Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409 FtUSD392.62 FtCHF440.14 FtGBP493.83 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Persze
Fing ellenállás nélküli talajokon...
De mi van a gyurma feketén ahol hengert el kell dobni grubbert meg tartani hidraulikával?
Ahogy 4964 csinálja
Csináltatok ilyet akárki pöttingerrel 8 centis késekkel?
Lehet ezekre vékonyabbat fölpakolni???
Esetleg flexezte le vlk keskenyre?
Válasz Mf-es? #3554. hozzászólásáraEz igaz. Neked ami plusz az az ékgyürüs henger. Nekem sajnos pálcás henger van rajta, azért + egy hengerezést igényel az előkészités ősziek alá.
Válasz Sk Laci #3553. hozzászólására3003-as szuper gép,nekem is az van.Szinte csak ezt használjuk.Gabona alá,utánna vetés.Tavasszal vetés előtt 1-2 nappal,és vetünk.Kicsit egyenetlen a talaj a kombinátorozotthoz képest,de vethető.
Válasz gergő07 #3550. hozzászólásáraTekintettel arra hogy minden kereskedő saját maga szabja meg a gép árát /igaz hogy van valamilyen útmutató listaár/, okosabak lennénk ha leírnád milyen árban vetted és milyen felszereltséggel/hengertipus, szélső terelőtárcsa van-e hozzá, zöldtrágyavetőgép,.../
Válasz Mézga #3546. hozzászólásáraMax. munkamélység papírok szerint 30 cm, de valóságban tud többet is.
A vázmagaság ha jól emlékszem 85 cm, de majd ha a grúber mellet leszek lemérem.
Válasz *** HM *** #3542. hozzászólásáraMikor vettem Greven akkor küzdött a Lemkennel hogy árkol, így kicsit azt hanyagoltam, pöttire nem hallottam rosszat és árba is sokkal jobb volt. Majdnem megrendeltem az újat, közbe hirdettek egyet ami kb 100ha ha ment, új ár minusz 600e ft-ér. Ha ment 100 hekit az előző tulajnál, akkor kb 250 hektárt bír ki a vésőorr. Jól emlékszem hatezerpárszáz volt csavarokkal 1db. Ami tetszik benne hogy csavart a terelő lemez a száron, így folyamatosan tisztítja magát. Egyedül a henger állítása ami nekem nem tetszik(lemken is ú. az), és ha felvan véve a henger nem férni be az állítókar és a kerék közé.
Válasz gergő07 #3541. hozzászólásáraEz nagyon jó fogyasztás, nekem 8 cm széles vésőorral 15-16 l/ha kb. 15-18 cm mélységnél van. 28-30 cm-nél 24-26 l/ha középkötött talajon.
Válasz szanberg #3537. hozzászólásáraCO nincs, meg napraforgót kellene bele vetni. Kicsi mély művelés nem árt, mondjuk ez a legposzább fele a táblának.
Az alsó felén, ahol a talajkutatók járkáltak most a dömperekkel áll a víz, hernyó nem bírta húzni a lazítót sem a forgóba.
Válasz GREVEN #3535. hozzászólásáraIlyen púder talajon semmitsem kéne csinálnod, a CO-val belevetettél volna direktbe, ugyanilyen talajod lett volna utána.
Válasz GREVEN #3531. hozzászólásáraSzép munkát csinál Milyen méllyen húzod? Pláne hogy ilyen jó a fogyasztás. Nekem ennek a duplája, és mindegy, hogy kötött vagy homok. 25-30 cm között.
Válasz GREVEN #3526. hozzászólására Granit katalógus, ezek szerintem mind granitosak mer túl olcsók.
Tavaly rendeltem eke kormánylemez előtétet, de nemigen akart passzolni, aztán vettem eredeti lemkent.
Én is akarok venni keskeny késeket, meg hozzá keskeny toldatot.(mondjuk először traktor kellene ami elhúzza hehe)
Válasz Mézga #3518. hozzászólásáraigen, de nekem felkell mérnem, hogy miből rakható össze alkatrészegységenként , ránézésre nem lehet kiszámolni, h mi mibe kerül rajta
7211 hozzászólás
Válasz *** HM *** #3559. hozzászólásárameracsondérhonavarráhoazkellll
Válasz .Norbert #3558. hozzászólásáraModerátor ha jár erre törölje már, privátba szántam
Terranosok
Mi viszi el az embert a terrano felè?
Van rá lóvé na legyen a horsch ...érzès...
Kopócuccok minőség
Vagy?
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-11-24 17:41:11
Persze
Fing ellenállás nélküli talajokon...
De mi van a gyurma feketén ahol hengert el kell dobni grubbert meg tartani hidraulikával?
Ahogy 4964 csinálja
Csináltatok ilyet akárki pöttingerrel 8 centis késekkel?
Lehet ezekre vékonyabbat fölpakolni???
Esetleg flexezte le vlk keskenyre?
Válasz Sk Laci #3555. hozzászólásáraSzerintem egy rövidtárcsa,és grúber elég a portán,mint talajművelő eszköz.Meg jó tárcsás vetőgép és kész.
Válasz Mf-es? #3554. hozzászólásáraEz igaz. Neked ami plusz az az ékgyürüs henger. Nekem sajnos pálcás henger van rajta, azért + egy hengerezést igényel az előkészités ősziek alá.
Válasz Sk Laci #3553. hozzászólására3003-as szuper gép,nekem is az van.Szinte csak ezt használjuk.Gabona alá,utánna vetés.Tavasszal vetés előtt 1-2 nappal,és vetünk.Kicsit egyenetlen a talaj a kombinátorozotthoz képest,de vethető.
Válasz gergő07 #3550. hozzászólásáraTekintettel arra hogy minden kereskedő saját maga szabja meg a gép árát /igaz hogy van valamilyen útmutató listaár/, okosabak lennénk ha leírnád milyen árban vetted és milyen felszereltséggel/hengertipus, szélső terelőtárcsa van-e hozzá, zöldtrágyavetőgép,.../
Válasz *** HM *** #3548. hozzászólásáraHeci, jó pénzért miért is ne lenne eladó
Válasz Mézga #3546. hozzászólásáraMax. munkamélység papírok szerint 30 cm, de valóságban tud többet is.
A vázmagaság ha jól emlékszem 85 cm, de majd ha a grúber mellet leszek lemérem.
Válasz *** HM *** #3542. hozzászólásáraMikor vettem Greven akkor küzdött a Lemkennel hogy árkol, így kicsit azt hanyagoltam, pöttire nem hallottam rosszat és árba is sokkal jobb volt. Majdnem megrendeltem az újat, közbe hirdettek egyet ami kb 100ha ha ment, új ár minusz 600e ft-ér. Ha ment 100 hekit az előző tulajnál, akkor kb 250 hektárt bír ki a vésőorr. Jól emlékszem hatezerpárszáz volt csavarokkal 1db. Ami tetszik benne hogy csavart a terelő lemez a száron, így folyamatosan tisztítja magát. Egyedül a henger állítása ami nekem nem tetszik(lemken is ú. az), és ha felvan véve a henger nem férni be az állítókar és a kerék közé.
Válasz Sk Laci #3543. hozzászólásáraGondolom lazább lehet itt a talaj, máskülönben nem lenne ekkora különbség.
Válasz Sk Laci #3545. hozzászólásáraHacsak el nem adod e
Válasz Sk Laci #3545. hozzászólásáraMinél több grubbit látok annál több nem tetszik
Válasz Sk Laci #3543. hozzászólásáramilyen magas a váza és mekkora a max munkamélység?
Válasz *** HM *** #3544. hozzászólására3003
Te is beszálsz a Pöetinger synkro tulajdonosok közé?
Válasz Sk Laci #3543. hozzászólásáraMid is van 3030as vagy mi a tipusa?
Válasz gergő07 #3541. hozzászólásáraEz nagyon jó fogyasztás, nekem 8 cm széles vésőorral 15-16 l/ha kb. 15-18 cm mélységnél van. 28-30 cm-nél 24-26 l/ha középkötött talajon.
Válasz gergő07 #3541. hozzászólásáraTi mièrt azt választottátok?
Kések meddig birják?
Válasz GREVEN #3531. hozzászólásáraKözép kötöttbe milyen a fogyasztásod? Nekem a pöttinger3030-al 15-16l/ha 28-30cm mélyen, 8cm széles véső orral.
Válasz szanberg #3537. hozzászólásáraCO nincs, meg napraforgót kellene bele vetni. Kicsi mély művelés nem árt, mondjuk ez a legposzább fele a táblának.
Az alsó felén, ahol a talajkutatók járkáltak most a dömperekkel áll a víz, hernyó nem bírta húzni a lazítót sem a forgóba.
Én azért ezzel átverekedtem rajta .
Válasz Sz_Pisti #3536. hozzászólásáraEz kapott egy sor nehéz tárcsát aratás után, meg nyár közepén egy sor grúbert sekélyen szárnyakkal.
De a tábla másik fele csak tárcsázva lett, ott kimaradt a grúber szárnyakkal, mert acatot totálisoztuk kora ősszel.
Nagyon hasonló munkája van ott is,kicsit több szalma marad fent, igaz ott jobb volt a búza is.
Rám sötétedett mire odáig értem ,így már képet nem tudtam csinálni.
Napraforgó lesz bele vetve ha minden igaz.
Válasz GREVEN #3531. hozzászólásáraTavalyi durva talajosakat tedd be
Válasz GREVEN #3535. hozzászólásáraIlyen púder talajon semmitsem kéne csinálnod, a CO-val belevetettél volna direktbe, ugyanilyen talajod lett volna utána.
Válasz GREVEN #3535. hozzászólására Nagyon szép talajt csináltok,mit vettek ebbe tavasszal?
Ez kapott a nyáron lazítást is vagy tarló hántás után 1 menetben ilyen munkát hagy ?
Válasz kis Zombi #3532. hozzászólására4 cm-el keskenyebbek ezek mint amivel eddig huztuk.
Ezek 8 cm szélesek. Amivel vettük azok 12 cm szélesek és 10 cm-es a terelői.
Teljes mélység,ameddig beveszi. Olyan 25-27 cm lehet kb.
Válasz kis Zombi #3532. hozzászólásáraSzerintem a kapák kopottságára gondolt, vagyis hogy az újak 4 cm-el hosszabbak.
Válasz GREVEN #3531. hozzászólásáraSzép munkát csinál Milyen méllyen húzod? Pláne hogy ilyen jó a fogyasztás. Nekem ennek a duplája, és mindegy, hogy kötött vagy homok. 25-30 cm között.
Válasz GREVEN #3531. hozzászólásáraMi a 4 cm ? 4 cm-el keskenyebb a kapa ? Ránézésre ez is legalább 6 cm széles.
Új kopórészek a Karaton. Nem gondoltam volna hogy ennyit számít 4 cm.
2,9 ha/h.
11-12 l/ha
35-37 l/h
Válasz csoppika #3529. hozzászólásáraAzmegmi
Válasz *** HM *** #3528. hozzászólásáraAgrifarm
Melyik gyártók csinálnak pántos felfogatású kapatartós,nyírócsavarosakat?
Válasz GREVEN #3526. hozzászólására Granit katalógus, ezek szerintem mind granitosak mer túl olcsók.
Tavaly rendeltem eke kormánylemez előtétet, de nemigen akart passzolni, aztán vettem eredeti lemkent.
Én is akarok venni keskeny késeket, meg hozzá keskeny toldatot.(mondjuk először traktor kellene ami elhúzza hehe)
Válasz Sötét Paraszt #3525. hozzászólásáraSzabad tudni kinek az árai ezek? Gondolom nettó árak.
Privátba is jöhet ha gondolod.
Köszönöm!
Válasz GREVEN #3523. hozzászólására
Válasz GREVEN #3523. hozzászólásáramegmondom őszintén eléggé hasonló árak vannak a piacon, utángyártottat nem is láttam
Lamken karathoz olcsó vagy után gyártott kopórészt nem tud senki?
Válasz Mézga #3518. hozzászólásáraszia! küldtem mailt
Válasz Drisa #3520. hozzászólásáravicces vagy, kevlárból számoljam ki ?
Válasz Mézga #3518. hozzászólásáracsak nehogy beszorozza a vas kilónkénti árával, nem tudom minek másnak a tömeg..
Válasz Mézga #3518. hozzászólásáraigen, de nekem felkell mérnem, hogy miből rakható össze alkatrészegységenként , ránézésre nem lehet kiszámolni, h mi mibe kerül rajta
Válasz JOSEY #3517. hozzászólásáraegyszerűbb lett volna megnézni a dalbo prospektusát
Válasz Mézga #3515. hozzászólásáraa tömegét kb 4200-4300kg körülire számoltam
Válasz Mézga #3515. hozzászólásáraSzia! nekifekszem és kiszámolom
Válasz JOSEY #3514. hozzászólásáradalbo henger (maxicut) 6 méteres koppintást mennyiből lehet kihozni?
Válasz GREVEN #3512. hozzászólásáraa keskenyebbel szárnyak nélkül akár 25 cm-es grubberozást is végezhetsz, a szélesebbel 15cm-eset
Válasz Feri #3511. hozzászólásáraUtán gyártottat keresnék most próba kedvéért egyenlőre de nem találtam eddig még semmit.
Esetleg egy linket tudnál dobni ha te tudsz?
Válasz szanberg #3509. hozzászólásáraKözben találtam karat katalógust, 6 és 8 cm-es orrbetét és 8 cm-es szárlemez van hozzá.
Egyenlőre nem nagyon tudom melyik lenne a jobb.
Valaki Karat tulaj esetleg jár erre?