Kedves Új belépő!
Csak akkor tudod a gázolaj jövedéki adóját vissza igényelni, ha megvannak a gázolajvásárlás számlái névre szólóan, illetve a gépi bérmunka számlái. Visszamenőleg 5 évre tudod igényelni, azaz 2007, 2008, 2009, 2010, 2011. A bevallást beadhatod évente, negyedévente és félévente. Az irányadó rendelet, a 341/2007(XII.15). Maga a visszaigénylés több hivatalon keresztül történik. Elsőnek a területileg illetékes falugazdászhoz kell bemenni, aki ad megfelelő nyomtatványt, sőt segít is kitölteni.Tud adni egy olyan nyomtatványt is, amin a vámhatósághoz regisztráltatod magad, ún. VPID-számot kértek. Majd ad egy másik nyomtatványt, ami egy igazolás és nyilatkozat is egyben a mezőgazdaságban felhasznált gázolajról. Erre kell felvezetni többek között a területeidet, de csak azokat, amikre érvényes földhasználatod ill. haszonbérleted van. A falugazdész leigazolja az elvégzett munkákakt, mint a szántás, stb.Ezután a megyei Kormányhivatal, Földművelésügyi Igazgatóságán kell leigazoltatnod a megmúvelt területek nagyságát, amihez kérhetik a földhasználati lapokat, vagy hivatalból kikérik a Földhivataltól, de ilyenkor megnyúlik az ügyintézési idő. Ezután visszaküldik neked postán a beküldött nyilatkozatot. Ezután kell kérned pl a falugazdásztól egy ún. J04-es nyomtatványt, ami a NAV-hoz megy. Itt kell a számlákat is felvezetni, meg kiszámolni a tényleges gázolaj felhasználást. Szabályok: hektáronként max 97liter gázolajat tudsz visszaigényelni.A visszaigényelhető adómérték literenként minden évben, sőt valamikor éven belül sem állandó. 2007-2009 június 30,-ig 68 Ft/l, 2009. 07. 01 - 2009. 12. 31.-ig 72,4 Ft/l, 2010. 01. 01.-2011. 10. 31.-ig 77,88 Ft/l, 2011. 11. 01.-től visszavonásig 90,487 Ft/l. A NAV-hoz papír és elektronikus úton is küldheted a bevallást.
Sziasztok! Kezdökčnt szeretnék egy kis segítsčget kčrni, hogy is törtčnik a jövedčki visszaigčnylčs? Mik kellenek hozzŕ, egyŕltalŕn hogy tudok elindulni. Segětsetek lčgyszi! Nem črtek hozzŕ!
A NAV VP R04 regisztrációs adatlap az elektronikus beküldéshez lapot töltöm ki.
A csatolt okmányoknál olvasom : ALÁÍRÁSI CÍMPÉLDÁNY MÁSOLATA
Ezt kell csatolni? Hol tudom letölteni? Mi ez?
Nekem is volt 1 gépi nyomtatású számlám amit visszaküldtekmert a házszám lemaradt, de küldtem másikat a kimaradtakból. Csak gépi nyomtatásúra kicserélt számla lett volna jó ,mert kézzel ráirattam a számokat, és bélyegzővel hitelesitették h javitva ,de igy nem jó nekik ,/ még jó h nem, 8-10hl -es számla volt / .
Nem kell mindig új földhasználati lap,érvényes legyen arra az évre,azt nem nézik,hogy mikor lett kiállítva.Aki visszamenőleg készíti:minden évet külön lapon kell,a falugazdász igazolása is kell,de egy borítékban elküldhető.Most segítettem egy ismerősömnek,5 évet visszamenőleg.A 2006,2007-es évre a falugazdász ad nyomtatványt,és a vámosoknak a rózsaszín nyomtatványon kell továbbítani.A számlákra figyeljetek nagyon,az egyik gázolaj számlán a házszámnál lemaradt egy szám,(benzinkúton),és visszadobták,hiába volt a név,meg a többi adat jó.
Javaslom asz első kitöltéséhez vagyél igénybe segítséget, mert innen a távolból nem egyszerű a feladat.
Hacsak nincs meg a szoftvered, ami ezeket automatikosan magától is meg tudja frissíteni és telepíteni.
"Szoftverünkkel kényelmesen tölthetitek az ÁNYK J04 nyomtatványát, azaz a jövedéki adó visszaigénylés nyomtatványának a számlatételeit.
Automatikus dátum szerinti rendezés.
Pötyögés mentes adatbevitel.
Törölhető, módosítható számlatételek.
Többször hasznát adószám kiválasztható.
A program az ÁNYK részére készít egy fájlt. Az ÁNYK be tudja olvasni, és a számlatételek megjelennek."
Ehhez a Bogarasi Kft szoftvere tud segíteni.
Mindenképpen olyenszemélyt keress, aki járatos az apeh oldalon, mert onna kell letölteni a J04 lapot.
Ha egyszer megmutaják a második már "könnyen" menni fog neked is. Vagy ha mégsem, akkor a harmadik, csak közben vidd magaddal a gyereket, mert neki ez könnyebben fog menni.
Ők már így születtek.
No, ez lett volna a következő kérdésem.
Nekem is öt évvel ezelőtti is lesz most. Akkor nem annyi volt a terület, mint a legutóbbi földhasználati lapokon.
Ilyenkor mi van?
Érdemes különböző időpontokba beadni az igénylést, vagy egyszerre is megoldható?
Megfogadtam, hogy ez az uccsó, mikor így kérem, s nem minden évben, mint általában a rendes emberek.
És ha a NAV előtti évekre is kéri ? És ha 3-4 évet kér egyszerre ,nem kell az akkori tényállásról minden évről kérni földhasználati lapot ? Mert régebben több évig is felhasználható volt a lap .
3489 hozzászólás
Válasz #686. hozzászólásra
ás honnan tudják, hogy kiszórtad vagy megittad?
Válasz #687. hozzászólásra

Gondolod ha igen akkor itt lennék?
Válasz #686. hozzászólásra

Na és nem??
Válasz #684. hozzászólásra

Nálam talán 3x voltak 10év alatt. Utoljára tavaly. De voltak műtrágya felhasználást is ellenőrizni, hogy nem e bort csinálok belőle.
Köszi szčpen a felvilŕgosětŕst. Ezt čv včgen kell ugye?
A VPOP milyen gyakran ellenőrizi a telephelyen, ha elektronikusan küldjük be?
Válasz #681. hozzászólásra

te nagyon vágod!
Válasz #677. hozzászólásra
Az csak cégnek kell szerintem.
Válasz #679. hozzászólásra
Kedves Új belépő!
Csak akkor tudod a gázolaj jövedéki adóját vissza igényelni, ha megvannak a gázolajvásárlás számlái névre szólóan, illetve a gépi bérmunka számlái. Visszamenőleg 5 évre tudod igényelni, azaz 2007, 2008, 2009, 2010, 2011. A bevallást beadhatod évente, negyedévente és félévente. Az irányadó rendelet, a 341/2007(XII.15). Maga a visszaigénylés több hivatalon keresztül történik. Elsőnek a területileg illetékes falugazdászhoz kell bemenni, aki ad megfelelő nyomtatványt, sőt segít is kitölteni.Tud adni egy olyan nyomtatványt is, amin a vámhatósághoz regisztráltatod magad, ún. VPID-számot kértek. Majd ad egy másik nyomtatványt, ami egy igazolás és nyilatkozat is egyben a mezőgazdaságban felhasznált gázolajról. Erre kell felvezetni többek között a területeidet, de csak azokat, amikre érvényes földhasználatod ill. haszonbérleted van. A falugazdész leigazolja az elvégzett munkákakt, mint a szántás, stb.Ezután a megyei Kormányhivatal, Földművelésügyi Igazgatóságán kell leigazoltatnod a megmúvelt területek nagyságát, amihez kérhetik a földhasználati lapokat, vagy hivatalból kikérik a Földhivataltól, de ilyenkor megnyúlik az ügyintézési idő. Ezután visszaküldik neked postán a beküldött nyilatkozatot. Ezután kell kérned pl a falugazdásztól egy ún. J04-es nyomtatványt, ami a NAV-hoz megy. Itt kell a számlákat is felvezetni, meg kiszámolni a tényleges gázolaj felhasználást. Szabályok: hektáronként max 97liter gázolajat tudsz visszaigényelni.A visszaigényelhető adómérték literenként minden évben, sőt valamikor éven belül sem állandó. 2007-2009 június 30,-ig 68 Ft/l, 2009. 07. 01 - 2009. 12. 31.-ig 72,4 Ft/l, 2010. 01. 01.-2011. 10. 31.-ig 77,88 Ft/l, 2011. 11. 01.-től visszavonásig 90,487 Ft/l. A NAV-hoz papír és elektronikus úton is küldheted a bevallást.
Válasz #678. hozzászólásra
VPOP R01
Sziasztok! Kezdökčnt szeretnék egy kis segítsčget kčrni, hogy is törtčnik a jövedčki visszaigčnylčs? Mik kellenek hozzŕ, egyŕltalŕn hogy tudok elindulni. Segětsetek lčgyszi! Nem črtek hozzŕ!
Melyik lapot kell beküldeni postán a regisztrációhoz a VPOP-nak, hogy fogadják elektronikusan a bevallást.
A NAV VP R04 regisztrációs adatlap az elektronikus beküldéshez lapot töltöm ki.
A csatolt okmányoknál olvasom : ALÁÍRÁSI CÍMPÉLDÁNY MÁSOLATA
Ezt kell csatolni? Hol tudom letölteni? Mi ez?
Válasz #675. hozzászólásra

Igen, azt hiszem, már látom
Válasz #674. hozzászólásra
A J04 elvileg kiszámítja.
Sziasztok!

Hogyan tudom kiszámolni az igényelt összeg mennyiségét?
A válaszokat előre is köszönöm!
Válasz #671. hozzászólásra

Hajdú-Biharban nem kell a földhasználati lap. Tőlem (tőlünk) nem kérik.
Válasz #670. hozzászólásra
Kellett.
Válasz #669. hozzászólásra
A földhasználati lapokat, hogy be van jegyezve a földhivatalnál.
Adószám kell a gázolajszámlára?
Válasz #667. hozzászólásra
Hoogy mit is kértek tőled??
Ki tudja nekem megmondani hogy otthon mennyi gázolaj és hogyan tárolható otthon állítólag most változott a törvény.
Most már tőlem is kérték a földhasználati lap szemlét... zsebbe nyúlós volt.
Válasz #665. hozzászólásra
Nagyon szívesen,máskor is ha tudok,ezért vagyunk,hogy kisegítsük egymást.
Válasz #662. hozzászólásra

Köszi-puszi Magdika!
Válasz #662. hozzászólásra
Nekem is volt 1 gépi nyomtatású számlám amit visszaküldtekmert a házszám lemaradt, de küldtem másikat a kimaradtakból. Csak gépi nyomtatásúra kicserélt számla lett volna jó ,mert kézzel ráirattam a számokat, és bélyegzővel hitelesitették h javitva ,de igy nem jó nekik ,/ még jó h nem, 8-10hl -es számla volt / .
Vazz, a mi megyénkben ismét áll a g.o. visszaigénylés, a falugazdász leghamarabb a jövő7 végére ígér nyomtatványt!
Válasz #650. hozzászólásra
Nem kell mindig új földhasználati lap,érvényes legyen arra az évre,azt nem nézik,hogy mikor lett kiállítva.Aki visszamenőleg készíti:minden évet külön lapon kell,a falugazdász igazolása is kell,de egy borítékban elküldhető.Most segítettem egy ismerősömnek,5 évet visszamenőleg.A 2006,2007-es évre a falugazdász ad nyomtatványt,és a vámosoknak a rózsaszín nyomtatványon kell továbbítani.A számlákra figyeljetek nagyon,az egyik gázolaj számlán a házszámnál lemaradt egy szám,(benzinkúton),és visszadobták,hiába volt a név,meg a többi adat jó.
Válasz #659. hozzászólásra
Köszönöm, akkor még addig csinálhatom a 2009 és 2011-est is. Legalább egyszerre jönnek ellenőrizni.
Válasz #657. hozzászólásra

Hanyadikat készíted?
A harmadik sikeres után már nem lesznek ilyen gondjaid.
Válasz #657. hozzászólásra jan 15-től lehet benyújtani!
Válasz #612. hozzászólásra

Jót haladtatok egy nap alatt.
Javaslom asz első kitöltéséhez vagyél igénybe segítséget, mert innen a távolból nem egyszerű a feladat.
Hacsak nincs meg a szoftvered, ami ezeket automatikosan magától is meg tudja frissíteni és telepíteni.
"Szoftverünkkel kényelmesen tölthetitek az ÁNYK J04 nyomtatványát, azaz a jövedéki adó visszaigénylés nyomtatványának a számlatételeit.
Automatikus dátum szerinti rendezés.
Pötyögés mentes adatbevitel.
Törölhető, módosítható számlatételek.
Többször hasznát adószám kiválasztható.
A program az ÁNYK részére készít egy fájlt. Az ÁNYK be tudja olvasni, és a számlatételek megjelennek."
Ehhez a Bogarasi Kft szoftvere tud segíteni.
Mindenképpen olyenszemélyt keress, aki járatos az apeh oldalon, mert onna kell letölteni a J04 lapot.
Ha egyszer megmutaják a második már "könnyen" menni fog neked is. Vagy ha mégsem, akkor a harmadik, csak közben vidd magaddal a gyereket, mert neki ez könnyebben fog menni.
Ők már így születtek.
Válasz #641. hozzászólásra

Én is este adtam fel a 2010-es évit, de visszaküldte. Ez miért van?
Jócakát mindenkinek ,mert mindjárt kukorékol a kiskakas ,hajnal akar lenni .
Válasz #654. hozzászólásra

Egy kicsit lejjebb is leruccanhatsz!
De hátha megszán valaki itt, ha megvirrad, s a segítségemre lesz.
Jó éjszakát!
Válasz #653. hozzászólásra

Csütortökön megyek Debrecenbe. Ott megtartom ebből a korrepetálást.

No, ez lett volna a következő kérdésem.
Nekem is öt évvel ezelőtti is lesz most. Akkor nem annyi volt a terület, mint a legutóbbi földhasználati lapokon.
Ilyenkor mi van?
Érdemes különböző időpontokba beadni az igénylést, vagy egyszerre is megoldható?
Megfogadtam, hogy ez az uccsó, mikor így kérem, s nem minden évben, mint általában a rendes emberek.
"És ha a NAV előtti évekre is kéri ?"
Akkor sem kell.
Hivatalból megnézi.
Korábban is megnézrték.
Ezt tette értünk az új kormány. Kértük, sokan a módosítást.
Válasz #639. hozzászólásra

"Csak az a gond, hogy az ostor rajtunk csattan, mert a hivatalnak mindig igaza van és ezt be is bizonyítják neked némi csekkes befizetés kíséretében."
Ez azért nem teljesen így van.
Válasz #648. hozzászólásra
És ha a NAV előtti évekre is kéri ? És ha 3-4 évet kér egyszerre ,nem kell az akkori tényállásról minden évről kérni földhasználati lapot ? Mert régebben több évig is felhasználható volt a lap .
Válasz #646. hozzászólásra
Na ez jó kérdés ,eddig még én is minden évben kértem,de most 2 évet kérek egyszerre,jobb lenne összehozni 1 adatlapra .
Válasz #605. hozzászólásra

"Feltétlen váltsd ki fizesd be oldalanként a nemtom hány ezer forintot ez itt a lényeg."
Nem kell kiváltani, mióta egy a NAV.
Válasz #645. hozzászólásra

Az éjszaka is....
Válasz #644. hozzászólásra
Nem úgy értettem. Persze, így a "normális". Úgy értettem, hogy ha több éve nem igényelt, akkor nem lehet egyszerre beadni mindet, csak külön-külön?
Válasz #642. hozzászólásra
Hosszú
Válasz #642. hozzászólásra
Ha elég sokrólvan szó,akkor ne lógjon bent évekig,van aki negyedévente mert mindig kell a pénz .
Válasz #593. hozzászólásra

Szerintem lista sem kell.
Anélkül is tudják.
Válasz #641. hozzászólásra
Külön-külön igényelsz minden évet?
Válasz #579. hozzászólásra

Szuper!
"FELHÍVNÁM A FIGYELMET, HOGY JANUÁR 15 UTÁN LEHET CSAK BENYÚJTANI A KÉRELMEKET!!!"
Ez nem teljesen így van.
Mivel én a 2007 évet igénylem, így azt lehet. (elkezdtem decemberben).
Ez a nyomtatvány,ha kitöltöm elég,vagy kell még vmi más is? Egy haverom vmi pótlapokról beszél.