Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1064. hozzászólásra
Üdv. Kérlek ird ki, mert sajnos nem találja a szerződését a földhasználati lapon pedig nincs rajta. Előre is nagyon köszönöm!!
Üdvözlök Mindenkit!
Új vagyok és szeretnék segítséget kérni a P5 j sorának kitöltéséhez. Az a problémám, hogy megbizásos szerzősés NFA-tól van a földhasználati lapon és mível az államtól van a bérlés tanácstalan vagyok, mert se adóazonosító jel se pedig adószáma nem ismert. Nagyon sürgős segítséget kérnék. Előre is köszönöm.
letöltöttem januárban az új nyomtatványt, másolatot készítettem a tavalyiról, akkor megkérdezte, h az új verzióval akarom-e megnyitni, igen-t nyomtam. Annyi lett, hogy a P4-es lap (falugazdászi igazolás helye) nem volt aktív, és ott volt a régi nyomtatványban adat, ezt mindig hibának írta ki. Átírtam 2009-re a bevallási időszakot, akkor aktív lett a lap, töröltem a rajta lévő kitöltött sort, aztán visszaírtam a helyes bevallási időszakot.
amikor megnyitsz egy meglévő bevallást, akkor alul, bal oldalon van másolat készítési lehetőség, azt válaszd a következő bevallásnál, és akkor csak a változott adatokat kell átírni.
Az idei adatokat lelehet valahogy menteni, hogy jövőre ne kelljen megint minden adatot beírni? Van 50 helyrajzi számom egy csomó bérleménnyel, 1 napig tartott mire mindet beírtam.
"A vállalkozás nem minősül nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak.
IGEN/NEM"
Kitöltési útmutató:
"A mezőgazdasági termelőnek a nyilatkozatok utáni rovatban kell az „igen” válasz kiválasztásával jelölni, hogy ha a nyilatkozatban megfogalmazottak vele szemben fennállnak (1-4. pont), azaz jogosult a támogatás igénybevételére ()"
Az a szemben szócska majdnem elbizonytalanított, mindenesetre a következő rész egyértelmű. A válasz mindenhová igen, őszintén gratulálok annak, aki kitalálta.
Na megint elakadtam, a MOL-os összesítő havi számlánál ugye bepötyögök minden tankolást, és a végén számla végösszegéhez a total számlaösszeget írom vagy a tankolási sor végén levő összeget, mert nem nyílik meg a kitöltési útmutató, valami programhibát ír ki , kösz ha tudja valaki?????????
A deniminist a G lapon a támogatás alapját képező gázolaj mennyiségnél kell feltüntetni.A 02 lapon ugyan úgy 90,487 -el számolja. A C/2 lapon kell feltüntetni a területet,és a hónapok számát.Ha hibaként az hozza ki ,hogy nincs feltüntetve az adószámod attól nyugodtan küld el.Ha beadtad azR01 nyomtatványt akkor kap egy határozatot ott lesz ,hogy Egységes ügyfélcímtárba regisztráltak erről kapsz igazolást.
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.
Most először szeretném visszaigényelni elektronikusan a jövedéki adót. El is küldtem, de visszaküldték, mert a bejelentő azonosító helyére nem az EÜC számot írtam, hanem az adóazonosító jelet. Hogy lehet nekem ilyen számom? Az R01-es nyomtatványt nem nagyon értem több okból: nyilatkozat a végén minek, ha elektronikusan küldöm be hogy csatolok fénymásolatot, stb. Kérlek benneteket ebben segítsetek már, ha ráértek írjátok le részletesen. Előre is nagyon köszönöm.
Üdvözlök mindenkit!
Most kezdem a 2012-es gázolaj jövedéki adó visszaigénylést.
A gyümölcsösnél igényelhető "de minimisz"-szel kapcsolatba segítsetek.
Hagyományos esetben 97-liter/ha, 90,487 Ft/liter-nek megfelelő összeg igényelhető.
De minimisz esetében 97-liter/ha de legfeljebb 100 l/ha /év és 95 Ft/liter igényelhető.
Ha jól értelmezem akkor hektáronként 3-literrel igényelhető több gyümölcsös esetében mint hagyományos esetben és literenként 4,513 Ft-tal igényelhető több.
de minimisznél.
A de minimisz igénylés esetén a hagyományos jövedéki adó is vissza jár hektáronként vagy csak a 100-liternek megfelelő összeg 95Ft-al felszorzott összege?
Azért nem egyértelmű számomra mert még soha nem igényeltem de minimiszt.
Érdemes egyáltalán ebbe belemenni néhány hektáros gyümölcsös esetében?
Előre is megköszönöm a válaszotokat.
Válasz #1046. hozzászólásra
Bemásolom:
A mezőgazdasági termelőnek 2013. január 1-jétől a papír alapon benyújtott bevallás esetén sem kell csatolni a gázolaj adózott voltát igazoló számlákat (2014. január 1-jét követően a mezőgazdasági termelők kizárólag elektronikus úton érvényesíthetik jövedéki adó- visszatérítési igényüket).
Sziasztok! nincs még VPID számom, az egyik vámos az apehnál azt mondta, ha úgy küldöm el a gázolajos nyomtatványt postai úton hogy mellékelek egy egyszerűsített VPID kérelmet akkor hivatalból megadják, ha külön kérem akkor 3000 ft. A kérdésem a következő:
Amit a nyák kersztük kitöltöttem J04 nyomtatványt azt kinyomtatom és postázhatom is?
ha idén postázom, akkor kell mellé a gázolaj számlák fénymásolatát csatolni vagy sem??
Válasz #1039. hozzászólásra
megnyitod a nyomtatványt, rámész a nyomtató ikonra. feljön egy lap, ahol csal az 1. lapot pipálod, a többit kiveszed - klikk és eltűnik a kijelölés -, majd ráklikkelsz a "kijelöltek nyomtatás", majd az ok.
Ha letöltötted a sajátgépre az ÁNYK-ba ott van egy olyan ,hogy ADATOK ha megnyitod ott az alsó sorban van ÜRES nyomtatvány nyomtatása majd előjön az az ablak amiből kiválasztod . Én nyomtattam már ki,mert egyik ismerősöm postán küldte.
igen, köszi, megvan, Jani is írta nemrég:)
Most már csak az kellene, hogyan tudok üres főlapot nyomtani mert a program értelemszerűen kitöltés nélkül nem engedi.
Válasz #1030. hozzászólásra
Ha az ÁNYK-ba letöltöd http://nav.gov.hu/magyar_oldalak/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/bevallasok/bev_j04.html ott megnyitod az Adatokat és tudsz üres nyomtatványt kinyomtatni
Olvasd el a 964-es hozzászólást, levi is papír alapon adta be.....Tőle kellene megkérdezned, h honnan töltötte le a nyomtatványt
köszi Jani, bevallást papír alapon adnám be, idén még lehet, többit meg gépen.
Letöltöttem már progit, csak ami gépen most dolgozok nem akartam.
Azt hittem nav feltette simán valahova az új bevallást dokumentumba, hogy csak letöltsem:)
Itt kerestem de csak a tavalyi van fent:
http://nav.gov.hu/nav/letoltesek_egyeb/jovedeki_nyomtatvanyok
3423 hozzászólás
Válasz #1072. hozzászólásra
nekem nullát írt oda a program, nem kell kitölteni, mert nem csatolsz semmit.
Válasz #1069. hozzászólásra
a program tölti ki, én sose írtam oda semmit, és mindig jó volt.
Válasz #1070. hozzászólásra
Szia.Köszi szépen a gyors választ.
Válasz #1069. hozzászólásra
Szia! Igen be. A számlák számát mindenféleképp.
Sziasztok.Csatolt okmányok számát most is ki kell tölteni vagy azt már nem?
Válasz #1066. hozzászólásra
Szia. Nekem is szükségem lenne azNFA-a adóazonosítóra küld már el privátba. Köszi
Válasz #1066. hozzászólásra
Nagyon köszönöm a gyors segítséget!!!
Válasz #1065. hozzászólásra
Privát üzenetbe elküldve.
Válasz #1064. hozzászólásra
Üdv. Kérlek ird ki, mert sajnos nem találja a szerződését a földhasználati lapon pedig nincs rajta. Előre is nagyon köszönöm!!
Válasz #1062. hozzászólásra
a megbízási szerződésen rajta van.ha nem találod írj újra és kiírom, nekünk is van NFA-sunk.
Válasz #1062. hozzászólásra
a számlán rajta van az adószámuk, nem akarom ide kiírni, ha nem találod, küldj emailt. Anélkül ne add be, mert visszadobják.
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-01-30 14:36:29
Üdvözlök Mindenkit!
Új vagyok és szeretnék segítséget kérni a P5 j sorának kitöltéséhez. Az a problémám, hogy megbizásos szerzősés NFA-tól van a földhasználati lapon és mível az államtól van a bérlés tanácstalan vagyok, mert se adóazonosító jel se pedig adószáma nem ismert. Nagyon sürgős segítséget kérnék. Előre is köszönöm.
Válasz #1060. hozzászólásra
szívesen, 2004 óta használom a nyomtatványkitöltő programot, pár dologra már rájöttem azóta
Válasz #1059. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #1058. hozzászólásra
letöltöttem januárban az új nyomtatványt, másolatot készítettem a tavalyiról, akkor megkérdezte, h az új verzióval akarom-e megnyitni, igen-t nyomtam. Annyi lett, hogy a P4-es lap (falugazdászi igazolás helye) nem volt aktív, és ott volt a régi nyomtatványban adat, ezt mindig hibának írta ki. Átírtam 2009-re a bevallási időszakot, akkor aktív lett a lap, töröltem a rajta lévő kitöltött sort, aztán visszaírtam a helyes bevallási időszakot.
Válasz #1057. hozzászólásra
viszont ha vannak jelentős változások a nyomtatványban, (főleg valamelyik táblázat törlése), akkor a régi adatokat nem jól kezeli az új nyomtatvány
Válasz #1056. hozzászólásra
amikor megnyitsz egy meglévő bevallást, akkor alul, bal oldalon van másolat készítési lehetőség, azt válaszd a következő bevallásnál, és akkor csak a változott adatokat kell átírni.
Az idei adatokat lelehet valahogy menteni, hogy jövőre ne kelljen megint minden adatot beírni? Van 50 helyrajzi számom egy csomó bérleménnyel, 1 napig tartott mire mindet beírtam.
Válasz #1054. hozzászólásra
P6
Részlet az igénylésből: (P5)
"A vállalkozás nem minősül nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak.
IGEN/NEM"
Kitöltési útmutató:
"A mezőgazdasági termelőnek a nyilatkozatok utáni rovatban kell az „igen” válasz kiválasztásával jelölni, hogy ha a nyilatkozatban megfogalmazottak vele szemben fennállnak (1-4. pont), azaz jogosult a támogatás igénybevételére ()"
Az a szemben szócska majdnem elbizonytalanított, mindenesetre a következő rész egyértelmű. A válasz mindenhová igen, őszintén gratulálok annak, aki kitalálta.
Na megint elakadtam, a MOL-os összesítő havi számlánál ugye bepötyögök minden tankolást, és a végén számla végösszegéhez a total számlaösszeget írom vagy a tankolási sor végén levő összeget, mert nem nyílik meg a kitöltési útmutató, valami programhibát ír ki , kösz ha tudja valaki?????????
Válasz #1048. hozzászólásra
A deniminist a G lapon a támogatás alapját képező gázolaj mennyiségnél kell feltüntetni.A 02 lapon ugyan úgy 90,487 -el számolja. A C/2 lapon kell feltüntetni a területet,és a hónapok számát.Ha hibaként az hozza ki ,hogy nincs feltüntetve az adószámod attól nyugodtan küld el.Ha beadtad azR01 nyomtatványt akkor kap egy határozatot ott lesz ,hogy Egységes ügyfélcímtárba regisztráltak erről kapsz igazolást.
Válasz #1047. hozzászólásra
KÖszi Szépen!
Válasz #1049. hozzászólásra
csináldd meg a falugazdásszal aztán elsőre jó lesz, utána meg menni fog.
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.
Most először szeretném visszaigényelni elektronikusan a jövedéki adót. El is küldtem, de visszaküldték, mert a bejelentő azonosító helyére nem az EÜC számot írtam, hanem az adóazonosító jelet. Hogy lehet nekem ilyen számom? Az R01-es nyomtatványt nem nagyon értem több okból: nyilatkozat a végén minek, ha elektronikusan küldöm be hogy csatolok fénymásolatot, stb. Kérlek benneteket ebben segítsetek már, ha ráértek írjátok le részletesen. Előre is nagyon köszönöm.
Üdvözlök mindenkit!
Most kezdem a 2012-es gázolaj jövedéki adó visszaigénylést.
A gyümölcsösnél igényelhető "de minimisz"-szel kapcsolatba segítsetek.
Hagyományos esetben 97-liter/ha, 90,487 Ft/liter-nek megfelelő összeg igényelhető.
De minimisz esetében 97-liter/ha de legfeljebb 100 l/ha /év és 95 Ft/liter igényelhető.
Ha jól értelmezem akkor hektáronként 3-literrel igényelhető több gyümölcsös esetében mint hagyományos esetben és literenként 4,513 Ft-tal igényelhető több.
de minimisznél.
A de minimisz igénylés esetén a hagyományos jövedéki adó is vissza jár hektáronként vagy csak a 100-liternek megfelelő összeg 95Ft-al felszorzott összege?
Azért nem egyértelmű számomra mert még soha nem igényeltem de minimiszt.
Érdemes egyáltalán ebbe belemenni néhány hektáros gyümölcsös esetében?
Előre is megköszönöm a válaszotokat.
Válasz #1046. hozzászólásra
Bemásolom:
A mezőgazdasági termelőnek 2013. január 1-jétől a papír alapon benyújtott bevallás esetén sem kell csatolni a gázolaj adózott voltát igazoló számlákat (2014. január 1-jét követően a mezőgazdasági termelők kizárólag elektronikus úton érvényesíthetik jövedéki adó- visszatérítési igényüket).
Sziasztok! nincs még VPID számom, az egyik vámos az apehnál azt mondta, ha úgy küldöm el a gázolajos nyomtatványt postai úton hogy mellékelek egy egyszerűsített VPID kérelmet akkor hivatalból megadják, ha külön kérem akkor 3000 ft. A kérdésem a következő:
Amit a nyák kersztük kitöltöttem J04 nyomtatványt azt kinyomtatom és postázhatom is?
ha idén postázom, akkor kell mellé a gázolaj számlák fénymásolatát csatolni vagy sem??
Előre is köszönöm!
Üdv. P6 lapon 1-4 kérdésre IGEN választ kell adni ugye? Választ köszönöm.
Válasz #1042. hozzászólásra
KÖSZI !!!
Válasz #1039. hozzászólásra
megnyitod a nyomtatványt, rámész a nyomtató ikonra. feljön egy lap, ahol csal az 1. lapot pipálod, a többit kiveszed - klikk és eltűnik a kijelölés -, majd ráklikkelsz a "kijelöltek nyomtatás", majd az ok.
Válasz #1041. hozzászólásra
523.
VALAKI SÜRGŐSEN MONDJA MEG MILYEN FAJTAKÓDOT SZOKTUNK ÍRNI A SZÁMLÁK FELSOROLÁSAKOR A C MEZŐBE?????
óóóóóóóóóóóóóó tényleg, köszi már emlékszem!:)...
estig nem jöttem volna rá.
Válasz #1038. hozzászólásra
és ki tudod választani, hogy csak az első lapot nyomtassa
Válasz #1036. hozzászólásra
megnéztem, nyisd meg a programot, de ne nyiss meg nyomtatványt, és úgy működik
Válasz #1035. hozzászólásra
Ha letöltötted a sajátgépre az ÁNYK-ba ott van egy olyan ,hogy ADATOK ha megnyitod ott az alsó sorban van ÜRES nyomtatvány nyomtatása majd előjön az az ablak amiből kiválasztod . Én nyomtattam már ki,mert egyik ismerősöm postán küldte.
Válasz #1035. hozzászólásra
a menüsoron, az első menüpontban a lenyílók között lehet választani, hogy üres nyomtatvány nyomtatása
Válasz #1034. hozzászólásra
igen, köszi, megvan, Jani is írta nemrég:)
Most már csak az kellene, hogyan tudok üres főlapot nyomtani mert a program értelemszerűen kitöltés nélkül nem engedi.
ezt akartam!!!http://nav.gov.hu/magyar_oldalak/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/bevallasok/bev_j04.html
Ha az ÁNYK-ba letöltöd http://nav.gov.hu/magyar_oldalak/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/bevallasok/bev_j04.html ott megnyitod az Adatokat és tudsz üres nyomtatványt kinyomtatni
az idén lehet elektronikusan is és papír alapon is, 2014.jan.01.-től csak elektronikusan.
Olvasd el a 964-es hozzászólást, levi is papír alapon adta be.....Tőle kellene megkérdezned, h honnan töltötte le a nyomtatványt
Válasz #1028. hozzászólásra
köszi Jani, bevallást papír alapon adnám be, idén még lehet, többit meg gépen.
Letöltöttem már progit, csak ami gépen most dolgozok nem akartam.
Azt hittem nav feltette simán valahova az új bevallást dokumentumba, hogy csak letöltsem:)
Itt kerestem de csak a tavalyi van fent:
http://nav.gov.hu/nav/letoltesek_egyeb/jovedeki_nyomtatvanyok
Válasz #1027. hozzászólásra
Úgy tudom a papír alapút is elfogadják még!
Válasz #1026. hozzászólásra
Le kéne tölteni a www.nav.gov.hu oldalról.
http://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/bevallasok/bev_j04.html
Itt megtalálod a nyomtatvány kitöltő programot, és magát a nyomtatványt is!
Az idén már csak elektronikusan lehet igényelni, vagy megy még a papír alapú is?
tudnátok abban segíteni, hogy az új bevallást valamilyen dokumentum formájában valaki ide linkelné?
előre is köszönöm
Válasz #1024. hozzászólásra
A vámosokhoz történt bejeletkezésed a mérvadó.
Ha adóazonosítóval jelentkeztél be akkor csak azt kell beírni és nem kell adószám .
Válasz #1022. hozzászólásra Köszi Ákos1 így tettem már korábban és ahogy leírtam így nincs hibaüzenet! Akkor ezt így küldhetem?