A falugazdásznál kell kezdeni ő igazolja le az elvégzett munkát, és a felhasznált mennyiséget, erre ad nyomtatványt is, nálunk ha kell segít is kitölteni , ha ez megvan akkor elviszi leigazoltatja, áláíratja lassan már a területileg illetékes plébános aláírása is kell rá de a megyei főállatorvosé!!!!! (nem semmi apám) az biztosan!!! és ez most nem vicc. Utána visszakapd és az APEH honlapjáról letöltöd az érvényes nyomtatvány kitöltő programot, azzal a progival letöltöd a J04-es nyomtatványt, arra beírsz minden a visszaigényléssel kapcsolatos adatot, számlákat, jöv adó, liter br. összeg adatokat EGYENKÉNT-SZÁMLÁNKÉNT ( kihullik a hajad) és ha a szoftver nem írja ki hogy HIBÁS (ha kiírja akkor nincs értelme elküldeni mert kapcsiból visszab***sszák) akkor ELKÜLDHETED a közösapehváméspénzügyőrség területielg illetékes hivatalának NAV vagy mi a rosseb a nevük és várhatod a visszaigazolást és utána a LÓVÉT apám. Na látod milyen k***va egyszerűűűűűűűűűű ez.
A támogatást hol lehet igényelni vagy milyen nyomtatványt kell kitölteni. Van ügyfélkapum is.
Megköszönném a segítséget mert teljesen kezdő vagyok ilyen téren.
Válasz #478. hozzászólásra
Ezt hogy csináltad?
A nyomtatványkitöltő program számol mindent és az igényelt összeget 1000 Ft-ra kerekíti.A falugazdász ellenőrzi a program által kiszámoltat meg a megadott területet. Aztán átmegy még egy kézen biztos ami biztos alapon. 1000 Ft-nál kisebbet szerintem nem lehet tévedni. Tévedni is legfeljebb hibás adat megadásból.
Én január 20.án voltam a falugazdásznál.Még aznap elküldtem jóváhagyásra a megyei agrár hivatalnak.5 hétig ültek rajta.A fináncok "gyorsak" voltak 2hét alatt jóváhagyták.A fizetésre mennyit kell várni ,arra kíváncsi vagyok! A hivatalnak semmi nem sürgős ---ezt jól jegyezd meg!
Az iktatószám végre megjött, több mint 2hónap alatt. Közben a winyóm meghalt, de ha most hétvégén beütöm a számlák adatait újra 30 napmúlva akár lóvét is láthatok.
Pontosan febr.24-ény igazolták vissza és márc.25-én kaptam pénzt,bár a falugazdász szerint szokott lenni max egy hét csúszás a 30 napon felül,de nekem nem volt.Ha jövő héten nem jön meg mindenféleképpen hívd fel őket.
Márc. 1-én küldtük be a NAV hoz( nem tudtama nevüket mert anyám intézte) Hiánypótlásra nem szólítottak fel, de se visszaigazolás, se határozat, pedig már csak 4 napjuk van ha jól számolom, tényleg fel kell hívni őket.
Elvileg NAV igazolta vissza ők vannak most a vámőrség helyett vagyis egyesültek az apehal,ők utalják a pénzt.Aki beadja a papírokat,tehát vagy a tulaj vagy a termelő annak küldenek egy visszaigazolást,vagy felszólítanak hiánypótlásra mivel nekem minden rendben volt így megkaptam a pénzt az utolsó napom mivel elvileg 30 napjuk van rá.Én a helyedben felhívnám őket a regisztrációs szám alapján telefonon adnak felvilágosítást hogy hogy áll az ügy.
Nekem az egészet a falugazdász intézte bevittem hozzá a számlákat meg a földhasználati lapokat ő megcsinálta papírokat aláírtam,utána beküldte rá egy hétre visszaigazolták utána pontosan 30 nap múlva kaptam meg a pénzt.
Két megyébe művelek földet.
Szabolcsba kérték a földhasználati lapot, mert a törvény előírja, de legalább 4 munkanap alatt már a postaládámba volt a visszaigazolás.
Hajdú-Bihar megyébe kb 2 hónapja adtam le (már napját se tudom), és még egyenlőre semmi.
Válasz #454. hozzászólásra Ne légy olyan optimista!Több mint 5 hét kellett mire a megyei agrár hivatal igazolta! Utána e hó 8.án komplett feladtam a fináncoknak! Jó ha jövő hónap közepén lesz pénz! A hivatal ráér!
2007-ben volt utoljára,hogy szántó:95,szőlő,gyümölcsös:200,gyep:12 lter/hektár,és 68Ft/l jöv.adó volt elszámolható.
2008-tól:97 liter/ha,és 68Ft/l számolható el.
2009.01.01 után vásárolt gázolaj után visszatér.:68Ft/l
2009.07.01 után:72.40Ft/liter
2010.01.01 után:77.88FT/liter.
Visszamenőleg 5 évet lehet visszaigényelni.
A 433 számú hozzászólásom pontosítanám: A környezetvédelmi termékdíj átalány fizetésére jogosultaknak bevallást nem kell teljesítenie, csak bejelentésre kötelezik(természetesen a rá vonatkozó átalány tétel megfizetése mellett). A bejelentés benyújtási határideje április 20-a, valamint aki idén kezdi a tevékenységét, annak a kötelezetté válást követő 15 napon belül kell a bejelentését megtennie.
Úgy látom, hogy a válaszolásban lassú vagyok. (Ha gyorsabb válaszra van szükség, akkor itt várom a kérdéseket, mert többször megnézem, mint az itteni fórumot.)
Tehát: ha ügyfélkapun keresztül történik a beküldés, akkor nem lehet mellé mellékletet küldeni, mert elektronikusan kerül továbbításra az okmány. A bevallás F.G lapján a számlajegyzékben kell feltüntetni a visszatérítésre jogosító számlákat, valamint a bevallásban megadott okmánymegőrzési helyen kell tartani őket. Ellenőrzés esetén itt keresik.
Ha ügyfélkapun adom fel a jövedékiadó-visszatérítést, akkor van még más dolgom is, vagy csak beküldeni? Számlákkal,falugazdász papírral? Csak meg kell őriznem?
Már nem emlékszem, hogy tavaly hogy volt.
Válasz #440. hozzászólásra
Természetesen elfogadja, amennyiben az előírt kritériumoknak megfelel (adóraktári, jövedéki vagy működési engedéllyel rendelkező gazdálkodó állította ki a számlát, a számla valós gazdasági eseményt tartalmaz, stb.). Kiutalás előtt egyébként a számlák valódiságát ellenőrizheti a NAV.
3489 hozzászólás
Válasz #488. hozzászólásra
de a megyei főállatorvosé!!!!! (nem semmi apám) az biztosan!!! és ez most nem vicc. Utána visszakapd és az APEH honlapjáról letöltöd az érvényes nyomtatvány kitöltő programot, azzal a progival letöltöd a J04-es nyomtatványt, arra beírsz minden a visszaigényléssel kapcsolatos adatot, számlákat, jöv adó, liter br. összeg adatokat EGYENKÉNT-SZÁMLÁNKÉNT ( kihullik a hajad)
és ha a szoftver nem írja ki hogy HIBÁS (ha kiírja akkor nincs értelme elküldeni mert kapcsiból visszab***sszák) akkor ELKÜLDHETED a közösapehváméspénzügyőrség területielg illetékes hivatalának NAV vagy mi a rosseb a nevük és várhatod a visszaigazolást és utána a LÓVÉT apám. Na látod milyen k***va egyszerűűűűűűűűűű ez.

A falugazdásznál kell kezdeni ő igazolja le az elvégzett munkát, és a felhasznált mennyiséget, erre ad nyomtatványt is, nálunk ha kell segít is kitölteni , ha ez megvan akkor elviszi leigazoltatja, áláíratja lassan már a területileg illetékes plébános aláírása is kell rá
A támogatást hol lehet igényelni vagy milyen nyomtatványt kell kitölteni. Van ügyfélkapum is.
Megköszönném a segítséget mert teljesen kezdő vagyok ilyen téren.
márc. 1-én küldtük el még vissza sem igzolták...(VÁM).
had kérdezzem meg biodízelre is lehet majd jövedéki adót visszaigényelni szerintetek? Akkor most már egységes pl? minden gázolajra 7X Ft....
Válasz #484. hozzászólásra
KÖSZI
Válasz #482. hozzászólásra

Elnézést. Ezt benéztem. Helyesen: 2009.07.01-től igen.
Válasz #479. hozzászólásra
Régebben volt hogy késve fizettek, de késedelmi pótlékot is tettek hozzá.Velem eddig korrektek voltak.
Válasz #480. hozzászólásra
Ha gázolaj számlád van.
Válasz #478. hozzászólásra
Ezt hogy csináltad?
A nyomtatványkitöltő program számol mindent és az igényelt összeget 1000 Ft-ra kerekíti.A falugazdász ellenőrzi a program által kiszámoltat meg a megadott területet. Aztán átmegy még egy kézen biztos ami biztos alapon. 1000 Ft-nál kisebbet szerintem nem lehet tévedni. Tévedni is legfeljebb hibás adat megadásból.
a fajta kód még mindig 523?
Én január 20.án voltam a falugazdásznál.Még aznap elküldtem jóváhagyásra a megyei agrár hivatalnak.5 hétig ültek rajta.A fináncok "gyorsak" voltak 2hét alatt jóváhagyták.A fizetésre mennyit kell várni ,arra kíváncsi vagyok! A hivatalnak semmi nem sürgős ---ezt jól jegyezd meg!
Netten ment el a bevallás 50forinttal kevesebbet igényeltem ,visszadobták ezért kezdhetem előröl.
Válasz #476. hozzászólásra

Nagyon szépen köszönöm!
Mindenkinek!
Válasz #475. hozzászólásra
Hogy ne keljen másolni.
Válasz #474. hozzászólásra
A falugazdászok nekem ezt küldték:
http://cid-5ffb5c668611f6a4.office.live.com/browse.aspx/Nyilv%C3%A1nos?uc=3
Válasz #472. hozzászólásra
Falugazdásztól kérjem, vagy valahonnan letölthető?
Köszönöm!
Az iktatószám végre megjött, több mint 2hónap alatt. Közben a winyóm meghalt, de ha most hétvégén beütöm a számlák adatait újra 30 napmúlva akár lóvét is láthatok.
Válasz #471. hozzászólásra
más anyomtatvány
Sziasztok!

Változott valamit a visszaigénylés menete tavaly óta?
Lassan el kellene kezdenem csinálgatni
Köszönöm!
Válasz #469. hozzászólásra
ja ja én is így gondolom, köszönöm a felvilágosítást.
Pontosan febr.24-ény igazolták vissza és márc.25-én kaptam pénzt,bár a falugazdász szerint szokott lenni max egy hét csúszás a 30 napon felül,de nekem nem volt.Ha jövő héten nem jön meg mindenféleképpen hívd fel őket.
Válasz #467. hozzászólásra
Márc. 1-én küldtük be a NAV hoz( nem tudtama nevüket mert anyám intézte) Hiánypótlásra nem szólítottak fel, de se visszaigazolás, se határozat, pedig már csak 4 napjuk van ha jól számolom, tényleg fel kell hívni őket.
Elvileg NAV igazolta vissza ők vannak most a vámőrség helyett vagyis egyesültek az apehal,ők utalják a pénzt.Aki beadja a papírokat,tehát vagy a tulaj vagy a termelő annak küldenek egy visszaigazolást,vagy felszólítanak hiánypótlásra mivel nekem minden rendben volt így megkaptam a pénzt az utolsó napom mivel elvileg 30 napjuk van rá.Én a helyedben felhívnám őket a regisztrációs szám alapján telefonon adnak felvilágosítást hogy hogy áll az ügy.
Válasz #465. hozzászólásra

Párnap híján 30.
Válasz #464. hozzászólásra
Oké 

Visszaigazolás után mennyivel történt? Elméletben és gyakorlatban is letelt múlt héten a határidejük.
Válasz #459. hozzászólásra

Nézd meg a 439-est.
Válasz #462. hozzászólásra
a Vámőrség küldött visszaigazolást???? Nekem nem, da a 30 nap lassan letelik.
Nekem az egészet a falugazdász intézte bevittem hozzá a számlákat meg a földhasználati lapokat ő megcsinálta papírokat aláírtam,utána beküldte rá egy hétre visszaigazolták utána pontosan 30 nap múlva kaptam meg a pénzt.
Válasz #460. hozzászólásra
Mi is akkro kezdtük kb az ügyintézést. Már várhatom én is??? Határozatot kaptál előtte és mennyivel???
Én pénteken kaptam meg a pénzt,január végén vittem be a falugazdászhoz,tehát kb 2 hónap összesen.
Valakinek megérkezett már a pénz?
Két megyébe művelek földet.
Szabolcsba kérték a földhasználati lapot, mert a törvény előírja, de legalább 4 munkanap alatt már a postaládámba volt a visszaigazolás.
Hajdú-Bihar megyébe kb 2 hónapja adtam le (már napját se tudom), és még egyenlőre semmi.
Válasz #454. hozzászólásra

Mi 2 hónapja várjuk, h visszaküldjék a papírt...
Amikor a múlt héten rákérdeztek, azt mondták legyünk türelemmel...
Ha egyszer én mondhatnám ezt az APEH-nak.
Válasz #454. hozzászólásra Ne légy olyan optimista!Több mint 5 hét kellett mire a megyei agrár hivatal igazolta! Utána e hó 8.án komplett feladtam a fináncoknak! Jó ha jövő hónap közepén lesz pénz! A hivatal ráér!
Válasz #454. hozzászólásra
Ők küldik tovább,igazoltatni.De aztán visszakapják.A vpop felé neked kell,vagy aki szokta küldeni.Nekem ma jött a pénz.
A falugazdászunk 2-3 hete már elvitte a gázolajos nyomtatványainkat. De még se híre se hamva, hogy visszahozná!

Vagy esetleg ők küldik tovább? És lehet h nemsokára jön a pénz?
Válasz #452. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #451. hozzászólásra
2007-ben volt utoljára,hogy szántó:95,szőlő,gyümölcsös:200,gyep:12 lter/hektár,és 68Ft/l jöv.adó volt elszámolható.
2008-tól:97 liter/ha,és 68Ft/l számolható el.
2009.01.01 után vásárolt gázolaj után visszatér.:68Ft/l
2009.07.01 után:72.40Ft/liter
2010.01.01 után:77.88FT/liter.
Visszamenőleg 5 évet lehet visszaigényelni.
Válasz #450. hozzászólásra
Meg kell néznem,még ma leírom pontosan az adatokat.
A 97 liter/ha gázolaj 2008.01.01-től elszámolható?
Válasz #448. hozzászólásra
97l/ha a szorzó,és 77.88Ft/liter a visszatéríthető.
Azt írja, hogy a VPOP J04 lapot nem kell kitölteni 2007.12.31. után. A felhasználható gázolaj mennyisége (95 liter) maradt 2008-2010 között?
Itt keres!
Válasz #433. hozzászólásra
A 433 számú hozzászólásom pontosítanám: A környezetvédelmi termékdíj átalány fizetésére jogosultaknak bevallást nem kell teljesítenie, csak bejelentésre kötelezik(természetesen a rá vonatkozó átalány tétel megfizetése mellett). A bejelentés benyújtási határideje április 20-a, valamint aki idén kezdi a tevékenységét, annak a kötelezetté válást követő 15 napon belül kell a bejelentését megtennie.
A befizetési határidő március 31.
Jövedéki Partner
Válasz #443. hozzászólásra
. (Ha gyorsabb válaszra van szükség, akkor
Üdv Klacko!
Úgy látom, hogy a válaszolásban lassú vagyok
itt várom a kérdéseket, mert többször megnézem, mint az itteni fórumot.)
Tehát: ha ügyfélkapun keresztül történik a beküldés, akkor nem lehet mellé mellékletet küldeni, mert elektronikusan kerül továbbításra az okmány. A bevallás F.G lapján a számlajegyzékben kell feltüntetni a visszatérítésre jogosító számlákat, valamint a bevallásban megadott okmánymegőrzési helyen kell tartani őket. Ellenőrzés esetén itt keresik.
remélem segítettem
Jövedéki Partner
Válasz #443. hozzászólásra
nincs más csak az első lapon be kell írni mennyi csatolt dolog van hozzá számlák darabszáma + a falugazdásztól kapott igazolás
Ha ügyfélkapun adom fel a jövedékiadó-visszatérítést, akkor van még más dolgom is, vagy csak beküldeni? Számlákkal,falugazdász papírral? Csak meg kell őriznem?
Már nem emlékszem, hogy tavaly hogy volt.
Természetesen elfogadja, amennyiben az előírt kritériumoknak megfelel (adóraktári, jövedéki vagy működési engedéllyel rendelkező gazdálkodó állította ki a számlát, a számla valós gazdasági eseményt tartalmaz, stb.). Kiutalás előtt egyébként a számlák valódiságát ellenőrizheti a NAV.
Üdv: Jövedéki Partner
el
Válasz #429. hozzászólásra

Üdv.
December 27.-ei gázolajszámlát elfogadja e a vám hivatal a gázolaj visszaigénylésnél?