Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sk Laci #3921. hozzászólásáraLehet hogy a ráma bírná, de gondolom a csavarok durrognának...
Kár hogy nincs 1000 juróm rá...(az a kiváló idei termés)
Válasz csoppika #3920. hozzászólásáraAz első képen levő, amelyik fel van fügesztve a traktora
Kár hogy kevés a ráma alatti hasmagasság, mert lazitóként is megálná a helyét, ha a ráma bírja.
Válasz Pilátus #3917. hozzászólásáraInput van egy alap,se több,se kevesebb nem lesz.Ha esik ennyivel is terem,ha nem esik,semennyivel se fog.Tapasztalat.Most is a kukorica,ott sült meg,ahol kapott őszi kaját.
RTK.nyomjelző miatt is gondoltam.Lehet először nyomjelzővel megpróbálnám.
Kevés a megbízható ember,öreg a géppark,nem mindegy mennyit van hajtva.Egy menetbe,2 munkaművelet,egy emberrel,egy traktorral kevesebb kel.
Válasz Pilátus #3915. hozzászólásáraOlyan sok nincs belőle, ami van apróba most fent az meg nem fillérekért, ráadásul a 9 méteres eláé kell majd 300 ló
Óha,input és talajmnka nélküli termelés DE RTK-val azért "flancolva"!?
Az rtk árát inkább költsd karbamidra!
8mázsa karbamid mindehová és dupla bevételed lesz az ideihez képest.4millóból kb 120 hektárra elég
Válasz fendt309 #3908. hozzászólására
Ezen talán látszik. A másik egy régi Regent gruber 9 kapás ha rákeresel látod azon majdnem függőben vannak a kapák mint a videon is. Jah és azt sem a gyári dupla szív vassakkal húzom leflexeltem egyenesre így olyan 5-6cm széles.
Válasz Pilátus #3904. hozzászólásáraNem a típusáról van szó, hanem hogy milyen szögben áll a vége, belekap a földbe vagy csak a függőleges kapa durja csak. Itt a vontathatóság sokat számít, 2,2m grubert 13 kapával húzok ugyan azzal a sebességek mint a 1,8m 9 kapásat.
Válasz Pilátus #3901. hozzászólásáraNem tudom, mi lehet a lényegi különbség. Nekünk anno volt lehetőség a Farmetet demózni, ezért is döntöttünk mellette, amit mai napig nem bántam meg, csak kopó alkatrészek vannak cserélve. Ami új korában előjött konstrukciós hiba, azt a gyár cserélte. A hengertartó zártszelvény nyílt szét alulról. Azóta azzal sincs gond. Én igazából a vontathatóságok közötti különbséget próbáltam érzékeltetni a videóval.
Válasz *** HM *** #3899. hozzászólásáraNem látom értelmét a plusz kapasornak. A duolent munkájában nem lehet kivetni valót találni. A 40-es kapát még nem próbáltam, arról nem tudok véleményt mondani, a 75-sel sem szakad még a vén bogrács, és kever annyit, hogy egy jól zúzott tarlón nem gond utána a vetés.
Válasz otis #3893. hozzászólásáraMos ne szorakozatok már mert azt sem tudom melyik mi!!
A videón LT van és a piacom meg FX-et lehet venni és majdnem nem figyeltem erre sem!Valami lényeges különbség lehet benne azért és elég nagy baj hogy nem lehet demot kérni mindketőből!Hogy a francba lehet így döndeni(em)??
Válasz otis #3898. hozzászólásáraTök ua a kapaszárak?
Triolent értékelhető lehet mint vas a portán mitszósz?
Ezekhez van legalább 2 4 centis cucc kivinnék a Zetorok a világból 20al...
Válasz *** HM *** #3896. hozzászólásáraDínó mesterné aki azt is bemutatja, hogy kell földbe eresztett munkagépe kanyarodni hehe.
https://www.youtube.com/watch?v=8gQ0YaIsxSg
Válasz .Szabi. #3890. hozzászólásáraNálunk esetleg az úton.
180 Le traktor nálam a tarlón csak kapirgált vele középkötött talajon. 3 m-re őszecsukva már húzta rendesen. Én ezért is adtam el, mert 3 m-es grúberom van, és szétnyitva meg nem tudtam vele dolgozni. Kicsi volt a traktor eléje.
Válasz .Szabi. #3883. hozzászólásáraÍrtok itt 14-17-20 litereket 30 centin, hogyan? Az nagyon baráti! A rugós kapaszár miatt lenne kevesebb? Milyen széles kapákkal?
Itt 18-20 centin 20-24 lityó még az 50-es kötöttségűn is, nemhogy a 60-65-ön.
Válasz Mf-es? #3881. hozzászólásáraIlyen adatoknál tényleg laza földjeid vanak. Nekem 17 L/ha alá sohase sikerült beleférnem, de átlagban 20 L és felette van.
Válasz VW passat #3879. hozzászólásáraakkor gondolom kötött talajban, 25 cm körüli mélységben a 120Le-s Fergának egy 2,2 - es, 9 vagy 11 kapás bőven elég lenne.
Jól gondolom?
Válasz gjoe #3846. hozzászólásáraÉn 140Le-vel 2,6 m-est próbáltam ki. 26-28 cm mélyen 4-5 km/h-val birta csak húzni kötött, illetve homok földön is. Tavasszal kukorica elé készítettem talajt. Egy sor tárcsa és még soha nem kelt olyan egyenletesen a kukorica.
A szélesebb azért jó, mert tarlóhántásra is jó, valamit őszi vetés alá nem indokolt olyan mélyen dolgozni, akkor haladósabb a 2,6 -os. A haver 95 Le-vel húzta tavasszal forgó föld után a 3m-est, szárnyas kapával, most meg tarlóhántsra 160 Le-vel és kellett is hozzá.
Válasz .Szabi. #3877. hozzászólásáramondjuk ha a szárny rajta van és le van küldve akkor halál! Szerintem vagy szárnyakkal sekélyen vagy szárnyak nélkül mélyen...
7274 hozzászólás
Ezt te kizárt hogy elhúzod itthon bárhol egy ilyen tarlóban mivel 12 kés dolgozik és nem ám 9
Ez a gumis rögtörő,egyben szállító henger,mit bír?Mikor lesz cserés?Ha elkopik,javítható,vagy eldobós?
Válasz Sk Laci #3921. hozzászólásáraLehet hogy a ráma bírná, de gondolom a csavarok durrognának...
Kár hogy nincs 1000 juróm rá...(az a kiváló idei termés)
Válasz csoppika #3920. hozzászólásáraAz első képen levő, amelyik fel van fügesztve a traktora
Kár hogy kevés a ráma alatti hasmagasság, mert lazitóként is megálná a helyét, ha a ráma bírja.
Válasz Dave #3909. hozzászólásáraHali. E kettő közül szerinted melyik könnyebb húzású?
Válasz Pilátus #3917. hozzászólásáraInput van egy alap,se több,se kevesebb nem lesz.Ha esik ennyivel is terem,ha nem esik,semennyivel se fog.Tapasztalat.Most is a kukorica,ott sült meg,ahol kapott őszi kaját.
RTK.nyomjelző miatt is gondoltam.Lehet először nyomjelzővel megpróbálnám.
Kevés a megbízható ember,öreg a géppark,nem mindegy mennyit van hajtva.Egy menetbe,2 munkaművelet,egy emberrel,egy traktorral kevesebb kel.
Válasz Pilátus #3915. hozzászólásáraOlyan sok nincs belőle, ami van apróba most fent az meg nem fillérekért, ráadásul a 9 méteres eláé kell majd 300 ló
Óha,input és talajmnka nélküli termelés DE RTK-val azért "flancolva"!?
Az rtk árát inkább költsd karbamidra!
8mázsa karbamid mindehová és dupla bevételed lesz az ideihez képest.4millóból kb 120 hektárra elég
Válasz Pilátus #3915. hozzászólásáraMert a gabonavető helyére,teszem a szemenkénti (kuk,napra)vetőt.
RTK-val vetnék.
Most komolyan ez miért jóbb mint egy sima CO Horsc vetőgép és fillérekért kapható itthon is
Ilyen,van valahol,használtban?
Válasz Dave #3909. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
Válasz Dave #3909. hozzászólásáraIlyen kapaszárak vannak rajta?
Válasz Pilátus #3910. hozzászólásáraEzt pl 15cm-nél mélyebben nem húztam még soha, de nem is volt indokolt. 5. éve nem is volt szántva a legtöbb föld.
Én 2,5 méter szélesen tudom húzni az öt fejes ekét 270 lóval és te meg itt egy MTz-vel húzol 2,2métert!!??
Nagyon "lemaradtam"
Válasz fendt309 #3908. hozzászólására
Ezen talán látszik. A másik egy régi Regent gruber 9 kapás ha rákeresel látod azon majdnem függőben vannak a kapák mint a videon is. Jah és azt sem a gyári dupla szív vassakkal húzom leflexeltem egyenesre így olyan 5-6cm széles.
Válasz Dave #3905. hozzászólásáraA 13 kapásról nincs képed?
Hogyan állnak a kapák?
Válasz 5465 #3906. hozzászólásáraMtz, középkötött de van pár hektár kötöttebb is.
Válasz Dave #3905. hozzászólásáramivel húzod, milyen talajban?
Válasz Pilátus #3904. hozzászólásáraNem a típusáról van szó, hanem hogy milyen szögben áll a vége, belekap a földbe vagy csak a függőleges kapa durja csak. Itt a vontathatóság sokat számít, 2,2m grubert 13 kapával húzok ugyan azzal a sebességek mint a 1,8m 9 kapásat.
Válasz otis #3898. hozzászólásáraNa kkor lássuk(a medvét9 azokat a kapákat meg a gépet is ahogy kapar"!
Válasz Pilátus #3901. hozzászólásáraNem tudom, mi lehet a lényegi különbség. Nekünk anno volt lehetőség a Farmetet demózni, ezért is döntöttünk mellette, amit mai napig nem bántam meg, csak kopó alkatrészek vannak cserélve. Ami új korában előjött konstrukciós hiba, azt a gyár cserélte. A hengertartó zártszelvény nyílt szét alulról. Azóta azzal sincs gond. Én igazából a vontathatóságok közötti különbséget próbáltam érzékeltetni a videóval.
Válasz *** HM *** #3899. hozzászólásáraNem látom értelmét a plusz kapasornak. A duolent munkájában nem lehet kivetni valót találni. A 40-es kapát még nem próbáltam, arról nem tudok véleményt mondani, a 75-sel sem szakad még a vén bogrács, és kever annyit, hogy egy jól zúzott tarlón nem gond utána a vetés.
Válasz otis #3893. hozzászólásáraMos ne szorakozatok már mert azt sem tudom melyik mi!!
A videón LT van és a piacom meg FX-et lehet venni és majdnem nem figyeltem erre sem!Valami lényeges különbség lehet benne azért és elég nagy baj hogy nem lehet demot kérni mindketőből!Hogy a francba lehet így döndeni(em)??
Válasz 5465 #3880. hozzászólásáraigen
Válasz otis #3898. hozzászólásáraTök ua a kapaszárak?
Triolent értékelhető lehet mint vas a portán mitszósz?
Ezekhez van legalább 2 4 centis cucc kivinnék a Zetorok a világból 20al...
Válasz Dave #3895. hozzászólásáraUgyan ilyen kapákkal szerelt grúberral dolgozom én is
Válasz *** HM *** #3896. hozzászólásáraDínó mesterné aki azt is bemutatja, hogy kell földbe eresztett munkagépe kanyarodni hehe.
https://www.youtube.com/watch?v=8gQ0YaIsxSg
Új cenius hol van a sorban emberek?
Válasz otis #3893. hozzászólásáraEz igaz a gyakorlatban is nem csak a videon.
Válasz .Szabi. #3889. hozzászólásáraEz homok,nem nagy kaland húznia...
Válasz VMisi #3886. hozzászólásáraInkább a szár kialakítása az, ami miatt kevesebb. A lényeg 3:50-nél látható:
Horsch Tiger
Válasz Sk Laci #3891. hozzászólásáraPersze , ez egy laza és művelt föld, de sekélyen tarlóthántani lehetne vele,most volt először a kistraktoron
Válasz .Szabi. #3890. hozzászólásáraNálunk esetleg az úton.
180 Le traktor nálam a tarlón csak kapirgált vele középkötött talajon. 3 m-re őszecsukva már húzta rendesen. Én ezért is adtam el, mert 3 m-es grúberom van, és szétnyitva meg nem tudtam vele dolgozni. Kicsi volt a traktor eléje.
Válasz .Szabi. #3889. hozzászólására4,6-os farmet, 140 ló viszi
Válasz VMisi #3886. hozzászólásáraGrúber,is olyan,mint az eke.Van könnyebb,és nehezebb húzású is.Az enyém nem rugós kapaszár.
Válasz .Szabi. #3883. hozzászólásáraÍrtok itt 14-17-20 litereket 30 centin, hogyan? Az nagyon baráti! A rugós kapaszár miatt lenne kevesebb? Milyen széles kapákkal?
Itt 18-20 centin 20-24 lityó még az 50-es kötöttségűn is, nemhogy a 60-65-ön.
Van e valahol,valami vizsgálat,hogy melyik grúber kapához,mekkora erő kell?Melyik a legkönnyebben húzható?
Válasz Sk Laci #3882. hozzászólására42-50 a kötöttsége.Vagyis 5 éve ennyi volt talajvizsgálatkor.Kíváncsi változott e valami 5 év nem szántással.
Válasz Mf-es? #3881. hozzászólására60-66 kötöttségű földeken húzzuk,17-20l kell 30cm-en.
Válasz Mf-es? #3881. hozzászólásáraIlyen adatoknál tényleg laza földjeid vanak. Nekem 17 L/ha alá sohase sikerült beleférnem, de átlagban 20 L és felette van.
Mi most,14 literből megvagyunk/ha,30 cm mélyen.4650 7.-be viszi.3 méter,11 kapa.
Válasz VW passat #3879. hozzászólásáraakkor gondolom kötött talajban, 25 cm körüli mélységben a 120Le-s Fergának egy 2,2 - es, 9 vagy 11 kapás bőven elég lenne.
Jól gondolom?
Válasz gjoe #3846. hozzászólásáraÉn 140Le-vel 2,6 m-est próbáltam ki. 26-28 cm mélyen 4-5 km/h-val birta csak húzni kötött, illetve homok földön is. Tavasszal kukorica elé készítettem talajt. Egy sor tárcsa és még soha nem kelt olyan egyenletesen a kukorica.
A szélesebb azért jó, mert tarlóhántásra is jó, valamit őszi vetés alá nem indokolt olyan mélyen dolgozni, akkor haladósabb a 2,6 -os. A haver 95 Le-vel húzta tavasszal forgó föld után a 3m-est, szárnyas kapával, most meg tarlóhántsra 160 Le-vel és kellett is hozzá.
Válasz .Szabi. #3877. hozzászólásáramondjuk ha a szárny rajta van és le van küldve akkor halál! Szerintem vagy szárnyakkal sekélyen vagy szárnyak nélkül mélyen...
Válasz borda77 (Joe) #3875. hozzászólásáranagyon nem,de minden mélység és talajfüggő,ill szárnyak fent vannak vagy nem
Válasz .Szabi. #3874. hozzászólásáraÉrtem, köszi. Nekem egy kicsit nagy lenne ez.
MF5465
Válasz .Szabi. #3874. hozzászólásáraazért annak a jd-nak repülni kell a 3m-el!! NEM?