Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.41 FtUSD387.9 FtCHF425.17 FtGBP483.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1715. hozzászólásra
Meg lesz nézetve, már szóltunk a szervizesnek, csak beteg volt és nem ért rá. Ma kombiztunk vele 14 ha-t, igaz egy 3,3-as kombival, de most már állni fog egy darabig és jól átnézzük.
Bendix!
Nem rossz akaratból mondtam én neked, hogy az elsőhajtásnál az olajcsepp nem túl jó dolog is lehet akár aztán csak mész vele hallod!
Úgyis megkell csinálni a nagyszervízt, olajat lekell cserélni váltóban ha már levan engedve nézzétek meg a csapágyazása lóg e mert ha igen még most nemnagy meló és pénz viszont ha odabax valamit kicsit később akkor az félmilliótól fog indulni felfelé...
Válasz #1713. hozzászólásra
Az nem rossz ár!
A traktorról kapcsolatban tudnál mondani egy-két dolgot, mire érdemes odafigyelni?
Eddigi tapasztalatok: Elinduláskor pici morgás a hátuljából, de ez nagyobb fordulatnál, ill. sebességnél megszűnik. Hasa alatt pici olajcsepegés, ill a levegőtartályba valahogy olaj! kerül, lehet, hogy a kompresszor dolgozza bele?
Fogyasztási adatokaat, ill, munkagép kapcsolatokat tudnál mondani?
Van értelme,nagyon jó cucc.Nekem van olyan az idénre,amit az 5 késes gaspardoval meghúztam kb.35 cm.mélyen.Most kap egy sor grubert,és vetés bele,naprát.A mélységet az elmunkáló határozza meg főként.A tárcsasor nemigazán oda való.Beragadhat,ha nedvesebb.
Vegyes talajok vannak errefelé.
Neked van grubbered, érdemes egy ilyet megvenni?
Csak azért keltette fel a figyelmem, mert van utána egy tárcsasor, ami azért egyengetne valamit.
Azt mondod, lehetne ezt 30 cm mélyen is húzni?
és mi a terved vele?
ezzel fogsz tarlót hántani, aztán meg kalászos alá alapművelni 20-25 cm-re? abba a mélységbe is el tudod húzni a 180-assal?
és ez pontosan micsoda? mer a zihásznál nem látok ilyet a honlapján.
Én még mindig töröm a fejemet mi lenne a legjobb megoldás alapművelni!!!
valami grubber diskripper akármi történet ami kéne de mekkora hánysoros ésatöbbi!?!?!?!?
Szerintem bitang talajokon a grubbeker elvéreznek attól tartok, egy diskripper ezért jobban teccene, plusz az elővágja a szárat is rendesen.
Van egy nagyobb cég beszéltem vezetőjükkel, egy 5soros Farmet Turbulentjük van aztmondja amióta megvan fele gázolaj fogy és sokkal jobbak a fődek.
Nem egylépésen megy le 30centire hanem okosan kétszerre, aprómorzsás talajt hagy maga után, jól halad vele a gép is kevés literből ésatöbbi...
Viszont ősszel nekem napraforgóután egymenetben kellene 25-30centire menni ekét kiváltani. De akkor csak keskenyet bír el a gép amivel meg sekélyen nem haladós dolgozni sem terlóhántani sem jó egy 3méteres vakaróval... Tehát nemtudom...
gabona,és napra után lazítva volt csak henger nélkül,most azt 1 menetben tökéletesre gyártotta ,6-7 literrel,a 180-as vitte 13 km-rel,és tarlóhántásnál lesz még dolga,2,64volt,duplatárcsasorral+ban
Amint le is írtam nem tudom hogyan működik, de iszapban szerintem senki nem megy a földre, még én sem
És még kipróbálni sem tudom, a kajaszünetembe meg egyáltalán nem fér bele ilyesmi móka.De szerelési kérdésekre tudok válaszolni VN gépekkel kapcsolatban.
Szerintem neked az általad elképzelt Vogel&Noot pálcás úgynevezett TerraClean hengerre lenne szükséged, amibe tényleg van sártisztító, azt hogy tisztít e azt nem tudom, mi csak összerakjuk a gyárba
Válasz #1677. hozzászólásra
Remélem nem olyan drága mint a lemken kristály hehe.
Nagybátyámat kéne ráállítani az ügyre, ő szokott valami Majsa nevű emberrel vadászgatni hehe.
Fralazon is ilyesmi henger van akkor de ez azért jó mert....
mert visszazár!!! Úgyis alapmávelésnek húznád szerintem magágykészíteni a rövidtárcsától nincsen jobb eszköz!
Ezzel megadod neki a hántott tarlón amilyen mélyen bírod aztán rámész rövidtárcsával. Közben meg jól visszazár ez a henger nemlesz vízveszteséged tőle.
7274 hozzászólás
Válasz #1723. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Tudja ő hogy én amúgy se sértegetném soha ...
Válasz #1722. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
diplomatikusan korrekt válasz
legalább nemfog megsértődni mint szokott
Válasz #1702. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Eeeeeee : meglepődtem hogy Fan bácsi beújított...
Teccik , bár nem a függesztettek a kedvenceim és nem is ismerem ezt a márkát , de Fan bácsi már elég öreg ahhoz hogy tudja mire van szüksége ...
Szóval ennyi.
Válasz #1698. hozzászólásra
több típust is néztél? kéket, zöldet, pirosat, bordót?
miért ezt választottad?
Válasz #1718. hozzászólásra
Egy agroker-es szervizes. Van nekünk egy goldoni traktor, azt is ő nézegeti.
Fogyasztása milyen az ekével modjuk?
Válasz #1718. hozzászólásra
kva fsza munkája van ennek a grubbernak.
neked a 8140-esbe van valami okosság, vagy alapban így viszi?
le tudsz vele menni egy 25-30 cm-ig is?
Válasz #1716. hozzászólásra
Ki szervizeli?Nekem 4 fejes váltvaforgatós eke,2,5 méter középmélylazító,6,5m kombinátor van utánna.
Válasz #1701. hozzászólásra
kössz
Válasz #1715. hozzászólásra![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
, de most már állni fog egy darabig és jól átnézzük.
Meg lesz nézetve, már szóltunk a szervizesnek, csak beteg volt és nem ért rá. Ma kombiztunk vele 14 ha-t, igaz egy 3,3-as kombival
Válasz #1714. hozzászólásra
Bendix!
Nem rossz akaratból mondtam én neked, hogy az elsőhajtásnál az olajcsepp nem túl jó dolog is lehet akár aztán csak mész vele hallod!
Úgyis megkell csinálni a nagyszervízt, olajat lekell cserélni váltóban ha már levan engedve nézzétek meg a csapágyazása lóg e mert ha igen még most nemnagy meló és pénz viszont ha odabax valamit kicsit később akkor az félmilliótól fog indulni felfelé...
Válasz #1713. hozzászólásra![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Az nem rossz ár!
A traktorról kapcsolatban tudnál mondani egy-két dolgot, mire érdemes odafigyelni?
Eddigi tapasztalatok: Elinduláskor pici morgás a hátuljából, de ez nagyobb fordulatnál, ill. sebességnél megszűnik. Hasa alatt pici olajcsepegés, ill a levegőtartályba valahogy olaj! kerül, lehet, hogy a kompresszor dolgozza bele?
Fogyasztási adatokaat, ill, munkagép kapcsolatokat tudnál mondani?
Válasz #1712. hozzászólásra
1,68 +fa,demó gép volt.
Válasz #1710. hozzászólásra
Szerintem van rajta sárkaparó.
De egy tömörítő henger biztos nem ártana utána... A tied mennyibe fájt?
Válasz #1709. hozzászólásra
3 méteres,11 kapás.
Válasz #1707. hozzászólásra
Van értelme,nagyon jó cucc.Nekem van olyan az idénre,amit az 5 késes gaspardoval meghúztam kb.35 cm.mélyen.Most kap egy sor grubert,és vetés bele,naprát.A mélységet az elmunkáló határozza meg főként.A tárcsasor nemigazán oda való.Beragadhat,ha nedvesebb.
Válasz #1708. hozzászólásra
Ez hány késes, ami a vidiben dolgoik?
Nagyobbnak tűnik, mint amit belinkeltem ide, nem?
Válasz #1706. hozzászólásra
Vegyes talajok vannak errefelé.
Neked van grubbered, érdemes egy ilyet megvenni?
Csak azért keltette fel a figyelmem, mert van utána egy tárcsasor, ami azért egyengetne valamit.
Azt mondod, lehetne ezt 30 cm mélyen is húzni?
Válasz #1705. hozzászólásra
Van grúberos videóm nézd meg.3 méteres pöttinger.
Válasz #1704. hozzászólásra
Hali
Örülök, hogy Te válaszoltál most!
Pont egy 8140-es Ferga után néznék valamit. Vettünk mi is egyet.
Válasz #1703. hozzászólásra
Talajfüggő,felénk kellene 160 LE.25-30 cm.mélyen.
Sziasztok!![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Ehhez a gruberhez hány lovacska kellene?
13 kapás, 2,6 méter széles!
Válasz #1701. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Ezmost mit akart kifejezni Drenthe???
teccik nemteccik vagy mi?
Válasz #1688. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Eeeeeeeee
Grat , jó munkát vele !
Válasz #1699. hozzászólásra
kössz
Válasz #1698. hozzászólásra
Jó egészséget hozzá, szép darab! Itt a faluban is van egy 3 méteres, meg vannak vele elégedve.
Válasz #1697. hozzászólásra
most is magágyat készített nagyon jót,és tud 20-25 centi mélyen is majd gabona alá ,Unia kos xl a neve
Válasz #1694. hozzászólásra
és mi a terved vele?
ezzel fogsz tarlót hántani, aztán meg kalászos alá alapművelni 20-25 cm-re? abba a mélységbe is el tudod húzni a 180-assal?
és ez pontosan micsoda? mer a zihásznál nem látok ilyet a honlapján.
Válasz #1695. hozzászólásra
a szomszédomnak árválkodott kukorica tarlója,ahogy a szártépő nélküli kombájn levágta az ősszel,na azt 2menetben tökéletesen vethetővé tette
Én még mindig töröm a fejemet mi lenne a legjobb megoldás alapművelni!!!
valami grubber diskripper akármi történet ami kéne de mekkora hánysoros ésatöbbi!?!?!?!?
Szerintem bitang talajokon a grubbeker elvéreznek attól tartok, egy diskripper ezért jobban teccene, plusz az elővágja a szárat is rendesen.
Van egy nagyobb cég beszéltem vezetőjükkel, egy 5soros Farmet Turbulentjük van aztmondja amióta megvan fele gázolaj fogy és sokkal jobbak a fődek.
Nem egylépésen megy le 30centire hanem okosan kétszerre, aprómorzsás talajt hagy maga után, jól halad vele a gép is kevés literből ésatöbbi...
Viszont ősszel nekem napraforgóután egymenetben kellene 25-30centire menni ekét kiváltani. De akkor csak keskenyet bír el a gép amivel meg sekélyen nem haladós dolgozni sem terlóhántani sem jó egy 3méteres vakaróval... Tehát nemtudom...
Válasz #1693. hozzászólásra
gabona,és napra után lazítva volt csak henger nélkül,most azt 1 menetben tökéletesre gyártotta ,6-7 literrel,a 180-as vitte 13 km-rel,és tarlóhántásnál lesz még dolga,2,64volt,duplatárcsasorral+ban
Válasz #1691. hozzászólásra
Mire vetted? mi célra?
alapművelni méllyen?
Mi fogja húzni?
Elég ez a kétsoros???
mipénzen adnak egy ilyet? miért ez lett?
Válasz #1691. hozzászólásra
Mire vetted? mi célra?
alapművelni méllyen?
Mi fogja húzni?
Elég ez a kétsoros???
mipénzen adnak egy ilyet? miért ez lett?
Válasz #1690. hozzászólásra
4m-es, azihász
Most vetted???
(borsodban ki árulja ezeket???)
3méteres kétsoros???
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
A Zetor elhúzza?
ez jött![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120419202153_003.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120419202316_001.jpg)
Válasz #1686. hozzászólásra
pedig rolls ozhatnál royskám
rollsroys vrmmmmmmmm
Válasz #1685. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Amint le is írtam nem tudom hogyan működik, de iszapban szerintem senki nem megy a földre, még én sem
És még kipróbálni sem tudom, a kajaszünetembe meg egyáltalán nem fér bele ilyesmi móka.De szerelési kérdésekre tudok válaszolni VN gépekkel kapcsolatban.
Válasz #1684. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
huzkálj meg 1et az iszapba ebédszünetbe
oszt beszámoló ide nekünk
Válasz #1666. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Szerintem neked az általad elképzelt Vogel&Noot pálcás úgynevezett TerraClean hengerre lenne szükséged, amibe tényleg van sártisztító, azt hogy tisztít e azt nem tudom, mi csak összerakjuk a gyárba
Válasz #1677. hozzászólásra
Remélem nem olyan drága mint a lemken kristály hehe.
Nagybátyámat kéne ráállítani az ügyre, ő szokott valami Majsa nevű emberrel vadászgatni hehe.
Válasz #1679. hozzászólásra
Akkor Neked ez a Lemken pont jó lenne ?
Moderálta: (575) 2012-02-13 17:42:10
Válasz #1679. hozzászólásra
Arra gondoltam finomra felaprítva sokkal hamarabb lebomlik.
Válasz #1678. hozzászólásra
Miért?
Ha így ledolgozza az alapművelés akkor felesleges gázolajpazarlás az egész.
Ha ilyen jó fődek lennének csak grúbert húznék 4méteres nagyot a nagytraktorral haladnánk mint állat kiváló munka mellett
Ezt a szárat én inkább lezúztam volna...
Mennyi neki az ára?
Válasz #1674. hozzászólásra
Fralazon is ilyesmi henger van akkor de ez azért jó mert....
mert visszazár!!! Úgyis alapmávelésnek húznád szerintem magágykészíteni a rövidtárcsától nincsen jobb eszköz!
Ezzel megadod neki a hántott tarlón amilyen mélyen bírod aztán rámész rövidtárcsával. Közben meg jól visszazár ez a henger nemlesz vízveszteséged tőle.
Válasz #1673. hozzászólásra
22centin húzta igaz a jó fődjén.
Egy ilyen 2,5méteressel szépen eldolgozna!
Búza alá a 15centi is elég tárcsával nemtudsz annyira lemenni kisgéppel