Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Momentán én többet nem akarnék, csak a meglévő üzemméretet megtartani, ígyis bennünket megcibáltak az utóbbi évek föld terén.
Azzal meg az a baj, hogy a kicsi nyomul, hogy mint többször is kiderült csak borsot akar törni a másik orra alá. Elmegy nyomul aztán nem is venné meg mert a fele pénze sincsen meg rá mint amennyit kialkudott aztán felvan dobva a labda, a föld bérlője használója meg kénytelen a magasabb árakat tartani mert ilyen ajánlat már van, mondja az eladó....
és ezzel szépen felverődött minden és mégjobban fel is fog.
mi ezzel a gond?
ez egy szabad ország, mindenki azt csinál amit akar.
miért hiszik azt a földbérlők,hogy a bérelt föld az övék?
Nem az a logikus,hogy annak adják aki többet ad érte?
mindenki kapzsi ée egyre többet akar,akinek 10ha van az 20-at szeretne,akinek 1000van az mégtöbbet,gondolom te is egyre többet akarsz nemde?
Válasz #507. hozzászólásra
Többek között a politikusoknak van legtöbb bérbe adott földje ezért a végén nem vezetik be. Gumicsontnak van bedobva a téma, hadd rágják.
Ahol meg mégis be akarják vezetni ott az érintettek miért nem dobnak össze egy kis privát alapot a polgármesternek meg néhány képviselőnek.
Elvégre magyarországon vagyunk.
Azért ne legyünk álszentek.
10-15 hektáros termelők ki akarják szedni a nagyobbak alól a földbérleteket. Úgy hogy ráadásul még több eszközük sincs meg (kombájn, vetőgép, szállítójármű) hanem egy másik nagyobb vállalkozóval akarják csináltatni a munkákat.
Szerinted normális ez?
Ilyen magatartásra csak egyféle választ lehet adni. A kapzsiság tényleg határtalan.
Az lesz a vége hogy pár évre durván megemelik a díjakat aztán aki bírja bírja aki nem meg végleg befejezi vagy a sajátjára visszaszorul.
Válasz #494. hozzászólásra
Amelyik polgármester bevezetteti ezt az adót annak nem kell még egy ciklust a székében töltenie.
Ha csak a nagyobbakat(10-20ha) fölötti és bérbeadott területeket vesszük akkor azoknak a száma elenyésző. Bevétel közel 0. Ha meg mindenkire kivetnék akkor a fidesznek sem kell még egy ciklust kormányozni.
Kisbirtokosból talán több van mint nyugdíjasból. Akinek meg sok földje van annak hatványozottabb a befolyása a környezetére, ezért ez egy teljes politikai öngyilkosság.
Az árak tekintetében (élelmiszer, lakás, autó stb..) közeljárunk az osztrák árakhoz.A földalapú is hasonló! Viszont a földbérlet legyen nálunk az ötöde?
A cikk szerint,a bérbe adott föld után,a földtulajnak kell fizetni.De a bérleti szerződés általában úgy szól,a bérlő viseli,annak hasznait,és terheit.Mindig a földhasználón csattan az ostor.
A sok barom eladta a földjét, viszont az önkormányzatra szavazhat. Az ilyenek által megválasztott önkormányzat dönt...
és belép az irigység, gyűlölet, kapzsiság és ezt hagyják a törvények stb...
Ha valaki a régi típusú Zrt-nek (tsz-ből alakult és részvényes, tulajdonos a bérbeadó) A földbértletnél is a részvényes bérbeadók nem számítanak a földtörvényi korlátba.
Egyértelműen látszik, hogy az földügyi tárca csak báb.
Ha viszont adóztatják a földbérletet, akkor az összes földbérleti szerződés nem érvényes, mivel megváltoznak a játék szabályok.
A lényeg a sok tróger nem akar dolgozni és most a gazdák fizessenek. A legtöbben a nulláról kezdték a Tsz-ben ragadt a vagyon. P
Válasz #484. hozzászólásra Ja ez így megy??? fizetek iparúzésit,akkor súlyadót már ne is fizessek a teherautóim után,nem zárkózok el a földadótol de módjával, párszáz forint hektárja, de nem tízenezrek
Nem neked írtam ,de ha már megszólítottál,,akkor elmondom ,hogy mi fáj nekem ,a legutóbbi jégkorszak vagy az ősember kiirtotta a mamutokat,na ez fáj nekem...és kit érdekel rajtam kívül ,,,,,,senkit ,,,,,régen volt ,elmúlt.
A 90-es években országosan szétverték a tsz-eket nem volt ilyen látványos hisztéria.én is tsz tag voltam és a mai napig még az vagyok,,hihetetlen de igaz,..Ángyán úr egy okos ember ,....szembe ment az árral,....de ha olyan kitartó lett volna mint amilyennek lennie kéne ,hogy legyen ,,,akkor nem feladja hanem lobbizik tovább ,de ő csak átment a töltés másik oldalára.
A földhasználók kötelessége a földutak karbantartása... Viszont a földtulajdonosokat adóztatják? Hogy is van ez?
Ez a mocskos Fidesz nem önt tiszta vizet pohárba...
Válasz #468. hozzászólásra Nálatok komoly gazda közösség van hogy az utak javítását megtudjátok oldani nálunk ez lehetetlen.Senki nem akar vele foglalkozni, felénk sokszor felesleges is mert nem becsülik meg a vadászok most is vágják az utakat de tavasszal amikor csinálni kéne akkor nem is járna arra.
Nálunk feljelentés von maga után ha az úthoz nyúlsz vagy a fákhoz ami hozzá tartozik.
Pl.: Fáktól teljesen benőtt út esetében bejelentést követően az önkormányzat megfelelő embere kijött majd elmondta hogy a fák kivágásához tudniuk kellene hogy hol van pontosan az út széle viszont kimérni nincs pénzük, ezért elment haza....
Egy dolgot nem értek, ha a magyar gazdák eleve hátrányban vannak( 45 év kommonizmus) a nyugatiakhoz képest, tehát cél a felzárkóztatás. Akkor hogy lehet adóztatni a vidéki népet? Főleg úgy, hogy nincs plafon.
Mindenféle csóringerek, senkiháziak szavaznak az önkormányzatra, olyanok, akik életükben nem láttak kapát, disznót, tehenet?
Ilyenek ne akarják adóztatni a dolgos népet!!!
Például egy jól működő mezőőri szolgálatba beszállna az ember... Max. 150 ft/ak
3870 hozzászólás
Válasz #508. hozzászólásra
De ha jól értelmeztem állami földre nem lehet adót vetni,akkor mi van.
Válasz #517. hozzászólásra
Momentán én többet nem akarnék, csak a meglévő üzemméretet megtartani, ígyis bennünket megcibáltak az utóbbi évek föld terén.
Azzal meg az a baj, hogy a kicsi nyomul, hogy mint többször is kiderült csak borsot akar törni a másik orra alá. Elmegy nyomul aztán nem is venné meg mert a fele pénze sincsen meg rá mint amennyit kialkudott aztán felvan dobva a labda, a föld bérlője használója meg kénytelen a magasabb árakat tartani mert ilyen ajánlat már van, mondja az eladó....
és ezzel szépen felverődött minden és mégjobban fel is fog.
Senkinek nemjó de a marhák így működnek...
Válasz #517. hozzászólásra
Nem akar többet, francnak még több vizenyős megszánthatatlan réti főd aszondja...
Válasz #505. hozzászólásra
mi ezzel a gond?
ez egy szabad ország, mindenki azt csinál amit akar.
miért hiszik azt a földbérlők,hogy a bérelt föld az övék?
Nem az a logikus,hogy annak adják aki többet ad érte?
mindenki kapzsi ée egyre többet akar,akinek 10ha van az 20-at szeretne,akinek 1000van az mégtöbbet,gondolom te is egyre többet akarsz nemde?
Válasz #514. hozzászólásra Ő megmondta a tutit és ez
szól a magyar parlamentre is párttól függetlenül.
Válasz #514. hozzászólásra
Megmondta a tutit,csak nehogy őtet akasszák érte.
Válasz #513. hozzászólásra
Talán így működik
www.youtube.com/watch?v=liDrs2OeoB0
Válasz #511. hozzászólásra
Én nem lépek politikai pályára, azért mindent nem vesz be a gyomrom.
Válasz #510. hozzászólásra
Te is képviselő vagy????
Válasz #509. hozzászólásra
Az orvosok is kapnak rendes fizetést de ha meg akarsz gyógyulni akkor szponzorálnod kell, vagy eleve maszek helyre menni.
Válasz #508. hozzászólásra
Kapnak azok rendes fizetést, mint polgármester vagy épp képviselő!
Válasz #507. hozzászólásra
Többek között a politikusoknak van legtöbb bérbe adott földje ezért a végén nem vezetik be. Gumicsontnak van bedobva a téma, hadd rágják.
Ahol meg mégis be akarják vezetni ott az érintettek miért nem dobnak össze egy kis privát alapot a polgármesternek meg néhány képviselőnek.
Elvégre magyarországon vagyunk.
Válasz #501. hozzászólásra
Szerintem ha országosan bevezetik,felbuzdulva a Balmazújvárosi ügyön akkor áll még traktor a Kosuth téren.
Válasz #496. hozzászólásra
De tudod miért tudta felverni az árat, mert volt olyan "barom paraszt" aki kifizette. Erről mi a véleményed??????????
Azért ne legyünk álszentek.
10-15 hektáros termelők ki akarják szedni a nagyobbak alól a földbérleteket. Úgy hogy ráadásul még több eszközük sincs meg (kombájn, vetőgép, szállítójármű) hanem egy másik nagyobb vállalkozóval akarják csináltatni a munkákat.
Szerinted normális ez?
Ilyen magatartásra csak egyféle választ lehet adni. A kapzsiság tényleg határtalan.
Az lesz a vége hogy pár évre durván megemelik a díjakat aztán aki bírja bírja aki nem meg végleg befejezi vagy a sajátjára visszaszorul.
Válasz #501. hozzászólásra
eggyetértek veled,ez így is lesz,de ezek annyira elfogultak magukkal,hogy ezt a tényt nem mérik fel!
Válasz #500. hozzászólásra
De ott is maradjon örökre, fizetem a fele útját!!
Válasz #493. hozzászólásra
Te nagyon homályos agyú, tizenezreket írtál az , az kétszer esetleg háromszor tízezer!!! Tehát 20.000-30.000 ft/ha lenne!!
Befejeztem veletek.
Amelyik polgármester bevezetteti ezt az adót annak nem kell még egy ciklust a székében töltenie.
Ha csak a nagyobbakat(10-20ha) fölötti és bérbeadott területeket vesszük akkor azoknak a száma elenyésző. Bevétel közel 0. Ha meg mindenkire kivetnék akkor a fidesznek sem kell még egy ciklust kormányozni.
Kisbirtokosból talán több van mint nyugdíjasból. Akinek meg sok földje van annak hatványozottabb a befolyása a környezetére, ezért ez egy teljes politikai öngyilkosság.
Válasz #499. hozzászólásra
Érdemes lenne kiköltöznöd Ausztriába, és ott is maradni!
Mindent osztrák árszinvonalon fizethetnél, ha már annyira ezt akarod!
Válasz #498. hozzászólásra
Az árak tekintetében (élelmiszer, lakás, autó stb..) közeljárunk az osztrák árakhoz.A földalapú is hasonló! Viszont a földbérlet legyen nálunk az ötöde?
Egyébként mennyi Ausztriában a földbérlet?
Válasz #497. hozzászólásra
Igen,az a normális.
1250 ft/ak az a normális
Aki nem tudja kitermelni a 3000 ft/ak díjat az húzzon a p...
Vagy extra profitot akar elérni, amit a Fidesz majd levesz.
Válasz #495. hozzászólásra
A kapzsisággal fölverték a földbérleti díjakat,most koppant a paraszt.A dicsőség,kinek van több földje,nem a reális gondolkodás.
NA OTT A PONT!!!!!!!
Válasz #488. hozzászólásra
A cikk szerint,a bérbe adott föld után,a földtulajnak kell fizetni.De a bérleti szerződés általában úgy szól,a bérlő viseli,annak hasznait,és terheit.Mindig a földhasználón csattan az ostor.
Válasz #490. hozzászólásra
te matekzseni 300ft /ak és ott 35-40 ak-s földek vannak számolj elbutultagyú ,
Válasz #491. hozzászólásra
Ha te a sajátodat műveled nem kell fizetni.
Válasz #490. hozzászólásra
A sok barom eladta a földjét, viszont az önkormányzatra szavazhat. Az ilyenek által megválasztott önkormányzat dönt...
és belép az irigység, gyűlölet, kapzsiság és ezt hagyják a törvények stb...
Válasz #485. hozzászólásra
Hol fizetnek tizen ezreket, H. gyula???? Neked sem kell baszkikám!!!
Válasz #488. hozzászólásra
Ha valaki a régi típusú Zrt-nek (tsz-ből alakult és részvényes, tulajdonos a bérbeadó) A földbértletnél is a részvényes bérbeadók nem számítanak a földtörvényi korlátba.
Egyértelműen látszik, hogy az földügyi tárca csak báb.
Ha viszont adóztatják a földbérletet, akkor az összes földbérleti szerződés nem érvényes, mivel megváltoznak a játék szabályok.
A lényeg a sok tróger nem akar dolgozni és most a gazdák fizessenek. A legtöbben a nulláról kezdték a Tsz-ben ragadt a vagyon. P
Mocskos Fidesz, rohad a narancs...
Olvassátok.http://m.nol.hu/belfold/kiegyenesitettek-a-kaszat-viktor-nem-ezt-igerted-1511369http://m.nol.hu/belfold/kiegyenesitettek-a-kaszat-viktor-nem-ezt-igerted-1511369
Válasz #484. hozzászólásra Ja ez így megy??? fizetek iparúzésit,akkor súlyadót már ne is fizessek a teherautóim után,nem zárkózok el a földadótol de módjával, párszáz forint hektárja, de nem tízenezrek
Válasz #482. hozzászólásra
Ha már iparűzési adót fizet a paraszt, akkor elvileg földadót már nem róhatnak rá. Vagy mégis?
Válasz #462. hozzászólásra
Nem neked írtam ,de ha már megszólítottál,,akkor elmondom ,hogy mi fáj nekem ,a legutóbbi jégkorszak vagy az ősember kiirtotta a mamutokat,na ez fáj nekem...és kit érdekel rajtam kívül ,,,,,,senkit ,,,,,régen volt ,elmúlt.
A 90-es években országosan szétverték a tsz-eket nem volt ilyen látványos hisztéria.én is tsz tag voltam és a mai napig még az vagyok,,hihetetlen de igaz,..Ángyán úr egy okos ember ,....szembe ment az árral,....de ha olyan kitartó lett volna mint amilyennek lennie kéne ,hogy legyen ,,,akkor nem feladja hanem lobbizik tovább ,de ő csak átment a töltés másik oldalára.
Válasz #467. hozzászólásra
Mi is fizetünk keményen iparűzési adót,ez csak
hab nekik a tortán.
Válasz #475. hozzászólásra
A földhasználók kötelessége a földutak karbantartása... Viszont a földtulajdonosokat adóztatják? Hogy is van ez?
Ez a mocskos Fidesz nem önt tiszta vizet pohárba...
Válasz #468. hozzászólásra Nálatok komoly gazda közösség van hogy az utak javítását megtudjátok oldani nálunk ez lehetetlen.Senki nem akar vele foglalkozni, felénk sokszor felesleges is mert nem becsülik meg a vadászok most is vágják az utakat de tavasszal amikor csinálni kéne akkor nem is járna arra.
Válasz #476. hozzászólásra
Minálunk nem eszik ennyire forrón a kását, megszokhattuk már, hogy csak magunkra számíthatunk.
Válasz #475. hozzászólásra
Válasz #473. hozzászólásra
Nálunk feljelentés von maga után ha az úthoz nyúlsz vagy a fákhoz ami hozzá tartozik.
Pl.: Fáktól teljesen benőtt út esetében bejelentést követően az önkormányzat megfelelő embere kijött majd elmondta hogy a fák kivágásához tudniuk kellene hogy hol van pontosan az út széle viszont kimérni nincs pénzük, ezért elment haza....
Egy dolgot nem értek, ha a magyar gazdák eleve hátrányban vannak( 45 év kommonizmus) a nyugatiakhoz képest, tehát cél a felzárkóztatás. Akkor hogy lehet adóztatni a vidéki népet? Főleg úgy, hogy nincs plafon.
Mindenféle csóringerek, senkiháziak szavaznak az önkormányzatra, olyanok, akik életükben nem láttak kapát, disznót, tehenet?
Ilyenek ne akarják adóztatni a dolgos népet!!!
Például egy jól működő mezőőri szolgálatba beszállna az ember... Max. 150 ft/ak
Válasz #472. hozzászólásra
Válasz #468. hozzászólásra
A legtöbb önkormányzati pályázatnak nincs gazdasági haszna.
Mit szoktak a veszteséges vállalkozással csinálni?
Ha így áltok az utak karbantartásához, akkor csak gratulálni tudok!
Válasz #470. hozzászólásra
Mit akarsz
Moderátor által módosítva: 2015-01-23 17:38:20
Válasz #470. hozzászólásra
Töröljél a listádból. Köszönöm!