Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.09 FtUSD387 FtCHF423.73 FtGBP481.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Köszönöm a válaszokat! Egyébkét egy háromméteresbe gondolkodom a TM 165-ös után.A szántást azért szeretném kiváltani valamivel mert sok az egy hektárra jutó gázolaj fogyasztás meg azt mondják az okosok hogy nem jó az összes szárat leforgatni.
Nem mindig lehet őssze lazítani, pl mostsem. Miért? mert általában sár van és értelmét veszíti, mostmeg olyan kemény hogy már egyszerűen nem lehet.
A grubber nedvesebb körülmények között használható jól, sőt kimondottan vizesben is leveszed a hengert róla és kész. Felnék itt mindig durva szalonnás a szántás, igaz nincsen 5-6milliós ekénk ami lehet jobban szántana...
Egy Vogel Hektor 1000-est vennék de ma már inkább az árából egy 100ló körüli Fergát mégegyet és kész.
Lazító+tárcsa kombinációt alkalmazzuk amíg lehet és megvan kispénzen külön befektetés nélkül, de a víz az víz és lekorlátoz.
Én összel nem grubereznék az biztos inkább lazító és tárcsa aztán úgy lehet hagyni tavaszig,ha már ennyire nem akarsz szántani...De én még mindig az ekében hiszek ősszel és az Agresstívban tavasszal,vagy ha az nics akkor a magyar nagy dupla fogas fügesztett szerkezet is tökéletes a rövid tárcsa csak ha rögös a föld valamitől...
az én javallatom, hogy négyzetrugókapaszáras változat, választható 30x30, 35x35, 40x40 es változatban függően, hogy mennyire kötött talajon kell használni
Hát a köckerlinget jó áron nehéz megvenni, az unia valamiért csak 15 centiméterig ajánlja a gépét, lemkenből is többféle van, de az olcsó kétsoros szerintem nem jó szántás kiváltására. Szerintem nézz még körül egy kicsit, a horsch terranoját sokan dicsérik, viszont drágább. A vogel-noot grubberei jó áron vannak még, illetve a kverneland clc classic néven kínál jó alternatívát.
Üdv! Az OMÉK-on nézegettem a grúbereket,mert szeretnék venni egyet amivel a szántást is ki tudnám váltani.Tapasztalat hiánya miatt segítséget szeretnék kérni hogy mire kell figyelni és melyiket lenne érdemes megvenni. Amit néztem Köckerling, Unia Cross,Lemken,Ferro Flex, ez utóbbi szinpatikus mert 4 gerendelyes és azt mondták hogy köckerling kapával van szerelve és az ára is lényegesen kedvezőbb mint a többié. Véleményeitekre kíváncsi vagyok. Köszi
Itt kínoznakvalamii lyesmit egy 220pacis claas trakival. Nem tudom hogy pont ilyen tipus e. De nem kelt jó benyomást. A traki nagyon kevés elé. 10-15 centin bírja húzni. A gépnek pedig eléggé szedett-vedett benyomása van mintha én raktam volna össze, nem egy kiforrott konstrukció. A munkája viszont nem lenne rossz, főleg ha tudnának neki mélységet adni. Hogy mennyire strapabíró gép arra kíváncsi lennék én is.
Köves talajon dolgozik valaki gruberrel? Belemegy rendesen ebben a szárazban? Én tegnap apró köves-sóderos talajon húztam 10 hekit a vadi új kapák fele lekopott a munkamélység pedig nem az igazi ahol nem köves ott bemegy rendesen ahol viszont kavicsos ott egyből felére csökken a munkamélység. Másnak van ezzel tapasztalata? Esetleg valami ötlete rá?
A mienk ennek az utódja, kicsit erősebb, meg commonrail papíron 217lóerőt tud, meg most felsúlyozva 11 tonna egyébként 95mázsa volt orrsúllyal.
Szóval nagyjából egyfelé kell gondolkodnunk munkagépek terén
ahogy mondod valamit kell vele kezdeni a tavaszi tárcsázás meg nem annyira járható út önmagában.
Megkell húzni ilyenkor is ha nem volna grubber akkor ekét húzna mindenki ilyenkor és kész.
Majd a lazító szárazban helyrehozza, mivel repcézünk így minden évben jelentős területen már ez alá dolgozva megvan a lazítás, de szerintem mostantól hogy lett saját minden nyáron amit időjárás adta lehet, megfogok lazítani és kész nemlesz szántva.
Csak mint írtam a mi lazítónk erre való, nem forgat fel nem szárítja a fődet feleslegesen, viszont ősszel meg éppen ezért nemjó, mert olyankor nemtudja hasznosítani a repesztő hatását amire alapul a lazító munkája.
Persze megkell csinálni szárazban, meg nemis lucskos időre gondoltam, de olyanra amikor a feltalaj illetve a talajfelszín fogós és a gép nem taknyol nem kapar rajta de alul meg nyers és vizes a főd és ilyenkor szántassz szalonnásat hanntosat, no egy grubberrel mégha csúnya is lenne a munkája szerintem nemlenne 25centis szintkülönbségű pálya utána mint az ekénél.
Tavasszal meg lehet elmunkálni egymenetben a rövidtárcsával nagyon gyorsan víztakarékosan lezárva és egyenletesen!!!
Nem hiszek ebben a vizes föld grúberozásban. Szárazba fel kell kapircsolni amit csak lehet nedvesbe meg csak magágyat csinálni és vetni minél kevesebb taposással. (Könnyen beszélek mert se kukim se naprám.) De meglehet nézni a földjeimet tavaly a sok esőben csak rövidtárcsával magágyat nyitottam és vetettem... és most hasít benne a grúber 25 centin túlról hozogat fel kisebb rögöket itt-ott ahol nagyon vízállásos volt a terület még tavasszal is és permetezővel műtrágyaszóróvbal meg lett gyúrva.
Én egy ilyen osztású Farmet grubbert húztam már, az 11 késes volt 4,6méteres. Sekélyen vitte a gép fainúl, tarlóthanntani vagy hantott tarló alá menni kicsivel kiváló volt de mélyre engedve kikötötte a traktort, főleghogy szárnyak is voltak rajta.
Összecsukva 3méterben viszont jól dolgoztunk, csak mélyen húzva a szárnyak végett szakadtak a nyírócsavarok nagyon.
Amúgy szárazban tényleg átdolgozza a fődet, olyan ez kicsit mint a lazító hogy átreped a kések között meg a fődáram eleve borítja maga alatt az egészet ugye.
Nedvesben a kések között félúton nem volna meg a kés munkamélysége abban biztos vagyok, de ez nem jelent bajt, szétfagy tavaszra megomlik és kész.
Én leginkább ekét szeretnék kiváltani vele napraforgó meg kukorica után.
Repce alá lazítani plusz rövidtárcsás elmunkálás, ez a nyerő itt nálunk!
csak nedvesebben ősszel ez a lazító már nem művel jó munkát csak megcsíkoz illetve a kés mellett emel de közöttük félúton már nem repedne a főd mint szárazban, így nem sok értelme van. Ilyenkor jobb a grubber.
és szerintem ha még sarasabb is a főd levéve a hengert róla működhet jól a dolog, Tajbor rakott fel egy mancsolós videót korábban ide, tök jó volt a meló utána ígyis
Passz, nem tudom, de lehet hogy annyi. Szerintem ha a 7kés megfingatja a 155 pacit akkor talajt is meg kell dolgoznia. És a vele művelt talajokat látva is az a benyomás hogy rendben van.
Én csinálnék egy nagy vontatott gerincvázaz amire úgyanúgy 3 pontal menne fel a tárcsa is a grúber is magasságban állítható fügesztékkel. És ha külön kellenének a gépek akkor könnyen lelehetne rakni őket és vinni magukban. De egyenlőre felesleges ilyenben agyalni mert nincs ami húzza.
Akkor valami 40centis késtávolságod van?
Itt az okosok azt mondták, hogy már a 25 is majdnem sok. Akkor mivan?
Az igaz, hogyha ez 3gerendelyen van akkor nehezebben húzza össze a szárat, de a kettő akkoris marhanagy különbség
Tajbor-nak így van, a Morris Chiselplow után van egy 3méteres Unia rövidtárcsa.
Magadnak le lehetne gyártani egy ilyen gépkapcsolatot, én úgy csinálnám hogy a grubber az vontatott lenne erős vázzal és arra volna akasztva háromponton a tárcsa.
Vogel-nél láttam ilyet, hogy a grúber végén ott volt a vetőgép tök jól nézett ki és egy nagygéppel eltudsz egymenetben végezni mindent, persze megfelelő időkben.
3m be 7kapa. A lemkené is ilyen osztású azthiszem. Többször terveztem már hogy kiásom a barázda keresztmetszetet de még nem jutottam oda sose. Növényekkel még nem volt olyan gond amit a grúberre lehetett volna fogni. Szerintem szárazba dolgozik qrva jól. Akkor főleg repce alá figyelni kell a mélységre mert képes felrögesíteni de nem vészesen. Gaboni simán mehetne utána olyankor csak repcének durva kicsit. Lenne egy 200+os trakim tuti csinálnák egy vázat amire felférne egymás után a gruber és a carier. Világbajnok gép lenne egymenetben.
Ezekkel a késekkel egy kuk tarlón csak túrkálna, forgatnia nem kell egy jó grubbernak, de intenzíven keverni igen!
A kés kialakítása, formája nagyon nem mindegy, ez meg elég egyszerű kialakítás.
7274 hozzászólás
hali,,
az unia cross kultivátorról van valakinek személyes tapasztalata? az ára bitang jó, de nem tudom mit tudhat, és főleg mit bír ki???
Válasz #1422. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Fogja fingatni, ha ki akarod vele a szántást váltani......üzemanyagot meg nem nagyon fogsz vele spórolni, ez csak marketing fogás
Köszönöm a válaszokat! Egyébkét egy háromméteresbe gondolkodom a TM 165-ös után.A szántást azért szeretném kiváltani valamivel mert sok az egy hektárra jutó gázolaj fogyasztás meg azt mondják az okosok hogy nem jó az összes szárat leforgatni.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #1420. hozzászólásra
Nem mindig lehet őssze lazítani, pl mostsem. Miért? mert általában sár van és értelmét veszíti, mostmeg olyan kemény hogy már egyszerűen nem lehet.
A grubber nedvesebb körülmények között használható jól, sőt kimondottan vizesben is leveszed a hengert róla és kész. Felnék itt mindig durva szalonnás a szántás, igaz nincsen 5-6milliós ekénk ami lehet jobban szántana...
Egy Vogel Hektor 1000-est vennék de ma már inkább az árából egy 100ló körüli Fergát mégegyet és kész.
Lazító+tárcsa kombinációt alkalmazzuk amíg lehet és megvan kispénzen külön befektetés nélkül, de a víz az víz és lekorlátoz.
Válasz #1398. hozzászólásra
Én összel nem grubereznék az biztos inkább lazító és tárcsa aztán úgy lehet hagyni tavaszig,ha már ennyire nem akarsz szántani...De én még mindig az ekében hiszek ősszel és az Agresstívban tavasszal,vagy ha az nics akkor a magyar nagy dupla fogas fügesztett szerkezet is tökéletes a rövid tárcsa csak ha rögös a föld valamitől...
Válasz #1411. hozzászólásra
![unia](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111003230707_120_0512.JPG)
unia
Válasz #1417. hozzászólásra
![köckerling](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111003221045_DSCF8093.JPG)
![köckerling](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111003221237_120_0524.JPG)
Válasz #1415. hozzászólásra
egész jókat irtak róla
kezd azzal milyen gépre???
Szerintem egy Vogel Terraflex vagy Terracult és megvagy nemtúl drágán, fain munkával!
Ezt olvasd át:
http://www.kockerling.hu/fooldal/letoltes/Variogruber%20Profi-test%208-2004%20eilbote%20-HU.pdf
az itt felsoroltak közül én a köckerlinget választanám. nekünk is horsch terrano van,mindent ezzel csinálunk.
![vn](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111003211129_DSCF8080.JPG)
az én javallatom, hogy négyzetrugókapaszáras változat, választható 30x30, 35x35, 40x40 es változatban függően, hogy mennyire kötött talajon kell használni
Hát a köckerlinget jó áron nehéz megvenni, az unia valamiért csak 15 centiméterig ajánlja a gépét, lemkenből is többféle van, de az olcsó kétsoros szerintem nem jó szántás kiváltására. Szerintem nézz még körül egy kicsit, a horsch terranoját sokan dicsérik, viszont drágább. A vogel-noot grubberei jó áron vannak még, illetve a kverneland clc classic néven kínál jó alternatívát.
Üdv! Az OMÉK-on nézegettem a grúbereket,mert szeretnék venni egyet amivel a szántást is ki tudnám váltani.Tapasztalat hiánya miatt segítséget szeretnék kérni hogy mire kell figyelni és melyiket lenne érdemes megvenni. Amit néztem Köckerling, Unia Cross,Lemken,Ferro Flex, ez utóbbi szinpatikus mert 4 gerendelyes és azt mondták hogy köckerling kapával van szerelve és az ára is lényegesen kedvezőbb mint a többié. Véleményeitekre kíváncsi vagyok. Köszi![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
Válasz #1408. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Itt kínoznakvalamii lyesmit egy 220pacis claas trakival. Nem tudom hogy pont ilyen tipus e. De nem kelt jó benyomást. A traki nagyon kevés elé. 10-15 centin bírja húzni. A gépnek pedig eléggé szedett-vedett benyomása van mintha én raktam volna össze, nem egy kiforrott konstrukció. A munkája viszont nem lenne rossz, főleg ha tudnának neki mélységet adni. Hogy mennyire strapabíró gép arra kíváncsi lennék én is.
Köves talajon dolgozik valaki gruberrel? Belemegy rendesen ebben a szárazban? Én tegnap apró köves-sóderos talajon húztam 10 hekit a vadi új kapák fele lekopott a munkamélység pedig nem az igazi ahol nem köves ott bemegy rendesen ahol viszont kavicsos ott egyből felére csökken a munkamélység.
Másnak van ezzel tapasztalata? Esetleg valami ötlete rá?
Ilyen Komondor mulcskultivátor van valakinek?
Ez e
Dolgozhat úgy mint egy TopDown?
Válasz #1406. hozzászólásra
83q elméletileg.
Válasz #1405. hozzászólásra
és milyen nehéz a gép?
A mienk ennek az utódja, kicsit erősebb, meg commonrail papíron 217lóerőt tud, meg most felsúlyozva 11 tonna egyébként 95mázsa volt orrsúllyal.
Szóval nagyjából egyfelé kell gondolkodnunk munkagépek terén
Válasz #1401. hozzászólásra
7.4-es, 200 lovas
Válasz #1402. hozzászólásra
ahogy mondod valamit kell vele kezdeni a tavaszi tárcsázás meg nem annyira járható út önmagában.
Megkell húzni ilyenkor is ha nem volna grubber akkor ekét húzna mindenki ilyenkor és kész.
Majd a lazító szárazban helyrehozza, mivel repcézünk így minden évben jelentős területen már ez alá dolgozva megvan a lazítás, de szerintem mostantól hogy lett saját minden nyáron amit időjárás adta lehet, megfogok lazítani és kész nemlesz szántva.
Csak mint írtam a mi lazítónk erre való, nem forgat fel nem szárítja a fődet feleslegesen, viszont ősszel meg éppen ezért nemjó, mert olyankor nemtudja hasznosítani a repesztő hatását amire alapul a lazító munkája.
Erre kellene a grubber!
Válasz #1399. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110906223058_Kep0105.jpg)
200 ló!
Repcét is gúber után vetettem.
Válasz #1398. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
De caak kárt teszel benne a gruberrel is. Úgy kell hagyni nem szabad taposni. Persze ha a sok szármaradvánnyal kezdeni kell valamit akkor nem tom.
Válasz #1400. hozzászólásra
jaja de 6,6-os Sisu vagy 7,4-esből?
Válasz #1399. hozzászólásra
Ha jól emlékszem az kereken 200paci.
Válasz #1395. hozzászólásra
Ez a beszéd!!!!!
Mekkora motor is van a 8160-ban?
Persze megkell csinálni szárazban, meg nemis lucskos időre gondoltam, de olyanra amikor a feltalaj illetve a talajfelszín fogós és a gép nem taknyol nem kapar rajta de alul meg nyers és vizes a főd és ilyenkor szántassz szalonnásat hanntosat, no egy grubberrel mégha csúnya is lenne a munkája szerintem nemlenne 25centis szintkülönbségű pálya utána mint az ekénél.
Tavasszal meg lehet elmunkálni egymenetben a rövidtárcsával nagyon gyorsan víztakarékosan lezárva és egyenletesen!!!
Válasz #1395. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Ennyi. Nincs ott hiba!
Válasz #1394. hozzászólásra
Szárazba fel kell kapircsolni amit csak lehet nedvesbe meg csak magágyat csinálni és vetni minél kevesebb taposással. (Könnyen beszélek mert se kukim se naprám.) De meglehet nézni a földjeimet tavaly a sok esőben csak rövidtárcsával magágyat nyitottam és vetettem... és most hasít benne a grúber 25 centin túlról hozogat fel kisebb rögöket itt-ott ahol nagyon vízállásos volt a terület még tavasszal is és permetezővel műtrágyaszóróvbal meg lett gyúrva.
Nem hiszek ebben a vizes föld grúberozásban.
Kilenc kapa 45-centi 4 méterben.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110906220543_Kep0073.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110906220659_Kep0072.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110906220804_Kep0075.jpg)
200 paci!
Válasz #1392. hozzászólásra
Én egy ilyen osztású Farmet grubbert húztam már, az 11 késes volt 4,6méteres. Sekélyen vitte a gép fainúl, tarlóthanntani vagy hantott tarló alá menni kicsivel kiváló volt de mélyre engedve kikötötte a traktort, főleghogy szárnyak is voltak rajta.
Összecsukva 3méterben viszont jól dolgoztunk, csak mélyen húzva a szárnyak végett szakadtak a nyírócsavarok nagyon.
Amúgy szárazban tényleg átdolgozza a fődet, olyan ez kicsit mint a lazító hogy átreped a kések között meg a fődáram eleve borítja maga alatt az egészet ugye.
Nedvesben a kések között félúton nem volna meg a kés munkamélysége abban biztos vagyok, de ez nem jelent bajt, szétfagy tavaszra megomlik és kész.
Én leginkább ekét szeretnék kiváltani vele napraforgó meg kukorica után.
Repce alá lazítani plusz rövidtárcsás elmunkálás, ez a nyerő itt nálunk!
csak nedvesebben ősszel ez a lazító már nem művel jó munkát csak megcsíkoz illetve a kés mellett emel de közöttük félúton már nem repedne a főd mint szárazban, így nem sok értelme van. Ilyenkor jobb a grubber.
és szerintem ha még sarasabb is a főd levéve a hengert róla működhet jól a dolog, Tajbor rakott fel egy mancsolós videót korábban ide, tök jó volt a meló utána ígyis
Válasz #1389. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
komlett
Válasz #1387. hozzászólásra
Passz, nem tudom, de lehet hogy annyi. Szerintem ha a 7kés megfingatja a 155 pacit akkor talajt is meg kell dolgoznia. És a vele művelt talajokat látva is az a benyomás hogy rendben van.
Válasz #1389. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
A vicc az, hogy akié a gép az figyelte, hogy meddig menjek......majd lesz másik videó is ahol szurkáltuk a földet....
Válasz #1388. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
ugyan azt beszéljük!
Válasz #1386. hozzászólásra
jó a komment a youtubeon
Válasz #1385. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Én csinálnék egy nagy vontatott gerincvázaz amire úgyanúgy 3 pontal menne fel a tárcsa is a grúber is magasságban állítható fügesztékkel. És ha külön kellenének a gépek akkor könnyen lelehetne rakni őket és vinni magukban. De egyenlőre felesleges ilyenben agyalni mert nincs ami húzza.
Válasz #1382. hozzászólásra
Akkor valami 40centis késtávolságod van?
Itt az okosok azt mondták, hogy már a 25 is majdnem sok. Akkor mivan?
Az igaz, hogyha ez 3gerendelyen van akkor nehezebben húzza össze a szárat, de a kettő akkoris marhanagy különbség
Válasz #1384. hozzászólásra
Ühüm.....
Válasz #1382. hozzászólásra
Tajbor-nak így van, a Morris Chiselplow után van egy 3méteres Unia rövidtárcsa.
Magadnak le lehetne gyártani egy ilyen gépkapcsolatot, én úgy csinálnám hogy a grubber az vontatott lenne erős vázzal és arra volna akasztva háromponton a tárcsa.
Vogel-nél láttam ilyet, hogy a grúber végén ott volt a vetőgép tök jól nézett ki és egy nagygéppel eltudsz egymenetben végezni mindent, persze megfelelő időkben.
Válasz #1381. hozzászólásra
ez a Te trakid?
Válasz #1381. hozzászólásra
De azért errefelé lehet odalaenne a cultus kultusza. itt az ilyen ferga a 3m horsch tigerrel letérdelt.
Faxa.
Válasz #1380. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
3m be 7kapa. A lemkené is ilyen osztású azthiszem. Többször terveztem már hogy kiásom a barázda keresztmetszetet de még nem jutottam oda sose. Növényekkel még nem volt olyan gond amit a grúberre lehetett volna fogni. Szerintem szárazba dolgozik qrva jól. Akkor főleg repce alá figyelni kell a mélységre mert képes felrögesíteni de nem vészesen. Gaboni simán mehetne utána olyankor csak repcének durva kicsit. Lenne egy 200+os trakim tuti csinálnák egy vázat amire felférne egymás után a gruber és a carier. Világbajnok gép lenne egymenetben.
http://www.youtube.com/watch?v=NUx1PrJEyu8&feature=feedu
Válasz #1379. hozzászólásra
és a Tied hogy ilyen ritka kapás átdolgozza jól a fődet?
Válasz #1372. hozzászólásra
Elég érdekes kapái vannak. És szerintem sűrűn vannak. Ez nem hiszem hogy mélyművelésre való.
Válasz #1377. hozzászólásra
Ezekkel a késekkel egy kuk tarlón csak túrkálna, forgatnia nem kell egy jó grubbernak, de intenzíven keverni igen!
A kés kialakítása, formája nagyon nem mindegy, ez meg elég egyszerű kialakítás.
Válasz #1375. hozzászólásra
kb énis ezt gondolom.
Amúgy lehet tök jó és megsem gondolnánk így vaktába neten keresztül
fain az a pöttinger, de ha ilyesmi árkategóriába menne a sztori akkor egy VogelNoot Terraflex-et választanék újban és nincs kecmec.
Válasz #1372. hozzászólásra
ha felét elengedi vedd meg...