatta, ha nem azt, amit mindenki más.
Válasz jogsértő kertész alias a #2308. hozzászólásáraNem szertem Lölőt de
Elvállalmindent minden alválakozóját kifizeti
Alkalmazotjait ki és megfizeti
A pénze ittmarad.
A libsik eladtak mindent a külföldinek azok mindent bezártak tönkretettek.
Nenfizettek kisenkit
És mident kivittek.
Ez írígy komcsi duma.
Válasz jogsértő kertész alias a #2307. hozzászólásáraHa már próbálod az igazadat te is bizonyítani,olvasd először végig,miről volt szó! Ocsút éget! Érted? Az ocsú nálunk nem biomasszát jelent!Ha végeztél akkor jó éjt!
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz mtz1221 #2305. hozzászólásáraA dízel kombim 258 le - 560 Nm. Szerintem ebben is megjönne az erekciód.![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Válasz Rabó001 #2297. hozzászólásáraMindenki másképp kapcsol ki
Válasz ttetudod #2300. hozzászólásáraRemélem nemvagy sötétzöld![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Mert ígyjársz
Válasz ttetudod #2300. hozzászólásáraMajd Lőrinc barát átvezeti a Tisza vizét is, csak győzzük kifizetni!!!!
Válasz medikus #2301. hozzászólásáraAz mindenhol biomassza, mert egy gyűjtő fogalom:
“A biomassza kifejezés alatt tágabb értelemben a Földön lévő összes élő tömeget értjük.
A mai elterjedt jelentése: energetikailag hasznosítható növények, termés, melléktermékek, növényi és állati hulladékok.
Az elsődleges biomassza a természetes vegetáció, szántóföldi növények, erdő, rét, legelő, kertészeti növények, vízben élő növények.“
Egyébként játszhatsz a szavakkal, nekem mindegy, de akkor is évenkénti megújuló, és ami szén-dioxidot kibocsát az égési folyamat során, azt ugye korábban meg is kötötte a légkörből, szóval környezetvédelmi szempontból rendkívül jó és hasznos energiaforrásnak, fűtési módszernek számít.
Válasz ttetudod #2300. hozzászólásáraEz olyan mint a gátépítés
Legmagasabb vízállastól +1m
Az uj építésnél!
Amúgy szerinted a dunát keresztül veztík az atomerőművőn?
Szerintem kivesznek belőle majd visszaengedik csatornán keresztül.
Válasz Gandhy #2302. hozzászólásáraTraktor kamion legyen diesel, autó meg pörögjön min 6000et. Másképp nincs erekció.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz medikus #2303. hozzászólásáraLemaradt! A kifolyón meg jön majd a hallé!
Válasz ttetudod #2300. hozzászólásáraAkkor majd leállítják! De létezik olyan is hogy esetleg látva a lehetséges problémát,mélyebbre ássák a bejövő víz csatornáját!Ezen ne aggódj,vannak okosabb emberek is,akik majd kiszámolják!
Válasz mtz1221 #2268. hozzászólásáraMi a bajod a dízellel, fele, 2/3-a a fogyasztás, mint a benzines.
Válasz jogsértő kertész alias a #2294. hozzászólásáraTudod az ocsú nálunk nem biomassza!
Válasz hashtag #2293. hozzászólásáraHa megengedtek egy észrevételt.![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
22 nyarán a Paksi hűtővíz kimenő hőmérséklete már a megengedett max volt tudomásom szerint.
Mi lesz ha beindul a Paks 2 és lehet a Dunának még kisebb vízszintje is.
Válasz Rabó001 #2297. hozzászólásáraA mulkor kérdeztem énis Rabó vagyok neked ez a valódi neved
Válasz Rabó001 #2297. hozzászólásáraAhoz túl uj még.![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Mazoista vagyok
Rtl hiradó
Napi aktuális hírtv
Atv
Vezércikk
Ezt végignézem 10re agyhalott vagyok!
Válasz rtamas76 #2296. hozzászólásáraKár hogy nem rugtad le! Legközelebb tedd meg!
Az atvn most mondta valami picsa :mindenpénzt odakell adni az ukránoknak![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
Majdnem lerúgtam a tévét!
Válasz jogsértő kertész alias a #2294. hozzászólásáraJa a németek jórésze biogáz erőműbe termel kukoricát
Ezért látsz annyi silózót a tüntin is
Válasz medikus #2290. hozzászólásáraMiért beszélsz hülyeséget? Az agribrikett/pellett teljesen megújuló erőforrás, biomassza, támogatás is szokott lenni pl. pelletkazánra. Környezetvédelmi/“zöld szemszögből a fánál százszor jobb, meg “zöldebb” megoldás, hiszen évenként újul meg, és a termelés mellékterméke.
Válasz ghd.csigog #2289. hozzászólásáraJelenlegi tudásunk mellett, az atomot nem lehet kihagyni, ha tiszta energiákat akarunk. Sajnos a németek mellényúltak ennek a bezárásával, még nem érett meg az energiaszektor erre, de ha úgynézed, valahol a parasztoknak is adtak ezzel munkát, mert így minden biogázos kilowattóra pénzt ér, amúgy meg nembiztos ugye.
Az atomerőművekkel egy baj van, hogy földrengésbiztos meg mindenbiztosra akarják megcsinálni, és emiatt többméter vastag vasbetonból készül egy óriási épület, többszázezer tonna betonból, ennek a cementnek meg vasnak az előállítása és maga az építkezésnek akkora karbonlábnyoma van, hogy vagy 20 évig kell üzemelni az erőműnek, hogy ledolgozza ezt. Holott, ha megnézel egy atomtengeralattjárót, vagy egy anyahajót, kiderül, hogy másképp is lehet ugye. Az oroszoknak van pl egy hajója, amin direkt csak kimondottan egy “atomerőmű” van, odahajóztak a szükséges régióhoz, a part mentén lehorgonyoztak, bedugtak egy “hosszabbítót” aztán meg van oldva. Semmi betonhegyek. Nyilván nem lehet ezt mindenhol eljátszani, de sokhelyen errefelé mennek, hogy kisebb blokkokat terveznek, kisebb teljesítménnyel, de töredéke építkezés kell, és nem is lesz annyira koncentrált a hálózat, mint egy-két nagy erőmű esetében.
Válasz medikus #2290. hozzászólásáraEz még annyira sem füstöl mint a fa ez biomassza.
Lehet terménnyel is.
Pelletel is
Válasz ghd.csigog #2289. hozzászólásáraA föld az eltartó képessége határán van! Előbb -utóbb,valahogy megoldódik a helyzet,hogy ne legyen ennyi ember! Utána megint tisztul a légkör,ha csak nem atom dönti be az emberiség csökkenését!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz rtamas76 #2287. hozzászólásáraMajd ocsúval sem tüzelhetsz,csak száraz fával,amit előtte évben vettél vagy vágtál ki! Ez már kint megy!
Válasz hashtag #2286. hozzászólásáraVillamos energiát,legtisztábban az atomerőmű tud előállítani. A kiégett fűtőelemek mennek vissza az uránbányába, a föld alá, vissza ahonnan jött. Persze ha elpukkad az erőmű, hatalmas a baj. Nem ellene vagyok a villamos energiának,nehogy azt gondold.
És igen Kína ,India stb... okádja a károsanyagot,minden formában. És sajnos ,mi hiába vigyázunk a környezetünkre, ha ezek basznak rá. Márpedig abból mi is kapunk, amiket ezek szétszórnak.
Valamit tenni kell ,mert különben elpusztítjuk saját magunkat. És jó úton haladunk ez felé. A természettel pedig nem lehet ujjat húzni, előbb utóbb megbosszulja amit ellene teszünk, és annak is mi leszünk a vesztesei. Fontosnak tartom az egyéni felelősséget, ahogy az országok hozzáállását is.
Válasz hashtag #2286. hozzászólásáraA legobb dízelmotor kb 30%hatélonyságú.
Áramot napból szélből biogázból
Akinek van villanyautója kötelezném napelem telepítésére.
Na nem a30-40ak földön megtermeltből.
Válasz ghd.csigog #2284. hozzászólásáraNekem központivan puferrel ocsúégetővel kurvajó
Tüzelő ingyen 2-3naponta gyujtok be,nem korszerű de leszarom.
Van napelem arrólmegy a konyha és a melegvíz
Válasz rtamas76 #2274. hozzászólásáraÍgy van, másnak is kellene. Azért nyugodtabban végigsétálsz egy német nagyvárosban az utcán, nem kapsz spontán tüdőödémát a szmogtól mint sok indiai nagyvárosban. Konkrétan vannak olyan időszakok, amikor egészségre káros a levegő összetétele. Kb 5 évet jelent ez a várható élettartamra tekintettel. Nem a co2 csak a lényeg, hanem az egész életminőségre gyakorolt hatás, és igen, ezért jobb még a pusztában lévő szénerőmű áramával is menni, mert ahol az emberek valójában élnek, ott mégis tisztàbb a levegő. Azzal a különbséggel, hogy a szénerőmű koromkibocsátása és egyéb károsanyag kibocsátása az jól kontrollható, szűrhető, a vésővel szétvert dpf szűrős tdci meg ugyanúgy a tüdődbe veri a mikrokormot örökre. Talán egy erőmű több energiát is ki tud nyerni a szénhidrogénekből, mint a legjobb dízelmotor 50%-körüli hatékonysága. A többi mechanikai veszteség és leginkàbb hő formájàban távozik. Persze ha nem csak szénnel termelsz áramot, hanem megújulókkal is, akkor megint másabb, de a full szén verzióban sem kerül több minden a légkörbe, mintha te égetnéd el a kocsiban a tüzelőanyagot, hogy az elmenjen a boltig meg vissza.
Válasz ghd.csigog #2284. hozzászólásáraEzeknek nem számít a mi komfort érzetünk!Mikor kiadta hogy 19 foknál nem lehet melegebb a hivatalban télen?
Válasz medikus #2283. hozzászólásáraEz már az ellehetetlenítés határát súrolja. Mivel fűtünk? Villamos energiával? Az ország teljes villamos hálózatát újra kell építeni,mert nem erre a terhelésre készült. Már most a határokat feszegetjük.
Ja vagy úgy, már készítík elő az új bizniszt amit megint velünk fizettetnek meg. Na meg a köolajbizniszt is alá kell ásni... Itt valami disznóság készül megint a mi kárunkra.
Amúgy személyes tapasztalat alapján, a legkorszerűbb villamos fűtés sem adta azt a komfortérzetet, amit mondjuk egy központi, mindegy milyen kazánnal, vagy egy cserépkályha.
Válasz mtz1221 #2268. hozzászólásáraMár a gáz sem jó!!!Be akarják tiltani az UNIO-ban a gázfűtést! Akkor a gázos autónak is annyi!
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz rtamas76 #2274. hozzászólásáraVállalnak mindent a klíma konferencián,de nem tartják be! Sőt! Mi eladjuk a kvótánkat,mert mi jók vagyunk,azért hogy más füstölni tudjon,az UNIO-n belül is! Azt sem szabadna engedni!
Válasz mtz1221 #2280. hozzászólásáraAnnyra zöld lesz minden addigra minden. Nem lesz mit kivonni. Vagy az lesz a baj..nem lesz elég a növényeknek..és hasonló variációk.![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
https://index.hu/gazdasag/2023/03/04/uzemanyag-benzin-gazolaj-belso-egesu-motor-auto-szintetikus-uzemanyag-szen-dioxid-kibocsatas-autos-nagykoalicio/
Válasz ghd.csigog #2277. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz rtamas76 #2274. hozzászólására750 millió szopatja magát a nagy világ-megváltással, majdnem 10x annyi meg szarik rá! Jó lesz ez, hajrá!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Georgosz #2276. hozzászólásáraA nagytestvérét meg elek-tron nak![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz ghd.csigog #2273. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Georgosz #2272. hozzászólásáraElektromos kisülés![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Szerintem európa a világterületének 5%a
Nálunk akipufogók rozsdásak belőről.
És hegyilevegő jön belőle.
A maradék 95%ban okádja a gázokat a közlekedés és az ipar. Indiáról kínáról és a fejlődő világról nemis beszélve.
Jól kibaszunk velük bekapjuk előlük a f@szt. Szétszopatjuk magunkat. Ezzel nemazt akarom mondani,hogy nemkell foglakoznunkvele hanam másnak is kellene tenni valamit.
Válasz Georgosz #2272. hozzászólásáraElektromos kisülés![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz rtamas76 #2261. hozzászólásáraVillamos az, nem villany...![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Amúgy tudod mi volt a villamosszék kiskorában?
Válasz mtz1221 #2268. hozzászólásáraMert hatalmas üzlet "trendi" dolgokat eladni a népnek. Hidd el a környezetvédelmi propaganda ezen a téren csak az üzlet része. Menő is, meg lehet dumálni ,hogy milyen környezetbarát és ezzel jól el lehet adni. A dizel más tészta. A kőolajfinomítás mellékterméke ,azt is el kell adni.