Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.9 FtUSD390.02 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kérdésem lenne,a tiszántúlon nem tud valaki egy 90-100 Le -höz való eladó grubert nem túl nagy pénzért , mert itt az apróban csak dunántúli eladók vannak???
Ezen az áron már én is elgondolkoztam, hogy életemben másodjára megkísértem a sorsot és kukoricát is vetek. 99% esély van rá, hogy aratás után tárcsával nem tudok túl sokat ártani neki, tehát alapművelésnek gruberben gondolkodom, meg egyébként is akarok idén venni. Tehát a kérdés az, hogy 3 soros gruberrel egyáltalán megpróbáljam e, vagy alapból 4 sorosat vegyek? Volt már kölcsönbe nálam 3 soros, tárcsázott földön a felmuharosodott vízfoltban néha összehúzta a növényzetet. Esetleg azon agyalok, hogy az elejére, a kések osztásának megfelelően sima tárcsákból egy elővágó tárcsasort gyártok. 20cm-enként felszeletelve a szárat szerintem már a 3 soros is boldogulna vele.
Ha magadnak szépen megcsinálod a talajt (terranoval) biztos boldogulsz .De ha elmész bérbe vetni (csak vetni) és nem te csinálod a talajt ha nem a gazda és ő a kuki tarlót két sor könnyű tárcsával elintézte mer neki úgy jó (a szármaradvány meg olyan rajta mint egy bunda)ott is boldogulsz?
Amúgy vicces túlzásnak szántam #1538 biztos jó gépek(vader horsdh) de szerintem annyival nem jobb mint amit az ár különbség tükröz .
hello. most olvastam végig az irásokat, tudom karácsony van de azért ezzel hogy ahonnan horsch vader menekül vitatkoznék kicsit. mi 2008 óta vetünk egy 3 méteres prontóval húztuk már mindenhol, mocsárban egyik sem megy ez tény, de nem kéne ilyet kijelenteni hogy a tied megy a többi menekül mert hülyeség. terrano előmunkál prontó vet, 2008 óta szépen működik pedig voltak nem optimélis körülmények bőven.
A prosija szerint 7,7 tonna, de az adattábláján azt hiszem más adat szerepel, de azt tuti h 7 tonna felett van, míg a topdown csak 6. A kapái viszont sokkal hamarabb nyitnak a centaurnak. Ezért nehéz talajon a topdown váza billeg, a centaurnak pedig a kapái zongoráznak.
Vagy mi kaptunk jobb minőséget vagy amit te láttál az volt nagyon xar de nekünk nem volt annyi bajunk .Amúgy meg nekünk SZ24-est váltotta fel (lehet nem is láttál még olyat:nem sokat veszítettél) ég és föld.
Abban az nem tetszik, hogy a csoroszlyákat felülről egy kb. 10-es köracél támasztja meg. Sok újságban benne volt egy hirdetés, aminél a képen az egyik ilyen köracél meg volt hajolva. Hogy nem vették észre? Persze lehet, hogy masszív, de mindent tönkre lehet tenni. Na erről beszélek, persze ez nincs meghajolva:
megnézném mikor fog bilifül módjára össze görbülni 1 horsch,vagy 1 vader felnije.......
idén láttam először ilyen gépet dolgozni,de én a gazdája helyében viszza kértem volna az árát.
100ha se vetettek vele,de kell hozzá 1 tonna alkatrész
Náluk még egy darab nem hajlott el . Az idén 2 vagy 3 felni széle kicsit le halott ahogy bebujt néhány nagyobb rög de azok meg olyanok voltak mint a beton.Szét kellett verni a kerekek között mer nem tudtuk máshogy kiszedni .
nagy hibája,hogy nem sík a vetőtárcsa,mint a rapidé.
kérdem én milyen anyagból lehet a vetőtárcsa?
mert elvileg acélból kellene lennie,ami inkább törik,mint hajlik,az unián görbül össze vissza.
Földvégén nem állunk meg menet közbe emeljük ki ,csak mire fel emelkedik a meghajtó kerék is elszór egy csomó magot a föld tetejére . Így viszont előbb felkapja a meghajtókereket utána ráér kiemelkedni a vetőgép .(vaderstad koppintás, ár:3419forint)
Ár 7.3 misi (2009) Vaderstadba elmunkáló nélkül 10.2 volt akkor .Ha mindent össze rázunk két napot ha rádolgoztunk , költség jelentéktelen(kb:12 kaszapenge , néhány elektróda, 1-2 vágókorong). Ezek után ahonnan a híres vaderstad meg a hors sírva megy haza ott mi nevetve vetünk . Ja és mindent magunk csináltunk mer nem informatikusok meg filozófusok vagyunk.
Szóval akkor ez egy ilyen barkácsolós gép!?!?!?!
Nem rossz csak nincs kiforrva. Lengyelek hasukra ütöttek megnéztek pár fényképet és csináltak egy ilyen gépet. ?!?!?
Minden tavaszon többször átszereljük ketten a vetős öreggel de ezt még nem láttam szerintem ez még nem olyan.
Ha tévedek akkor bocsi, majd tavasszal kérdezd meg újra és megmondom
Na mondjuk jó omlós puha földek ezek amiket beszúrtál, kemény helyzetekben mondta a képviselője,hogy 300-as géppel húzták az ilyet 20centin kb. Meg az összes többi grubbert is...
Igen 3 méteres, idén újítottuk be. 190 lóval húzzuk, és a traktor hidraulikája, vagyis a helyzetszabályzója tartja a mélységet. A szárnyakat nem tettük fel rá, így kb 45 cm körül jár, mélyebbre is menne, de akkor a késszáron lévő terelőlemezek már nem dolgoznának jól.
A maglesöprő felül van a vákuumelengedő meg nem annyira.
De nem is értem most mit értessz ezalatt!
A maglesöprő egy fém kengyel ami külön levehető róla és kintről lehet állítani egy excenteres tengelyvégű vacakkal
7274 hozzászólás
Válasz #1563. hozzászólásra
hány lóerős ez a traki?
Válasz #1572. hozzászólásra
Tiszántúlon merre?
Kérdésem lenne,a tiszántúlon nem tud valaki egy 90-100 Le -höz való eladó grubert nem túl nagy pénzért , mert itt az apróban csak dunántúli eladók vannak???
Válasz #1570. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Ahh az más.Azt hittem szántóföldi történet.
Válasz #1569. hozzászólásra
én gyümölcsösbe használom dolgoztam már hasonlóval annak a mintájára készült ez is az igaz ha 30 cm felett van a gaz beful
Válasz #1568. hozzászólásra
Szerintem sürü lesz,és be fog torkollni:
Válasz #1567. hozzászólásra
21 cm az osztás 3cm vastag késekkel
Válasz #1566. hozzászólásra
Milyen osztással vannak a kapák?
Válasz #1565. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120109165233_20120109196.jpg)
Válasz #1564. hozzászólásra
Lemaradt
2 soros 9 késes gruber most készült el:
Még a renden lévö szalmát is bevereti faxán!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #1558. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Ha 1 cucc nem boldogul akkor annak elő kell dolgozni.
eleve mire mész azzal ha méter hosszú szárasba belemészgrubberozol?
a gyönge gépeidnek be kell segiteni előtte
muhart kikell irtani
anyagot lekell zuzni
dzsuvát lekell tárcsázni
tehát elég a 3 soros is
fax kinozza a traktort a 4 sorossal meg beállitani is genyóbb meló------
Válasz #1557. hozzászólásra
az a lényeg h. ahol 1000ha okat húz meg a terránó 500 lovasokkal évente ott gondolhatod mit bírna ki 1 nemhorsch
lehet perceket....... se
kevésre meg azt veszü amire futja
mindig is így volt meg lesz is
már ha lesznek kicsik
már ha fogja nekik futni akármire is
Szerintem nem is annyira a sorok száma számít , inkább a vázmagasság és hogy hosszabb , szellősebb elrendezésű legyen.
A sűrű , sok kapás , alacsony vázzal lenne inkább baj .
Az elővágás vagy a tökéletes szárzúzás meg tuti jól jöhet...
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
A lényegi kérdés lemaradt: 20cm-es osztású késes gruberrel hogyan lehet kukorica tarlót művelni?
Ezen az áron már én is elgondolkoztam, hogy életemben másodjára megkísértem a sorsot és kukoricát is vetek. 99% esély van rá, hogy aratás után tárcsával nem tudok túl sokat ártani neki, tehát alapművelésnek gruberben gondolkodom, meg egyébként is akarok idén venni. Tehát a kérdés az, hogy 3 soros gruberrel egyáltalán megpróbáljam e, vagy alapból 4 sorosat vegyek? Volt már kölcsönbe nálam 3 soros, tárcsázott földön a felmuharosodott vízfoltban néha összehúzta a növényzetet. Esetleg azon agyalok, hogy az elejére, a kések osztásának megfelelően sima tárcsákból egy elővágó tárcsasort gyártok. 20cm-enként felszeletelve a szárat szerintem már a 3 soros is boldogulna vele.
Válasz #1555. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Ha magadnak szépen megcsinálod a talajt (terranoval) biztos boldogulsz .De ha elmész bérbe vetni (csak vetni) és nem te csinálod a talajt ha nem a gazda és ő a kuki tarlót két sor könnyű tárcsával elintézte mer neki úgy jó (a szármaradvány meg olyan rajta mint egy bunda)ott is boldogulsz?
Amúgy vicces túlzásnak szántam #1538 biztos jó gépek(vader horsdh) de szerintem annyival nem jobb mint amit az ár különbség tükröz .
Most télen össze dobok egy ilyet!
Válasz #1538. hozzászólásra
hello. most olvastam végig az irásokat, tudom karácsony van de azért ezzel hogy ahonnan horsch vader menekül vitatkoznék kicsit. mi 2008 óta vetünk egy 3 méteres prontóval húztuk már mindenhol, mocsárban egyik sem megy ez tény, de nem kéne ilyet kijelenteni hogy a tied megy a többi menekül mert hülyeség. terrano előmunkál prontó vet, 2008 óta szépen működik pedig voltak nem optimélis körülmények bőven.
Válasz #1553. hozzászólásra
a centauron 2 is van, de sok értelme nincs, kb annyi, mint a bakhátbehúzó rögrendező tárcsáknak.
Válasz #1552. hozzászólásra
Csak azért kérdeztem, hogy van e értelme ekkora tömegnek ha a kapák úgysem bírják és csuklanak!?!?!?!?
Vogel Terratop 5soros gépezetét nem próbálta még senki közületek???
Füzesabonyban meggyőző munkája volt a ródsón, az vitte a pálmát egyértelműen, igaz azon tárcsasor nincsen
Válasz #1550. hozzászólásra
A prosija szerint 7,7 tonna, de az adattábláján azt hiszem más adat szerepel, de azt tuti h 7 tonna felett van, míg a topdown csak 6. A kapái viszont sokkal hamarabb nyitnak a centaurnak. Ezért nehéz talajon a topdown váza billeg, a centaurnak pedig a kapái zongoráznak.
Válasz #1550. hozzászólásra
5,7-7,7 tonna lehet
Válasz #1548. hozzászólásra
Drenthe!
Nektek a 4méteres Centaur milyen súlyú???
mennyi a tömege neki???
Válasz #1548. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Ha látok egyet valahol, majd rárontok!
Válasz #1546. hozzászólásra
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Nincs azzal baj , csak extrém esetekben szerintem .
Csak annyit mondok , hogy egy kiállításon jól nézd át , emelj rá a csoroszlyákra és majd meglátod miről beszélek...
Azután majd nézd meg a másik kettőt is...
Válasz #1543. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Vagy mi kaptunk jobb minőséget vagy amit te láttál az volt nagyon xar de nekünk nem volt annyi bajunk .Amúgy meg nekünk SZ24-est váltotta fel (lehet nem is láttál még olyat:nem sokat veszítettél) ég és föld.
Válasz #1533. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111222224026_nevtelen_cr.jpg)
Abban az nem tetszik, hogy a csoroszlyákat felülről egy kb. 10-es köracél támasztja meg. Sok újságban benne volt egy hirdetés, aminél a képen az egyik ilyen köracél meg volt hajolva. Hogy nem vették észre? Persze lehet, hogy masszív, de mindent tönkre lehet tenni. Na erről beszélek, persze ez nincs meghajolva:
Válasz #1544. hozzászólásra
Az Ultima az egy ritkaság , nem kéne ...
De viszont a Simba-Great Plains új vetőgépe is komolynak látszik képen...
Válasz #1534. hozzászólásra
A csoroszlya nyomása több mint emez kettőé . Szellősebb , erősebb ...
Válasz #1542. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
megnézném mikor fog bilifül módjára össze görbülni 1 horsch,vagy 1 vader felnije.......
idén láttam először ilyen gépet dolgozni,de én a gazdája helyében viszza kértem volna az árát.
100ha se vetettek vele,de kell hozzá 1 tonna alkatrész
Válasz #1541. hozzászólásra
Náluk még egy darab nem hajlott el . Az idén 2 vagy 3 felni széle kicsit le halott ahogy bebujt néhány nagyobb rög de azok meg olyanok voltak mint a beton.Szét kellett verni a kerekek között mer nem tudtuk máshogy kiszedni .
Válasz #1538. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
nagy hibája,hogy nem sík a vetőtárcsa,mint a rapidé.
kérdem én milyen anyagból lehet a vetőtárcsa?
mert elvileg acélból kellene lennie,ami inkább törik,mint hajlik,az unián görbül össze vissza.
Válasz #1539. hozzászólásra
)
Földvégén nem állunk meg menet közbe emeljük ki ,csak mire fel emelkedik a meghajtó kerék is elszór egy csomó magot a föld tetejére . Így viszont előbb felkapja a meghajtókereket utána ráér kiemelkedni a vetőgép .(vaderstad koppintás, ár:3419forint
Válasz #1535. hozzászólásra
Ezt nem értem, miért van rá szükség?
Válasz #1537. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Ár 7.3 misi (2009) Vaderstadba elmunkáló nélkül 10.2 volt akkor .Ha mindent össze rázunk két napot ha rádolgoztunk , költség jelentéktelen(kb:12 kaszapenge , néhány elektróda, 1-2 vágókorong). Ezek után ahonnan a híres vaderstad meg a hors sírva megy haza ott mi nevetve vetünk . Ja és mindent magunk csináltunk mer nem informatikusok meg filozófusok vagyunk.
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
adott 1 vetőgép 3 méteres kb:8 misi nettó
és utána lehet otthon barkácsolni?
na nemán,NO unia!
Szóval akkor ez egy ilyen barkácsolós gép!?!?!?!
Nem rossz csak nincs kiforrva. Lengyelek hasukra ütöttek megnéztek pár fényképet és csináltak egy ilyen gépet. ?!?!?
Válasz #1527. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111222211617_SNC00073.jpg)
Ezt az idén újítottuk ez is bevált.
Válasz #1533. hozzászólásra
Az miért jobb???komolyabb???
és mondjuk egy Köckerling Ultima???
Válasz #1517. hozzászólásra
Megsúgom , hogy a Pöttinger Terrasem sokkal komolyabb mint emez kettő ...
Válasz #1529. hozzászólásra
Azért annyira omlósnak nem nevezném
Hasonló talajok ezek is, mint amiket Füzesabonyban láthattál a Talajművelő Show-n.
Válasz #1530. hozzászólásra
Minden tavaszon többször átszereljük ketten a vetős öreggel de ezt még nem láttam szerintem ez még nem olyan.
Ha tévedek akkor bocsi, majd tavasszal kérdezd meg újra és megmondom
Válasz #1525. hozzászólásra
Az újon egybe van mikor nyomod rá a lesodrót megnyit egy furatot.
Válasz #1526. hozzászólásra
Na mondjuk jó omlós puha földek ezek amiket beszúrtál, kemény helyzetekben mondta a képviselője,hogy 300-as géppel húzták az ilyet 20centin kb. Meg az összes többi grubbert is...
Milyen az a 190 lovas traki?
henger az a dupla került rá???
Válasz #1524. hozzászólásra
A mienk olyan mint ami 0:45mp-nél van csak 6sorosban fix vázzal, széleken kint a nyomjelzőkkel így jó széles szállításban
Válasz #1523. hozzászólásra
Köszönöm a képeket, majd mi is alakítunk rajta ebből fogok kiindulni.
Válasz #1522. hozzászólásra
Igen 3 méteres, idén újítottuk be. 190 lóval húzzuk, és a traktor hidraulikája, vagyis a helyzetszabályzója tartja a mélységet. A szárnyakat nem tettük fel rá, így kb 45 cm körül jár, mélyebbre is menne, de akkor a késszáron lévő terelőlemezek már nem dolgoznának jól.
Válasz #1524. hozzászólásra
ööööööööööö most megfogtál.
A maglesöprő felül van a vákuumelengedő meg nem annyira.
De nem is értem most mit értessz ezalatt!
A maglesöprő egy fém kengyel ami külön levehető róla és kintről lehet állítani egy excenteres tengelyvégű vacakkal