Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.41 FtUSD387.9 FtCHF425.17 FtGBP483.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én is olyan grúbert vettem amin lehet variálni a kapák osztását. Most nekünk 22 centis az osztás. Csak agyalgatok, hogy át kéne rendezni 30 centis osztásúra, ahogy a 3m-es Cultuson van. Akkor könnyebben vinné a traktor. Nekünk 22 centin viszi olyan 8 km/h-val. De előtte megtárcsázom a földet.
Nektek milyen fajta keskeny kapa megy rá? Kb hasonló lehet a furattáv a miénkkel, régebben tettél be róla képet. Néztem a Farmet kapáit, de az 3 csavaros, na az tetszene a vékony vídiás kapák kiváló anyagból lehet
Hát akkor az nem igazán kötött talaj. Itt a 110 lovas a 2 méteres 9 kapással nem nagyon szalad. Becsületes tárcsázás után kb 20-25 cm mélyen, tárcsázás nélkül meg kb 15-20 cm mélyen.
Akkor kicsit másról beszélünk. Nekem 7 kés 3 méterben szárnyak nélkül és ha leengedem rendesen akkor a 155 paci térderogy előtte jobb esetben csak bepattog összkerék + difizárba. (6tonnás ferga)
Nem tudom milyen márka (kb 5 réteg festék van rajta),szárny nélkül húzom kb 25 cm-en, kötött földben.
Merev szárú kések vannak nyírócsappal.
2,2 méter széles (9 kés), pálcás rögtörő, a 80 Le-t kéri (de húztam Z6245-el is).
Nekem olyan gondom van vele hogy a kövesbe nem húz bele rendesen mindenhol és olyankor csíkoz. De nincs mit tenni ott az eke se bír belekapni. sóderos talaj foltok+ itt-ott nagyobb kövek benne. Ezért is csinálom kétszere két irányból. Így elfogadhatóbb a végeredmény.
A 2 méteren 11 kapa volt, de átrendeztük 9 kapásra így 25 cm az osztás. Szerencsére csavaros felfogatású így nem probléma rakosgatni. Ugyanúgy tudtam húzni kevesebb és keskenyebb kapákkal mélyebben mint sekélyebben több és szélesebb kapákkal. Itt amúgy is nagyon kötött a föld, nem kell félni, hogy becsíkozza, szépen robbantja az egészet.
Szia! Milyen márka? Milyen mélyen húzod, milyen talajon, szárnyas vagy szárny nélküli? Amikor vettem a grubert akkor még ezen is a gyári kések voltak (ugyanolyan színű volt a hátoldaluk mint a kapaszárak ebből gondolom. De ezek is lefutottak róla gyorsan. Egyébként német gehlmayer tipusú (ezt nem biztos hogy pontosan betűztem).
Szia! Én még nem vetten rá! Németországból hoztam évekkel ezelőtt (grubbert)- 100 hektár fölött dolgozott már, de még meg se fordítottam!!!
Szerintem 100-szor többet ér mint a tárcsa!
Idén grubberozott földbe vetettem a kukoricát - kicsit féltem is tőle - háát meg lehet nézni! (Nézd meg a kukorica várhatőan...-ban!).
Én negyvencentis osztással húzom. Egyszer tarlóhántás carierrel, utána tarlóápolás gruberral amilyen mélyen belemegy könnyen (15-20centi), aztán erre a műveletre átlósan meghúzom még egyszer amilyen mélyen csak bírom, ha újból kizöldül. Így teljesen át van dolgozva a talaj keresztmetszet.
MMwebber kft honlapján megvan a díler hálózat és a katalógus. Kinézem mit szeretnék és cikkszám lapján megkérdem az árát a dílertől. Ha jó áron van akkor megrendelem 2-3 nap és a kereskedőnél van a cucc. Rengeteg dílerük van, szinte minden mg kereskedő benne van.
Mi is azt a hagyományos kapát használjuk, de sokkal többet bírnak. Az első két sorban levőnek levágtuk a oldalait, csak kb 70-80 mm széles egyenes kapát csináltunk belőle, a hátsó 4 db-on maradt meg a szív.
Hoztak pálcát régebben amivel a vasúti talpfaaláverő gépek pofáit rakják fel, de semmit se ért. Mint kiderült azt hegesztés után edzeni kellene. Haver most kint dolgozik ausztriában és egy betonüzem felújítássán dolgoznak ígérte hogy hoz olyan pálcát amit nem kell edzeni és qrva kemény de még nem ért ide. Amúgy nem egy nagy drágaság a gruber vas. 7db csavarostol bruttó 18-19e körül volt ha jól emlékszem. Ha mondjuk kibír 40 hekit átfordítással akkor nemegészen 500ft/ha a kopás. Granit katalógusból rendeltem, ezek 135mmszéles kapák de lehet rendelni 185mmszéleset is. Olyat használt már valaki? Nem mertem berendelni vakon de kíváncsi lennék a munkájára és esetleg hogy mennyivel bírja tovább?
Van valakinek tapasztalat, hogy a dupla szívkapás gruber vasak hány hekit bírnak ki ilyen száraz időben? Tegnap tettem fel újakat lenyomtam vele kb 7-8 hekit és már elég jelentős kopás van rajtuk.
Szerintem a Busa féle spriál rögtörő lenne a legkirályabb. Annak van a legszebb munkája és jól vissza is tömörít. Tőlük kéne megkérdezni mennyi lenne egy olyan henger és rá lehet azt építeni arra a grúberra, csak az MTZ bírja emelni
Ha jól látom ez egy vogel¬t grúber régebbi széria pálcás simítóra gondolsz talán az apróhirdetésekben van valahol.
Én komplettan tudok grúbert mivel az itt van nálam.
Apróhirdetéseknél keresgélj szerintem.
Papa ám a tudod ki(ámbár örülnék már neki)lekoptattuk a festéket rendesen,most kölcsönkérték kipróbálásra,kukorics tarlóban ,7930-as joni prüszköl elötte,de mi a t180-as Valtrával ráncigáltuk az vitte 12-vel árkon bokron
7274 hozzászólás
Válasz #1756. hozzászólásra
kiváló anyagból lehet
Én is olyan grúbert vettem amin lehet variálni a kapák osztását. Most nekünk 22 centis az osztás. Csak agyalgatok, hogy át kéne rendezni 30 centis osztásúra, ahogy a 3m-es Cultuson van. Akkor könnyebben vinné a traktor. Nekünk 22 centin viszi olyan 8 km/h-val. De előtte megtárcsázom a földet.
Nektek milyen fajta keskeny kapa megy rá? Kb hasonló lehet a furattáv a miénkkel, régebben tettél be róla képet. Néztem a Farmet kapáit, de az 3 csavaros, na az tetszene a vékony vídiás kapák
Válasz #1770. hozzászólásra
Hát ezt nem értem... Szoktál néha szántani...?
Válasz #1770. hozzászólásra
Ilyen mélyen szinte csak idén lehetett húzni, mert nem volt semmi eső tavaly óta és nem tömörödött össze a talaj.
Válasz #1763. hozzászólásra
Könnyű a ferga, a 110-es valtra 58q. Tegyél súlyt az elejére. Kazánlemez kérdése csak.
Válasz #1768. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Egy sor carier után 25 centi mélyen nem vagy csak nagyon nehezen bír vele.
7-9km/h között bírom húzni. Dombtól és talajtól függően 15-20 centi mélyen.
A ,,rendesen" az hány cm?
Válasz #1764. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Ennyi az ára. 2-3ezer ft/db. Márkától és kereskedőtől függően. Ha drágábbat akarsz akkor kérned kell hogy árazzák át neked.
Válasz #1761. hozzászólásra
Hát akkor az nem igazán kötött talaj. Itt a 110 lovas a 2 méteres 9 kapással nem nagyon szalad. Becsületes tárcsázás után kb 20-25 cm mélyen, tárcsázás nélkül meg kb 15-20 cm mélyen.
Válasz #1762. hozzászólásra
Értem.
Válasz #1760. hozzászólásra
Előbb néztem az E-bayon, ott is vannak olcsók. Olcsó húsnak híg leve...
Válasz #1761. hozzászólásra
Akkor kicsit másról beszélünk. Nekem 7 kés 3 méterben szárnyak nélkül és ha leengedem rendesen akkor a 155 paci térderogy előtte jobb esetben csak bepattog összkerék + difizárba. (6tonnás ferga)
Válasz #1759. hozzászólásra
Nem a belemenés miatt, hanem a vonóerő miatt. így könnyebb húzni. Feribácsi írta régebben, hogy ő is lecserélte keskenyebbekre.
Válasz #1754. hozzászólásra
Nem tudom milyen márka (kb 5 réteg festék van rajta),szárny nélkül húzom kb 25 cm-en, kötött földben.
Merev szárú kések vannak nyírócsappal.
2,2 méter széles (9 kés), pálcás rögtörő, a 80 Le-t kéri (de húztam Z6245-el is).
Válasz #1753. hozzászólásra
Nekünk is azok a kopott kapák vannak rajta amikkel kintről bejött, és jól bírja.
Ezek szerint az osztrákoknál vagy a németeknél kell venni kapát.
Válasz #1757. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Nem tudom az mennyit dominál. Nekem a szívek szélei kopnak le elsőre de akkor se megy bele jobban.
Válasz #1756. hozzászólásra
Ezért is csinálom kétszere két irányból. Így elfogadhatóbb a végeredmény.
Nekem olyan gondom van vele hogy a kövesbe nem húz bele rendesen mindenhol és olyankor csíkoz. De nincs mit tenni ott az eke se bír belekapni. sóderos talaj foltok+ itt-ott nagyobb kövek benne.
Válasz #1747. hozzászólásra
Ahogy az előbb írtam, inkább menjen lejjebb.
Válasz #1745. hozzászólásra
A 2 méteren 11 kapa volt, de átrendeztük 9 kapásra így 25 cm az osztás. Szerencsére csavaros felfogatású így nem probléma rakosgatni. Ugyanúgy tudtam húzni kevesebb és keskenyebb kapákkal mélyebben mint sekélyebben több és szélesebb kapákkal. Itt amúgy is nagyon kötött a föld, nem kell félni, hogy becsíkozza, szépen robbantja az egészet.
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Jah és én is gruberozottba vetettem a naprát, van különbség a gruberozott javára a szomszéd szántottjával szemben.
Szia! Milyen márka? Milyen mélyen húzod, milyen talajon, szárnyas vagy szárny nélküli? Amikor vettem a grubert akkor még ezen is a gyári kések voltak (ugyanolyan színű volt a hátoldaluk mint a kapaszárak ebből gondolom. De ezek is lefutottak róla gyorsan. Egyébként német gehlmayer tipusú (ezt nem biztos hogy pontosan betűztem).
Válasz #1752. hozzászólásra
Szia! Én még nem vetten rá! Németországból hoztam évekkel ezelőtt (grubbert)- 100 hektár fölött dolgozott már, de még meg se fordítottam!!!
Szerintem 100-szor többet ér mint a tárcsa!
Idén grubberozott földbe vetettem a kukoricát - kicsit féltem is tőle - háát meg lehet nézni! (Nézd meg a kukorica várhatőan...-ban!).
Válasz #1749. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Te hol veszed, milyet, mennyiért?
Válasz #1750. hozzászólásra
De volt már original frankos is. Az is ennyit bír.
Válasz #1749. hozzászólásra
A vogelnoot se bír többet, igaz az se sokkal drágább. Az kb 2800/db
Válasz #1742. hozzászólásra
19 ezer? Na akkor azért kopott el! 40 hektáron nem lehet észrevenni kopást!!
Válasz #1745. hozzászólásra
Én negyvencentis osztással húzom. Egyszer tarlóhántás carierrel, utána tarlóápolás gruberral amilyen mélyen belemegy könnyen (15-20centi), aztán erre a műveletre átlósan meghúzom még egyszer amilyen mélyen csak bírom, ha újból kizöldül. Így teljesen át van dolgozva a talaj keresztmetszet.
Válasz #1744. hozzászólásra
Miért vágod le az oldalát?
Válasz #1743. hozzászólásra
MMwebber kft honlapján megvan a díler hálózat és a katalógus. Kinézem mit szeretnék és cikkszám lapján megkérdem az árát a dílertől. Ha jó áron van akkor megrendelem 2-3 nap és a kereskedőnél van a cucc. Rengeteg dílerük van, szinte minden mg kereskedő benne van.
Válasz #1744. hozzászólásra
![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
Nektek is 22 centis az osztása a kapáknak?
30 centissel milyen munkát végezne? Lenne értelme átrendezni?
Mi is azt a hagyományos kapát használjuk, de sokkal többet bírnak. Az első két sorban levőnek levágtuk a oldalait, csak kb 70-80 mm széles egyenes kapát csináltunk belőle, a hátsó 4 db-on maradt meg a szív.
Simán vegyél felrakó elektródát,az is jó lesz és nem kell edzeni.
Hogyan használod a granitot? Van webshop hozzáférésed?
Válasz #1741. hozzászólásra
Nem mertem berendelni vakon de kíváncsi lennék a munkájára és esetleg hogy mennyivel bírja tovább?
Hoztak pálcát régebben amivel a vasúti talpfaaláverő gépek pofáit rakják fel, de semmit se ért. Mint kiderült azt hegesztés után edzeni kellene. Haver most kint dolgozik ausztriában és egy betonüzem felújítássán dolgoznak ígérte hogy hoz olyan pálcát amit nem kell edzeni és qrva kemény de még nem ért ide. Amúgy nem egy nagy drágaság a gruber vas. 7db csavarostol bruttó 18-19e körül volt ha jól emlékszem. Ha mondjuk kibír 40 hekit átfordítással akkor nemegészen 500ft/ha a kopás. Granit katalógusból rendeltem, ezek 135mmszéles kapák de lehet rendelni 185mmszéleset is. Olyat használt már valaki?
Válasz #1740. hozzászólásra
Akkor gyorsan hegeszd fel keményfémmel!
Van valakinek tapasztalat, hogy a dupla szívkapás gruber vasak hány hekit bírnak ki ilyen száraz időben?
Tegnap tettem fel újakat lenyomtam vele kb 7-8 hekit és már elég jelentős kopás van rajtuk.
Válasz #1734. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
jó kérdés... rendeld meg és legyártjuk
Szerintem a Busa féle spriál rögtörő lenne a legkirályabb. Annak van a legszebb munkája és jól vissza is tömörít. Tőlük kéne megkérdezni mennyi lenne egy olyan henger és rá lehet azt építeni arra a grúberra, csak az MTZ bírja emelni![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Minek akarsz ilyet venni rá? Nekünk ilyesmi van rajta, de én legszívesebben lecserélném valamilyen ékgyűrűs (rögtörős, tömörítős) hengerre.
Válasz #1735. hozzászólásra
Igen az az.Sokat nézegettem,de nem találtam sajna.
Ha jól látom ez egy vogel¬t grúber régebbi széria pálcás simítóra gondolsz talán az apróhirdetésekben van valahol.
Én komplettan tudok grúbert mivel az itt van nálam.
Apróhirdetéseknél keresgélj szerintem.
Gazdatársak!Hol tudok ilyen simító-egységet venni a gruberomra szerintetek?
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120625114659_3571-Vogel_Noot_EURO-878870-2.jpg)
Válasz #1731. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
menten elalszunk----------
micsoda minőségi estimese
Válasz #1731. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Rosszul írta majdnem Tata, vagy MTZ-és Tata.
Válasz #1728. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
lekoptattuk a festéket rendesen,most kölcsönkérték kipróbálásra,kukorics tarlóban ,7930-as joni prüszköl elötte,de mi a t180-as Valtrával ráncigáltuk az vitte 12-vel árkon bokron
Papa ám a tudod ki(ámbár örülnék már neki)
Válasz #1719. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Le lehet menni vele,nincs semmi okosság benne,viszi.
Válasz #1727. hozzászólásra
Szerintem hamarabb leforgózom mint egy hatsorossal .
3 gépalja és kész . Ha 3szöges akkor megyek rajta 3 kört és ámen.
A nyitás csukás kb 2-2 perc szóval nem téma .
Inkább a sarkokra való rátolatás problémásabb kicsit a hosszú rúd és a nagy szélesség miatt de ezt kb 2 nap alatt meg lehet szokni .
Viszont kellene még egy 6 soros függesztett mellé aki leforgózik nekem és lenyomja a 2-5 hekis táblákat ...
Akkor napi 65-70 hektár lehetne az átlagom.
Válasz #1688. hozzászólásra
Hello Papa!Belehuztad-e mán a fődbe?Mekkora trakival huzod?
Válasz #1726. hozzászólásra
és a sok kis táblánál hogy germózol a 12sorossal???
Gyorsan összecsukható vonulási helyzetbe???
Válasz #1725. hozzászólásra
kb 570-nél tartok , még van vagy 400 napra...
Most esett ...
Válasz #1724. hozzászólásra
jaja tudom én.
Egyébként vetésekkel hogy álltok???
Mi vetnénk ezerrel de tapad. Igaz most jó az idő lehet délután kimegy a brigád mert lassan elvagyunk csúszva