Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408.16 FtUSD375.23 FtCHF434.59 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha van valami extra jogosultságod (fiatal gazda vagy KAT-os vagy ) ezeket csak akkor számolják el, ha mindkét gépet megvetted.
Tehát akarsz venni egy trakit és bálázót és csak a trakit veszed meg elöször akkor csak a 40% számolják el a kifizetési kérelemnél, de ha megveszed a bálázót is akkor számolják el a + 10-10 %-t
A támogatási határozattal érkezett egy tájékoztató, miszerint:
" Felhívjuk a figyelmet arra, hogy amennyiben a támogatási kérelmében az 1. célterület vonatkozásában a támogatási rendelet 7. és 8. melléklete szerinti gépkapcsolat(ok)ra igényelt támogatást, a kifizetési kérelem alapján a jóváhagyott magasabb támogatási intenzitással csak abban az esetben hagyható jóvá a támogatás kifizetése, ha a gépkapcsolat mindkét kapcsolati eleme beszerzésre és elszámolásra került."
Ezt meg hogy értsem? Gépkapcsolat esetén mindkét gépet meg kell venni egyszerre, hogy jóvá hagyják a kifizetést?
Tudja valaki, hogy akkor hogyan is kell ezt a mondatot helyesen értelmezni?
A segítséget előre is köszönöm!
Aki nem tudja megoldani a beruházást különböző okok miatt, az ténylegesen kizárják a következő ott évre, az egységes kérelem alá eső támogatások alól is?(akg, kat, kérődző átalakítás)
Aki június 2-ig végkifizetést akar az ne feledkezzen meg erről " (8) Az ügyfél vagy általa kijelölt alkalmazottja az utolsó kifizetési kérelem benyújtása előtt köteles a DIT-ÚMVP keretében szervezett, e jogcím tárgyában tartott kötelező képzésen részt venni és azt elvégezni".
ha a
gépbeszerzés tevékenység keretében a vonatkozó támogatási határozattól eltérő gépet vásárolt
meg, ekkor a módosításra a 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet (továbbiakban: Vhr.) 29.§-
ának előírásai az irányadóak
Igen vagy számold ki, hogy jön ki a 80 %-os teljesítés. Ha ki tudod hagyni belőle mert ebbe belefér ( 20%) akkor nem hívod le azt az összeget és nem veszed meg azt a gépet.
Pl.:
Ha a pályázatban MTZ 82.5 gép van beállítva 1111-3242 gépkóddal 6.000.000 Ft ennek a támogatása 2.000.000 Ft
Ha Te Lamborgini traktor vettél akkor a gépkódja 1111-3456 de az ára 6.500.000 Ft akkor csak a 6.000.000 Ft és annak a támogatási részét számolhatod el.
Ha az ár ugyanaz mint az MTZ akkor semmi gond elszámolás ugyan az.
Ha az ár kevesebb akkor viszon a 6.000.000 Ft-tól csak 20 %-kal térhetsz el lefelé, különben bukta a pályzat. Tehát aLamborgini nem lehet kevesebb 4.800.000-nél. Természetesen a csökken az ár akkor csokken vele egyenes arnyosan atámogatási rész is.
Így kell elszámolni.
Ezen felül Írnod kell egy nyilatkozatot, hogy az ilyen támogatási határozat számú határozatban beállított MTZ 82.5 gép 1111-3242 gépkódú és 6.000.000 ft-os gép helyett egy Lamborgini traktor lesz 1111-3456 gépkodú lesz ugyanazon árban.
Dátum, aláírás és az elektronikus elszámoláshoz csatolni kell ezt a doksit.
Válasz #1056. hozzászólásra
Üdv,! Pont ez érdekelne engemet is! Esélyem sincsen megvenni azt a gépet, amire a támogatást nyertük. Ha tudok venni hasonlót, hasonló árral, akkor be lehet számítani? Természetesen szintén katalógusban szereplőt választanánk.
Nem kötelező azt venni, amit a pályázatban szerepeltettél, viszont a korszerűségi mutatója nem lehet rosszabb. Valamint természetesen csak annak a gépnek a katalógus árával számolhatsz, amit megvettél. De a támogatásban jóváhagyott összeg 80%-ával el kell számolni, erre figyelj.
ha nem azt a gépet vettem meg mint ami a oályázatban van, akkor azt, hogy tudom kicserélni, hogy az MVH elfogadja? Vagy ezt majd csak a kifizetési kérelembe kell majd jelezni?
Válasz #1046. hozzászólásra
Nézd meg a beadott kérelem 8. adatblokkját!
Ha a 15. adatblokkban megfelelő számú nullával írtátok be a gépek tervezett beszerzési árát, akkor a 8. adatblokkban jó lesz az elszámolni kívánt nettó kiadás (kitöltéskor automatikusan összegződött). De ha az igényelt támogatási összeg kiszámításánál az egyik gépet 3 nullával kevesebb összeggel vettétek figyelembe, és a kért összeg is 2,5 millióval kevesebb, akkor a fellebbezés esélytelen. Nem adhatnak több támogatást, mint amennyit kértél!
Kézben a hŕtŕrozat, de most hogy megŕllapitottŕk a tŕmogatŕsi összeget feltünt , hogy 2,5 misivel kevesebb mint amivel mi szŕmoltunk.
Kiderült hogy az egyik gép ŕrŕbol 3 db nulla lemaradt, de viszont az összesitett netto ŕr stimmel.
Ebben az esetben lehet vagy érdemes fellebezni v?
Attól félek , hogy a végen ezt sem adjŕk meg!?
Én négyet csináltam bácsmegyébe. ebből eddig 3 rendben van a 4-ik amivel eddig nem volt semmi, most hirtelen elutasított lett. Valószínű, hogy már nem fog nyerni.
De nem akarok kárörvendő lenni. Legyen jóváhagyott.
1137 hozzászólás
Válasz #1086. hozzászólásra
Átlagosan 30 nap, de 60 napra is ki lehet toldani.
A fellebezésről nem tudtok valamit? Mennyit kell még erre is várni már egy hónapja lassan hogy elküldtük.
Válasz #1083. hozzászólásra
Akkor hülyeséget írtam
Válasz #1082. hozzászólásra
A +5%-ra vonatkozik. Ha csak a traktort veszed meg, akkor 35% a támogatás mértéke, de ha veszel hozzá a 7,8 mellékletekben szereplő gépet akkor 40%.
Válasz #1082. hozzászólásra
Ha van valami extra jogosultságod (fiatal gazda vagy KAT-os vagy ) ezeket csak akkor számolják el, ha mindkét gépet megvetted.
Tehát akarsz venni egy trakit és bálázót és csak a trakit veszed meg elöször akkor csak a 40% számolják el a kifizetési kérelemnél, de ha megveszed a bálázót is akkor számolják el a + 10-10 %-t
Szerintem.
A támogatási határozattal érkezett egy tájékoztató, miszerint:
" Felhívjuk a figyelmet arra, hogy amennyiben a támogatási kérelmében az 1. célterület vonatkozásában a támogatási rendelet 7. és 8. melléklete szerinti gépkapcsolat(ok)ra igényelt támogatást, a kifizetési kérelem alapján a jóváhagyott magasabb támogatási intenzitással csak abban az esetben hagyható jóvá a támogatás kifizetése, ha a gépkapcsolat mindkét kapcsolati eleme beszerzésre és elszámolásra került."
Ezt meg hogy értsem? Gépkapcsolat esetén mindkét gépet meg kell venni egyszerre, hogy jóvá hagyják a kifizetést?
Tudja valaki, hogy akkor hogyan is kell ezt a mondatot helyesen értelmezni?
A segítséget előre is köszönöm!
Válasz #1080. hozzászólásra
Amit kaptál hozzá tájekoztató abban van benne, a második oldal közepe táján. Olvasd el többször is, mert érdekes dolgot lehet kibogozni belöle.
Kedves fórumozók!
Aki nem tudja megoldani a beruházást különböző okok miatt, az ténylegesen kizárják a következő ott évre, az egységes kérelem alá eső támogatások alól is?(akg, kat, kérődző átalakítás)
Ez valahol benne van a pályázati anyagba?
Úgynézki, hogy már el is felejtették, hogy kiírtak egy ilyen pályázatot és netalántán abban eredményt is kellene hozni.
Válasz #1075. hozzászólásra
Hiánypótlásod sem volt? Melyik megye?
Fellebezésre van valami határidő , hogy mikorra kell elbirálni,?
Meg volt az ellenőrzés! Ok.
A másik géppel való problémát, hogy miért nem tudjuk megvenni, és miért lenne más, jeleznünk kell az MVH-nak.
Még én se kaptam semmit. Ellenörzés alat
Ugye jól éretm, hogy kizárólag gépvásárlás esetén nincs kötelező képzés?
Aki június 2-ig végkifizetést akar az ne feledkezzen meg erről " (8) Az ügyfél vagy általa kijelölt alkalmazottja az utolsó kifizetési kérelem benyújtása előtt köteles a DIT-ÚMVP keretében szervezett, e jogcím tárgyában tartott kötelező képzésen részt venni és azt elvégezni".
Válasz #1071. hozzászólásra
Nálunk: Kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzése
6.126.04.01.
ha a
gépbeszerzés tevékenység keretében a vonatkozó támogatási határozattól eltérő gépet vásárolt
meg, ekkor a módosításra a 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet (továbbiakban: Vhr.) 29.§-
ának előírásai az irányadóak
A matricára milyen euro árfolyamon kell számolni?
Illetve a Projekt megnevezéshez, pontosan mit kell írni? Intézkedés megnevezést vagy jogcímet?
Válasz #1068. hozzászólásra
Köszönöm, megcsináltatom a Darányis kis logósat. Talán jó lesz.
Vagy melyiket tettétek rá?
Válasz #1067. hozzászólásra
Az Arculati kézikönyv erről az oldalról letölthető:
Darányi Ignác Terv arculati kézikönyve
Megköszönném, ha tudna valaki linkelni egy matricát, amit a kertészeti gépre kell tenni. Pénteken ellenőrzik, lehet, h rossz amit csináltattunk.
Válasz #1065. hozzászólásra
NINCS! SZERINTEM MÁR EGYEDÜL NEKEM NINCS EBBEN AZ ORSZÁGBAN! UTOLSÓ MOHIKÁN VAGYOK!
Válasz #1064. hozzászólásra
Nincs még eredmény??
Válasz #1063. hozzászólásra
Mármint mi mennyire hat ki?
Ez mennyire hat ki a nyertes ÁTK-s pályázatokra ????????????
Úgylátom, kihalt a MVh és a támogatáselbírálási rendszer is.
Válasz #1059. hozzászólásra
Köszönöm, egyébként csak megpróbŕltuj a fellebbezést vajon meddig tarthat a döntés róla?
Válasz #1042. hozzászólásra
Én kettőt csináltam, az egyik nyert, a másik most váltott elutasítottra. Mindkettőnek volt hiánypótlása is.
Válasz #1053. hozzászólásra
Igen vagy számold ki, hogy jön ki a 80 %-os teljesítés. Ha ki tudod hagyni belőle mert ebbe belefér ( 20%) akkor nem hívod le azt az összeget és nem veszed meg azt a gépet.
Pl.:
Ha a pályázatban MTZ 82.5 gép van beállítva 1111-3242 gépkóddal 6.000.000 Ft ennek a támogatása 2.000.000 Ft
Ha Te Lamborgini traktor vettél akkor a gépkódja 1111-3456 de az ára 6.500.000 Ft akkor csak a 6.000.000 Ft és annak a támogatási részét számolhatod el.
Ha az ár ugyanaz mint az MTZ akkor semmi gond elszámolás ugyan az.
Ha az ár kevesebb akkor viszon a 6.000.000 Ft-tól csak 20 %-kal térhetsz el lefelé, különben bukta a pályzat. Tehát aLamborgini nem lehet kevesebb 4.800.000-nél. Természetesen a csökken az ár akkor csokken vele egyenes arnyosan atámogatási rész is.
Így kell elszámolni.
Ezen felül Írnod kell egy nyilatkozatot, hogy az ilyen támogatási határozat számú határozatban beállított MTZ 82.5 gép 1111-3242 gépkódú és 6.000.000 ft-os gép helyett egy Lamborgini traktor lesz 1111-3456 gépkodú lesz ugyanazon árban.
Dátum, aláírás és az elektronikus elszámoláshoz csatolni kell ezt a doksit.
Válasz #1056. hozzászólásra
Üdv,! Pont ez érdekelne engemet is! Esélyem sincsen megvenni azt a gépet, amire a támogatást nyertük. Ha tudok venni hasonlót, hasonló árral, akkor be lehet számítani? Természetesen szintén katalógusban szereplőt választanánk.
Válasz #1055. hozzászólásra
köszönöm, ezt értem, de mit kell tegyek ahhoz, hogy az MVH egy másik gépet hadjon jóvá majd a kifizetési kérelemben.
Válasz #1054. hozzászólásra
Nem kötelező azt venni, amit a pályázatban szerepeltettél, viszont a korszerűségi mutatója nem lehet rosszabb. Valamint természetesen csak annak a gépnek a katalógus árával számolhatsz, amit megvettél. De a támogatásban jóváhagyott összeg 80%-ával el kell számolni, erre figyelj.
sziasztok.
ha nem azt a gépet vettem meg mint ami a oályázatban van, akkor azt, hogy tudom kicserélni, hogy az MVH elfogadja? Vagy ezt majd csak a kifizetési kérelembe kell majd jelezni?
A tŕmogatŕs összege a hibŕsan ırt gép nélkül is fellenne hasznŕlva, akkor is megkell vŕsŕrolni?
Válasz #1050. hozzászólásra
Ha Te elírtad akkor nincs mit fellebezni. Legalábbis nem érdemes
Válasz #1050. hozzászólásra
Ez pech, kisértékűnél a 2,5 milla nagy érvágás.
Válasz #1049. hozzászólásra
a 15.-ben van rosszúl beírva
köszi azért.
Nézd meg a beadott kérelem 8. adatblokkját!
Ha a 15. adatblokkban megfelelő számú nullával írtátok be a gépek tervezett beszerzési árát, akkor a 8. adatblokkban jó lesz az elszámolni kívánt nettó kiadás (kitöltéskor automatikusan összegződött). De ha az igényelt támogatási összeg kiszámításánál az egyik gépet 3 nullával kevesebb összeggel vettétek figyelembe, és a kért összeg is 2,5 millióval kevesebb, akkor a fellebbezés esélytelen. Nem adhatnak több támogatást, mint amennyit kértél!
Válasz #1047. hozzászólásra
az ügyfélkapun is annyi van, beadáskor lett elirva szerintem!
akkor nincs mit vesziteni a fellebbezéssel? max várni kell még 5 hónapot.
Nem vonják vissza, benne van, hogy 15 napig lehet módosítani azaz fellebezni.
1. menj fel az ügyfélkapuval a MVH -ra és nézdd meg ott, hogy a jóváhagyott alatt milyen összegek vannak.
Ha eltér ott és a levélben akkor elírás és mvh-ba telefon
2. ha ott is olyan összeg van akkor először mvh érdeklődés, hogy miért???
Ha elírás szerencse, de ha csak ennyit adtak akkor ez van...
Kézben a hŕtŕrozat, de most hogy megŕllapitottŕk a tŕmogatŕsi összeget feltünt , hogy 2,5 misivel kevesebb mint amivel mi szŕmoltunk.
Kiderült hogy az egyik gép ŕrŕbol 3 db nulla lemaradt, de viszont az összesitett netto ŕr stimmel.
Ebben az esetben lehet vagy érdemes fellebezni v?
Attól félek , hogy a végen ezt sem adjŕk meg!?
Válasz #1043. hozzászólásra Ez jó kérdés? Nem tudom!
Válasz #1042. hozzászólásra Gondolom határozat még nincs a kezetekben! Sejtitek mi az elutasítás oka?
Válasz #1039. hozzászólásra
de akkor miért hagyták jóvá, ha még utólag is ellenőriztek?
Válasz #1039. hozzászólásra
Akkor van rosszhírem.
Én négyet csináltam bácsmegyébe. ebből eddig 3 rendben van a 4-ik amivel eddig nem volt semmi, most hirtelen elutasított lett. Valószínű, hogy már nem fog nyerni.
De nem akarok kárörvendő lenni. Legyen jóváhagyott.
Válasz #1038. hozzászólásra
Valószinű , hogy Gŕlmobiltól és akkor hozunk rŕ egy vogel ekét.
Válasz #1036. hozzászólásra
Bács-Kiskun megye
A státusz 04.17-ig jóváhagyott volt 17-én, visszaváltott (ellenőrzés alatt)!
Válasz #1030. hozzászólásra
Grat kitől veszed majd a jd-t nekem még semmi mindig ell alatt