Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Wilde #5265. hozzászólásáraPöttinger holmikat a Hanki-Kertől szoktam venni, vagy még az Axiálnál is van hozzájuk ez-az. (és az Axinál olcsóbb szokott lenni.)
Válasz Wilde #5265. hozzászólásáraegyébként ugy láttam, mintha a horsch kapái is felszerlhetők lennének, mert a kapaszár alja nagyon hasonló furatolásban
Válasz Blahoncio #5259. hozzászólásáraLenne még egy kérdésem!
Egyszer már kérdeztem de akiket ajánlottatok nem reagáltak.Rögtörő hengert szeretnék a grúber után egy másikat.
Tudnátok ebben segíteni?
Válasz kis Zombi #5236. hozzászólásáraÜdv!
Az enyémbe 10.9-es 12-es csavar van.
Fabory kft-nél vettem. Meg vannak hajolva de bírják még a szárazabb földben is.
Válasz ND #5256. hozzászólásáraRendeltem már tőlük...
A forint szárnyalása sajnos ilyen...
35 vastag a kapaszáram, nem tudom a 40 mennyi ideig takarná majd...
Honlapjukon az árak nem mindíg aktuálisak.
Ha készleten van, sztem odaadja annyiért, ha rendelnie kell, változhat az ár.
Legalábbis nálam így volt. Tegnap jött meg a csomag
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólásáraPár éve levettem a kapaszárakat és bezsíroztam a két oldalát, hogy a rozsda nem tartsa össze, mert ilyet okoz mint nálad. Azóta évente 1-2x nyomok egy kis olajat felülre a szárak és a tartó közé is. A csavarok is csak éppen meg vannak húzva, nincsenek megtépve.
Válasz Nyomasek Bobo #5237. hozzászólásáraNem, összehúzom, nem csak belelököm. Ma belehúztam a földúton egy kotyorba, hogy kicsit behúzzam, csak azt nem tudtam, hogy régebben raktam bele betont, téglát. Négy csavart eltépett, néhány perc alatt kicseréltem, és mentem tovább. Grúberre fel van szerelve egy doboz amiben mindig van 10-20 csavar. Szántóföldön alig szakad, inkább fasor alatt gyökértől.
Amikor még volt ekém, a 40 cm fogásszélességű váltvaforgatósba is 5,6- os csavart raktam. Igaz 4-5 centis gyökértől már elnyíródott.
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólásáraTraktorra fel. Drótkötéllel a traki alatt egy fa tövéhez kiköt a kapa.. Nagy fa tövéhez. Azt visszahuzza. Igy kibassza az emelőt azt bajod lesz. Ha visszahuzattad beleflexelni aholakad aztán finoman emelővel a helyére nyomni aztán odahegeszteni. De Máshogy is csinálhatod.
Válasz kis Zombi #5236. hozzászólására8.8as volt talán, de nekem oldalra húzta ki egy gyökér szerencsétlenül.
A másik pedig egy csatorna akna betonjában akadt el, túl alacsonyan vittem... de ott a nyírócsavar is tört.
A másik dolog, hogy az első 3 kapa tartója állandóan hajlott hátrafelé, akár hogy is hegesztettük meg, és akkor még csak a 80as MTZ húzta.
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólásáraLehet ki kellene vágni, a táskát letisztogatni és egy új 20-30cm-es zártszelvényt begyökölve szépen beheggeszteni. Elég rendesen megnyúlt ott az anyag, visszahajtod nem lesz falvastagság, kalapálod vasat taknyolsz mellé és lehet mégse lesz az igazi.
Válasz Nyomasek Bobo #5232. hozzászólására100x100x5.Nem az a gond hanem a sváb(de lehet magyar/szerb kézben van ott is az összes telephely,mint a lejárt hús megsemmisítő cégek) kupec is tud mókolni rendesen.1 mm-r fogta eddig co-val megvarva lecsiszolva,és még a festés is itt volt megfolyatva,nem látszott.Az a röhelyes hogy 6 éve húzom,és ennyit kibírt az az 1 mm-es taknyolás.
Válasz Dave #5234. hozzászólásáraMilyen nyírócsavart használtok, hogy így széttépi ? Tegnap kétszer is nagyobb gyökeret fogtam, 5,6- os csavar egyből elpukkant. Arra is volt màr példa, hogy 2 másodperc alatt 4 csavar pattant el.
Szinte sehol nem kapni màr 5,6- os csavart, mert a 8,8-al egy árban van, és nem tartják. Csak rendelésre hozzák.
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólásáraSajnos 2x már jártam így, a vázat úgy javítottam ki, hogy kivágtam a sérült részt, és 10es laposvasat raktam a helyére. A kapákat pedig kicseréltem rugósra, azóta nem történt ilyen.
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólására Úgy látom nem az első ilyen megmozdulás ennél a tagnál.Lehet érdemes lenne levágni a tartót és kicserélni a zártszelvényt.
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólásáraA nyírócsavarnak is vasárnap volt? Vagy sziklát talált?
Gondolom melegítve, de akkor is egy nagy lófa..sz lesz már...
Ki hogy húzatná vissza a helyére ??? Mindig megfogadom ilyenkor hogy vasárnap csak a f@szom fog dolgozni,meg a gyerekekkel játszok,pár hét múlva meg elfelejtem.
Válasz mtz1221 #5228. hozzászólásáraKalap mindenképp kell neki. Mert ha elcsetten a csavar, lehet elröpül a csődarab is.
Majd 1-2csinaltatok vastagabbra, hogy be tudja köszörülni a szopósodott furatba.
Jövő héten a henger tartót megpróbalom én összehozni.
90es U vasam van, igaz simítónak hasznalták ilyen H alakra hegesztve, de szétvagom, összeforgatom,jó lesz az a hengertartónak...
Válasz Nyomasek Bobo #5227. hozzászólásáraAkkor nem szóltam.Jó nagy kalapot neki,körbe varrni kint rendesen,és elvisz 1-2 mm hézagot is,csak a belső fele támaszkodjon a kapaszára.
7274 hozzászólás
Válasz JOSEY #5273. hozzászólásáraAz-az már kértem árajánlatot a Hanki-kertől.
Válasz Pumás195 #5272. hozzászólására 00+9762.50.027.1
Válasz Wilde #5265. hozzászólásáraSzia!
Én ezt találtam, én is szeretnék keskenyebbet felrakni.kapa
Válasz Wilde #5265. hozzászólásáraPöttinger holmikat a Hanki-Kertől szoktam venni, vagy még az Axiálnál is van hozzájuk ez-az. (és az Axinál olcsóbb szokott lenni.)
Válasz Wilde #5265. hozzászólásáraegyébként ugy láttam, mintha a horsch kapái is felszerlhetők lennének, mert a kapaszár alja nagyon hasonló furatolásban
Válasz Wilde #5265. hozzászólásáraszia! ezeket találtam:
00+976250015.1
00+976250036.0
00+976250037.0
Válasz mtz1221 #5264. hozzászólásáraPosta hozta, nem én vettem át...
Válasz Mf-es? #5266. hozzászólásárade van.gyorscserélős is.lehet kimegyek ausztriába pöttinger gyárba,előbb meglesz mint itt.
Válasz Wilde #5265. hozzászólásáraSzerintem nincs is hozzá.Kis,vagy nagy flex.
sziasztok.pöttinger synkro 3030-hoz tud e valaki vékony kapa cikkszámot ?mélyműveléshez.hol lehet beszerezni ?agrotec nincs a helyzet magaslatán.
Válasz Nyomasek Bobo #5262. hozzászólásáraElég baj az ha megkérdezik otthon a vas árát.
Válasz Nyomasek Bobo #5262. hozzászólásáraNem mondtam, hogy lehetett volna 55 is
Válasz Dave #5258. hozzászólásáraHehe... Kérdezték otthon, hogy ezen a 7 kicsi vasdarabon minkerült majd 30 ezerbe
Válasz Blahoncio #5260. hozzászólásáraMilyen hengert? Kit ajánlottak?
Válasz Blahoncio #5259. hozzászólásáraLenne még egy kérdésem!
Egyszer már kérdeztem de akiket ajánlottatok nem reagáltak.Rögtörő hengert szeretnék a grúber után egy másikat.
Tudnátok ebben segíteni?
Válasz kis Zombi #5236. hozzászólásáraÜdv!
Az enyémbe 10.9-es 12-es csavar van.
Fabory kft-nél vettem. Meg vannak hajolva de bírják még a szárazabb földben is.
Válasz Nyomasek Bobo #5257. hozzászólásáraNekem is hasonló volt amit elkoptattam, de a szélessége megmaradt.
Válasz ND #5256. hozzászólásáraRendeltem már tőlük...
A forint szárnyalása sajnos ilyen...
35 vastag a kapaszáram, nem tudom a 40 mennyi ideig takarná majd...
Válasz Nyomasek Bobo #5255. hozzászólásárasztem a Nyírker is a Kramp-tól árul. Keress rá a Kramp katalógusban cikkszám szerint, kidobja.
Honlapjukon az árak nem mindíg aktuálisak.
Ha készleten van, sztem odaadja annyiért, ha rendelnie kell, változhat az ár.
Legalábbis nálam így volt. Tegnap jött meg a csomag
Válasz mtz1221 #5253. hozzászólásáraÉn ezzel szemezek.
http://www.nyirker.hu/termek/1678
Válasz mtz1221 #5253. hozzászólásáraKöszi!
Válasz rezsó #5251. hozzászólásárahttps://www.kramp.com/shop-hu/hu/p/kultiv%C3%A1tor-kapa-400x55x15--CP783GP
Válasz rezsó #5251. hozzászólásáraItthon 55öst találtam, kint van 40es is(35a kapaszaram szélessége...)
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy mélyebb műveléshez a dupla szívkapa (45-75ös) helyett fel lehet tenni más kést? Hosszabb, vékonyabb van?
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólásáraPár éve levettem a kapaszárakat és bezsíroztam a két oldalát, hogy a rozsda nem tartsa össze, mert ilyet okoz mint nálad. Azóta évente 1-2x nyomok egy kis olajat felülre a szárak és a tartó közé is. A csavarok is csak éppen meg vannak húzva, nincsenek megtépve.
Válasz Nyomasek Bobo #5237. hozzászólásáraNem, összehúzom, nem csak belelököm. Ma belehúztam a földúton egy kotyorba, hogy kicsit behúzzam, csak azt nem tudtam, hogy régebben raktam bele betont, téglát. Négy csavart eltépett, néhány perc alatt kicseréltem, és mentem tovább. Grúberre fel van szerelve egy doboz amiben mindig van 10-20 csavar. Szántóföldön alig szakad, inkább fasor alatt gyökértől.
Amikor még volt ekém, a 40 cm fogásszélességű váltvaforgatósba is 5,6- os csavart raktam. Igaz 4-5 centis gyökértől már elnyíródott.
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólásáraTraktorra fel. Drótkötéllel a traki alatt egy fa tövéhez kiköt a kapa.. Nagy fa tövéhez. Azt visszahuzza. Igy kibassza az emelőt azt bajod lesz. Ha visszahuzattad beleflexelni aholakad aztán finoman emelővel a helyére nyomni aztán odahegeszteni. De Máshogy is csinálhatod.
Válasz Dave #5246. hozzászólására
Válasz Dave #5245. hozzászólásáraEzek a kapák és tartók nem csináltak még kárt. Most kap új vasakat azt ne nézzétek.
Válasz kis Zombi #5236. hozzászólására8.8as volt talán, de nekem oldalra húzta ki egy gyökér szerencsétlenül.
A másik pedig egy csatorna akna betonjában akadt el, túl alacsonyan vittem... de ott a nyírócsavar is tört.
A másik dolog, hogy az első 3 kapa tartója állandóan hajlott hátrafelé, akár hogy is hegesztettük meg, és akkor még csak a 80as MTZ húzta.
Válasz Isssti #5241. hozzászólásáraMost csak taknyolásra van idő.
Válasz Nyomasek Bobo #5242. hozzászólásáraJa-ja.
Válasz mtz1221 #5240. hozzászólásáraOlajemelő?
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólásáraLehet ki kellene vágni, a táskát letisztogatni és egy új 20-30cm-es zártszelvényt begyökölve szépen beheggeszteni. Elég rendesen megnyúlt ott az anyag, visszahajtod nem lesz falvastagság, kalapálod vasat taknyolsz mellé és lehet mégse lesz az igazi.
Válasz mtz1221 #5239. hozzászólásáraAz a terv hogy vágok akácfából talpakat,és kocsi emelővel fogom nyomatni ???
Válasz Nyomasek Bobo #5232. hozzászólására100x100x5.Nem az a gond hanem a sváb(de lehet magyar/szerb kézben van ott is az összes telephely,mint a lejárt hús megsemmisítő cégek) kupec is tud mókolni rendesen.1 mm-r fogta eddig co-val megvarva lecsiszolva,és még a festés is itt volt megfolyatva,nem látszott.Az a röhelyes hogy 6 éve húzom,és ennyit kibírt az az 1 mm-es taknyolás.
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólására Mondjuk gondolkodhatsz pozitívan is : így legalább könnyebb húzni.
Válasz kis Zombi #5236. hozzászólásáraAz 5.6os nem nyúlik meg?
Válasz Dave #5234. hozzászólásáraMilyen nyírócsavart használtok, hogy így széttépi ? Tegnap kétszer is nagyobb gyökeret fogtam, 5,6- os csavar egyből elpukkant. Arra is volt màr példa, hogy 2 másodperc alatt 4 csavar pattant el.
Szinte sehol nem kapni màr 5,6- os csavart, mert a 8,8-al egy árban van, és nem tartják. Csak rendelésre hozzák.
Válasz Dave #5234. hozzászólásáraEl tudtad adni a vetőgrúbert?
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólásáraSajnos 2x már jártam így, a vázat úgy javítottam ki, hogy kivágtam a sérült részt, és 10es laposvasat raktam a helyére. A kapákat pedig kicseréltem rugósra, azóta nem történt ilyen.
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólására Úgy látom nem az első ilyen megmozdulás ennél a tagnál.Lehet érdemes lenne levágni a tartót és kicserélni a zártszelvényt.
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólására80x80 a váz? Gondolom amit vettem, az se vastagabb...
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólásáraA nyírócsavarnak is vasárnap volt? Vagy sziklát talált?
Gondolom melegítve, de akkor is egy nagy lófa..sz lesz már...
Ki hogy húzatná vissza a helyére ??? Mindig megfogadom ilyenkor hogy vasárnap csak a f@szom fog dolgozni,meg a gyerekekkel játszok,pár hét múlva meg elfelejtem.
Válasz mtz1221 #5228. hozzászólásáraKalap mindenképp kell neki. Mert ha elcsetten a csavar, lehet elröpül a csődarab is.
Majd 1-2csinaltatok vastagabbra, hogy be tudja köszörülni a szopósodott furatba.
Jövő héten a henger tartót megpróbalom én összehozni.
90es U vasam van, igaz simítónak hasznalták ilyen H alakra hegesztve, de szétvagom, összeforgatom,jó lesz az a hengertartónak...
Válasz Nyomasek Bobo #5227. hozzászólásáraAkkor nem szóltam.Jó nagy kalapot neki,körbe varrni kint rendesen,és elvisz 1-2 mm hézagot is,csak a belső fele támaszkodjon a kapaszára.
Válasz mtz1221 #5226. hozzászólásáraTudok csináltatni, nem drágán, 40-50hrc közötti keménységre. A 8.8 csavar olyan 36HRC lehet...
Válasz Nyomasek Bobo #5225. hozzászólásáraHa lenne bele való méret,félbe/3ba vágva tökéletes lenne.5 mm rel hosszabbra hogy jól körbe lehessen varrni .
Válasz kis Zombi #5224. hozzászólásáraVan amelyik...
Majd esztergáltatok valamit...