Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD390.63 FtCHF443.85 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mármint a tárcsázás és a grúberozás volt annyi idő mint a szántás vagy csak a grúber? Nem viszi 5.-el a grúbert az MTZ?
Amúgy ami tavaly volt lehúzva grúberrel, mennyivel nem tömörödik jobban mint ami szántva volt?
Nekünk van egy nagyon levegőtlen rossz kultúrállapotú földünk. Ott az éven csak tárcsa és egy grúber ment 22 centi mélyen és most is simán lemegy a bot 20 centire, a szántottba meg bele sem bírom nyomni 10 centinél mélyebbre. Most nem tudom, hogy csak beképzelem e, de szerintem javult a föld szerkezete valamelyest.
16-20 közt biztos megvan, jó volt bele vetni beletette a magot a régi technika.A napraforgó után még prímább.Szinte annyi ideig tartott egy hektár, mint a szántás.
Szerintem ez így fullos! Láttam, hogy szépen le van zúzva. Így már elég TopDownos a történet csak 2 menetben.
Milyen mélyre ment a grúber a kapáknál mérve?
Annyi van mint a szemét ilyen külföldről behozott 3 gerendás. Azt mind 70-90 lovas gépek húzták. 9 kapás 3 gerendásat el kell neki vinni 20 centin. Második menetbe lehet mélyebben is.
Vagy vannak ezek a lengyel 2 gerendás grúberek, na abból egy 5 kapásat és rugós biztosításút, az direkt MTZ után való! Azt bírná 30 centin, ha olyan a föld.
Szerintem ha kicseréled a kapákat erre a keskenyebb kivitelüre, meg raksz utána hengert, akkor tudsz vele úgy dolgozni, mint én az enyémmel. A kapaosztásokat azért ellenörizd, hogy megva e minimum 25 centi.
Válasz #1914. hozzászólásra
Nekem a zúzott kukitarlón nagyon rutkán összehúzta, de nem volt gyakori.
Gondolom ha nedvesebb a föld, akkor biztos hamarabb összehúzza.
Egyébként én nagyon meg vagyok elégedve a géppel, szerintem sokszor ki lehet vele váltani a szántást.
Van egy 10 hektáros egyszer tárcsázott búzatarlóm. Arra gondoltam, hogy ezt is meghúzom a grúbberral kb 20 centi mélyen, és tavasszal elvetem szotyával. Szerintetek így működne a dolog, vagy inkább szántsam fel a télre a földet?
Válasz #1899. hozzászólásra
Hali! Igen pont 180 cm a gép szélessége, amit megművel. 5-ben húzom kb 10 liter a fogyasztása hetáronként, igaz elötte kistárcsával is lejártam mind a kuki, mind a szotyatarlót. 12 hektárt csináltam meg vele nemegésszen két nap alatt. A szotyaföldnél a szomszéd is búzát fog vetni, de ő szántotta a földjét ugyanolyan mélységben mint én a grubberral (kb 20 cm mélység). Arról tudok összehasonlító képet csinálni, meg a végén meg is tudom kérdezni a termésátlagot, ha érdekel.
Nah az fasza akkor, megpróbálom rávenni fatert hogy vegyük meg Jah vagy elejére kell kerék vagy a végére egy henger Meg valami zöldtrágyavető se ártana rá De először legyen a portán Köszi szépen az infót Akkor valószínűleg azért adja el mert nem bír vele a gép asszem 5611-esel húzza
Ezt olyan mérés szerint 20-25 centi között húzta 7km\h
Azért lett így csinálva mert a még az esők előtt meg lett a szárazba próbálva tárcsával és az itt ott előforduló nagyobb szerbtövis bokrokat nem vágta ki a földből.
A grúber viszont egy az egybe kifordította az összes gazt és napra szár is alig alig maradt állva
Most rá lesz szórva a műtrágya majd így kap még egy rövid tárcsát és ucu neki vetés.Ja és azért is lett grúberozva hogy legyen egy kis mélysége a búza gyökérnek majd!
Csinálnék szívesen csak mi nem használunk egyáltalán ekét csak a grúber, mélylazító , rövidtárcsa 3as.De amit biztos tudok állítani hogy a búza is szereti a mélyművelést.
Mert tavaly lazított földbe vetettük és jobban tűrte az aszályt.Most csak azért nem lazítunk alá mert haladni kell a napra szárakkal és sok a vetni való.Bár így is lesz egy 20as kísérleti terület
7244 hozzászólás
Válasz #1940. hozzászólásra
Nekem is ilyen van (pöttinger syncro 3030) és nagyon tetszik a munkája!
Válasz #1942. hozzászólásra
Az milyen széles?
ilyen?
Válasz #1941. hozzászólásra
27 cm.lándzsás
Válasz #1940. hozzászólásra
Ez a henger a legjobb! Nagyon szép munkája van ennek a grúbernak!
Milyen osztásközű? 22cm körüli vagy 30 cm?
Duplaszív kapa van rajta? Vagy lándzsás?
a 3mes Cultimerrel mi a helyzet idén?
Válasz #1937. hozzászólásra
Hát ezt én sem tudom, hogy ott miért lett olyan rögös, de valahol meg nem. Lehet hogy ott jobban le volt taposva a föld.
Válasz #1936. hozzászólásra
Az, hogy lehet, hogy a grúberolt olyan rögös?
Első kép ilyen volt, ilyen lett, második kép balra a szántott, jobbra a grúbberezett föld.
Hoztam még pár képet a grúberozott szotyáról:
harmadik negyedik képet felcseréltem sorry
Első képen balra csak tárcsázott, jobbra csak tgerezett részek. Másodikon csak tiger.harmadikon csak tárcsa.negyediken tigerezett közelről.
Válasz #1931. hozzászólásra
Mármint a tárcsázás és a grúberozás volt annyi idő mint a szántás vagy csak a grúber? Nem viszi 5.-el a grúbert az MTZ?
Amúgy ami tavaly volt lehúzva grúberrel, mennyivel nem tömörödik jobban mint ami szántva volt?
Nekünk van egy nagyon levegőtlen rossz kultúrállapotú földünk. Ott az éven csak tárcsa és egy grúber ment 22 centi mélyen és most is simán lemegy a bot 20 centire, a szántottba meg bele sem bírom nyomni 10 centinél mélyebbre. Most nem tudom, hogy csak beképzelem e, de szerintem javult a föld szerkezete valamelyest.
Válasz #1930. hozzászólásra
16-20 közt biztos megvan, jó volt bele vetni beletette a magot a régi technika.A napraforgó után még prímább.Szinte annyi ideig tartott egy hektár, mint a szántás.
Válasz #1929. hozzászólásra
Szerintem ez így fullos! Láttam, hogy szépen le van zúzva. Így már elég TopDownos a történet csak 2 menetben.
Milyen mélyre ment a grúber a kapáknál mérve?
Válasz #1927. hozzászólásra
A szár sem lett itt bebálázva, tehát az s bele van dolgozva, milyen lenne ha bebálázták volna.
Válasz #1927. hozzászólásra
MTZ 82, csúszó Izaria 3000, a sógoromé.
Válasz #1926. hozzászólásra
Ez tetszik nagyon! MTZ-vel volt húzva a Regent? Csúszó vagy tárcsás csoroszlyás vetőgép?
Válasz #1925. hozzászólásra
Napraforgó volt, egy sor tárcsa, egy sor grubber.Ez meg kukorica volt szintén egy egy sor, már vettetünk bele csoroszlyással, príma lett.
Válasz #1923. hozzászólásra
Annyi van mint a szemét ilyen külföldről behozott 3 gerendás. Azt mind 70-90 lovas gépek húzták. 9 kapás 3 gerendásat el kell neki vinni 20 centin. Második menetbe lehet mélyebben is.
Vagy vannak ezek a lengyel 2 gerendás grúberek, na abból egy 5 kapásat és rugós biztosításút, az direkt MTZ után való! Azt bírná 30 centin, ha olyan a föld.
Sziasztok! Tudnátok nekem ajánlani mtz 80-as után egy valamire való grúbert?
Válasz #1919. hozzászólásra
Egy zúzást vagy tépést megért volna előtte, sokkal gyorsabban bomlana le a szár.
Válasz #1920. hozzászólásra
as tiger 20-25 centi 9-11.5km/h
Válasz #1919. hozzászólásra
Topdown? Úgy látom aprítva is van valamennyire.
Mai művelet.Ugyan az a föld traktor előtt és mögött.
Válasz #1915. hozzászólásra
Hát, hogyne érdekelne. Jöhet minden kép
Kíváncsi leszek mi lesz a különbség.
Válasz #1905. hozzászólásra
Szerintem ha kicseréled a kapákat erre a keskenyebb kivitelüre, meg raksz utána hengert, akkor tudsz vele úgy dolgozni, mint én az enyémmel. A kapaosztásokat azért ellenörizd, hogy megva e minimum 25 centi.
Válasz #1914. hozzászólásra
Nekem a zúzott kukitarlón nagyon rutkán összehúzta, de nem volt gyakori.
Gondolom ha nedvesebb a föld, akkor biztos hamarabb összehúzza.
Egyébként én nagyon meg vagyok elégedve a géppel, szerintem sokszor ki lehet vele váltani a szántást.
Van egy 10 hektáros egyszer tárcsázott búzatarlóm. Arra gondoltam, hogy ezt is meghúzom a grúbberral kb 20 centi mélyen, és tavasszal elvetem szotyával. Szerintetek így működne a dolog, vagy inkább szántsam fel a télre a földet?
Hali! Igen pont 180 cm a gép szélessége, amit megművel. 5-ben húzom kb 10 liter a fogyasztása hetáronként, igaz elötte kistárcsával is lejártam mind a kuki, mind a szotyatarlót. 12 hektárt csináltam meg vele nemegésszen két nap alatt. A szotyaföldnél a szomszéd is búzát fog vetni, de ő szántotta a földjét ugyanolyan mélységben mint én a grubberral (kb 20 cm mélység). Arról tudok összehasonlító képet csinálni, meg a végén meg is tudom kérdezni a termésátlagot, ha érdekel.
Válasz #1913. hozzászólásra
kukit lehet összehúzza, de gabonába meg naprába jó lesz szerintem ha más nem egy sor tárcsa után
Annyit megér,csak közel vannak a kapák,és a szármaradványokat össze fogja húzni.
Válasz #1911. hozzászólásra
okés köszi
Válasz #1910. hozzászólásra
Egészségügyi problémák miatt számol fel mindent.
Válasz #1909. hozzászólásra
Nah az fasza akkor, megpróbálom rávenni fatert hogy vegyük meg Jah vagy elejére kell kerék vagy a végére egy henger Meg valami zöldtrágyavető se ártana rá De először legyen a portán Köszi szépen az infót Akkor valószínűleg azért adja el mert nem bír vele a gép asszem 5611-esel húzza
Válasz #1908. hozzászólásra
De az biztos, hogy hamarabb fogy el a 80le minthogy valami elhajoljon rajta.
Válasz #1907. hozzászólásra
Igen ismerem, rá lehet tenni de az alap hangon is +20kHuf, nincs mélységhatároló kerék.
Válasz #1906. hozzászólásra
ismered a gčpet?? úgy nézem hogy duplaszívkapát is rálehetne rakni
Hátsókerekes 40-50 lovas Zetorral használták szőlőben (karcolgatni).
Annyit szerintem megér, de ezekkel a lúdtalp kapákkal tuti fix, hogy szántás mélységben nem húzod el.
70.000-et megérhet?? valami maszek gyúrás. 80 lovas gép után lenne
Válasz #1903. hozzászólásra
Lehetséges
Válasz #1902. hozzászólásra
Mezőhir júliusi számában te vagy?
Ezt olyan mérés szerint 20-25 centi között húzta 7km\h
Azért lett így csinálva mert a még az esők előtt meg lett a szárazba próbálva tárcsával és az itt ott előforduló nagyobb szerbtövis bokrokat nem vágta ki a földből.
A grúber viszont egy az egybe kifordította az összes gazt és napra szár is alig alig maradt állva
Most rá lesz szórva a műtrágya majd így kap még egy rövid tárcsát és ucu neki vetés.Ja és azért is lett grúberozva hogy legyen egy kis mélysége a búza gyökérnek majd!
Itt 4-el vitte.
Válasz #1890. hozzászólásra
Adtál volna egy tárcsáét előtte akkor milyen lett volna. Mi úgy csináltuk.
Válasz #1889. hozzászólásra
Na ez a grúber való MTZ után. 180-at visz ugye? Milyen mélyen bírná húzni max egy 5-dikkel?
Válasz #1889. hozzászólásra
kiemelt állapotba is tehetnél fel képet amúgy tényleg szép munkát csinál
Válasz #1893. hozzászólásra
Akkor mivel lenne jobb?
Válasz #1895. hozzászólásra
Tavaly én is lazítóba vetettem a búzát,mert a grúber nem ment bele.Most szép munkát csinál,kb.25-30 cm mélyen megy.
Válasz #1891. hozzászólásra
Csinálnék szívesen csak mi nem használunk egyáltalán ekét csak a grúber, mélylazító , rövidtárcsa 3as.De amit biztos tudok állítani hogy a búza is szereti a mélyművelést.
Mert tavaly lazított földbe vetettük és jobban tűrte az aszályt.Most csak azért nem lazítunk alá mert haladni kell a napra szárakkal és sok a vetni való.Bár így is lesz egy 20as kísérleti terület