Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Lenne még egy kérdésem:
Visszamenőleg is készítem a jövedéki adó visszaigényléseket és érintett a 2011-es év, amely év novemberétől emelték 90,487-re az adómértéket, előtte csak 77,88 volt.
Ez esetben mit írok a D lap C oszlopába? Súlyozott átlagszámot?
Azt szeretném megkérdezi, hogy a gázolajtámogatásnál összeér-e az hogy hol keletkezett a gázolaj és hol lett felhasználva?
Tehát kiesik-e a jogosultságból az a föld, amivel kapcsolatban nincs számla, míg a másik oldalon a több gázolaj felhasználásával művelt földön keletkezett szolgáltatás számlát fel lehet használni olyan területen, ahol nincs számla de van jog arra, hogy visszaigénylejek?
Praktikusan a földhasználati lapot másold mert az az ellenőrzés alapja , amikor a nav utánanéz a földhasználatnak , ő csak a földhivatali adatokat látja, célszerű azt beírni , mert más a bérlati szerződésben sem lehet!
Úgy látom, elég hozzáértők vagytok itt, szóval hátha tudtok nekem segíteni a bevallásban.
Adott egy földem, ami múlt év közepén lett újrakötve (2014.06.01. - 2024.06.01.; korábbi: 2004.06.01. - 2014. 06. 01.), tehát a használat mind a 12 hónapban megvolt. Ez esetben akkor úgy írom a használat kezdetét és végét, hogy: 2004.06.01. - 2024.06.01.?
Illetve ha van más földem, amit 2013-ban kötöttünk újra, ott is kell már a korábbi kötés kezdetét is szerepeltetni vagy ott elég a 2013-ast?
Beadtam 5-én elektronikusan a gázolaj visszaigénylést, 6-án küldtek emailt hogy befogadták azóta semmi nem történt,mikor igazolják kb vissza a jóváhagyást?
Szeretnék egy kis segitséget,kérni hiánypótláskor hogy küldjük vissza a nyomtatványt,hogy rajta legyenek a korábban felvezetett dolgok P5,Fg stb.Vagy csak egyszerűen ráirjuk a főlapra, az azonositóva,x-el és visszakűldjük. előre is köszönöm,
A földhasználati lappal igazolhatod , h a te neveden van a föld, és ahhoz használtad , ismerősnek is rákérdeztek 100km-re lévő számlára, de bemutatta az adásvételit, h akkor onnan hozta a gépet lábon , és a tankjába bele is fért annyi.
Ha van földem 2 különböző helyen egymástól 150 km-re, s az üzemközpont az egyik helyen van, attól még a másik földterület környékén lévő kutaknál vett gázolaj számlákat elfogadják ?
Sikerült.Tavaly nekem ellenőrzéskor előkészítette elektronikus beküldésre és ezért gondoltam hogy most hibás. Csak rá kellett menjek hogy Nyomtatvány megjelölése e. beküldésre.
Azért köszönöm a segítséget.
Nem kell másolatot készíteni, mert a számlákat nem kell elküldeni a NAV részére csak addig van rá szükség még a nyomtatványra felvezetik.(akárki csinálja a bevallást)
Esetleges későbbi ellenőrzés folyamán az ellenőröknek be kell tudnod mutatni.
A könyvelő lekönyveli a számlákat adott évben.
A falugazdász következő évben jan 15 után csinálja a jövedéki igénylést, és így el tudod hozni a könyvelőtől addig.
Én fénymásolatot csináltam és azt tettem a könyvelésbe amíg a jövedékit csináltuk, de inkább megcsinálom magamnak minden évben és nincs herce-hurca.
Fiatal gazdára pályáztam és nyertem. Most indítottam vállalkozást. Az lenne a kérdésem, hogy a számláim alapján a könyvelőm is visszatudja igényelni a jövedéki adót? Ha nem csinált még ilyet és nem vállalja akkor pedig a falugazdász megcsinálja de mind a két helyre vinnem kell számlát. A könyvelőhöz a kiadás miatt a falugazdászhoz a visszaigénylés miatt és azt mondta neki is eredeti kell. Valaki van ilyen helyzetben? Hogy oldható ez meg?
3478 hozzászólás
Válasz #1876. hozzászólásra
Az ügyfélkaput figyeld! Oda küldik a felszólítást, elutasítást , határozatot ... és végül a pénzt a bankszámlára
Válasz #1876. hozzászólásra
Csak pénzt.
Meg tudná valaki mondani, hogy csak pénzt várjak, vagy határozatot is küldenek?
Válasz #1874. hozzászólásra
Több sort kell kitöltened. Tehát lesz egy sor 77,88-cal és egy 90,487-tel.
Lenne még egy kérdésem:
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Visszamenőleg is készítem a jövedéki adó visszaigényléseket és érintett a 2011-es év, amely év novemberétől emelték 90,487-re az adómértéket, előtte csak 77,88 volt.
Ez esetben mit írok a D lap C oszlopába? Súlyozott átlagszámot?
Köszönöm előre is!
Válasz #1866. hozzászólásra
Köszi szépen, így már minden világos :)
Azt szeretném megkérdezi, hogy a gázolajtámogatásnál összeér-e az hogy hol keletkezett a gázolaj és hol lett felhasználva?
Tehát kiesik-e a jogosultságból az a föld, amivel kapcsolatban nincs számla, míg a másik oldalon a több gázolaj felhasználásával művelt földön keletkezett szolgáltatás számlát fel lehet használni olyan területen, ahol nincs számla de van jog arra, hogy visszaigénylejek?
Előre is köszi a választ...
Válasz #1869. hozzászólásra
Másrészt, ha a hónap első napján használatodban van, akkor egész hónapra elszámolhatod, még akkor is, ha hónap közben lejár.
Válasz #1869. hozzászólásra
De ő 06.01. dátumot írt lejáratra és kezdésre is.
Válasz #1868. hozzászólásra
Félreérthető voltam?
A földhasználati lap , ha lejárat előtt volt hosszabbítva akkor az induló és a befejező dátumot tartalmazza!!
Ha valaki a lejáratot követően hosszabbít az már nem folyamatos és a földhasználati lap nem úgy hozza!!
Válasz #1867. hozzászólásra
Erre találták ki a teljes földhasználati lapot. Csináld nyugodtan, ahogy leírtam és nem lesz semmi gond.
Válasz #1866. hozzászólásra
Praktikusan a földhasználati lapot másold mert az az ellenőrzés alapja , amikor a nav utánanéz a földhasználatnak , ő csak a földhivatali adatokat látja, célszerű azt beírni , mert más a bérlati szerződésben sem lehet!
Válasz #1865. hozzászólásra
Ha folyamatos volt a földhasználat nyugodtan írhatod a régebbi időpontot. A 2013-as kötés ilyen szempontból nem érdekes, mert 2014. évet igényled.
Sziasztok!
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Úgy látom, elég hozzáértők vagytok itt, szóval hátha tudtok nekem segíteni a bevallásban.
Adott egy földem, ami múlt év közepén lett újrakötve (2014.06.01. - 2024.06.01.; korábbi: 2004.06.01. - 2014. 06. 01.), tehát a használat mind a 12 hónapban megvolt. Ez esetben akkor úgy írom a használat kezdetét és végét, hogy: 2004.06.01. - 2024.06.01.?
Illetve ha van más földem, amit 2013-ban kötöttünk újra, ott is kell már a korábbi kötés kezdetét is szerepeltetni vagy ott elég a 2013-ast?
Köszi előre is!
Tegnap nekem megjött, január 21.-én adtam be![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Hétfőn vagy kedden tuti csipog neked is.
Válasz #1862. hozzászólásra
Eddig mindig pontosan megjött 30. napra. Ezért csodálkozom. De majd meglátjuk. Ha hétfőn megjön azt se bánom. :)
Válasz #1861. hozzászólásra
+/- egy-két nap.
Válasz #1860. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
20 helyett 30at akartam csak mellé ment.
Válasz #1859. hozzászólásra
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Nekem nem volt javítás elfogadták egyből... Viszont tegnap telt le a 20 nap és nem jött meg a lé.
Válasz #1858. hozzászólásra
Nekem azt írja a javításra felhívó emilben,hogy a javítás napjától számítja (majd), ha visszaküldtem!!
Üdv! Tudja valaki, hogy mikor számít a 30 nap a kifizetésig? A beküldéstől, a befogadástól vagy a feldolgozástól?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Üdv! Tudja valaki, hogy mikor számít a 30 nap a kifizetésig? A beküldéstől, a befogadástól vagy a feldolgozástól?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Jól emlékszel, ha befogadják mert nem találnak benne hibát, akkor küldenek róla végzést...én is kaptam már.
Válasz #1854. hozzászólásra
12 napja fogadták be akkor reménykedhetek hogy jó lett,most adtam be elsőnek én magam,eddig más csinálta.
Válasz #1853. hozzászólásra
Igen, de azért egy hét is van ,hogy kell mire kiküldik ha hibás, nekem 5 napra jött,hogy a dátum nem lehet ekkori akkori, stb
Válasz #1852. hozzászólásra
Ha hiba van akkor már küldtek volna valamit?
Válasz #1849. hozzászólásra
30 napon belül kapnod kell egy kiutalást.
Én most adtam be másodjára , de tavaly is vagy 3x kellett beadnom mire jó lett!!
Válasz #1850. hozzászólásra
Tavaly mintha küldtek volna valami jóváhagyást,de lehet hogy rosszul emlékszem.
Köszönöm a választ.
Válasz #1849. hozzászólásra
Ha hibátlan, akkor már csak a lóvét utalják.
Beadtam 5-én elektronikusan a gázolaj visszaigénylést, 6-án küldtek emailt hogy befogadták azóta semmi nem történt,mikor igazolják kb vissza a jóváhagyást?
Válasz #1847. hozzászólásra
nav.gov.hu
Segítséget kérek, honnan tölthető le a
BEV-J04 nyomtatvány, ami a gázolaj visszaigényléshez kell.
Szeretnék egy kis segitséget,kérni hiánypótláskor hogy küldjük vissza a nyomtatványt,hogy rajta legyenek a korábban felvezetett dolgok P5,Fg stb.Vagy csak egyszerűen ráirjuk a főlapra,
az azonositóva,x-el és visszakűldjük. előre is köszönöm,
Válasz #1843. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Az már kifut egy kisebb használt eszközt, mi minden évben visszaigényeljük inkább mi költsük el ne az állam!
Válasz #1841. hozzászólásra
köszönöm
Válasz #1842. hozzászólásra
mert évi 800 pár liter gázolajról van szó ....
Válasz #1839. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
5 évig lehet gurítani,de minek igényeled vissza, van lóvé anélkül is, ha 4 évig nem kellett
Válasz #1840. hozzászólásra
A földhasználati lappal igazolhatod , h a te neveden van a föld, és ahhoz használtad , ismerősnek is rákérdeztek 100km-re lévő számlára, de bemutatta az adásvételit, h akkor onnan hozta a gépet lábon , és a tankjába bele is fért annyi.
Ha van földem 2 különböző helyen egymástól 150 km-re, s az üzemközpont az egyik helyen van, attól még a másik földterület környékén lévő kutaknál vett gázolaj számlákat elfogadják ?
köszi a segítséget
a visszaigénylesnek van valami beadási határideje?
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
mármint úgy értem hogy az év melyik szakában mettől-meddig lehet igényelni ?
most már lassan az elmúlt 4 évet vissza kellene igényelni
Válasz #1805. hozzászólásra
Én is ott akadtam el, de én nem is találok ilyen számot sehol.Hol kell ezt keresnem egyáltalán ha van?
Válasz #1836. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Bakker
Sikerült.Tavaly nekem ellenőrzéskor előkészítette elektronikus beküldésre és ezért gondoltam hogy most hibás. Csak rá kellett menjek hogy Nyomtatvány megjelölése e. beküldésre.
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Azért köszönöm a segítséget.
Válasz #1833. hozzászólásra
Nem kell másolatot készíteni, mert a számlákat nem kell elküldeni a NAV részére csak addig van rá szükség még a nyomtatványra felvezetik.(akárki csinálja a bevallást)
Esetleges későbbi ellenőrzés folyamán az ellenőröknek be kell tudnod mutatni.
Válasz #1833. hozzászólásra
Egy valamire való könyvelőnek illik tudnia megcsinálnia
Válasz #1831. hozzászólásra
Köszönöm, akkor csinálok magamnak másolatot róla és vagy megcsinálom én vagy a szaktanácsadóm ha elvállalja.
Bérmunka számla esetén. A teljesítés kelte 2014 december a számla kelte 2015 január.
Ezt a számlát 2014 évre lehet jövedéki adó szempontjából elszámolni?
Válasz #1830. hozzászólásra
A könyvelő lekönyveli a számlákat adott évben.
A falugazdász következő évben jan 15 után csinálja a jövedéki igénylést, és így el tudod hozni a könyvelőtől addig.
Én fénymásolatot csináltam és azt tettem a könyvelésbe amíg a jövedékit csináltuk, de inkább megcsinálom magamnak minden évben és nincs herce-hurca.
Szép estét fórumozók!
Fiatal gazdára pályáztam és nyertem. Most indítottam vállalkozást. Az lenne a kérdésem, hogy a számláim alapján a könyvelőm is visszatudja igényelni a jövedéki adót? Ha nem csinált még ilyet és nem vállalja akkor pedig a falugazdász megcsinálja de mind a két helyre vinnem kell számlát. A könyvelőhöz a kiadás miatt a falugazdászhoz a visszaigénylés miatt és azt mondta neki is eredeti kell. Valaki van ilyen helyzetben? Hogy oldható ez meg?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ha a 30.nap hétvégére esik előbb vagy utóbb utalnak?