Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Lamborghini traktorok új
- Minőségi alma termesztés új
- Kalászosok műtrágyázása új
Cikkajánló
![Kiszámítható támogatások: mentőöv a gazdáknak Kiszámítható támogatások: mentőöv a gazdáknak](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/8898/cikk_78898/ontozes-pixabay-lead_fill_540x300_0.jpg)
Kiszámítható támogatások: mentőöv a gazdáknak
Hogyan válhat ellenállóbbá a mezőgazdaság az éghajlati kihívásokkal szemben?![Egymillió dolgozó tűnt el az ukrán mezőgazdaságból – mi lesz így a termeléssel? Egymillió dolgozó tűnt el az ukrán mezőgazdaságból – mi lesz így a termeléssel?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9234/cikk_79234/ukrajna_ind_fill_540x300_0.jpg)
64 hozzászólás
Lehet napon is IBC ben tárolni!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
na meg a sok 20 literes kanna! ![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile ohmy](/oldforum/images/smiles/ohmy.gif)
Csak akkor sokkal több lisztbe kell forgatni, amit gondosan nagy mennyiségű wc papírral kell körbe tekerni!
Ha mán spájzolunk, az legyen kövér, mint szódás a lovát!
Nekem az is elég ha csak a gépek tankja tele van, (azok is amik sok éve nem mentek)
És igen, szégyenljem magam erősen!
Na de ilyet!
Válasz máris szomszéd #8. hozzászólásáraHa ez mind megtörtént akkor nem csodálkozom
kint hagyni a napon![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz Bárány #9. hozzászólásáraA tönkremenetel idejére nem emlékszem de nyár eleje volt mikor "akcióban" (tátrások megtakarítása) kaptunk 3000litert amit kúton tankoltuk ki ibc-be. Nem tettük árnyékba az ibc átlátszó falú volt.
Az nekünk egy évig elég lett volna és nagyrésze elfogyott. A végére ecet szagú lett és a tartály alján lett egy szupertrutyi amit nem oldott semmi oldószer,nem tudtuk sehogy kimosni.Ha valamire odaragadt onnan le nem jött. Szívtam is vele a traktorral állandóan dugult.
Régebben szerintem írtam is róla,hogy mennyire megszívtam.
Válasz Bárány #9. hozzászólásáraA tiszta etanol 3 hónap alatt kezd bezöldülni ibc-ben a napon, tehát májusban került ki kb.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Bárány #7. hozzászólásáraA duplafalú a tárolás miatt szükséges, a tanker uszályok sem vihetnek már pl. Benzint sima ladikba, pár éve adn előírás lett.
Válasz máris szomszéd #8. hozzászólásáraMennyi idő alatt ment tönkre, és mi látszott rajta?
Fekete 50 literes kannákban sötét helyen,egy évig tuti jó.
Ibc-vel régebben ku....a megszívtam ,mert kint hagytam a napon,és tönkrement elég sok.
Ezeknek a szokásos duplafalú gázolajtartályoknak mennyi lehet az élettartama? Vagy ezzel kár is foglalkozni? A napon, szabad ég alatt is bírják?
Válasz Határleső #5. hozzászólásáraHivatalosan lenne, a tűzvédelmi szakvizsga keretein belül, nekem ebből a 2-es osztály van, de meg ne kérdezd, pontosan mi is vonatkozik erre.
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Én nem sokat, 1000 liter körül használok évente, 400 literre van tárolási kapacitásom, ezt ártól függetlenül eddig is tároltam itthon a kutak távolsága miatt.
De magánemberként nem hiszem, hogy a katasztrófások rád törik az ajtót
Válasz Gumóka #4. hozzászólásáraÉrtem.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Van rá valami előírás törvényileg amúgy?
Válasz Határleső #3. hozzászólásáraNekem is van fém 60 literes hordóban és müa. kannában is, már évek óta, eddig sose vettem észre semmit rajta.
Annyi, hogy nekem a szerelőaknában van letárolva, sötét, hűvös helyen. Benzin is.
Válasz trikolor5 #2. hozzászólásáraNem ülepedik le?
Válasz Határleső #1. hozzászólásáraÉvek óta műanyag kannákban.
Üdv!
Ki, milyen tartájba tárolja a gázolajat? https://www.agroinform.hu/gazdasag/uzemanyag-tankolas-kanna-spajzol-gazolaj-benzin-58389-001