Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
rájöttem, hogy miért kellett csökkenteni a területeit a C2/A lapon. Valószínű, hogy nem egyezett a P5 lappal, amin ugyan nem írja ki az összesítést, de nem enged többet írni a C2/A lapra.
Gondolom, fejben kiszámolja a progi a P5 összesenjét
Kevesebbet mindig lehet igényelni, mint amit a program maximálisan enged, csak többet nem. Ha azt számolja a program, hogy te 1000 l után igényelhetsz vissza, de számlád csak 800 l-ről van, akkor nincs semmi hibaüzenet, visszaigényled a 800 l után járó összeget. Én még soha nem rendelkeztem annyi számlával, mint amennyit a program a területeim alapján engedett volna, de sosem volt ebből gondom. Sőt, ha kivesznek ellenőrzésre, akkor meg is nézhetik a GN-t, hogy te a területeiden végeztél-e munkát, van-e géped vagy bérmunkaszámlád stb., indokolt-e, hogy a 97 l/ha-t visszaigényelted.
pontosítsunk, akkor jelez hibát, ha a D lap nem egyezik a C2/B g oszlopával. a hektár x liter az a d oszlop, azt a progi maga számolja. és annak nem kell egyezni a D lappal.
"köznyelvre lefordítva, a beírt számlákon lévő liternek (F lap) meg kell egyeznie a visszaigényelt (D lap) literrel.
És ez nem lehet több, mint a beírt hektár (P5 lap) x 97 liter. "
Tehát az F lapon és a D lapon szereplő liternek meg kell egyeznie és ehhez jön még C2/B lap szántó esetén az egyes sor g oszlop.
3 értéknek kell egyeznie. Az evidens, hogy nem lehet több hektáronként 97 literrel.
Ha több a számla mint a felhasználható,akkor az utolsó számlát záradékolni kell. A fentitekből látszik, hogy területet nem kell csökkenteni.
köznyelvre lefordítva, a beírt számlákon lévő liternek (F lap) meg kell egyeznie a visszaigényelt (D lap) literrel.
És ez nem lehet több, mint a beírt hektár (P5 lap) x 97 liter.
Válasz #1266. hozzászólásra
Néztem itt a vitát és csináltam egy tesztet. A következő eredménnyel.
Beírod a hektár mennyiségét. Ennél többet nem igényelhetsz vissza, de kevesebbet igen.
Ha a d lap, c oszlopának a 32.sora és az F lap h oszlop 19.sora valamint c2/B lap 06 sor végösszege százados pontossággal egyezik akkor elfogadja a program.
Be van írva például, szántó esetén a hektár. A program automatikusan kitölti a c2/B lap 01-es sor c és d oszlopát. Az e oszlopba írt tényleges felhasználás ne legyen kevesebb a g oszlopba írtnál.(több lehet vagy egyezzen meg)
Hát jó! Legyen úgy! Mindenki maradjon a saját verziójánál! De az biztos, hogy a nyomtatványkitöltő hibát jelez, ha a C2/B-n a haxliter nem egyezik a D lapon a gázolaj mennyiségével! Hiába írsz be D lapra valamennyi litert ha a C2/A-an nem annyi ha-t írsz amennyit kell!
Hali.
Nekem akkor fogadta el mikor a
C2/B Tárgyidőszakban figyelembe vett (vehető)gázolaj
táblázatban
a c oszlopban az össz földterületem (csg-ként utána tudnak nézni)
a d-t kiszámolja a gép
az e.g.h-ba a ténylegesen felhasznált mennyiséget ami nálam kevesebb volt mint a d 97l a max kevesebb lehet
az f-be 0.00 mivel évente kérem.
Úgy látom elég komoly kis vita robbant ki az általam feltett kérdés körül! Megkértek rá hogy csináljam meg a papírokat, a sajátom sikerült!
A probléma:
- 1 ha körüli gyümölcsös, és 1 ha körüli szántó!
A gyümire lehet igényelni de minimist is!
170 liter körüli volt a számlázott gázolaj, több nem volt! Sok volt hozzá a terület, mert a C2/B résznél kiadott összmennyiség, nem egyezett meg a D és G rész bizonyos pontjaival! Kivettem egy db földet belőle, kikattintott a de minimist és talán jó lesz!
bocs, de ezt most rakd félre, hogy ha 776 literről van számlád, akkor 8 ha-ról. A program nem így kezeli.
Van pl. 10 ha területed, akkor maximum 970 litert igényelhetsz vissza.
Ha többről van számlád, akkor is a 970 litert, a kimaradó litert a következő időszakban lehet visszaigényelni. (lehet zárolni a számlát, hogy csak egy részét igényled, a többit később).
Ha 776 literről van számlád, (igaz, hogy egyenlő a 8x97-tel, de ez nem jelenti azt, hogy 8 ha-ról szól), akkor csak annyit igényelhetsz vissza.
Attól, hogy nincs szálmád 970 literről, nem lesz kevesebb a területed.
Tehát nem a területet kell csökkenteni.
Ha több földet beírsz, mint amiről van számlád, most is példának hozom a 10 ha-t, beírod, kiadja a 970 l, de neked csak 8 ha-ról van számlád ami 776 l, akkor nem többet írtál mint amiről számlád van? Akkor nem többet igényeltél mint amit lehet???
Ezt komolyan írtad? Ha több a föld, mint a számla, akkor pont kevesebbet tudsz igényelni, mint a maximum. Ugyanis 10 ha föld után 970 litert lehet, de csak 800-ról van számla. Ez nálunk nem túligénylés. És a VPOP-nél sem az.
Biztos, hogy nem az a hiba, hogy sok a föld. Az egy általad beírt adat, nincs maximuma, azt nem a program számolja! Légyszi olvassad el a kitöltési útmutatót.
- tegyük fel nincs annyi számlám gázolajról, mint amennyit a program a területekre kiszámolt, ezáltal az adatok nem is egyeznek , hibaként kezeli....lehetséges e az a verzió, hogy törlök a nyomtatványról egy darab földet hogy lefedje a szükséges gázolaj mennyiséget...?
Több a föld mint amiről számla van! Tehát túligénylés keletkezik!
a beírt területet szorozza 97-tel.
a kiinduló pont a terület. Tehát attól függ a többi adat. Azt adod meg. Az akármennyi lehet. Csak egyezzen a földhasználati lappal.
valamit nagyon rosszul értesz. A beírt terület alapján számolja a maximálisan visszaigényelhető litert. Azt nem haladhatod meg a számlákkal. A beírt terület a kiindulópont.
rossz az értelmezés, nem 8 ha megműveléséről van számla, hanem van adott nagyságú terület, és van x mennyiségű literről számla. És maximálva van, hogy egy ha után hány liter jöv. adóját igényelheted vissza.
Mindenkinek más, hogy hány liter gázolajjal művel meg egy hektárt.
Az utolsó mondatot rosszul írtam! Pont fordítva! Pl.: ha 8 ha megműveléséről van gázolaj számlád, de neked 10 hektárod van, akkor nem írhatod be a 10-et!
Igen! Fél napig ezen gondolkodtunk a kolléganővel, hogy mi a gond, kiírta, hogy hibás a nyomtatvány! Amint csökkentettük a területet jó lett! És ahogy írod meg van határozva, hogy mennyit lehet hektáronként visszaigényelni! Nem írhatsz be többet mint amit a terület alapján visszaigényelhetsz!
van egy igénylési alap hektárban a földterületek alapján, ebből számolja ki a maximálisan visszaigényelhető litert, de a ténylegesen visszaigényelhető a számlával igazolt. Arra tuti nem ír hibát, ha nem igényled vissza a maximális liter utáni jöv. adót.
Neked hibát írt, és azzal indokolta, hogy több a terület, mint a gázolaj?
VPID számot kell kérned először a NAV-tól, ha van ügyfélkapud ha nincs! Utána nyomtatványkitöltő programmal (amit a NAV oldaláról tudsz letölteni) kitöltöd a Bev_JO4-es nyomtatványt! Ha nem saját magad művelted a földet akkor kellenek a bérmunkáról a számlák, mert a számla számát fel kell tüntetni a bevallásban, ha magad művelted akkor meg a gázolaj számlák szükségesek hozzá!
Lenne egy kérdésem:
- tegyük fel nincs annyi számlám gázolajról, mint amennyit a program a területekre kiszámolt, ezáltal az adatok nem is egyeznek , hibaként kezeli....lehetséges e az a verzió, hogy törlök a nyomtatványról egy darab földet hogy lefedje a szükséges gázolaj mennyiséget...?
Válasz #1236. hozzászólásra
Szia. Gondolom ügyfélkapud van. A többit meg valahogy igy
válasz #1122 hozzászólásra ť | KZS küldte be 2013-02-11 09:33:11-kor
Válasz #1121. hozzászólásra
1.lépés:Nemzeti adó és vámhivatalnak leveled küldeni, szíveskedjék gázolaj jövedéki adóvisszatéritéshez a VPID számomat elküldeni./név,lakcím,adóazonosító,anyja neve/
Mikor megjött:
2. lépés:VPOP_R01 nyomtatvány
3.lépés:BEV_J04 nyomtatvány
Annak ellenére, hogy a falugazdász nem csinálja,kaptak oktatást a nyomtatványok kitöltéséhez,kérd a segítségét.
Üdv.
Sziasztok! Szeretnék gázolaj támogatást, csak nem tudom, hogy kezdjek hozzá. Neten körül néztem már, de vagy nem értettem a jogi paragrafusokat, vagy nem arról szólt, ami érdekelne. Tudna valaki ebben segíteni? Teljesen az elején állok, mivel kezdjem? Mi kell hozzá? Előre is köszi!
A beadáshoz nem tudod viszonyítani mert nekem 5 napra jött a nyugta viszont volt akinek 1hňnapra. A pénz viszont mindenkineg a nyugtához viszonyítva huszon párnapra jön. Tavaly is így volt
Én úgy tudom, hogy 30napos határidővel dolgoznak csak nem tudom honnan számolják a 30 napot. De ha neked 22napra jött meg nyugtától akkor lehet hogy 8nappal előtte adtad be és akkor a beadástól számít a 30 nap.
Válasz #1229. hozzászólásra
Bocsesz, ha félre értettem a kérdést - nem jegyzem meg a lapok betűjelét -, természetesen a D lapra az összesent kell csak beírni, az F-re kell számlaszámonként. Elnézést, ha a felületességem félreinformált valakit:((
Válasz #1224. hozzászólásra
Üdv! Ha a D)Jövedéki adó megállapítása blokkra gondolsz akkor egy összegben kell. Én ezt a választ kaptam elutasítás indoklásként, mert ugyanis én részletezve írtam ki számlánként :(
"A bevallás D rovatát rosszul töltötte ki, a
számlákat egy összegben kell feltüntetni, nem külön-külön. A bevallást újként kell benyújtani, javítás
hiánypótlás helyesbítés nem lehetséges."
3478 hozzászólás
Üdv!
Új tagként (kezdőként) kérdeznék, hogy a gázolaj jövedékijét idén már csak elektronikusan lehet beadni? Azaz regisztrálás a navnál, vagy könyvelő?
Köszönöm!
Válasz #1275. hozzászólásra
ja, amúgy a vicc az volt, hogy ha 10 hektárom van, és 8 ha-ra (azaz 8x97 liter ) van számla, akkor ha 10 ha területet írok be, az túligénylés....
Válasz #1275. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
rájöttem, hogy miért kellett csökkenteni a területeit a C2/A lapon. Valószínű, hogy nem egyezett a P5 lappal, amin ugyan nem írja ki az összesítést, de nem enged többet írni a C2/A lapra.
Gondolom, fejben kiszámolja a progi a P5 összesenjét
Kevesebbet mindig lehet igényelni, mint amit a program maximálisan enged, csak többet nem. Ha azt számolja a program, hogy te 1000 l után igényelhetsz vissza, de számlád csak 800 l-ről van, akkor nincs semmi hibaüzenet, visszaigényled a 800 l után járó összeget. Én még soha nem rendelkeztem annyi számlával, mint amennyit a program a területeim alapján engedett volna, de sosem volt ebből gondom. Sőt, ha kivesznek ellenőrzésre, akkor meg is nézhetik a GN-t, hogy te a területeiden végeztél-e munkát, van-e géped vagy bérmunkaszámlád stb., indokolt-e, hogy a 97 l/ha-t visszaigényelted.
Válasz #1240. hozzászólásra
most látom, Áfáról van szó, nem kell megvárni a 75 napot, ha a bevallás főlapján ixelve lett
Válasz #1272. hozzászólásra
köszi, én is 6 éve csinálom, és én is MF-esné vagyok :)
Válasz #1270. hozzászólásra
A feleségém végig olvasta és neked ad igazat.Évek
óta ő csinálja az üzemanyag támogatást.
pontosítsunk, akkor jelez hibát, ha a D lap nem egyezik a C2/B g oszlopával. a hektár x liter az a d oszlop, azt a progi maga számolja. és annak nem kell egyezni a D lappal.
Válasz #1269. hozzászólásra
köszi, végre nemcsak én írom ezt
Válasz #1268. hozzászólásra
"köznyelvre lefordítva, a beírt számlákon lévő liternek (F lap) meg kell egyeznie a visszaigényelt (D lap) literrel.
És ez nem lehet több, mint a beírt hektár (P5 lap) x 97 liter. "
Tehát az F lapon és a D lapon szereplő liternek meg kell egyeznie és ehhez jön még C2/B lap szántó esetén az egyes sor g oszlop.
3 értéknek kell egyeznie. Az evidens, hogy nem lehet több hektáronként 97 literrel.
Ha több a számla mint a felhasználható,akkor az utolsó számlát záradékolni kell. A fentitekből látszik, hogy területet nem kell csökkenteni.
Válasz #1267. hozzászólásra
köznyelvre lefordítva, a beírt számlákon lévő liternek (F lap) meg kell egyeznie a visszaigényelt (D lap) literrel.
És ez nem lehet több, mint a beírt hektár (P5 lap) x 97 liter.
Így érted te is?
És szerinted indokolt a területet csökkenteni?
Mert szerintem nem, ezen ment itt a vita.
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-03-08 09:19:14
Néztem itt a vitát és csináltam egy tesztet. A következő eredménnyel.
Beírod a hektár mennyiségét. Ennél többet nem igényelhetsz vissza, de kevesebbet igen.
Ha a d lap, c oszlopának a 32.sora és az F lap h oszlop 19.sora valamint c2/B lap 06 sor végösszege százados pontossággal egyezik akkor elfogadja a program.
Be van írva például, szántó esetén a hektár. A program automatikusan kitölti a c2/B lap 01-es sor c és d oszlopát. Az e oszlopba írt tényleges felhasználás ne legyen kevesebb a g oszlopba írtnál.(több lehet vagy egyezzen meg)
Válasz #1263. hozzászólásra
Hát jó! Legyen úgy! Mindenki maradjon a saját verziójánál! De az biztos, hogy a nyomtatványkitöltő hibát jelez, ha a C2/B-n a haxliter nem egyezik a D lapon a gázolaj mennyiségével! Hiába írsz be D lapra valamennyi litert ha a C2/A-an nem annyi ha-t írsz amennyit kell!
Hali.
Nekem akkor fogadta el mikor a
C2/B Tárgyidőszakban figyelembe vett (vehető)gázolaj
táblázatban
a c oszlopban az össz földterületem (csg-ként utána tudnak nézni)
a d-t kiszámolja a gép
az e.g.h-ba a ténylegesen felhasznált mennyiséget ami nálam kevesebb volt mint a d 97l a max kevesebb lehet
az f-be 0.00 mivel évente kérem.
Úgy látom elég komoly kis vita robbant ki az általam feltett kérdés körül! Megkértek rá hogy csináljam meg a papírokat, a sajátom sikerült!
A probléma:
- 1 ha körüli gyümölcsös, és 1 ha körüli szántó!
A gyümire lehet igényelni de minimist is!
170 liter körüli volt a számlázott gázolaj, több nem volt! Sok volt hozzá a terület, mert a C2/B résznél kiadott összmennyiség, nem egyezett meg a D és G rész bizonyos pontjaival! Kivettem egy db földet belőle, kikattintott a de minimist és talán jó lesz!
Válasz #1258. hozzászólásra
bocs, de ezt most rakd félre, hogy ha 776 literről van számlád, akkor 8 ha-ról. A program nem így kezeli.
Van pl. 10 ha területed, akkor maximum 970 litert igényelhetsz vissza.
Ha többről van számlád, akkor is a 970 litert, a kimaradó litert a következő időszakban lehet visszaigényelni. (lehet zárolni a számlát, hogy csak egy részét igényled, a többit később).
Ha 776 literről van számlád, (igaz, hogy egyenlő a 8x97-tel, de ez nem jelenti azt, hogy 8 ha-ról szól), akkor csak annyit igényelhetsz vissza.
Attól, hogy nincs szálmád 970 literről, nem lesz kevesebb a területed.
Tehát nem a területet kell csökkenteni.
Az ELTE-vel tisztában voltam!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Amúgy meg a mezőgazdaságban dolgozom..!
Válasz #1260. hozzászólásra
Eötvös Lóránd Tudományegyetem
ezzel a logikával azonnal felvesznek
Válasz #1259. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
???
Válasz #1258. hozzászólásra
bocs, de szerintem neked a az ELTE-n van a helyed
Ha több földet beírsz, mint amiről van számlád, most is példának hozom a 10 ha-t, beírod, kiadja a 970 l, de neked csak 8 ha-ról van számlád ami 776 l, akkor nem többet írtál mint amiről számlád van? Akkor nem többet igényeltél mint amit lehet???
Válasz #1255. hozzászólásra
mi nem egyezik? a maximálisan visszaigényelhető és a tényleges visszaigényeltnek nem feltétlen kell egyeznie
Válasz #1255. hozzászólásra
Ezt komolyan írtad? Ha több a föld, mint a számla, akkor pont kevesebbet tudsz igényelni, mint a maximum. Ugyanis 10 ha föld után 970 litert lehet, de csak 800-ról van számla. Ez nálunk nem túligénylés. És a VPOP-nél sem az.
Biztos, hogy nem az a hiba, hogy sok a föld. Az egy általad beírt adat, nincs maximuma, azt nem a program számolja! Légyszi olvassad el a kitöltési útmutatót.
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-03-07 17:20:17
Válasz #1254. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Igen, ezt én is tudom!
De itt ez volt a kérdés:
Több a föld mint amiről számla van! Tehát túligénylés keletkezik!
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-03-11 08:37:16
Válasz #1251. hozzászólásra
a beírt területet szorozza 97-tel.
a kiinduló pont a terület. Tehát attól függ a többi adat. Azt adod meg. Az akármennyi lehet. Csak egyezzen a földhasználati lappal.
Légyszi fejtsd ki az 1251. hozzászólásod.
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-03-07 17:06:10
Válasz #1251. hozzászólásra
területet írhatsz, amennyiről földhasználati lapod van. Olvassad el a kitöltési útmutatót.
Válasz #1249. hozzászólásra
valamit nagyon rosszul értesz. A beírt terület alapján számolja a maximálisan visszaigényelhető litert. Azt nem haladhatod meg a számlákkal. A beírt terület a kiindulópont.
Válasz #1250. hozzászólásra
Pont azért nem írhatsz be több területet mivel maximálva van, hogy 1 ha után mennyit igényelhetsz vissza!
Válasz #1249. hozzászólásra
rossz az értelmezés, nem 8 ha megműveléséről van számla, hanem van adott nagyságú terület, és van x mennyiségű literről számla. És maximálva van, hogy egy ha után hány liter jöv. adóját igényelheted vissza.
Mindenkinek más, hogy hány liter gázolajjal művel meg egy hektárt.
Az utolsó mondatot rosszul írtam! Pont fordítva! Pl.: ha 8 ha megműveléséről van gázolaj számlád, de neked 10 hektárod van, akkor nem írhatod be a 10-et!
Válasz #1247. hozzászólásra
Igen! Fél napig ezen gondolkodtunk a kolléganővel, hogy mi a gond, kiírta, hogy hibás a nyomtatvány! Amint csökkentettük a területet jó lett! És ahogy írod meg van határozva, hogy mennyit lehet hektáronként visszaigényelni! Nem írhatsz be többet mint amit a terület alapján visszaigényelhetsz!
Válasz #1245. hozzászólásra
van egy igénylési alap hektárban a földterületek alapján, ebből számolja ki a maximálisan visszaigényelhető litert, de a ténylegesen visszaigényelhető a számlával igazolt. Arra tuti nem ír hibát, ha nem igényled vissza a maximális liter utáni jöv. adót.
Neked hibát írt, és azzal indokolta, hogy több a terület, mint a gázolaj?
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-03-07 15:41:29
VPID számot kell kérned először a NAV-tól, ha van ügyfélkapud ha nincs! Utána nyomtatványkitöltő programmal (amit a NAV oldaláról tudsz letölteni) kitöltöd a Bev_JO4-es nyomtatványt! Ha nem saját magad művelted a földet akkor kellenek a bérmunkáról a számlák, mert a számla számát fel kell tüntetni a bevallásban, ha magad művelted akkor meg a gázolaj számlák szükségesek hozzá!
De ír hibát a nyomtatványkitöltő, ha több föld van beírva, mint amennyi gázolaj igényelhető rá!!!
modi: ELOLVASTAD A HIBAINFORMÁCIÓT? AZÉRT ÍR HIBÁT, MERT NEM EGYEZIK A C2/A BLOKK A P5 LAPPAL, NEM AZÉRT, MERT KEVÉS A GÁZOLAJ.
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-03-11 08:13:44
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-03-11 08:14:17
Válasz #1243. hozzászólásra
a számlán szereplő gázolajmennyiségnek a ténylegesen visszaigényelt literszámmal kell egyeznie, nem azzal, hogy mennyire vagy jogosult
Válasz #1241. hozzászólásra
biztos nem, helyesen akkor van kitöltve, ha minden területet beírsz, nem ír hibát, ha nincs annyi gázolajad
Válasz #1240. hozzászólásra
30 nap a kiutalási értesítés megérkezésétől számítva
mindig így jött eddig
Válasz #1238. hozzászólásra
Szerintem igen! Annyi földet írjál be, amennyire van a gázolajról számlád..!
Válasz #1239. hozzászólásra
január 20-tól 75 nap elvileg, de csúsznak mindig
Bár nem pont ide vág, de hasonló téma. A tavalyi utolsó negyed éves Áfa pénzt megkapta már valaki? Mikor várható?
Lenne egy kérdésem:
Szia. Gondolom ügyfélkapud van. A többit meg valahogy igy
válasz #1122 hozzászólásra ť | KZS küldte be 2013-02-11 09:33:11-kor
Válasz #1121. hozzászólásra
1.lépés:Nemzeti adó és vámhivatalnak leveled küldeni, szíveskedjék gázolaj jövedéki adóvisszatéritéshez a VPID számomat elküldeni./név,lakcím,adóazonosító,anyja neve/
Mikor megjött:
2. lépés:VPOP_R01 nyomtatvány
3.lépés:BEV_J04 nyomtatvány
Annak ellenére, hogy a falugazdász nem csinálja,kaptak oktatást a nyomtatványok kitöltéséhez,kérd a segítségét.
Üdv.
Sziasztok! Szeretnék gázolaj támogatást, csak nem tudom, hogy kezdjek hozzá. Neten körül néztem már, de vagy nem értettem a jogi paragrafusokat, vagy nem arról szólt, ami érdekelne. Tudna valaki ebben segíteni? Teljesen az elején állok, mivel kezdjem? Mi kell hozzá?
Előre is köszi!
Válasz #1233. hozzászólásra
A beadáshoz nem tudod viszonyítani mert nekem 5 napra jött a nyugta viszont volt akinek 1hňnapra. A pénz viszont mindenkineg a nyugtához viszonyítva huszon párnapra jön. Tavaly is így volt
nekem a visszaigazolástól számított 30 napra jött meg!
Válasz #1232. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Én úgy tudom, hogy 30napos határidővel dolgoznak csak nem tudom honnan számolják a 30 napot. De ha neked 22napra jött meg nyugtától akkor lehet hogy 8nappal előtte adtad be és akkor a beadástól számít a 30 nap.
Válasz #1231. hozzászólásra
Amikor jön a nyugta amin már az összeg is szerepel azon van egy dátum attól számítva 22 naptári napra jön a pénz is. Tavaly is így volt +- 1-2 nap
Azt megtudjátok mondani, hogy a kifizetési határidő mennyi? Ha jól tudom 30 nap. Honnan számolják a 30 napot a határozat keltétől vagy a beadástól?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #1229. hozzászólásra
Bocsesz, ha félre értettem a kérdést - nem jegyzem meg a lapok betűjelét -, természetesen a D lapra az összesent kell csak beírni, az F-re kell számlaszámonként. Elnézést, ha a felületességem félreinformált valakit:((
Válasz #1224. hozzászólásra
Üdv! Ha a D)Jövedéki adó megállapítása blokkra gondolsz akkor egy összegben kell. Én ezt a választ kaptam elutasítás indoklásként, mert ugyanis én részletezve írtam ki számlánként :(
"A bevallás D rovatát rosszul töltötte ki, a
számlákat egy összegben kell feltüntetni, nem külön-külön. A bevallást újként kell benyújtani, javítás
hiánypótlás helyesbítés nem lehetséges."