Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.56 FtUSD390.93 FtCHF443.85 FtGBP498.01 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A másik meg hogy a vontatottal ha szorul a hurok nem mozdulsz meg.
Kis traktorral függ géppel meglehet csinálni helyzeteket ahol a nagy a vontatott cuccával megáll.
Válasz 5465 #4292. hozzászólásáraHa rám hallgatsz akkor nem nyúlsz hozzá a tárcsához. Nem arra a terhelésre lett kitalálva mint amire te használni akarod
Válasz VDénes #4291. hozzászólásáraKöszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Egyelőre tényleg csak agyalás, meg le is kell mérni a tárcsa váz magasságát kiemelve meg a kerék magasságát felemelve. Ebből kéne matekozni, hogy szállítható-e a gép az úton, ill. milyen mélyen tudnának lemenni a kapák felemelt kerékkel.
Ha kb. 25 centire lemenne, az már elég, lazítóm, tárcsám, ekém van.
Mondjuk a kapát tartó gerenda rakható a vázra alulra és felülre is...
Válasz 5465 #4287. hozzászólásáraHa teszel alá egy gerendát akkor -100 mm, aztán megintcsak ha valami olcsó grúber kapát veszel az megint -670 mm. 10 cm elég a földtől?
Én minél magasabb kapát javasolnám. Nekem ilyen kapaszár van 11db, van hozzá nagyon forgatós kapa is 75 mm széles. Eladó
Ha 30 cm mélyen húzom akkor befúl kukoricába.
Válasz 5465 #4282. hozzászólásáraAz elképzelés megvalósítható, csak a lóerő lesz kevés ha 3m-es grúbert akarsz csinálni 30 cm vagy az alatti osztással. Sekélyen jó.
3 m-t ha le van engedve szépen akkor a 42 cm-es osztással 7 kapával nem fogja bírni húzi. Ahhoz még kéne minimum 20 lóerő.
Válasz 5465 #4278. hozzászólásáraAz 5465 ugye 110 lovas?
Ha igen akkor elég annyi kapa hogy éppen a nyomát elvigye. Helyedben inkább 29-30 cm osztásban tenném és inkább gyorsabb sebességgel menjen.
Kedves Kollégák!
Egy elméleti kérdésem lenne hozzátok.
Szerintetek érdemes elgondolkodni VVT 3,2-es tárcsa átalakításán grubberré? Tárcsasor gerendával együtt le, helyette 3 vagy 4 sorban gerendák fel cuppánttal, arra a grubber kapák (11-13 db összesen), vagy halva született az ötlet?
MF5465 - höz lenne...
Válasz Sk Laci #4272. hozzászólásáraAkármilyennel a Z. Fulluniverzális!
Tierre Perfect Muratori Falc Agrimaster....
Amit csak szeretnél.
4 sor 15 20 25 ha naponta ....kinek mennyit bír a gerince...
Válasz *** HM *** #4269. hozzászólásáraMajd ha gyártanak 200 lovast
Figyusz, milyen narancssárga szinü szárzúzóval lehet párosítani a Zetort? Milyen széles?
Van értelmes függ grubber a piacon amelyikre annyi késvariáció van hogy belebolonduljak?
Mi a franc van ha máma bekeverni akarom a sok francot de szerdán meg csak rohadtul megtépni a zsiradékot mélyebben vlm keskeny késsel...
Ok hogy a köcsög vader elgondolkodva gyárt és vannak kései de a többi????
Válasz tibi16 #4252. hozzászólásáraNe haragudj de akkor neked nem olyan grúber kell.
Magágy készítésre szerintem egy jó NZ Minit nézz vagy köckerling allroundert. Esetleg van a einböck taifun. Farmet fantom. Ezek simán jók sekély tarló hántásra. Minél több sorban legyenek a kapák de 17 cm-nél ne legyen nagyobb a kapa osztás.
Válasz t.peti #4266. hozzászólásáraDe kár hogy a reptillből nincs 2,1m-es.
Nektek milyen kapa van rajta? Mármint milyen széles? A 10 cm széles szépen átdolgozza a földet?
Emelni elég nehéz, hátul a nagy tömegű henger képes emelgetni a traktor orrát.
Próbáltam tárcsázott kukorica tarlón, na ott már megállt a tudomány, 23-25 centin 6km/h val bírta, elég nagy slip mellett.
Kellene elé 7.5-8tonna és 150 lóerő hogy lendületesen vigye 25 centi mélységben.
Válasz tibi16 #4260. hozzászólásáraNeked kell eldöntened, hiszen te vagy a vásárló. Én csak a tapasztalataimot írtam le az én körülményeimben. Lehet nálad müködne a nagyob kapcsolat is. Ezért írtam kérjél ki demo gépet.
Válasz Sk Laci #4258. hozzászólásáraÉrtem persze, logikus, de felénk viszik is az ilyen gépek ezeket a kisebb grubereket, nem csak bemutatókon. Lehet, hogy a kapaszám végett, 6-7 kapa a 2.5 méteren csak.
Válasz tibi16 #4257. hozzászólásáraKérjél ki demo gépet a forgalmazótól, ha elbírja húzni a te körülményeidben megveszed, ha nem, akor neked is felesleges. Nekem a Szlovákiai Pöettinger forgalmazó cég tárcsánál 2 db hozot egy kamionon, de csak az 5m-est vetem le, mert mindjárt mondtam a 4 m-es merev fügesztetről nincsen érdeklődésem. Az 5m-es tárcsa próbálása után, mikor látam, hogy a traktor szépen tud vele dolgozni, és a gép is teljesíti, amit elvárok tőle, megtárgyaltuk a végső árát, majd megvetem.
Válasz tibi16 #4257. hozzászólásáraIgen szép videó, de nem találod furának, hogy az ilyen kis traktorál való gépkapcsolatnál laza talajokon van a bemutató. Nézd meg a 3030 bemutatóját, miért 180-210 lovas gépekel mutatják be a forgalmazó cégek, miért nem akaszák fel az általuk feltüntetett 110 lovas gépre?
Válasz Sk Laci #4256. hozzászólásáraÉrtem, valójában én is így gondoltam valahogy, de nagyon beleültették a fejembe a bogarat az elmúlt napokban. Mindenesetre ilyenekből mindég több van és tényleg viszik ezek a kisebb gépek is link
Válasz tibi16 #4252. hozzászólásáraIgen próbáltam. Zetor Forttera 11441-el, ami 110 Le húztam a Synkro 3003, ami az általad írt grúber elődje. Nem neki való gépkapcsolat, 10-12 cm mélyen csináltam vele meg a kertet a háznál, ahol volt kiásot burgonyaterület, kiszedet zöldség, csemegekukorica utáni terület. Max 5 km/ó val bírta húzni. Nagy parcellán biztosan nem kínlódnák vele. Ott a NH T7040 dolgozik vele, és ez is megérzi a kötött részeket.
Nem akarlak megbántani, de ilyen kis traktorokhoz nem nagyon való grúber. Esetleg 2,2 m-es, ami elfogja a traktor széleségét.
Szerintetek mf5455(112 ló) el tudna e bánni a Synkro 3030-al? Nem szántás kiváltásra kellene csak magágy készítésre és tarlóhántásra. Sokkal szimpatikusabb a 3030 mint a két soros 2520-as, de azt biztosan elvinni állítólag. Jobban tetszik hogy 3 sorban sok kisebb kapa van mint a 2 sorban kevesebb nagyobb kapa verzió. Videókon láttam hogy a 125ös R már szépen vitte és a promoter is állítja, hogy el kéne vinnie, valaki próbált már ekkora lóerővel 3 méter grubert húzni?
Válasz Mf-es? #4246. hozzászólásáraÉrtem. Nekünk egy 170 le-s traki után kellene, közepesen kötött talajaink vannak, egy-egy foltban kötöttebb rész is van. Nem volt még gruberünk, eke mellett egy középmély lazító van. Elnézve a videókat, optimális talajállapot mellett nagyon szép munkája van.
Válasz bendix #4245. hozzászólásáraSomogy megyei barátom vett az omékon,onnan tudom az árat.Elmondása szerint,nagyon meg van vele elégedve.Váltva forgatós ekét akart.Nagyon örül,hogy nem vett,és hallgatott rám.Amit eddig,eke,meg egy néhány sor talajmunka volt,most a grúber,meg egy ásóboronával vetettek bele.
Nem zúzós az asztaluk,és a 12 tonnás kuk tarlóba,volt hogy dugult.Ezt mondta.De nem a késeknél,inkább az egyengető tárcsáknál.
Felkészült nyíró csavarral,de csodálkozott,hogy egy se szakadt.Még a dűlő utat is meghúzták.
Manaxtól béreltek egy 220 lovas fendet elébe.
7244 hozzászólás
A másik meg hogy a vontatottal ha szorul a hurok nem mozdulsz meg.
Kis traktorral függ géppel meglehet csinálni helyzeteket ahol a nagy a vontatott cuccával megáll.
Válasz 5465 #4292. hozzászólásáraHa rám hallgatsz akkor nem nyúlsz hozzá a tárcsához. Nem arra a terhelésre lett kitalálva mint amire te használni akarod
Válasz VDénes #4291. hozzászólásáraKöszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Egyelőre tényleg csak agyalás, meg le is kell mérni a tárcsa váz magasságát kiemelve meg a kerék magasságát felemelve. Ebből kéne matekozni, hogy szállítható-e a gép az úton, ill. milyen mélyen tudnának lemenni a kapák felemelt kerékkel.
Ha kb. 25 centire lemenne, az már elég, lazítóm, tárcsám, ekém van.
Mondjuk a kapát tartó gerenda rakható a vázra alulra és felülre is...
Válasz 5465 #4287. hozzászólásáraHa teszel alá egy gerendát akkor -100 mm, aztán megintcsak ha valami olcsó grúber kapát veszel az megint -670 mm. 10 cm elég a földtől?
Én minél magasabb kapát javasolnám. Nekem ilyen kapaszár van 11db, van hozzá nagyon forgatós kapa is 75 mm széles. Eladó
Ha 30 cm mélyen húzom akkor befúl kukoricába.
Válasz csoppika #4288. hozzászólásáraGondlom amilyen magas grubert akar meg vagy 20 centi, vagy amilyen magas fekvőrendőrök vannak a tanyáján hehe.
Válasz 5465 #4278. hozzászólásárameg kell csinálni
Válasz Sötét Paraszt #4286. hozzászólásáraMennyi kell minimum, he???
Válasz Sötét Paraszt #4286. hozzászólásárahát ezt most így fejből nehéz, de szerintem olyan 85 - 95 centi között lehet az alja...
Válasz 5465 #4285. hozzászólásáraEbbő ne csiáljá grubert.
Milyen magasra emel ki a váz?
Válasz Sötét Paraszt #4283. hozzászólásáraEz lenne:
http://www.vadkertagrotechnika.hu/termekeink/tarcsa/tarcsa-felig-fuggesztett-vontatott?termek=tarcsa-vvt-ffvt-3-2
Válasz 5465 #4282. hozzászólásáraAz elképzelés megvalósítható, csak a lóerő lesz kevés ha 3m-es grúbert akarsz csinálni 30 cm vagy az alatti osztással. Sekélyen jó.
3 m-t ha le van engedve szépen akkor a 42 cm-es osztással 7 kapával nem fogja bírni húzi. Ahhoz még kéne minimum 20 lóerő.
Válasz 5465 #4278. hozzászólásáraMi az a vvt?
Ilyen?
Válasz VDénes #4279. hozzászólásáraDe maga az elképzelés szerinted megvalósítható?
Válasz VDénes #4279. hozzászólására6 henger 87kW, azaz 118 ló, papíron...
Válasz t.peti #4276. hozzászólásáraszerinted aT 6030as máshogy viselkedne előtte?(vagy t6155)
Válasz 5465 #4278. hozzászólásáraAz 5465 ugye 110 lovas?
Ha igen akkor elég annyi kapa hogy éppen a nyomát elvigye. Helyedben inkább 29-30 cm osztásban tenném és inkább gyorsabb sebességgel menjen.
Kedves Kollégák!
Egy elméleti kérdésem lenne hozzátok.
Szerintetek érdemes elgondolkodni VVT 3,2-es tárcsa átalakításán grubberré? Tárcsasor gerendával együtt le, helyette 3 vagy 4 sorban gerendák fel cuppánttal, arra a grubber kapák (11-13 db összesen), vagy halva született az ötlet?
MF5465 - höz lenne...
Válasz hargitai sandor #4273. hozzászólásáraCsak ne rakták volna be a videó végén azt az idézetet ponn B.M től..
Válasz fexco #4275. hozzászólásáraT6020 Elite 4hengeres
Válasz t.peti #4266. hozzászólásáraüdv!at6os nh-val huzzátok???
Válasz Sk Laci #4272. hozzászólásáraAkármilyennel a Z. Fulluniverzális!
Tierre Perfect Muratori Falc Agrimaster....
Amit csak szeretnél.
4 sor 15 20 25 ha naponta ....kinek mennyit bír a gerince...
Összefoglaló a forgatás nélküli talajművelés, grúberozás előnyeiről.
https://www.youtube.com/watch?v=ji-nWN2OYVQ
Válasz *** HM *** #4269. hozzászólásáraMajd ha gyártanak 200 lovast
Figyusz, milyen narancssárga szinü szárzúzóval lehet párosítani a Zetort? Milyen széles?
Válasz VDénes #4267. hozzászólásáraÜdv!
230as van rajta illetve tarlóhántáshoz 330as.
Mélyműveléshez elég lenne keskenyebb is.
A 230as kapával 18-20 centi szépen átdolgozza a talajt, nem csíkoz
Válasz *** HM *** #4269. hozzászólásáravegyél unia kross-t van 80-as kés szárnyakkal ,meg 60-as kés szárnyak nélkül,rövidtárcsasorral,rugóztatott kapákkal,mint irtam már ,kellemesen csalódtam a minőségben
Van értelmes függ grubber a piacon amelyikre annyi késvariáció van hogy belebolonduljak?
Mi a franc van ha máma bekeverni akarom a sok francot de szerdán meg csak rohadtul megtépni a zsiradékot mélyebben vlm keskeny késsel...
Ok hogy a köcsög vader elgondolkodva gyárt és vannak kései de a többi????
Igaz illene a 3mes td a Zetorokhó....
Válasz tibi16 #4252. hozzászólásáraNe haragudj de akkor neked nem olyan grúber kell.
Magágy készítésre szerintem egy jó NZ Minit nézz vagy köckerling allroundert. Esetleg van a einböck taifun. Farmet fantom. Ezek simán jók sekély tarló hántásra. Minél több sorban legyenek a kapák de 17 cm-nél ne legyen nagyobb a kapa osztás.
Válasz t.peti #4266. hozzászólásáraDe kár hogy a reptillből nincs 2,1m-es.
Nektek milyen kapa van rajta? Mármint milyen széles? A 10 cm széles szépen átdolgozza a földet?
Válasz tibi16 #4252. hozzászólásáraÜdv!
120le és 6.5T val húzunk egy 3 méteres Framest Reptillt, amelyen 7db szárnyas kapa van.
20 centi mélységig viszi szépen 10-12 liter fogyasztással középkötött talajokon 9 től 11 km/h ig.
Emelni elég nehéz, hátul a nagy tömegű henger képes emelgetni a traktor orrát.
Próbáltam tárcsázott kukorica tarlón, na ott már megállt a tudomány, 23-25 centin 6km/h val bírta, elég nagy slip mellett.
Kellene elé 7.5-8tonna és 150 lóerő hogy lendületesen vigye 25 centi mélységben.
Válasz bendix #4264. hozzászólására"RTI" Vajdaság.
Válasz tibi16 #4263. hozzászólásáraMelyik kereskedőnél érdeklődtél a pöttingerre?
Válasz Sk Laci #4259. hozzászólásáraEz mondjuk egy jó ötlet, majd megpróbálok kikérni demózni, de valószinüleg egy 2520as-t.
a legbiztosabb az tuti hoyg gépet kell kérni demoba megküldeni a legnehezebb földedbe és akkor megtudod mi a pálya...
Aki nem ad demoba az menjen a ... az olyan cég is...
Válasz tibi16 #4260. hozzászólásáraNeked kell eldöntened, hiszen te vagy a vásárló. Én csak a tapasztalataimot írtam le az én körülményeimben. Lehet nálad müködne a nagyob kapcsolat is. Ezért írtam kérjél ki demo gépet.
Válasz Sk Laci #4258. hozzászólásáraÉrtem persze, logikus, de felénk viszik is az ilyen gépek ezeket a kisebb grubereket, nem csak bemutatókon. Lehet, hogy a kapaszám végett, 6-7 kapa a 2.5 méteren csak.
Válasz tibi16 #4257. hozzászólásáraKérjél ki demo gépet a forgalmazótól, ha elbírja húzni a te körülményeidben megveszed, ha nem, akor neked is felesleges. Nekem a Szlovákiai Pöettinger forgalmazó cég tárcsánál 2 db hozot egy kamionon, de csak az 5m-est vetem le, mert mindjárt mondtam a 4 m-es merev fügesztetről nincsen érdeklődésem. Az 5m-es tárcsa próbálása után, mikor látam, hogy a traktor szépen tud vele dolgozni, és a gép is teljesíti, amit elvárok tőle, megtárgyaltuk a végső árát, majd megvetem.
Válasz tibi16 #4257. hozzászólásáraIgen szép videó, de nem találod furának, hogy az ilyen kis traktorál való gépkapcsolatnál laza talajokon van a bemutató. Nézd meg a 3030 bemutatóját, miért 180-210 lovas gépekel mutatják be a forgalmazó cégek, miért nem akaszák fel az általuk feltüntetett 110 lovas gépre?
Válasz Sk Laci #4256. hozzászólásáraÉrtem, valójában én is így gondoltam valahogy, de nagyon beleültették a fejembe a bogarat az elmúlt napokban. Mindenesetre ilyenekből mindég több van és tényleg viszik ezek a kisebb gépek is link
Válasz tibi16 #4252. hozzászólásáraIgen próbáltam. Zetor Forttera 11441-el, ami 110 Le húztam a Synkro 3003, ami az általad írt grúber elődje. Nem neki való gépkapcsolat, 10-12 cm mélyen csináltam vele meg a kertet a háznál, ahol volt kiásot burgonyaterület, kiszedet zöldség, csemegekukorica utáni terület. Max 5 km/ó val bírta húzni. Nagy parcellán biztosan nem kínlódnák vele. Ott a NH T7040 dolgozik vele, és ez is megérzi a kötött részeket.
Nem akarlak megbántani, de ilyen kis traktorokhoz nem nagyon való grúber. Esetleg 2,2 m-es, ami elfogja a traktor széleségét.
Válasz borda77 (Joe) #4254. hozzászólásáraFelénk azért huzgálják a 2.5 métereket a 100 lovasokkal, igaz nem Synkro hanem hazai piacról. Persze nem 30 centiken.
120 LE vel mit akartok húzni???
Nekem a 220 le nem vitte el a 4m-es terranot fullra leeresztve... 300Le kell neki.
Válasz tibi16 #4252. hozzászólásáraHaverom igen.120 lovas Massey,fel se tudta nagyon emelni,nemhogy húzni.
Szerintetek mf5455(112 ló) el tudna e bánni a Synkro 3030-al? Nem szántás kiváltásra kellene csak magágy készítésre és tarlóhántásra. Sokkal szimpatikusabb a 3030 mint a két soros 2520-as, de azt biztosan elvinni állítólag. Jobban tetszik hogy 3 sorban sok kisebb kapa van mint a 2 sorban kevesebb nagyobb kapa verzió. Videókon láttam hogy a 125ös R már szépen vitte és a promoter is állítja, hogy el kéne vinnie, valaki próbált már ekkora lóerővel 3 méter grubert húzni?
Válasz bendix #4250. hozzászólására5 évig húzta a 8140-es MF.
Válasz Mf-es? #4249. hozzászólásáraAkkor el kell h boldoguljon vele ez is...
Válasz bendix #4248. hozzászólásáraNálam 50-es kötöttségen,viszi a 4650-es JD.De vitte a 120 lovas is.
Válasz bendix #4247. hozzászólásáraEnnyi ló elboldogulna vele szted?
Válasz Mf-es? #4246. hozzászólásáraÉrtem. Nekünk egy 170 le-s traki után kellene, közepesen kötött talajaink vannak, egy-egy foltban kötöttebb rész is van. Nem volt még gruberünk, eke mellett egy középmély lazító van. Elnézve a videókat, optimális talajállapot mellett nagyon szép munkája van.
Válasz bendix #4245. hozzászólásáraSomogy megyei barátom vett az omékon,onnan tudom az árat.Elmondása szerint,nagyon meg van vele elégedve.Váltva forgatós ekét akart.Nagyon örül,hogy nem vett,és hallgatott rám.Amit eddig,eke,meg egy néhány sor talajmunka volt,most a grúber,meg egy ásóboronával vetettek bele.
Nem zúzós az asztaluk,és a 12 tonnás kuk tarlóba,volt hogy dugult.Ezt mondta.De nem a késeknél,inkább az egyengető tárcsáknál.
Felkészült nyíró csavarral,de csodálkozott,hogy egy se szakadt.Még a dűlő utat is meghúzták.
Manaxtól béreltek egy 220 lovas fendet elébe.
Válasz Mf-es? #4243. hozzászólásáraZúzott kukorica tarlóban próbáltad már a tiedet húzni, nem tuhad be a sok szármaradványtól?