Elnézést azt nem figyeltem, hogy a 2000 Ft-os átalánykategóriát is említetted. Rájuk szinén az 5000 Ft-os átalány vonatkozik, ha idén kezdik a mezőgazdasági termelői tevékenységet.
Viszont akinek már van GLN száma, az ne hosszabbítsa meg, mert őket csak a VID szám szerint tartja nyilván a NAV, feleslegesen fizet érte.
Válasz #432. hozzászólásra
Igen, erre a számlaszámra kell a termékdíjat befizetni. Viszont az összeg (a 7000 Ft, amit írtál) csak akkor helyes, ha a tevékenységét a mezőgazdasági termelő a tavalyi évben is folytatta. Ha idén kezdett, akkor csak 5000 Ft a termékdíj átalány. A befizetés megtörténte mellett nem szabad megfeledkezni a bevallás elkészítéséről, valamint a bejelentési kötelezettség elmulasztását is szankcionálják.
Válasz #431. hozzászólásra
Közben megtaláltam a számlaszámot szerintem NAV környezetvédelmi termékdíj adóbevételi számla 100032000-01037454, aki bejelentkezett átalányra annak 10 milláig 2000ft 10-50ig 7000 ft minket szerintem ez a két kategória érint!
A mezőgazdaságban felhasznált gázolaj visszaigénylésével kapcsolatosan feltett kérdésekre és felvetett problémákra nagyon szívesen válaszolok. Ha a válaszra esetleg sürgősen szükség van, akkor aztleggyorsabban a fórumomon keresztül kaphatjátok meg, mivel azt az oldalt gyakrabban látogatom (Jöhetnek környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos kérdések is.)
Nem, de ami késik........ Rendben vannak a papírjaim, kiváltottam még a földhasználatit is, szeretem ha minden rendben és időben van. Csak az íróasztalom tetején, van rendetlenség....
A kis piros fül lenyitásakor kiírja hogy mit írj. Az első rublikát is ha lenyitod látod mit jelölj, kolléga írta a számot / falugazdász/ az utolsó rublikát pedig ha lenyitod ,azt a számot amelyik megyéhez tartozol.F0..
Azt töltsd ki amit a gép enged,utána ellenőrzésre kattints, írja a hibát pirossal a sárgát ne vedd figyelembe, nyomtasd, ügyfélkapu, kijelölés, küldés.
Nekem a J04 nyomtatvány 4)Pótlap igazoló okmány adatokkal van gondom.Nem tudom,hogy mit értenek ezalatt.Hol tudok hozzájutni.Elektronikusan kell elküldenem a gázolj visszatérítést.Aki tud segítsen.
Válasz #408. hozzászólásra
Mintat is vettek? Mert ha igen...akkor takarithatom ki a felig elbontott 50-es tankjat... mar vagy 14 eve all, de abba asszem meg piros olajat tett apam
GN nem kértek apszolult. Kicsit firtatták hogy mennyi gázolaj van itthon. Meg hogy a nagyobb literszámú számlákat hova tankoltam? M ondtam hogy a kombájnba 400liter fér a trakiba 250 aztán ebbe belenyugodtak. Mondtam hogy kannába van még kb 200liter... megakarták nézni de mikor látták hogy mekkora sár van akkor letettek róla.
A falugazdász le tudja kérni a földhasználati lapokat. A kérelemre rá kellett írni a családi gazdaság azon tagjának a nevét, aki még bérel földet a cs. gazdaságnak.
Válasz #398. hozzászólásra
Hali! Miket kertek meg? Gazdalkodasi naplo? Uzemanyagmintakat is vettek? Mi van, ha tul kevesnek tartjak a szamlat, ami van a hektarhoz kepest?
"Miért nem az Mvh igazolja le a földalapú támogatásod alapján?"
Mert akkor nem kérhetnének pénzt négy különböző okból.
(Földhasználat bejelentés,ennek igazolása,két aláírás)
Ja! Tegnap a vámosok kérték a területalapú végleges határozatát. Mert azzal igazolnánk hogy nem volt túligénylésünk és ezáltal a gázolaj elszámolás is megállja a helyét. De ilyen határozatom még kilátásban sincs egyelőre.
Eddig nálunk is így volt, az idén vezették be a 2000ft-ot.
Azt nem tudom,hogy ebbe a kib#ott országba, miért nem egységes az eljárás?
Miért nem az Mvh igazolja le a földalapú támogatásod alapján?
Én a hét elején voltam bent javítani, mert most csináltak egy új nyomtatványt, hogy a kerületi főállatorvos nevében a körzeti falugazdász vezetője ír alá. Így csak 2000ft illetékbélyeget kellett hozzátűznöm.
Itt már régen nem műxik így ez az egész. Meg semmi.Nézd meg, bármiről van is szó, ahány ház, annyi szokás.
Honnan a csudából lásson bele az ember, hogy mit kell tennie?! Egyik megyében így, a másikban úgy. Ááááá, tiszta őrültek háza, ha bármilyen ügyet elkezd az ember intézni.
ez az egyik gondom, jogszabály nem írja elő, hogy a gazdálkodó fh lapot vigyen be, a 341/2007 nyomtatványt beviszem, a hivatal mit bánom én hogy, ellenőrizze le
ráadásul nálunk 2X2200 ft illetéket is kérnek hivatkozva a KET-re, de én mit tehetek arról, hogy azon a fránya nyomtatványon 2 aláírás szerepel.
Azt hittem adott jogszabály alkalmazása az ország bármely szegletén ugyan az....
Kérem, tájékoztassanak, hogy a gázolaj jövedékiadó(2010 évi) visszaigénylése illeték köteles-e, (ha igen 2X2200.- Ft mivel két aláírás szerepel a nyomtatvány hátoldalán vagy csak 1x2200)gyakorlat szerint korábban nem volt ill. a falugazdász mi módon jut hozzá az általa végzett ellenőrzéshez szükséges földhasználati lapokhoz ami alapján ellenőrzi tudja a használat időtartalmát.
Köszönöm
Nah elment a vpop... nem találtak hibát. Nézték a földhasználatokat, területeket egyeztették, számlákat... hiányolták az MVH területalapú végzést. De mondtam hogy az majd júni 30ig megjön. Végül is rendesek voltak, nem kukacoskodtak. Azt mondák hogy a benyujtástól számított 30. napon utalják a pénzt.
3489 hozzászólás
Válasz #438. hozzászólásra
Legalább később költöd el, na ez csak vicc!!
Én már el is költöttem!
Egy hónapja elkészítette a falugazdász a papírokat és azóta várom,hogy a megyei Mvh igazolva vissza küldje.Jó gyorsak!!!!

Válasz #436. hozzászólásra
Így már érthető,kösz !
Válasz #435. hozzászólásra
(vámregisztrációs azonosító szám). Ha gázolaj visszaigénylő vagy, akkor már van ilyen számod.
VPID számot akartam írni.
Jövedéki Partner
Válasz #434. hozzászólásra
Ezt a VID GLN históriát bővebben ha lehet , gln -t ismerem, de erről vid-ről még nem is hallottam?
Válasz #433. hozzászólásra
Elnézést azt nem figyeltem, hogy a 2000 Ft-os átalánykategóriát is említetted. Rájuk szinén az 5000 Ft-os átalány vonatkozik, ha idén kezdik a mezőgazdasági termelői tevékenységet.
Viszont akinek már van GLN száma, az ne hosszabbítsa meg, mert őket csak a VID szám szerint tartja nyilván a NAV, feleslegesen fizet érte.
Jövedéki Partner
Válasz #432. hozzászólásra
Igen, erre a számlaszámra kell a termékdíjat befizetni. Viszont az összeg (a 7000 Ft, amit írtál) csak akkor helyes, ha a tevékenységét a mezőgazdasági termelő a tavalyi évben is folytatta. Ha idén kezdett, akkor csak 5000 Ft a termékdíj átalány. A befizetés megtörténte mellett nem szabad megfeledkezni a bevallás elkészítéséről, valamint a bejelentési kötelezettség elmulasztását is szankcionálják.
Jövedéki Partner
Válasz #431. hozzászólásra
Közben megtaláltam a számlaszámot szerintem NAV környezetvédelmi termékdíj adóbevételi számla 100032000-01037454, aki bejelentkezett átalányra annak 10 milláig 2000ft 10-50ig 7000 ft minket szerintem ez a két kategória érint!
Válasz #430. hozzászólásra
A kérésem a körny term díjra vonatkozott, bocs ha félreérthetően kérdeztem.
Válasz #429. hozzászólásra
Nekem csak az lenne a kérésem ,hogy a számlaszámot rakd ide ki amire utalni kell mert az összeget azt tudom, kösz
Üdv gazdálkodók!
A mezőgazdaságban felhasznált gázolaj visszaigénylésével kapcsolatosan feltett kérdésekre és felvetett problémákra nagyon szívesen válaszolok. Ha a válaszra esetleg sürgősen szükség van, akkor aztleggyorsabban a fórumomon keresztül kaphatjátok meg, mivel azt az oldalt gyakrabban látogatom (Jöhetnek környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos kérdések is.)
Jövedéki Partner
Válasz #423. hozzászólásra

Én meg akkor mikor az asszony rak rendet a papírjaim kötött.
Válasz #426. hozzászólásra

Gratula! De a jan 18 - feb 16 az hajszál híján egy hónap.
Válasz #425. hozzászólásra
Január 18-án
Válasz #419. hozzászólásra
mikor adtad be?
Válasz #423. hozzászólásra
:}
Készülök az adóbevallásra, csak emaill címváltás lesz, fentről alulra kerülök.?!{:confused
Válasz #422. hozzászólásra

Akkor anélkül is utalnak.
A lényeg, hogy a számlán a lé.
...nálunk is akkor nem találok semmit, ha rendet teszek a papírok között.
Válasz #420. hozzászólásra
Rendben vannak a papírjaim, kiváltottam még a földhasználatit is, szeretem ha minden rendben és időben van. Csak az íróasztalom tetején, van rendetlenség....

Nem, de ami késik........
Válasz #420. hozzászólásra

ellenőrizni... a többi stimmm.
Válasz #419. hozzászólásra
Voltak Nálad is ellenőrízni előtte?
Nem akarlak benneteket idegesíteni, de landolt a számlán, nem volt 30 nap.

Válasz #416. hozzászólásra
olvass kicsit vissza már irtam előbb... nálam szerdán voltak.
Válasz #413. hozzászólásra

A kis piros fül lenyitásakor kiírja hogy mit írj. Az első rublikát is ha lenyitod látod mit jelölj, kolléga írta a számot / falugazdász/ az utolsó rublikát pedig ha lenyitod ,azt a számot amelyik megyéhez tartozol.F0..
Mit szokott nézni,kérni a vpop ellenőrzéskor? Ha tudna valaki segiteni megköszönném.
A falugazdásztól kapott igazolás iktatószámát kell oda beírni.
Azt töltsd ki amit a gép enged,utána ellenőrzésre kattints, írja a hibát pirossal a sárgát ne vedd figyelembe, nyomtasd, ügyfélkapu, kijelölés, küldés.
Ismét én vagyok.A J04 nyomtatvány 4)Pótlap igazoló okmány adatok?? Miről van szó??? Kérem segítsetek!
Válasz #411. hozzászólásra
Nekem a J04 nyomtatvány 4)Pótlap igazoló okmány adatokkal van gondom.Nem tudom,hogy mit értenek ezalatt.Hol tudok hozzájutni.Elektronikusan kell elküldenem a gázolj visszatérítést.Aki tud segítsen.
Válasz #409. hozzászólásra
Nem vettek, utalást se tettek ilyesmire.
Válasz #408. hozzászólásra

Mintat is vettek? Mert ha igen...akkor takarithatom ki a felig elbontott 50-es tankjat... mar vagy 14 eve all, de abba asszem meg piros olajat tett apam
Válasz #405. hozzászólásra

Üdv!
GN nem kértek apszolult. Kicsit firtatták hogy mennyi gázolaj van itthon. Meg hogy a nagyobb literszámú számlákat hova tankoltam? M ondtam hogy a kombájnba 400liter fér a trakiba 250 aztán ebbe belenyugodtak. Mondtam hogy kannába van még kb 200liter... megakarták nézni de mikor látták hogy mekkora sár van akkor letettek róla.
A falugazdász le tudja kérni a földhasználati lapokat. A kérelemre rá kellett írni a családi gazdaság azon tagjának a nevét, aki még bérel földet a cs. gazdaságnak.
Nálunk a szekszárdi körzetben vinni kellett 2200 ft értékű illeték bélyeget a falugazdásznak, aki rányalta a a kérelemre és kész!

Válasz #398. hozzászólásra
Hali! Miket kertek meg? Gazdalkodasi naplo? Uzemanyagmintakat is vettek? Mi van, ha tul kevesnek tartjak a szamlat, ami van a hektarhoz kepest?
Válasz #402. hozzászólásra
"Miért nem az Mvh igazolja le a földalapú támogatásod alapján?"
Mert akkor nem kérhetnének pénzt négy különböző okból.
(Földhasználat bejelentés,ennek igazolása,két aláírás)
Válasz #402. hozzászólásra
Ja! Tegnap a vámosok kérték a területalapú végleges határozatát. Mert azzal igazolnánk hogy nem volt túligénylésünk és ezáltal a gázolaj elszámolás is megállja a helyét. De ilyen határozatom még kilátásban sincs egyelőre.
Válasz #401. hozzászólásra
Eddig nálunk is így volt, az idén vezették be a 2000ft-ot.
Azt nem tudom,hogy ebbe a kib#ott országba, miért nem egységes az eljárás?
Miért nem az Mvh igazolja le a földalapú támogatásod alapján?
Válasz #395. hozzászólásra
Itt a falugazdász annak aki kéri ,ingyen és bérmentve lekéri a földhivataltól a földhasználati lapokat.
Én a hét elején voltam bent javítani, mert most csináltak egy új nyomtatványt, hogy a kerületi főállatorvos nevében a körzeti falugazdász vezetője ír alá. Így csak 2000ft illetékbélyeget kellett hozzátűznöm.
Válasz #396. hozzászólásra
Tőlem ugyan azt kérik amit tőled.
Fh.lap + 2*2200 illetékbélyeg.
Az eljárási rendre hivatkoznak, amit amikor kértem, valahogy nem tudtak küldeni.
Üdv!
Nekem elméletileg sínen van a dolog. Tegnap ellenőrzött a vpop, mindent rendben talált azt mondták hogy 30napra küldik a pénzt.
1x2000ft illetékbélyeg kellett. Földhasználati lapok nem. Azt a flaugazdász le tudja ellenőrizni, van jogosultsága belenézni a Fh. nyilvántartásába.

Nézd meg, bármiről van is szó, ahány ház, annyi szokás.
Itt már régen nem műxik így ez az egész. Meg semmi.
Honnan a csudából lásson bele az ember, hogy mit kell tennie?! Egyik megyében így, a másikban úgy. Ááááá, tiszta őrültek háza, ha bármilyen ügyet elkezd az ember intézni.
ez az egyik gondom, jogszabály nem írja elő, hogy a gazdálkodó fh lapot vigyen be, a 341/2007 nyomtatványt beviszem, a hivatal mit bánom én hogy, ellenőrizze le
ráadásul nálunk 2X2200 ft illetéket is kérnek hivatkozva a KET-re, de én mit tehetek arról, hogy azon a fránya nyomtatványon 2 aláírás szerepel.
Azt hittem adott jogszabály alkalmazása az ország bármely szegletén ugyan az....
Válasz #393. hozzászólásra
az érdekes lenne, ha rá kéne nyalni bélyeget. nálunk vinni kell a földhasználati lapot a falugazdászhoz. na az egy vagyon
Válasz #393. hozzászólásra
Picit ha visszaolvasol, választ kapsz a kérdésekre.
Egyébként úgy tűnik, helyfüggő....
Tisztelt Fórumozók!
Kérem, tájékoztassanak, hogy a gázolaj jövedékiadó(2010 évi) visszaigénylése illeték köteles-e, (ha igen 2X2200.- Ft mivel két aláírás szerepel a nyomtatvány hátoldalán vagy csak 1x2200)gyakorlat szerint korábban nem volt ill. a falugazdász mi módon jut hozzá az általa végzett ellenőrzéshez szükséges földhasználati lapokhoz ami alapján ellenőrzi tudja a használat időtartalmát.
Köszönöm
Válasz #391. hozzászólásra
Azért meg tudnak izzasztani ha nincs hibád akkor is, de te már örülhetsz mert csak a lét várod ,mi meg csak ülünk és várunk!
Nah elment a vpop... nem találtak hibát. Nézték a földhasználatokat, területeket egyeztették, számlákat... hiányolták az MVH területalapú végzést. De mondtam hogy az majd júni 30ig megjön.
Végül is rendesek voltak, nem kukacoskodtak. Azt mondák hogy a benyujtástól számított 30. napon utalják a pénzt.
Én ma adom fel, de csak a borítékon lesz bélyeg.