Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Massey Ferguson traktorok új
- Kukorica vetőmagok új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Solis traktorok új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Agrárjog új
64 hozzászólás
Lehet napon is IBC ben tárolni!
Csak akkor sokkal több lisztbe kell forgatni, amit gondosan nagy mennyiségű wc papírral kell körbe tekerni!
Ha mán spájzolunk, az legyen kövér, mint szódás a lovát!
Nekem az is elég ha csak a gépek tankja tele van, (azok is amik sok éve nem mentek) na meg a sok 20 literes kanna!
És igen, szégyenljem magam erősen!
Na de ilyet!
Válasz máris szomszéd #8. hozzászólásáraHa ez mind megtörtént akkor nem csodálkozom kint hagyni a napon
Válasz Bárány #9. hozzászólásáraA tönkremenetel idejére nem emlékszem de nyár eleje volt mikor "akcióban" (tátrások megtakarítása) kaptunk 3000litert amit kúton tankoltuk ki ibc-be. Nem tettük árnyékba az ibc átlátszó falú volt.
Az nekünk egy évig elég lett volna és nagyrésze elfogyott. A végére ecet szagú lett és a tartály alján lett egy szupertrutyi amit nem oldott semmi oldószer,nem tudtuk sehogy kimosni.Ha valamire odaragadt onnan le nem jött. Szívtam is vele a traktorral állandóan dugult.
Régebben szerintem írtam is róla,hogy mennyire megszívtam.
Válasz Bárány #9. hozzászólásáraA tiszta etanol 3 hónap alatt kezd bezöldülni ibc-ben a napon, tehát májusban került ki kb.
Válasz Bárány #7. hozzászólásáraA duplafalú a tárolás miatt szükséges, a tanker uszályok sem vihetnek már pl. Benzint sima ladikba, pár éve adn előírás lett.
Válasz máris szomszéd #8. hozzászólásáraMennyi idő alatt ment tönkre, és mi látszott rajta?
Fekete 50 literes kannákban sötét helyen,egy évig tuti jó.
Ibc-vel régebben ku....a megszívtam ,mert kint hagytam a napon,és tönkrement elég sok.
Ezeknek a szokásos duplafalú gázolajtartályoknak mennyi lehet az élettartama? Vagy ezzel kár is foglalkozni? A napon, szabad ég alatt is bírják?
Válasz Határleső #5. hozzászólásáraHivatalosan lenne, a tűzvédelmi szakvizsga keretein belül, nekem ebből a 2-es osztály van, de meg ne kérdezd, pontosan mi is vonatkozik erre.
Én nem sokat, 1000 liter körül használok évente, 400 literre van tárolási kapacitásom, ezt ártól függetlenül eddig is tároltam itthon a kutak távolsága miatt.
De magánemberként nem hiszem, hogy a katasztrófások rád törik az ajtót
Válasz Gumóka #4. hozzászólásáraÉrtem.
Van rá valami előírás törvényileg amúgy?
Válasz Határleső #3. hozzászólásáraNekem is van fém 60 literes hordóban és müa. kannában is, már évek óta, eddig sose vettem észre semmit rajta.
Annyi, hogy nekem a szerelőaknában van letárolva, sötét, hűvös helyen. Benzin is.
Válasz trikolor5 #2. hozzászólásáraNem ülepedik le?
Válasz Határleső #1. hozzászólásáraÉvek óta műanyag kannákban.
Üdv!
Ki, milyen tartájba tárolja a gázolajat? https://www.agroinform.hu/gazdasag/uzemanyag-tankolas-kanna-spajzol-gazolaj-benzin-58389-001