Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jólenne ráfészkelni a gépre oszt onnét vidiózni a melóját.....
Távolból közeledő, s a távolba tovavesző ócskavasak látványa, vajmi kevés élvezeti hogyishijjákot nyujt, az estére már igencsak megfáradt, elgémberedett , zsibbadt, ványadt, kókadt...... haddne jelzőzzük tovább .........szántóföldi, illetve agráriumi fájgterok számára ...........................................
Kukorica vagy napra menne bele.2ha-os tábla elég szabálytalan és egy tanya van a közepén elég kacifántos szántani gruberrel gyorsabb és egyszerübb lenne.Amugy mindent felszántunk tavasziak alá még ami lazitva lett asztis.Jo szántások vannak pedig csont száraz minden,csak a felsö 15cm réteg vizes.Kuki tarlokat nyomatjuk napra alá gabona tarlok meg kuki alá.30-35cm-re 25-30l-esfogyasztásokat mérünk turbos mtz-kel.3x35 ih középmély szánto ekékkel vagy 3x35 és3x30-as gasner váltossal.
Én azt nézném meg, hogy van-e tömör réteg a talajodban, és ha igen, akkor milyen mélyen. Ha nincs, vagy elég mélyen, amit amúgy is csak lazítóval tudnál átszakítani, akkor én nem szántanék.
Ki mit gondol enyhén homokos kőnnyü müvelésü terület öszi szántást helyettesitü gruberröl.Van egy 11 késes pálcás elmunkálos gépem.Lándzsás és nagy sziv kapés kopo hegyekkel.Vélemények.
Kapott zúzást,az előző képen is.Csak itt,le lettek cserélve a zúzó kései.Neked azért nem dolgozik szépen,mert nincs kellő munkamélység.Nállam is,ha nem jár mélyen,csak csíkol.
25-27 cm-en húztam 150 LE géppel (persze szárnyas kapák nélkül), kb. 10 km sebességgel, még egy furat van mélyebben (30 cm), de oda kéne kb 170 LE, hogy legyen sebesség is...
Ez 11 kapás, 3 gerendelyes, ha jól emlékszem 27cm-es osztással. Mindkét kapa van rajta. Igazából kb. 15 cm munkamélységig rajta van a lúdlábkapa, hogy átvágja a teljes talajszelvényt, mélyebb munkánál pedig egy csavarral leveszem a lúdláb-kapát és onnantól csak a lándzsás kapa marad rajta. Felesleges üzemanyag és lóerő pocsékolás ilyen osztás mellett 25-30cm mélységben a lúdlábkapát is húzni...
Válasz #1944. hozzászólásra
50q-ás kukorica kapott egy tárcsát utána egy synrkro-t és el lett vetve árpával (nem direktvetővel), utána pedig le lett hengerezve. Szántással kb. kétszer annyi üzemanyag fogyott volna és a földje is jobb lett ebben a szárazságban...
Mármint a tárcsázás és a grúberozás volt annyi idő mint a szántás vagy csak a grúber? Nem viszi 5.-el a grúbert az MTZ?
Amúgy ami tavaly volt lehúzva grúberrel, mennyivel nem tömörödik jobban mint ami szántva volt?
Nekünk van egy nagyon levegőtlen rossz kultúrállapotú földünk. Ott az éven csak tárcsa és egy grúber ment 22 centi mélyen és most is simán lemegy a bot 20 centire, a szántottba meg bele sem bírom nyomni 10 centinél mélyebbre. Most nem tudom, hogy csak beképzelem e, de szerintem javult a föld szerkezete valamelyest.
16-20 közt biztos megvan, jó volt bele vetni beletette a magot a régi technika.A napraforgó után még prímább.Szinte annyi ideig tartott egy hektár, mint a szántás.
Szerintem ez így fullos! Láttam, hogy szépen le van zúzva. Így már elég TopDownos a történet csak 2 menetben.
Milyen mélyre ment a grúber a kapáknál mérve?
7274 hozzászólás
Válasz #1972. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
.........szántóföldi, illetve agráriumi fájgterok számára ...........................................
Jólenne ráfészkelni a gépre oszt onnét vidiózni a melóját.....
Távolból közeledő, s a távolba tovavesző ócskavasak látványa, vajmi kevés élvezeti hogyishijjákot nyujt, az estére már igencsak megfáradt, elgémberedett , zsibbadt, ványadt, kókadt...... haddne jelzőzzük tovább
Válasz #1972. hozzászólásra
3 méteresnek,a rögtörője milyen súlyban van?
Wingmaster Grubber függesztett és vontatott modellek 3-3.6 méter munkaszélességgel. 7-12 hidraulikusan állítható kés. A Wingmaster grubberek legfontosabb jellemzői: robosztus kések, masszív tárcsalapok és hatékony rögtömörítő henger.
Válasz #1924. hozzászólásra
Szia VDénes!
Tudnál ezekről a grúberekről képet feltenni vagy linkeket?
Kukorica vagy napra menne bele.2ha-os tábla elég szabálytalan és egy tanya van a közepén elég kacifántos szántani gruberrel gyorsabb és egyszerübb lenne.Amugy mindent felszántunk tavasziak alá még ami lazitva lett asztis.Jo szántások vannak pedig csont száraz minden,csak a felsö 15cm réteg vizes.Kuki tarlokat nyomatjuk napra alá gabona tarlok meg kuki alá.30-35cm-re 25-30l-esfogyasztásokat mérünk turbos mtz-kel.3x35 ih középmély szánto ekékkel vagy 3x35 és3x30-as gasner váltossal.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz #1966. hozzászólásra
Én azt nézném meg, hogy van-e tömör réteg a talajodban, és ha igen, akkor milyen mélyen. Ha nincs, vagy elég mélyen, amit amúgy is csak lazítóval tudnál átszakítani, akkor én nem szántanék.
A próba dönti el felét így, felét úgy, de végsőképpen a téli csapadék mennyiség lesz a meghatározó, mert mindkét esetben jó munkája van.
Mit vetnél bele?Őszinek jó,tavaszinak is,ha van kellő munkamélység.(30 cm)
Ki mit gondol enyhén homokos kőnnyü müvelésü terület öszi szántást helyettesitü gruberröl.Van egy 11 késes pálcás elmunkálos gépem.Lándzsás és nagy sziv kapés kopo hegyekkel.Vélemények.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #1964. hozzászólásra
szarul nézett ki
Hogy is mondjam
Válasz #1963. hozzászólásra
mit lehet lelakni rajtuk foszlik a festis?
Válasz #1962. hozzászólásra
Cultimert, eléggé le volt lakva.
Válasz #1961. hozzászólásra
az nem jó jel
Válasz #1960. hozzászólásra
Ma láttam egy 5 méterest Nyíregyházán az Axiál udvarán.
Kuhn grubbert télleg senki nem huzkál??????
Válasz #1958. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Nekem amin bírom most húzni az olyan 22-25 centi, attól már nem sokkal tud mélyebbre menni szerintem...
Válasz #1956. hozzászólásra
Kapott zúzást,az előző képen is.Csak itt,le lettek cserélve a zúzó kései.Neked azért nem dolgozik szépen,mert nincs kellő munkamélység.Nállam is,ha nem jár mélyen,csak csíkol.
Válasz #1953. hozzászólásra
3 csavaros felfogatású a kapa, sajnos nekem nem jó ez a fajta, de ahogy látom ez olyan 80 mm széles lehet. Hossza meg tuti van 500 mm.
Válasz #1955. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Itt kapott egy zúzást a tarló vagy még azt se? Nagyon komoly magágyat kaptál belőle!
Válasz #1952. hozzászólásra
25-27 cm-en húztam 150 LE géppel (persze szárnyas kapák nélkül), kb. 10 km sebességgel, még egy furat van mélyebben (30 cm), de oda kéne kb 170 LE, hogy legyen sebesség is...
Válasz #1951. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121017211603_1cd6106148ae67168cb7a3a872600482.jpg)
a pontos méreteket nem tudom, de ezen a képen talán látszik a lényeg...
Válasz #1949. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
meg maradjunk annyiba h. 300 lovad sincs 30centin szárnyalni
Válasz #1948. hozzászólásra
Milyen hosszú és széles a kapa? A felfogató csavarok közt mennyi a távolság? Nekem duplaszív van, de nem kever szépen, ahogy ezek a hosszabbak...
http://www.youtube.com/watch?v=-zowA3JFNF8
ilyen az enyém is csak vágó-tömörítő hengerrel...
Válasz #1946. hozzászólásra
Ez 11 kapás, 3 gerendelyes, ha jól emlékszem 27cm-es osztással. Mindkét kapa van rajta. Igazából kb. 15 cm munkamélységig rajta van a lúdlábkapa, hogy átvágja a teljes talajszelvényt, mélyebb munkánál pedig egy csavarral leveszem a lúdláb-kapát és onnantól csak a lándzsás kapa marad rajta. Felesleges üzemanyag és lóerő pocsékolás ilyen osztás mellett 25-30cm mélységben a lúdlábkapát is húzni...
Válasz #1943. hozzászólásra
Igen.Töltök fel videót,azon látszik.
Válasz #1945. hozzászólásra
Én se bántam meg,hogy megvettem.Kellene egy oldalsó tárcsa,akkor nem bakhátazna.Majd,ha futja a keret.
Válasz #1945. hozzászólásra
Neked milyen kapa van rajta? kép van hogy hogy néz ki?
Válasz #1944. hozzászólásra
50q-ás kukorica kapott egy tárcsát utána egy synrkro-t és el lett vetve árpával (nem direktvetővel), utána pedig le lett hengerezve. Szántással kb. kétszer annyi üzemanyag fogyott volna és a földje is jobb lett ebben a szárazságban...
Válasz #1940. hozzászólásra
Nekem is ilyen van (pöttinger syncro 3030) és nagyon tetszik a munkája! ![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #1942. hozzászólásra
Az milyen széles?
ilyen?
Válasz #1941. hozzászólásra
27 cm.lándzsás
Válasz #1940. hozzászólásra
Ez a henger a legjobb! Nagyon szép munkája van ennek a grúbernak!
Milyen osztásközű? 22cm körüli vagy 30 cm?
Duplaszív kapa van rajta? Vagy lándzsás?
a 3mes Cultimerrel mi a helyzet idén?
Válasz #1937. hozzászólásra![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Hát ezt én sem tudom, hogy ott miért lett olyan rögös, de valahol meg nem. Lehet hogy ott jobban le volt taposva a föld.
Válasz #1936. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Az, hogy lehet, hogy a grúberolt olyan rögös?
Első kép ilyen volt, ilyen lett, második kép balra a szántott, jobbra a grúbberezett föld.
Hoztam még pár képet a grúberozott szotyáról:
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121011211929_2012-10-09_12.52.57.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121011212018_2012-10-09_12.38.29.jpg)
harmadik negyedik képet felcseréltem sorry![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Első képen balra csak tárcsázott, jobbra csak tgerezett részek. Másodikon csak tiger.harmadikon csak tárcsa.negyediken tigerezett közelről.
Válasz #1931. hozzászólásra
Mármint a tárcsázás és a grúberozás volt annyi idő mint a szántás vagy csak a grúber? Nem viszi 5.-el a grúbert az MTZ?
Amúgy ami tavaly volt lehúzva grúberrel, mennyivel nem tömörödik jobban mint ami szántva volt?
Nekünk van egy nagyon levegőtlen rossz kultúrállapotú földünk. Ott az éven csak tárcsa és egy grúber ment 22 centi mélyen és most is simán lemegy a bot 20 centire, a szántottba meg bele sem bírom nyomni 10 centinél mélyebbre. Most nem tudom, hogy csak beképzelem e, de szerintem javult a föld szerkezete valamelyest.
Válasz #1930. hozzászólásra
16-20 közt biztos megvan, jó volt bele vetni beletette a magot a régi technika.A napraforgó után még prímább.Szinte annyi ideig tartott egy hektár, mint a szántás.
Válasz #1929. hozzászólásra
Szerintem ez így fullos! Láttam, hogy szépen le van zúzva. Így már elég TopDownos a történet csak 2 menetben.
Milyen mélyre ment a grúber a kapáknál mérve?
Válasz #1927. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
A szár sem lett itt bebálázva, tehát az s bele van dolgozva, milyen lenne ha bebálázták volna.
Válasz #1927. hozzászólásra
MTZ 82, csúszó Izaria 3000, a sógoromé.
Válasz #1926. hozzászólásra
Ez tetszik nagyon! MTZ-vel volt húzva a Regent? Csúszó vagy tárcsás csoroszlyás vetőgép?
Válasz #1925. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121011130242_104_0913.JPG)