Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Brojler Csirke , Vágócsirke Felvásárlási árak új
- Agrárjog új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Kukorica vetőmagok új
- Tavaszi magágyelőkészítés új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
706 hozzászólás
Válasz #350. hozzászólásra
Hol láttál ilyet hogy a T kategória 80 ezer?Mert én itt kérdeztem (csongrád megye) egy két helyen és 180-190 ezer forintot mondtak hogy annyiért lehet a vizsgát letenni
Válasz #354. hozzászólásra
Értem,köszönöm a gyors választ! :) Egyébként nagy a kipergés veszélye? Nagyon trükkösek a feladatok? Lehet ezekre valahogyan rákészülni? Tesztek stb.
Válasz #353. hozzászólásra
Pszichológiai vizsgálat ( elbeszélgetés), memóriai és logikai feladatok, szimulátor teszt. Nem egy nagy kaland, de azért nem szabad félvállról venni.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy PÁV III vizsgáról mit tudnátok elmondani? Tapasztalatok, milyen vizsgálatok lesznek stb.
Előre is köszi!
Szevasztok, nem tudjátok, hogy a kezdőjogsi hogy jelölik a jogsimba?
Válasz #350. hozzászólásra
Igaz, de egyszer még metérülhet. Pl. ha saját teherautót is hadrendbe kell már állítani.
Megéri a C+E csak az 250ezer a T meg 80ezer, ha valaki csak traktort vezet,lég a T.
Itt van néhány info arról, hogy mi mivel vezethető, és a traktoros jogosítványokról:
http://www.jogsipont.hu/kategoriak.html
http://www.autosiskolainfo.hu/jogositvany_kategoriak.php?kat=t
Válasz #339. hozzászólásra
Ez eddig is így volt, de összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömegére vonatkozik. Tehát B-vel a következő járműveket lehet vezetni:
- a 3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi, amelyben a vezető ülésén kívül legfeljebb 8 állandó ülőhely van
- az ilyen gépkocsiból és a 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó pótkocsiból álló járműszerelvény
- az ilyen gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a nehéz pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó gépkocsi saját tömegét, és az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege sem haladja meg a 3500 kg-ot
Nem igazán van kibúvó annak aki gazdálkodik a C+E vagy T kategória megszerzése alól. Véleményem szerint jobban megéri a C+E megszerzése, mert az kiváltja a T-t; a T viszont nem váltja ki a C+e-t.
Válasz #346. hozzászólásra
Ez a helyes igen Kreszben nincs külön súlykorlátozás lassújármű pótkocsira. Általánosítva van h lassú jármű és pótkocsija mind1 mekkora csak a forgalmiba bejegyzett értékeket ne lépje túl az együttes őssztömeg.
Igen, piros rendszámossal, piros rendszámosat lehet húzni, mind1 mekkora a súlya, csak ami a forgalmiba van azt ne haladja meg.
Válasz #343. hozzászólásra
én ugyan ezt mondtam!!! az eb is nehéz potos és piros rendszamos,,, jah igen az úgy van fekete rendszámos potot nem lehet bé. vel húzni,,de piros rendszamos traki ,piros rendszámos potot ( nehéz) lehet ! B völ!! ez biztos hogy így van mert most kérdeztem meg a kresz oktatót!! mert mostan kezdtem el a C t..
Válasz #343. hozzászólásra
....húzni....
Válasz #341. hozzászólásra
nehézpótkocsit nem lehet hízni B vel csak lassújárműpotkocsit aminek a piros rendszáma! a nehézpótnak fekete a rendszáma!
Válasz #341. hozzászólásra
nem lehet,ne variáljatok
Válasz #340. hozzászólásra
de B s jogsival meg lehet húzni a nehézpótkocsit,akkor ha egy piros rendszamos llassújarmű húza ,,szoval az mtz lehet húzni eb7 és potot vagy még nagybat,,anyit ami meg van adva a forgalmiaba!!!
Válasz #339. hozzászólásra
Igen, 3500 kg össztömegig lehet B-vel traktor után utánfutót, pótkocsit húzni. Természetesen az össztömeg a járműszerelvény össztömege.
B+E-vel lehet kéttengelyes utánfutót húzni, tehát pl. a lószállítóhoz és a lakókocsihoz ilyen kell.
Szevasztok!
Azt hallottam, hogy a könnyűpótot traki utána felemelték 3500 kg-ra, hallottatok erről valamit, mert én nem akarom elhinni, és még egy B+E az végülis mire való?
Sziasztok!
Jó a fórum :)
Itt olvastam a "zöld jogsiról"
Mg.gépszerelő a szakmám /1987/ így kértem a jogsit, meg is jött. 37KW nagyobb t. traktor, lánctalpas traktor,önjáró arató-cséplőgép,mezőgazdasági rakodó gép.
2000Ft+postak.
Az lenne a kérdésem mennyibe kerül kb egy ilyen jogosítvány és pontosan miket lehet vele vezetni?
Köszönöm
Válasz #334. hozzászólásra
Nem is érdemes gyorsabban menni vele főleg ha rakomány is van mert, a gázt nyomni a legkönnyebb de meg is kell tudni állni főleg ha nyálkás,nedves az út,meg ugyanakkor ha gyorsan mész be is szitál a futó és egy kisebb autót könnyen bevág az árokba.
Válasz #334. hozzászólásra
én ha akarnék se tudnék gyorsabban menni 60 nál mert ha 2-3 tonna utána van akasztva megállítja az autót sima autópályán is!az érdi emelkedőről nem is beszélek mert ott leállósávban kell felkapaszkodni...
Válasz #315. hozzászólásra
B-vel húzott pótkocsi akár könnyű, akár nehéz már járműszerelvény, így az 50/70/80 sebességhatárok vonatkozik rá! Tehát futóval max. 80-al haladhat egy személygépkocsi. Az más kérdés, hogy erről B-s uborkáknak fogalmuk sincs, de ez van.
Válasz #331. hozzászólásra
Lassú járművel nyugodtan húzhatsz!! Személygépkocsival viszont a 2 évet napra pontosan meg kell várnod mielőtt utánfutót vontathatsz.
Válasz #331. hozzászólásra
szerintem nem huzhatsz kezdőjogsival! de nem 1 év a kezdő? már nem emlékszem....
Egy kérdés, tavaly lett meg a jogsim, ugye van ez 2 év amikor nem lehet utánfutót húzni. Na most lassűjárművel, pótot húzhatok? Vágülis a pót is lassújármű, semmiben sem különbözik a géptől.
Válasz #325. hozzászólásra
Így van C+E visz mindent, ott már csak az a kérdés hogy amivel akarja húzni az elbírja-é papírilag:)
Hát igen,sajnos ilyen árak vannak.De ha ezzel a jogsival kamiont vezetek és nem saját árut fuvarozok,akkor még egy úgynevezett GKI-vizsgát is le kell tenni.Ez megegyezik a belföldi és nemzetközi árufuvarozóival és "csupán" 125 ezerért hozzá is lehet jutni.
Válasz #325. hozzászólásra
Ja,ja teljesen jogos.
Ha lesz egy kis időm, no meg "kedvem" (olyan három ezres), akkor én is megcsinálom
Válasz #320. hozzászólásra
120 körül van a T.Makó galamb józsef szakközép.
Válasz #324. hozzászólásra
Akkor most 310 kellene lenni a havi keresetnek annak idején a hőskorban, egy havi kereset kifutott mindent, s teli lett a jogsi.
Claastrának van igaza, C+E az mindent visz, később jól is jöhet ha kell. Kenyeret nem kér, árban majdnem ugyan az.
2-3 éve volt kicsivel több mint 200e a C+E. Ezzel nem kell vacakolni, hogy nehéz a trailer, vagy sem meg hasonlók. Beülsz, megnézed, hogy az adott gép vontathatja e a pótot, ha igen akkor fordítod a kulcsot aztán viszlát.
Sziasztok!
Én ez év januárjában kezdtem a C kategóriát,majd egyből az E-t Zalaegerszegen.Így került az egész okmányirodával és 2es orvosival együtt 310 ezerbe.Ezzel már bármilyen pótkocsit lehet húzni.
Válasz #309. hozzászólásra
Gépkezelői kiskönyvet (zöld könyvet) csak akkor kapsz, ha mg-i végzettséged van (gazda, mezőgazdasági gépszerelő, aranykalászos gazda, stb...), vagy elvégzed a gépkezelői tanfolyamot.
Válasz #314. hozzászólásra
T-korlátlannal húzhatsz nehézpótot (nekem ilyenem van) erre értettem.
...
Más, trailerrel 130-al? azt aKRESZ melyik pontja engedi?
akkor már menjetek c+e-re azzal mindent vezethettek és az se több lóvé
Én most nem rég kérdeztem a T "korlátlan" kategóriát.Tehát a mezőgazdasági vontató + két nehéz pótkocsi.Egyik helyen 286 ezret mondtak+ 20 ezer vizsgadíjak.A másik helyen 180 ezret.Hát néztem is nagyot
Válasz #312. hozzászólásra
szerintem nincs az 200ezer ha a b-kat-hoz akarnál e-t mert a c-hez volt az e-kategória 65ezer 2011ben.
Válasz #317. hozzászólásra
úgy van
és a trélert mivel huzzák,B+E
Fogalomzavarba vagy a B-kategóriához tartozik egy E kategória is amivel 750kg-nál nagyobb utánfutót húzhatsz pl autószállítót szal ennyi...
csak éppen a szerelvényt 40-50km/H val huzod a trailerrel meg mész 130 al nagyobb veszély mint totyorogni a potkocsikal......
Válasz #310. hozzászólásra
Valami fogalom zavarod van B-vel NREM húzhatsz E-s pótot!!!!
Csak C jogsival lehet E pótot húzni, ez mindig is így volt, még az átkosban is!!!
ŐŐŐ igen , ez Magyaroszág!
Válasz #311. hozzászólásra
Hát ezt mondom!
Azt feltételezik, hogy aki két póttal rohangál az utakon (akár egy vonat szerelvény) az nem képes elhúzni egy nyanvadt ufót a jeepjével, ehhez tegyél külön vizsgát minimum 200 e-ért...
Válasz #310. hozzászólásra
Ahhoz van a BE és CE.........
Ha jól emlékszem, ez a zöld könyv csak a traktor kezelésére jogosít fel, vagyis dolgozhatsz vele a földeden :P Egyébként ha jól tudom nem feltétel a T korlátlan megléte.
...
Viszont engem egy másik dolog sokkol...
Van ugye korlátlan T-m ezzel húzhatok már akármilyen pótot, akár kettőt is. De,ha a terepjáró után felakasztom a trailert,mert épp haza kell fuvarozni haver öreg kocsiját, akkor csináljak előbb egy B+E kategóriát, mert ugye az sokkal bonyolultabb feladat mint a traki után két pót....
Ezt a zöld kis könyvet T korlátozottra is kiadják? És hogy működik a folyamat?
Helló mindenkinek. Olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e még vezetni lassújárművet M kategóriás jogsival?
Válasz #306. hozzászólásra
Nem, a szakmában 750kg-ig utánfutónak hívjuk, ez felet pár pót vagy nehéz pót, attól függ milyen kategóriával húzod, hisz egy 750kg nem más mint egy utánfutó....