Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR401.28 FtUSD383.44 FtCHF426.62 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
erre a müveletre egy tárcsás rugóztatott grubber rögtörővel lenne az igazi :-))))
az tuti, h mindent szétvág, és felaprit, olan lesz mint a kisbaba popsija :-)))) vagy ez egy másik reklám? :-DDDD
inkább mint az asztal :-)))
Válasz #270. hozzászólásra
Figyu Josey , az az eke amit forgalmaztok az miféle gyártmány? Mihez hasonlít a technikáját tekintve? Nekem egy fasza 3-as ágyeke kéne!
06 300996112 kérdezd meg itt! Ez csabán az agrárbörze. Ne tud meg mennyi ih kaparót boronáltam már össze! Sztem hasonló földjeink vannak, de én rögös szántásra nem megyek rá tárcsával, mer az mindent szétb.sz, amivel érintkezik. Inkább kombinátor és várok. aztán tárcsa, ha megreped.
Nem, egyet sem, bár rendszeresen kilazulnak Az fordul elő, hogy beszorul a rög és alig akar kijönni.. Le akarjuk cserélni sárkaparókat az ih-nak a kaparójára, nem tudod hol a legolcsóbb?
Igen az lenne a legjobb, de sokszor még annyira sem ázik meg, hogy ilyen"jó" munka legyen.
Az ennél rosszabakat tárcsázni szoktam. Erre a területre ami a fényképen van a borona után gyűrűshengerrel mentünk, most ázik egy kicsit.
Visszatérve a témára most már kevésbé fáradtan, amiről az előbb beszéltünk az most grúber vagy magágyelőkészítő?
Csináltam 1-2 képet a rögökről, bár most aránylag jó talajon. Megpróbálom felrakni valahova.
Nem ez tokkal vonóval, vontatva szállitható kivitel.
Végül is az alapja a Mulchtiller, csak honi felhsználhatóság végett olyan alkatrészekből, melyek itt kaphatók.
Azért nem köll mögijjedni tőle.
A felépitésből adódóan a 2,5 m széles változat hoz elegendő a 75kW teljesítmény.
a 3,2-es 100kW, a 3,9-es 124kW, a 4,6-os 147kW. a 5,3-as 170kW-ot kér.
A jd 410 -ről már írtam, hogy nagyon jó munkát végez valóban, persze előtte azért meg kell tárcsázni legalább egyszer.
Ennél a tárcsás grúbernél az lesz a gond, hogy baromi nehéz lesz húzni szerintem, és lehet hogy a tárcsát nem is kellene mindig használni (pl búzatarlón)
Amúgy az ötlet tetszik.
Pont ma beszéltük apámmal, hogy ha a grúber előtt lenne egy sor tárcsa, akkor egyenesen a napraforgóra vagy a kukoricára is rá lehet menni, nem fog bedúrni a szármaradványoktól.
Tárcsás borona és vibrokapás szárnyasgrubber füszerezve rögtörő hengerrel.
Megfelelőképpen felkeveri a talajt, a mulcsréteget megfelelő mélységbe forgatja, a kapák szétforgábcsolják a rögöket, a rögtörőhengerek lezárják a talajfelszínt.
Ennyi a történet :-)))
Aha persze!
Most 5-öst húzok ha meg előre veszek akkor mehet a 10??? Belehúzza az tény, de .........
Mondd meg neki, h. ne egyen több silót mert már így is elég nagy marha!
no visszatérve az alapötlethez, mulchtechnológia
Fönix Vibrodisk 25-9/12 es vontatott kultivátort ajánlom, azzal megbirkózik a trakid és több különböző munkafolyanmatot véget 1x-re
3 méter széles 11 kapával, 3 sorban elrakva, egyengető tárcsasor, ékgyűrűs lezáróhenger. a 110-es nyögött alatta rendesen, de 10 centin elkvitte. a végén van a súly a hengernél, ezért nem bírja el a 110es. A munkája nagyon szép, de a sok szármaradványt meg a nagy gazt már nem komálja. Volt egy tábla, amibe srégen belehúztam, később megtárcsázták, azt mondta a traktoros, hogy mikor átment rajta meglepődött, elég rendesen beleült a tárcsa. szóval lazítani lazít, az szent
7274 hozzászólás
Válasz #272. hozzászólásra
ez minőségi edzett acélból van, még egy se ment tönkre belőle, pedig már jó néhány éve ezzel vannak szerelve a tárcsáink
Válasz #263. hozzászólásra
erre a müveletre egy tárcsás rugóztatott grubber rögtörővel lenne az igazi :-))))
az tuti, h mindent szétvág, és felaprit, olan lesz mint a kisbaba popsija :-)))) vagy ez egy másik reklám? :-DDDD
inkább mint az asztal :-)))
Sárkaparónak biztos jó! De ha olyan talajon nyomatod, mint a képen egy kolyabb géppel,akkor össze-vissza nyeklik majd.
Figyu Josey , az az eke amit forgalmaztok az miféle gyártmány? Mihez hasonlít a technikáját tekintve? Nekem egy fasza 3-as ágyeke kéne!
Szerintetek ez a sárkaparó milyen?
http://kepmegoszto.extra.hu/?kep=545321274.jpg
Válasz #267. hozzászólásra
06 300996112 kérdezd meg itt! Ez csabán az agrárbörze. Ne tud meg mennyi ih kaparót boronáltam már össze! Sztem hasonló földjeink vannak, de én rögös szántásra nem megyek rá tárcsával, mer az mindent szétb.sz, amivel érintkezik. Inkább kombinátor és várok. aztán tárcsa, ha megreped.
Misi!
Úgy látom, h a földedre valami dinoszaurusz rakta le a tojásait :-))))
Válasz #266. hozzászólásra
Nem, egyet sem, bár rendszeresen kilazulnak Az fordul elő, hogy beszorul a rög és alig akar kijönni.. Le akarjuk cserélni sárkaparókat az ih-nak a kaparójára, nem tudod hol a legolcsóbb?
Válasz #265. hozzászólásra
Akkor jó sok tisztító kést elhagysz a tárcsárol.
Válasz #264. hozzászólásra
Igen az lenne a legjobb, de sokszor még annyira sem ázik meg, hogy ilyen"jó" munka legyen.
Az ennél rosszabakat tárcsázni szoktam. Erre a területre ami a fényképen van a borona után gyűrűshengerrel mentünk, most ázik egy kicsit.
Válasz #263. hozzászólásra
Ezt nem bírod szétverni. Boronálás után várd meg sztem hogy megázzon megint!
Válasz #262. hozzászólásra
Megvan, www.kepmegoszto.extra.hu
Még regiszrálni sem kell.
Elkezdtem felrakni egy viszonylag jó munkának a képeit. Ezekből, és ennél rosszabb rögökkel kell(ene) megbirkozni.
http://www.kepmegoszto.extra.hu/index.php?oldal=kepmegnezes
Válasz #261. hozzászólásra
vagy valami hasonló cimre :-))))
Válasz #260. hozzászólásra
Szabyék a
http://www.kepmegoszto.hu
ra szokták feltenni, csak egy kis regisztráció és folytatólagosan mennek mindenkitől a képek.
Válasz #259. hozzászólásra
Köszönöm!
Visszatérve a témára most már kevésbé fáradtan, amiről az előbb beszéltünk az most grúber vagy magágyelőkészítő?
Csináltam 1-2 képet a rögökről, bár most aránylag jó talajon. Megpróbálom felrakni valahova.
Válasz #253. hozzászólásra
Utólag is Isten éltessen Neved napja alkalmából!
Válasz #257. hozzászólásra
Lemek a TECSO-ba és gazdaságosan vásárolok belőle:-))))
Válasz #256. hozzászólásra
Honnét veszed ezeket a szövegeket?
Válasz #255. hozzászólásra
Van egy nóta is: " Feltárcsáztad a szívemet, ez jó neked! "
Biztosan tudja a dal irója, hogy mit jelent az , h tárcsázni?
Ma napság már nyomógombosak a szivek, vagy a telefonok?
Válasz #254. hozzászólásra
Tárcsázni pedig marha nagy buli.
Válasz #253. hozzászólásra
Azt elhiszem , h nem egy leányálom a tárcsázás.
Jó éjt Néked is!
Válasz #252. hozzászólásra
Köszi, majd visszatérünk még rá, most lépek mert hulla vagyok az egész napos tárcsázástól.
Válasz #251. hozzászólásra
Nem ez tokkal vonóval, vontatva szállitható kivitel.
Végül is az alapja a Mulchtiller, csak honi felhsználhatóság végett olyan alkatrészekből, melyek itt kaphatók.
Válasz #249. hozzászólásra
És még + a rögtörő, vagyis az elmunkáló?
Válasz #249. hozzászólásra
Használtban van? :))
Az árhoz nem tudok mit szólni, mert csak a bemutatón látott 4m-es regentnek hallottam az árát. 3.3 -ért mondták az elmunkálóval.
Válasz #248. hozzászólásra
készültem a kérdésre, szingli tárcsataggal 2130 e ft+fa
Válasz #247. hozzászólásra
Árba sacc per kb mi lenne a 2.5 -ös?
Válasz #246. hozzászólásra
Azért nem köll mögijjedni tőle.
A felépitésből adódóan a 2,5 m széles változat hoz elegendő a 75kW teljesítmény.
a 3,2-es 100kW, a 3,9-es 124kW, a 4,6-os 147kW. a 5,3-as 170kW-ot kér.
Válasz #245. hozzászólásra
A jd 410 -ről már írtam, hogy nagyon jó munkát végez valóban, persze előtte azért meg kell tárcsázni legalább egyszer.
Ennél a tárcsás grúbernél az lesz a gond, hogy baromi nehéz lesz húzni szerintem, és lehet hogy a tárcsát nem is kellene mindig használni (pl búzatarlón)
Amúgy az ötlet tetszik.
Válasz #244. hozzászólásra
Most mondhatám, h én találtam ki a dolgot, de előttem már egy néhány gyártó lelőtte a poént :-))))
Viszont ők nem adják olyan áron a terméket, mint én :-))))
Pont ma beszéltük apámmal, hogy ha a grúber előtt lenne egy sor tárcsa, akkor egyenesen a napraforgóra vagy a kukoricára is rá lehet menni, nem fog bedúrni a szármaradványoktól.
Próba cseresznye?
http://josey.xfree.hu/128093
Az első képen egy JD Mulchtiller látható.
Válasz #241. hozzászólásra
Vibroflex
Válasz #240. hozzászólásra
Milyen kapák forgácsolják szét a rögöket?
Válasz #239. hozzászólásra
Szia!
Tárcsás borona és vibrokapás szárnyasgrubber füszerezve rögtörő hengerrel.
Megfelelőképpen felkeveri a talajt, a mulcsréteget megfelelő mélységbe forgatja, a kapák szétforgábcsolják a rögöket, a rögtörőhengerek lezárják a talajfelszínt.
Ennyi a történet :-)))
Válasz #238. hozzászólásra
Szia!
És mi lenne az?
Szia VMisi!
Van egy elképzelésem, hogy egy függesztett eszközzel egyszerre tudj kultivátorozni, rögöket törni, magágyat késziteni.
Válasz #214. hozzászólásra
Aha persze!
Most 5-öst húzok ha meg előre veszek akkor mehet a 10??? Belehúzza az tény, de .........
Mondd meg neki, h. ne egyen több silót mert már így is elég nagy marha!
Válasz #235. hozzászólásra
az se rossz, már mint a jánygyereknek, mint egy vimes doboz :-))))
na megint elmentünk a témától :-))))
Az a mondás járja, h. : Nem baj ha nem rövid de legyen vastag!
Válasz #232. hozzászólásra
vagy JÁTÉK KOS legyen?
erre már nem emléxem tisztán :-)))))
Válasz #232. hozzászólásra
vigasztald csak magad! :-)))
Válasz #231. hozzászólásra
ez nem teljesen igaz, mert a multkor mondá egy jánygyerek, h nem baj ha kicsi, csak játékos legyen :-)))))
Válasz #230. hozzászólásra
Pedig mindnek a nagy kell.
Válasz #229. hozzászólásra
a kicsi az jó, a nagy nemtom, h miért nem :-(
Válasz #227. hozzászólásra
ez megint szivatottt, a másikat már meg se próbálom
Válasz #227. hozzászólásra
http://josey.xfree.hu/128093
az első kép
Válasz #226. hozzászólásra
JD 714 képe:
lehet, h hosszú lesz :-)
http://s1.images.www.tvn.hu/2008/09/28/22/24/www.tvn.hu_ded08ceba25c3815d3a33be8c78aa705.jpg
no visszatérve az alapötlethez, mulchtechnológia
Fönix Vibrodisk 25-9/12 es vontatott kultivátort ajánlom, azzal megbirkózik a trakid és több különböző munkafolyanmatot véget 1x-re
Válasz #220. hozzászólásra
3 méter széles 11 kapával, 3 sorban elrakva, egyengető tárcsasor, ékgyűrűs lezáróhenger. a 110-es nyögött alatta rendesen, de 10 centin elkvitte. a végén van a súly a hengernél, ezért nem bírja el a 110es. A munkája nagyon szép, de a sok szármaradványt meg a nagy gazt már nem komálja. Volt egy tábla, amibe srégen belehúztam, később megtárcsázták, azt mondta a traktoros, hogy mikor átment rajta meglepődött, elég rendesen beleült a tárcsa. szóval lazítani lazít, az szent