Hirdetés
Fórum
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Napraforgó ára új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
1045 hozzászólás
Válasz #244. hozzászólásra
Nekem Ezguide Trimble van az olyan 2-5 centi pontossággal nyomja csak ennek az ára kicsit húzósabb volt a centerline-t azt nem tudom de szerintem annak a pontossága is e körül lehet!
Válasz #243. hozzászólásra
Mennyire pontos? (kb cm)
Válasz #242. hozzászólásra
én úgy gondolom neked a CENTERLINE 220 jó lenne
amit a farmcenter 300 + áfa árul használtan is tudok , tuti jól használható, egyszerű.
Hali!
Érdeklődnék milyen GPS-t érdemes venni. Nekem csak egy alap kellene sorvezetésre, nem kell, hogy bármit kapcsolgasson
Szia SZ J !
Igen, megvan,azt hiszem.Csak nem tudom,hogy hogyan tovább.Tudnál segíteni?
Előre is köszi!
jfarago@citromail.hu
Válasz #239. hozzászólásra
geo verzió kell hozzá. Az megvan?
Sziasztok!
Tudna-e valaki segíteni abban,hogy hogyan kell GPS Tunerrel területet mérni?
sziasztok,elküldené nekem valaki a főldhivatalos dolgot? elöre is köszönöm. gazsi73@indamail.hu
kite land-os szoftvert használ valaki?
Válasz #231. hozzászólásra
E-guide plus?
E mail cim:lajkoi@citromail.hu.Ez elmaradt
Valaki nekem is legyen szives elküldeni a föld hivatalos dolgot, én is most probálgatom a MIO560 at Tunerrel.Köszönöm!
Válasz #225. hozzászólásra
én is igy jártam elöször, de keresd meg a nagyitási funkciót és nagyits rajta és meglátod a körvonalat
Sziasztok!
Beruháztam egy Mio P360 GPS-re + egy GPS Tuner GEO szoftverre. Ha valakinek lenne ideje elküldeni nekem is az alább emlitett térképfotókat megköszönném.
email: antaljoco@freemail.hu
Amint az időm engedi, még lesz egy-két kérdésem.
Előre is köszönöm.
Válasz #230. hozzászólásra
Színtelen:D
Válasz #223. hozzászólásra
Milyen trimble 250 vagy 500
Válasz #224. hozzászólásra
Hát én 160ha-on gazdálkodom és szerintem megéri ha precíziósan akarsz gazdálkodni persze ezzel nem akarok én senkit lenézni nem ezért mondom. :) Csak saját tapasztalat azért ilyen műtrágya árak mellett megéri meg hogy ne hagyjak permetezésnél mondjuk gazcsíkot mert nem ért össze a keret arra se árt de mindenkinek addig kell nyújtózkodni ameddig a takaró ér
Amúgy ezt az új traktorral adták "ajándékba" persze tudom én hogy ajándék ez mert 500 ezer forintba számolták be de ha már van használom és nagyon jó kis dolog! :)
Válasz #227. hozzászólásra
Igen azt értem. Be lehet állítani hogy rajzolja e nyomvonalad. És hogy milyen sűrűn rögzítse a nyomvonalpontokat. Tudod állítani hogy milyen széles és milyen szinű vonallal jelölje. Tudsz útvonalat is rögzíteni és elmenteni és azon végignavigál legközelebb ha arra mész. Millió beállítás van rajta csak el kell vele szüttyöggni ráérő időben és kitapasztalni. :)
Nyomvonal alatt azt érted, hogy megrajzolja merre jártál pl, terület mérésnél gyakorlatilag a terület határát??? Mert nekem nem rajzolt semmit felmérés közben lehet, hogy valami nincs bekapcsolva???
egyébként kösz a segítséget.
Válasz #225. hozzászólásra
Nekem is volt hasonló gondom. Ha egész nap tárcsáztam vagy hasonló és este felmértem a művelt területet akkor a info ablakot a nyomvonal alá helyezte be. És nem lehetett leolvasni. Ha teljesen ránagyítottam akkor széthúzódtak a nyomvonlak annyira hogy letudtam olvasni. Próbáld meg te is esetleg ezt. Hátha nem pont egymáson lesz a két ablak ha ránagyítasz. De előtte a GPst offold le különben automatikusan visszaugrik egy kis idő után az aktuális pozíciódra és ez nagyon idegesítő tud lenni. Vagy egyenként mért fel a területeket, jegyezd fel az adatot és töröld a mérést majd utána mérd a következőt. De ha áttöltöd pc-re a méréseket akkor a mapcalibratorban el lehet olvasni őket szerintem.
Sziasztok
Mio P560-as pda-val használnám a GPS Tuner-t, területmérésre, egyenlőre csak vaktérképen.
A következő kérdésem lenne hátha tudtok segíteni: A vaktérképen nem lehet megoldani, hogy fel is rajzolja a körbemért terület vagy területek körvonalát?
Ha egymás meletti két területet mértem vele az infó ablakot egymásra rakta, ezért az elsőnek mért adatokat nem lehetett látni és nem is sikerült előcsalnom, hogy látszódjon. Mit lehet ezzel kezdeni?
Válasz #223. hozzászólásra
Tutira jó dolog. De ahhoz terület is kell hogy megérje beruházni ilyesmire. Én 80-100ha-on csak sokára gazdálkodnám ki az árát. Egy GPs-s pda a szükséges progikal, komolyabb antennával megvan 100e ből. Ha csak területmérésre akarod használni akkor ötvenből is.
Nekem Trimble GPS van területet is mér meg minden nagyon faja kis gépezet 10 centi pontosságal dolgozik le is van mérve úgyhogy nem csak mondás ez hogy 10 centi pontossággal mér így is van !
Válasz #220. hozzászólásra
Nekem mio van műszakilag ok de a kijelzője nagyon kicsi. gps tunert használok rajta, aláscannelt térképpel így a határok kijelölése se gond. És most próbálgotom a guidomat sorvezetőt, 60eurós progi. permetezéshet és műtrágyaszóráshoz talán beválik. DE sorközművelni nem fog vele senki az tuti. Bár ez az antenna hibája elméletileg nem a progié.
Válasz #220. hozzászólásra
Hát nekem nem PDA-s van de ez elég fasza :O a Nem PDA-s is érdekel? :)
Milyen tipusú pda- val használod,melyik programod van,gps tuner vagy valami más.Mik a tapasztalatok , mennyire pontos volt-e már lefagyás, belassulás?Önmagában használod vagy van alatta térképed is? Ilyesmik érdekelnek,tervezek beszerezni valami ilyesmit.Elöre is köszi a válaszodat.
Válasz #218. hozzászólásra
Szia Pit mit szeretnél tudni? Bár nekem nem PDA-s van de lehet tudok mondani ezt azt :)
Nem tud senki tanácsot adni,kinek mi vált be.
Kinek milyen tipusú PDA vált be,milyet érdemes venni.Vannak e velük problémák belassúl ,lefagy területmérés közben? Meddig birja az akksi a mérést? Ha valaki el tudná küldeni a földhivatalos dolgot megköszönném.lajkoi@citromail.hu
Beszélgettem egy GPS szakival. Azt mondta hogy mindenféle 20-30 cm-s pontosság egyszerű reklámfogás ha nincs hozzá valamiféle korrekció. (Amik ugye valamiféle ellenszolgáltatás fejében érhetők el.) Talán 1-2 év alatt kiépül az EGNOS ami 1m körüli vagy az alatti pontosságot fog elérhetővé tenni díjmentesen.
Válasz #210. hozzászólásra
Üdv!
Hogy állsz a sorvezetővel? Sikerült megszerezni a végleges verziót? Tud magyarul? Ma volt kis időm és én is letöltöttem, telepítettem a demot. Nekem nem tud magyarul sajnos. Próbálgatni nem volt időm. Holnap ha lehet grubberozni akkor viszem magammal és tesztelgetem.
Válasz #213. hozzászólásra
:))) Gratula! :) Szólj ha Vác felé jársz megmutatok rajta mindent. Egyáltalán nem nehéz kezelni.
Válasz #211. hozzászólásra
sikerült mérnem vele területet!!!!!!!
Válasz #209. hozzászólásra
Amit ma megtudtam : csak pda-ra lehet alkalmazni a digiterra-s szoftvert.
:-((((
Válasz #210. hozzászólásra
Várjuk a tapasztalatokat!
üdv. Nekem is most van folyamatban egy pda vásárlásom és párhuzamvezető szoftvert is töltök le hozzá,méghozzá a www.satconsystem.de/en/software/22/ oldalról,kb 60 euro az ára és ugyanazt tudja mint a poketnav,ismerősök próbálták a demóját és azt mondták jó. HA letöltöttem lesz több infóm.
Üdvözlök mindenkit !
Tervezem a mihamarabbi időben egy pna készülék vásárlását és hozzá a digiterra-s szoftvert, hogy a területeket pontosan meg lehessen állapítani, főleg a bérmunkáknál.
Akinek van ilyen vagy hasonló eszköze kérem írjon róla minden jót és rosszat, még mielőtt vennék egyet a saját fejemmel.
Mire figyeljek ?
Mekkora legyen a képernyő ? (4-7 coll)
Kell-e külső antenna a tökéletesebb vételhez ?
Melyik pna gyártó ?
Ez a szoftver a legdrágáább, de megéri-e ?
A frissítések automatikus, vagy fizetős ?
Válasz #205. hozzászólásra
Érdekel! Küldjék légysz.
pinkusz@freemail.hu
Kösz!
Válasz #206. hozzászólásra
Ezeket én is megtaláltam. És fel is telepítettem őket de sztem ez egy másik pocketnav. Semmiféle sorvezetsére nem hajlandóak. Ezek valami olyasmik amik a PDa belső beállításait lehet birizgálni.
Válasz #203. hozzászólásra
A Google csak freewaret talált ilyen néven. Akkor ez nem ugyanaz? (Nem néztem meg, pontosan mik is ezek.)
Pl:
http://www.tucows.com/preview/145763
http://www.download.com/PocketNav/3000-2094_4-10171352.html
Válasz #204. hozzászólásra
Esetleg ha érdekel akkor emilbe tudok róla küldeni "promociót".
Válasz #203. hozzászólásra
Köszi értesítelek, ha lesz valami.
Válasz #202. hozzászólásra
Pocketnav a neve. Hivatalosan 100e körül van szoftver. Olcsóbbat még nem találtam. Nekem is szükségem lenne rá. Ha esetleg ráakadsz valahol kérlek jelezd.
Van e valakinek Mio p560-as pda-ra sorvezető szoftvere a szoftver neve érdekelne?
Válasz #200. hozzászólásra
Ne reklámozd már a kisebbségi érzésedet! :) Kérdezz, hol akadtál el?
Válasz #199. hozzászólásra
azt néztem én is
csak nekem valószinüleg alacsonyabb az IQ-m
Válasz #198. hozzászólásra
http://www.gpstuner.com/download/GPSTuner_v5_Manual_hu.pdf
35 oldal. És én simán eligazodtam vele annak idején. De ha valami nem ok akkor kérdezzél, segítek szivesen.
Válasz #197. hozzászólásra
abba a néhány oldalba?
Válasz #196. hozzászólásra
Letöltötted a használati utasítását? Abban részletesen benne van minden.
Válasz #192. hozzászólásra
probálok rájönni a területmérésre, de ez nekem nagyon kinai. marha kevés információ van a honlapon a program használatához