Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Poénok új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- S.O.S. új
- Csapágyak, láncok a mezőgazdaságban új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Zetor traktorok új
Cikkajánló
Hirdetés
Sokakat vonz a kihívás, amit úgy hívnak: agrárium +VIDEÓ
AgroVIRTUS: Praktikus, gyakorlatias tudást kaptak a résztvevők.
Támogatott tartalom
506 hozzászólás
Válasz határjáró #405. hozzászólásáraAz miért kell rá? Valami megy ki hátra is?
Sziasztok,
Valaki szerelt már fel 6 soros Oros Cornadora gyári védőhálót? Sehogy nem jövünk rá hogy kell felszerelni.
Válasz später77 #401. hozzászólásáraNéztem, de nem mindent találok meg ez így sokkal jobb volna
Válasz kombájnos #402. hozzászólásáraReteszes, de ha lehet akkor mind a kettőt kérném köszi
mihi10145@yahoo.com
Válasz L626 #400. hozzászólásáraa főhajtóműved reteszes vagy bordás? Melyiket kéred
gmail van?
Válasz L626 #400. hozzászólásáraOnline alkatrészjegyzéket nézted?
Sziasztok,
valakinek esetleg Oros Uni HSA 4+2 2003 adapterhez alkatrész katalógusa?
Válasz MIHI10045 #398. hozzászólásáraNekem is olyan, claas felfogatás és fent van a hajtása, dupla soros lánc hajt fel, azt lehet variálni hogy szembe hajtson a ferde tengelyével.
Válasz VW passat #397. hozzászólásáraOlyan mint az első képen van csak a meghajtás egész lent van így volna tökéletes ahogy az 1 képen van
Válasz VW passat #396. hozzászólására
Közben látom hogy csukható. Abból ez a kétfajta van.
Válasz MIHI10045 #393. hozzászólásáraFix, vagy csukható? Ha csukható a belső hajtású, vagy kűlső hajtású? (kardánt le kell akasztani csukáskor?). Ha fix, akkor haveromék a JD adaptáltat Claas Megával úgy használták, hogy nagy volt a kardán törése, de semmi baja nem volt soha. Elvileg azért uni, hogy univerzális és át lehet szerelni a meghajtást láncáttétellel, meg + a szájnyílás. A gyári átszerelés 800eFt környékén van (akitől vettem az asztalt kért rá árajánlatot claas-ról JD-re).
Válasz RkTomi #394. hozzászólásáraIgen más gépre készült megpróbálom a gyártót köszönöm a tippet
Válasz MIHI10045 #393. hozzászólásáraAkkor nem is olyan márkájú kombájnra szeretnéd felszerelni amire gyártották? Szerintem beszélj a gyárral az a biztos, szívesen segítenek. Pótalkatrész: +36 68 514-686. Vagy a szervíz: +3620 950-4344.
Sziasztok olyan kérdésem volna hogy :volna egy oros uni4+2 kukorica adapter csak a kardán meghajtás egész lent van a kombájnon meg fent atlehet alakítani az adapteren ha igen mi minden kell hozzá előre is köszönöm
Válasz csferri #391. hozzászólásáraItt jobban látod:link
Válasz lac* #389. hozzászólásáraÉn sem tudtam, csak annyit látok hogy menetes furatok vannak ott, gondoltam oda lehetne valamit, így tényleg dobál néha.
Közelebbi képed nincs róla? Jövőre vagy csinálni vagy venni kell rá nekem is.
Válasz határjáró #388. hozzászólásáraDe ehhez az is kell,hogy a kombájn tudja a keresztirányú adapter billentést is,akkor tökéletes
Válasz határjáró #388. hozzászólásáraMeg ha már alkunál tartasz ezt mindenképpen tetesd rá:
Én nem tudtam,h ilyen is van,mivel teljesen kopírozom a talajt ,lent megy az adapter,elég sok cső repült ki az adapterből.
Utólag vettem rá,120 e körül volt,így tökéletes
Válasz später77 #387. hozzászólásáraeddig erre nem is gondoltam.
Válasz határjáró #386. hozzászólásáraKötelező! Komolyan, egy 8-10 (vagy esetleg 15) milliós adapternél ez nem lehet tétel. Vagy a végén bele kell alkudni! Állandóan játszik az automatika, szinte sohasem áll tökéletesen egyenesen az adapter, én nem gondoltam volna, hogy ez ennyit jelent, de hatalmas segítség.
Kukorica betakarítás 2019.
Válasz später77 #385. hozzászólásáraKöszi szépen, érdemes ilyen opciót kérni rá?
RKTomi videóját belinkelnéd?
Válasz határjáró #379. hozzászólására250 e Ft 2 db esetében (6 sorra ennyit szoktak, 8-ra 2 vagy 3, 12-re 3).
Válasz bandigh #378. hozzászólásáraA Youtube kéznél volt, bocsánat. Mentségemre legyen mondva, RkTomi videója is köztük volt!
A kalászemelőt pedig csak arra írtam, hogy normál körülmények között nem használjuk, ahogyan szépen álló kukoricában sem szánkóznak nálunk a csőrök a talajon. Viszont mindig tanul az ember, ezt köszönöm!
Válasz bandigh #378. hozzászólásáraHa száraz a talaj akkor jobb szerintem ha picit éri, tényleg jobban le lehet reagálni ha valami változik.
A youtube videókon látott tarlók magassága nekem nagyon nem jön be. Legalábbis nekem nem tetszik, jobban szeretem ha minnél simább és alacsonyabb.
Válasz Claastra. #374. hozzászólásáraA geri elég meredeknek látszik, akkor ezekszerint emiatt a cső is jobban előre repül.
Válasz GREVEN #373. hozzászólásáraAzt énis észre vettem hogy jobban terit ha nincs annyira leengedve. De mi jobban szeretjük nagyon leengedni úgy tengerinél mint búzánál is.
Válasz später77 #371. hozzászólásáraMi megszoktuk h a csúcs picit éri a földet, igy pár cm csonk maradt. De igaz hogy be lehet állitani hogy kicsi csonk maradjon és a földet se érje, legalábbis az Olimacnal.
Válasz lac* #368. hozzászólásáraA talajkövetés mennyivel lehet plusz ár?
Válasz später77 #376. hozzászólásáraHa igazán valóban a le van dőlve a búza, a kalászemelő semmit nem csinál. Attól még fel lehet szedni. Kukorica aratásnál meg ne a youtube legyen már a mérvadó De ki hogy vágja, van aki direkt pont nagy tarlóval vágja. Amúgy azért jó ha a földön vagy éppen hogy majdnem a földön megy, mert rá tudsz emelni, ha változik a terep, de aki elvbe 15+ centi tarlót hagy annak mindegy, ritkán fogja belemártani a talajba az asztalt, a zúzót. Aki kis tarlót szeretne, annak érdemes így állítani, nem kötelező, csak lehet.
A tökéletes.
Nincs baj a törőléccel, nincs szárzúzó kérdés, nincs koporsó kérdés, össze is szed mindent.
Hova ettől jobbat?:) Moly ette ledölt állományt beseper a motolla.
Válasz bandigh #375. hozzászólásáraKalászemelőt is csak dőlt állományban használunk. Ha lent van a kukorica, akkor oké, nyúlj alá, de egyébként minek kellene csúsztatni? Ha valami nagy bukkanó jön, azt akkor is észreveszed, ha 5 cm-re van a csúcs a felszíntől.
Gyorsan beírtam Youtube-ba, hogy kukorica aratás, az első 5 videó egyikében sem éri a földet.
Válasz später77 #371. hozzászólásáraAzért van rajta a kopócsúcs, hagy érje az a földet. Egyrészt a kidőlt szárakat teljesen felszedi, másrészt ha megmozdul fölfelé az orra, akkor látod, hogy jön valami marhanagy szintkülönbség, kvázi azzal tudod kézzel lekövetni a felszínt, mondjuk a föld végén, keresztben aratásnál.
Válasz határjáró #360. hozzászólásáraa cornádó,lexi 530-al 8-9tonnás kukoricában 2. teljes lindekar,és még szép a munkája,hiszen a töröhenger is aprítja,a használt rotával az a baj,hogy eladja,mert bazidrága kijavítani,a geriknek ,meg kell a sebesség,mert sok cső kivágódik előre
Válasz határjáró #366. hozzászólásáraAzt tapasztaltuk,hogy ha kicsit nagyobb csutákat hagy akkor szebben aprit meg jobban is teriti.
Válasz lac* #363. hozzászólásáraKéses a hsa3-is, de csapágya tűgörgős.
Válasz határjáró #366. hozzászólásáraLehet vele borotválni. A csúcs miért érné a földet? Rengeteg furat van, meg egy menetes állító, gyönyörűen be lehet lőni a szögét, nem szabad annak a földön csúsznia.
Válasz später77 #367. hozzászólásáraMost kell venni előrendelési időben !!!
Lista -25-28% !!!!!!
Válasz határjáró #360. hozzászólásáraIgen. Ha sok az anyag, akkor a kombájn lesz a szűk keresztmetszet, nem az adapter.
Válasz határjáró #366. hozzászólásáraFullra le lehet tenni, akkor a legjobb a zúzás. Legjobb ha rajta van a talajkövetés, meg persze a sorvezetés is
Válasz Claastra. #350. hozzászólásáraSzabi is a Claas kést ajánlotta. Mivel tud többet az? Mennyivel tartósabb, mennyivel drágább?
Válasz határjáró #365. hozzászólásáraBár az tény hogy nagyon jó le lehet engedni, pár cm csonk maradt. De ez inkább gépkezelőtől függ szerintem.
De a cornadot mennyire lehet leengedni? Mennyire szereti a koporsó csúcsa ha éri a földet?
Válasz GREVEN #364. hozzászólásáraMi sem mentünk gyorsabban, idén lettek cserélve a kések és mégis maradtak utána hosszabb kukorica szárak.
Válasz határjáró #362. hozzászólásáraAkkor nem tudom. Nekünk a 3-as zúzókéssel, pedig nem is ujak alatta a kések nagyon szép a munkája.
Mondjuk nem is aratunk csak 6 km/h-val, 5 ládás kicsi kombájnak pont jó.
Meg a felsült foltokba nagyon jól összeszedi az apró csöveket is, nem darálja le mint az összes többi.
Plusz a fémkoporsó nem dobálja ki a csöveket mint a müanyag.
Válasz csferri #356. hozzászólásáraA hengeres késes bordák vannak, meg nem kell naponta zsirozni mert nem tűgörgős a csapágyazása
Válasz GREVEN #361. hozzászólásáraOlimac drago van most, nem tetszik a munkája.
Válasz határjáró #358. hozzászólásáraOlimac automata törőléc állítású, nem mellőzendő dolog. A többiek ezt nem tudják.
Válasz bandigh #359. hozzászólásáraÉn legjobban egy Új Cornado vagy egy használt Horizon star között vacilálok(vagyis ha találok arravaló használtat + 70 cm sortávra van).
Nekem fontos lenne a jó apritás, mivel utána menne a gruber és nem szeretném ha dugulna.
A cornado birja a 10 km/h sebességet?
Válasz határjáró #358. hozzászólásáraSok a különbseg, előnye/hátránya mindnek van. A rotát jobban csípem, mert ha meg vagy szorulva és sietni kell, akkor nyugodtabb szívvel veszed haladósra, tudod h bírja. Nem mondom h az oros nem bírná, nyilván lóerő és termésátlag függő, de a hsa-t nem kell azért 300+ lóval nagyon kergetni. Amíg nem kopnak el a roták meg az összes többi katranc, nem nagyon veszel észre különbséget a szervízigényben. Ha megbomlik akkor viszont lehet pepecselni vele, mire szépen kijavítod. Az orosokon meg csak ledobod a kést alul, ami ugyanúgy keményfémmel bevont, akár több szezont is kibír egy oldal. Meg a törőhenger is hótt egyszerű, nem tekeri fel a cuccost meg ilyenek. A rota apróbbra zúz, mert hosszában is elhasítja a szárat, jobban elbomlik. Most kérdés hogy kinek mi a lényeg, van aki szerint már egyenesen az a jobb ha egyben marad a szár, jobban takarja a talajt, ez akkor érdekes ha direkt fenn akarod hagyni. De az oros is összeaprítja szép kis pogácsákra, nem úgy van már mint valamikor. Szóval ha egy jó kompromisszumot akarsz, akkor lehet a cornadot érdemes, az árban még reális, szépen lezúz, strapabíró, már nem láncos, nincs nagy szervízigenye. Mondjuk szerintem annak valamivel nagyobb a lóerőigénye mint a rotának, de azért nem túl nagy lehet a különbség. Inkább amiatt tényleg, hogy nem 100 darabból áll a törőegység, csak 15 ből.. Különbség még, hogy a rotának nem kell csonktaposó, mert nem vágja élesre a torzsát, nem bántja úgy a gumit. Ez a következő munkát végző traktor esetèben is igaz.
Válasz bandigh #357. hozzászólásáraÉs melyik tetszik neked jobban?
Válasz határjáró #353. hozzászólásáraEgy hsa meg egy rotadisc. Amúgy a tarlómagasságon és a pontos vezetésen múlik a legtöbb, annó a hàtsózúzós orossal is levágtam úgy, hogy a tarlóképet ma se kéne szégyellni. Hátmégha lettek volna vékony kések azon is.