Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD390.47 FtCHF443.26 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2239. hozzászólásra
Ma szedtem le a hengert a terranoról, a kemény meg szabálytalan földek azzal lesznek csinálva tavasziak alá is.
Ti is henger nélkül nyomjátok ha ragad?
Nekem tavaly ami henger nélkül volt csinálva ősszel az nem volt fele olyan kemény sem tavasszal.( mint amikor fenn volt a dd)
Bírja de persze nem elsőre lenyomatni fullig. De évről évre jobban bírja. Úgy látom, hogy kb 3-4 év kell az átállásra. Értsd úgy, hogy pl most már van 3. éve ilyennel művelt könnyebb is meg xar, kötöttebb kertem is és most kezd változni a talaj és amit szinte lehetetlen volt szántani, lazítani területet, az idén 2. soron fullra leengedve kegyetlen jó munkája lett !!
Kell ilyen a tanyára !!!!!!!
Ezen dillemáztam én is !
Aztán rájöttem, hogy a 75 cm-es a 6m-es fx-é és fm-eké !!
Nekem meg max 4 m-kell, mert az 5-ös megfogta a gepót.
Felénk is optimális esetben 20 hektárt bír a szívkapa egyik fele.
Nyáron csináltam egy tesztet az egyik boltban nagyon ajánlották a Premium Parts márkát (állítólag ott gyártják a Vogel-t is) tettem fel ebből is meg GRANIT partsosból is, ugyan úgy koptak.
Hello,egy kerdesem lenne,hogy nekem vogelos duplasziv kapam van es nem passzolna ra a kvernelandos,mert ez ami van ez oreginal vogelos de nemsokmindent er! Csalodtam benne!
FARMETben van olyan, hogy 4-4,5 méteres a gép, így tudsz tarlót hántani vele, meg sekély művelni, aztán felcsukott szárnyakkal meg mélyebbre menni.
Most nem jut eszembe a pontos típusa és elég jó vasak, érdemes megnézni
Jajj ez a grúber téma...
Nem egyszerű. Főleg, hogy akkora a választék, hogy az ember sosem tudja megtalálni a jobbikat mert mindig az a jobb amin az agya jár hehe.
Azt nem értem még mindig, hogy minek van 2-3-4gerendelyes grubber??? sőt 5 is.
Jójó tudom mi az alaphelyzet melyik mire való okés....
de pl ittvannak az új bitangosított kétsorosok, pl.: Farmet Duolent.
Van környéken is meg többőtök innen is használja.
Olyan munkát végez, hogy ihajj, egyszerűen nem is lehet jobbat csinálni legtöbb esetben. Csavart mélyítő kapaszárak, vídiás orrbetét nonstop biztosítás ami hatalmas kioldóerővel rendelkezik.
Otis pl. 35centi alatt is húzza kukorica tarlót is munkál el vele kitűnő minőségben, szóval ennek már régen semmi köze a hagyományos tarlóhántó magágykészítő grubberekhez.
Közben kieszeltem egy olyat, hogy mi van akkor ha 3 gerendelyes VN TerraFlex-et szereznék be egy 4m-es Hydro-t. Búza alá 15-20 cm-en szerintem elbírunk a 13 kapával, szántás helyett meg 28-30 cm-re nem nyitom le a szárnyakat. Ha esetleg nehézkes lenne neki, akkor meg megcsibészeljük a gépet egy hangyányit.
Csongrád megye\ Szeged környéke.Van itt minden fajta talaj jó kemény fekete föld is. Ezt a grúberozást most a búza elé értettem. Most pl majd napraforgó tarlókat csinálok vele búza magágynak, a tavasziak alá meg mély lazítunk 40-50 cm mélyen és aztán kap egy tárcsát tél előtt vagy csak tavasszal kombinátort attól függ hogy mennyi idő van rá.
Mi egy 195-ös pumával(gyári chipes kb 230le) 4méteres terracultot huzunk terralifttel.
20cm mélyen dolgoztunk vele. Vitte 10km/h.Kicsit lejtősebben 12km/h partnak vissza ismét 10.
1800-1900 fordulaton megyünk vele.
Lazítást munkáltunk vele.
Most a napra után tárcsa, műtrágyaszórás és elvileg az csinál magágyat.
20cm sztem a búzának is elég lehet,
Tavaly amazone cenius 350, és Farmet duo 4,6-sal csináltunk sok helyen földet.
Erre a földek lazábbak.
Sok homokosabb rész is van.5-10-20AK közötti földek.
Ékgyűrűs henger van a végén.
Tölünk nem messze egy 5méteres terracultot visz egy 8430-as 300lovas JD
Nem is szoktunk szántani! De nekünk a meggyőződésünk hogy két menetben kell elhúzni így a traktor is könyebben viszi.Először olyan 15cm mélységben aztán jöhet a max mélység 28-30cm kb
Igen a 8200-as húzza.Viszi könnyen teljes mélységben,de van olyan
talaj ahol nem bírna el még 1 méterrel szélesebbet.Szántást szoktatok
kiváltani grúberezéssel?A max mélysége menyi lehet 20-25cm?
És a 7 kapásat húzod a 8200-val?
Mert nekünk meg szintén 7 kapás van két sorba rendesve csak Dal-Bo és a 130 lovas traktorral húzzuk
Egy kapa 50 centi széles!
Tavaly 45 cm-re lazítottunk a száraz betonba, vitte olyan 6-7-el.
Idén most kezdtünk egy hete lazítani 50-52 cm-re a nedvesbe, ragadt is kicsit a hengerre. Egy része volt már 45-re egy része még nem volt, itt olyan 4-5 között húzta de volt benne slip olyan 5-6% átlagosan. Ezek tipikusan olyan földek, hogy ha nyáron van szántva és nincs eső semmivel sem tudsz belőle magágyat csinálni. Nincs az az eszköz az tuti, 2 sor forgóborona után alig van változás,
Felénk a 160-as Fiat is elboldogul az 5 késsel, a 6499-es meg 7 kést húz.
Szóval érdekes. Lehet kötött és nehéz művelésű talajok,de csak nekünk számit annak. Másnak ez semmiség még.
Mi az elején mikor még újat voltak a kormosok (105 LE) 4 fejjel szántottuk a legkötöttebb földjeinket. Nem húzta gyorsan de elfogadható volt. Ezzel arra gondolok, hogy felénk a kötöttnek mondott nem annyira kötött mint felétek. Duna-Tisza köze
7244 hozzászólás
Válasz #2243. hozzászólásra
ok, holnap tudok pontos árat mondani, de nem lesz 18ezer az tuti
Válasz #2241. hozzászólásra
10-13
Ma szedtem le a hengert a terranoról, a kemény meg szabálytalan földek azzal lesznek csinálva tavasziak alá is.
Ti is henger nélkül nyomjátok ha ragad?
Nekem tavaly ami henger nélkül volt csinálva ősszel az nem volt fele olyan kemény sem tavasszal.( mint amikor fenn volt a dd)
Válasz #2236. hozzászólásra
hány darab kellene?
azhogyvolt e
Válasz #2237. hozzászólásra
Ez kb akkora hecc lenne, mint ahogy nyáron jártam...................
Válasz #2235. hozzászólásra
vágjuk
Válasz #2234. hozzászólásra
Nyugodtan me heccccc aludni ha nemtudod ezt nekünk 5000é beszerezni.......
állfástul
Válasz #2234. hozzászólásra
Skolko ???
Válasz #2233. hozzászólásra
Bírja de persze nem elsőre lenyomatni fullig. De évről évre jobban bírja. Úgy látom, hogy kb 3-4 év kell az átállásra. Értsd úgy, hogy pl most már van 3. éve ilyennel művelt könnyebb is meg xar, kötöttebb kertem is és most kezd változni a talaj és amit szinte lehetetlen volt szántani, lazítani területet, az idén 2. soron fullra leengedve kegyetlen jó munkája lett !!
Válasz #2223. hozzászólásra
vagy nálam
Válasz #2228. hozzászólásra
Oszt ha jó lenyomatod mennyire kioldós a rugaszrendszer 20+ centinél általába tanyán?
Válasz #2230. hozzászólásra
Kell ilyen a tanyára !!!!!!!
Ezen dillemáztam én is !
Aztán rájöttem, hogy a 75 cm-es a 6m-es fx-é és fm-eké !!
Nekem meg max 4 m-kell, mert az 5-ös megfogta a gepót.
Válasz #2229. hozzászólásra
inkább minőségi hiba
Válasz #2228. hozzászólásra
Elig a 75 centi?
Inkább 85öt vegyünk nem?
Válasz #2227. hozzászólásra
aha megvane
hartmetalspice HM
meg a HM plus
a HM az minősig hiába
Válasz #2226. hozzászólásra
Válasz #2226. hozzászólásra
http://www.horsch2.com/de/produkte/bodenbearbeitung/grubber/terrano-fx/
Válasz #2225. hozzászólásra
Hát a vésőorr vagy miafaxx a neve
HÁT AZ A TÉMAAAAA
Válasz #2224. hozzászólásra
Grubber vagy fog vagy mi ???
Válasz #2223. hozzászólásra
Van még más fajta is most?
Válasz #2222. hozzászólásra
Nem fing a standard sem de ez jóval erősebb és tovább tart, kb dupla ár és 3x-os tartam.(kb.15-18ezer/db)
Axiálnál.
Válasz #2221. hozzászólásra
Gyárilag ami rajtuk van az fing?
Ezt axinál köll kérni vagyhol?
Válasz #2220. hozzászólásra
Yes !....................és qurwa sokat kibír, bár mivel szembe eddig !!
Válasz #2218. hozzászólásra
Terranokra megy?
Válasz #2215. hozzászólásra
Felénk is optimális esetben 20 hektárt bír a szívkapa egyik fele.
Nyáron csináltam egy tesztet az egyik boltban nagyon ajánlották a Premium Parts márkát (állítólag ott gyártják a Vogel-t is) tettem fel ebből is meg GRANIT partsosból is, ugyan úgy koptak.
Ezt szerkeszd rá Í!!!!.
Akkor jól is bírta hiddel!
Vogel meg más grubberen is 50hektárnál totál elkoptak a bontócsúcsok környezetünkben.
Vídiás orrbetétű kopót szerezzél rá az fogja bírni jól
Akkor jól is bírta hiddel!
Vogel meg más grubberen is 50hektárnál totál elkoptak a bontócsúcsok környezetünkben.
Vídiás orrbetétű kopót szerezzél rá az fogja bírni jól
Mert abnormalisan kopik 100ha nal elkpott 5cm,szemlatomast latni ahogy kopi,ha megnezem reggel meg este!
Válasz #2212. hozzászólásra
Miért nem jó a vogel???
Udv mindenkinek, egy kerdesem lenne egy 122.2 MTZ birna egy 3 m grubert?
Hello,egy kerdesem lenne,hogy nekem vogelos duplasziv kapam van es nem passzolna ra a kvernelandos,mert ez ami van ez oreginal vogelos de nemsokmindent er! Csalodtam benne!
Válasz #2210. hozzászólásra
Erre gondoltam
http://www.farmet.hu/duolent/nem-besorolt/duolent-szantofoldi-kultivatorok
Válasz #2208. hozzászólásra
FARMETben van olyan, hogy 4-4,5 méteres a gép, így tudsz tarlót hántani vele, meg sekély művelni, aztán felcsukott szárnyakkal meg mélyebbre menni.
Most nem jut eszembe a pontos típusa és elég jó vasak, érdemes megnézni
Jajj ez a grúber téma...
Nem egyszerű. Főleg, hogy akkora a választék, hogy az ember sosem tudja megtalálni a jobbikat mert mindig az a jobb amin az agya jár hehe.
Azt nem értem még mindig, hogy minek van 2-3-4gerendelyes grubber??? sőt 5 is.
Jójó tudom mi az alaphelyzet melyik mire való okés....
de pl ittvannak az új bitangosított kétsorosok, pl.: Farmet Duolent.
Van környéken is meg többőtök innen is használja.
Olyan munkát végez, hogy ihajj, egyszerűen nem is lehet jobbat csinálni legtöbb esetben. Csavart mélyítő kapaszárak, vídiás orrbetét nonstop biztosítás ami hatalmas kioldóerővel rendelkezik.
Otis pl. 35centi alatt is húzza kukorica tarlót is munkál el vele kitűnő minőségben, szóval ennek már régen semmi köze a hagyományos tarlóhántó magágykészítő grubberekhez.
Közben kieszeltem egy olyat, hogy mi van akkor ha 3 gerendelyes VN TerraFlex-et szereznék be egy 4m-es Hydro-t. Búza alá 15-20 cm-en szerintem elbírunk a 13 kapával, szántás helyett meg 28-30 cm-re nem nyitom le a szárnyakat. Ha esetleg nehézkes lenne neki, akkor meg megcsibészeljük a gépet egy hangyányit.
Összességében a 3m es terránonak milyen ellenfeleket adnátok ?
Válasz #2203. hozzászólásra
Csongrád megye\ Szeged környéke.Van itt minden fajta talaj jó kemény fekete föld is. Ezt a grúberozást most a búza elé értettem. Most pl majd napraforgó tarlókat csinálok vele búza magágynak, a tavasziak alá meg mély lazítunk 40-50 cm mélyen és aztán kap egy tárcsát tél előtt vagy csak tavasszal kombinátort attól függ hogy mennyi idő van rá.
Mi egy 195-ös pumával(gyári chipes kb 230le) 4méteres terracultot huzunk terralifttel.
20cm mélyen dolgoztunk vele. Vitte 10km/h.Kicsit lejtősebben 12km/h partnak vissza ismét 10.
1800-1900 fordulaton megyünk vele.
Lazítást munkáltunk vele.
Most a napra után tárcsa, műtrágyaszórás és elvileg az csinál magágyat.
20cm sztem a búzának is elég lehet,
Tavaly amazone cenius 350, és Farmet duo 4,6-sal csináltunk sok helyen földet.
Erre a földek lazábbak.
Sok homokosabb rész is van.5-10-20AK közötti földek.
Ékgyűrűs henger van a végén.
Tölünk nem messze egy 5méteres terracultot visz egy 8430-as 300lovas JD
Válasz #2201. hozzászólásra
Az izmos Valtrában
Válasz #2202. hozzászólásra
Merre gazdálkodsz milyen a talajotok?Én attól tartok,hogy nagyon
elmunkálja a talajt és ha sok csapadék lesz a télen nagyon megülepedik.
Válasz #2200. hozzászólásra
Nem is szoktunk szántani! De nekünk a meggyőződésünk hogy két menetben kell elhúzni így a traktor is könyebben viszi.Először olyan 15cm mélységben aztán jöhet a max mélység 28-30cm kb
Válasz #2190. hozzászólásra
Mi a gyikba van 200 ló Feribácsi noneeeee????
Válasz #2199. hozzászólásra
Igen a 8200-as húzza.Viszi könnyen teljes mélységben,de van olyan
talaj ahol nem bírna el még 1 méterrel szélesebbet.Szántást szoktatok
kiváltani grúberezéssel?A max mélysége menyi lehet 20-25cm?
Válasz #2196. hozzászólásra
És a 7 kapásat húzod a 8200-val?
Mert nekünk meg szintén 7 kapás van két sorba rendesve csak Dal-Bo és a 130 lovas traktorral húzzuk
Egy kapa 50 centi széles!
Válasz #2197. hozzászólásra
Tavaly 45 cm-re lazítottunk a száraz betonba, vitte olyan 6-7-el.
Idén most kezdtünk egy hete lazítani 50-52 cm-re a nedvesbe, ragadt is kicsit a hengerre. Egy része volt már 45-re egy része még nem volt, itt olyan 4-5 között húzta de volt benne slip olyan 5-6% átlagosan. Ezek tipikusan olyan földek, hogy ha nyáron van szántva és nincs eső semmivel sem tudsz belőle magágyat csinálni. Nincs az az eszköz az tuti, 2 sor forgóborona után alig van változás,
Felénk a 160-as Fiat is elboldogul az 5 késsel, a 6499-es meg 7 kést húz.
Szóval érdekes. Lehet kötött és nehéz művelésű talajok,de csak nekünk számit annak. Másnak ez semmiség még.
Válasz #2195. hozzászólásra
Én ezt mondtam már neked akkoris amikor a lazítót vettétek, hogy más ott a főd, de ennek meg örüljél.
Próbálj ki mindent mielőtt megveszitek, de ha a terradig-et viszi szépen 5késsel akkor bármelyik 3méteres grubbert szépen fogja húzni a gép szerintem
Nekem vogel noot terramix van azon csak 2 sorban vannak a kapák 7db.
Válasz #2192. hozzászólásra
Mi az elején mikor még újat voltak a kormosok (105 LE) 4 fejjel szántottuk a legkötöttebb földjeinket. Nem húzta gyorsan de elfogadható volt. Ezzel arra gondolok, hogy felénk a kötöttnek mondott nem annyira kötött mint felétek. Duna-Tisza köze