Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
7211 hozzászólás
Válasz GREVEN #3508. hozzászólására80mm-s kést fel lehet rakni szárcsere nélkül.nem veszélyes az ára, az eredeti 7-8ezer,az utángyártott fele.
Válasz GREVEN #3507. hozzászólásáraszia! a tiger, terrano 80, 120 mm széles és 12, 15, és 20mm vastagságu bontóorrú kapalapokkal van szerelve
Válasz GREVEN #3507. hozzászólására40es a legkarcsúbb, amúgy 80as van rajtuk emlékezetem szerint.
Nekem a farmeten most vídiás 50mmszélesek vannak fenn, a hegye csak vagy 30 40lehet,elég jól működik
Válasz GREVEN #3507. hozzászólásáraSenki semmi ötlet?
Lemken Karathoz kitől tudok jó áron beszerezni keskeny véső késeket és hozzá szárat betétet?
10 cm-es a szélesünk ami most van rajta, mély műveléshez hány cm széles lenne jó?
A Terranon,Tigeren milyen szélesek a kapák?
Válasz kovacs22 #3502. hozzászólásáraMost meg mindenki grúberezik,mert beragad a tárcsa.
Milyen kapaosztású,késszélességű és késkialakítású cucc lenne a legoptimálisabb mélyfekvésű szinte mindig vizenyős, fekete ragadós rétit művelgetni?
Válasz Myrrdin #3500. hozzászólásáraAkkor nem néztem be a grúros topikba
nálunk a technologia a szotyatarlón:szotyiszár gebricshengerezés,tárcsa utána gebrics,2hétmulva talajlazitó45-50centire,utána tárcsa+gebrics,ezeket mind átlóba,az utolsó müvelet kompaktor vagy ásoborona.
Válasz Gazda12 #3496. hozzászólására Felénk 15-18cm közt húzzák de most mindenki a tárcsát húzgálja hanyagolják a grubert itt is nagyon kemény és száraz a föld.
Válasz Myrrdin #3500. hozzászólásáraErrefelè "köztudomású", hogy 15cm elég a búza alá... Sokan csak tárcsáznak, oszt nem IH nehézzel...
Válasz Sk Laci #3498. hozzászólásáraEzt nem tudtad volna hamarabb írni? Mondjuk tegnap meg azelőtt a napra forgó topic két hozzászólás között. Kíváncsian várom most már a kollégák véleményét is.
Felénk homokosnak számító talaj. Szója tarló. Haver próbál gruberozni... 15 centi körül...fut a tetején a 9 kapás...ha belekap durrognak a nyírócsapok... a 110-es Fiat is bűzölög...
Szóval nem megy, kellene az eső... A baj csak annyi, hogy a 3x15NPK elszórásra került...
Válasz Myrrdin #3497. hozzászólásáraMinek ilyen mélyen? Szerintem a 12-15 cm elég lenne, főleg ha nehezen szétdolgozható talajon gazdálkodik.
Válasz Gazda12 #3496. hozzászólásárakb25-30cm
Tiszteletem! :) Az lenne a kérdésem,hogy a búza milyen mélyre érdemes gruberelni? :) tárácsázott napraforgó földröl van szó másodszor menne a gruber utánna vetőgép utánn meg a henger :) Szóval milyen méllyre engedjem a grubert? :)előre is köszönöm :)
Válasz mtz1221 #3494. hozzászólásáraNálunk akkor is van árok vagyis inkább visszatömörítetlen talaj amikor a müveletlen felőlre esik.
Arról nem tud duplán árkolni.
Válasz GREVEN #3493. hozzászólásáraElég a 6 centis,de az árkolás az nem az miatt van.Vagyis az enyémen nem,hanem a szélső kapa valamiért vissza mászik az előző nyomába,és kétszer bővíti az utolsó árkot.Ha nem 20centire hajtok hanem 50-re akkor nincs árok,de viszont marad 20-30centi elmunkálatlan rész.
Válasz mtz1221 #3492. hozzászólására10 cm-es orrbetét miatt túl sok földet mozgat mélymüvelésnél és nem képes a rendező tárcsa elegyengetni. 30 cm-es müvelésnél elég a max 6 cm-es orrbetét és szár szerintünk.
Válasz GREVEN #3491. hozzászólásáraKösz hogy mondod,én meg akartam ráhegeszteni valamit hogy ne dobjon oldalra ki.Majd kap akkor egy répa tárcsát az egyik oldalára.Mitöl árkol a tiétek ?
Válasz mtz1221 #3487. hozzászólásáraNekünk is volt hasonló a Karaton. Mi levágtuk a p.csába mert árkolt. Mondjuk még most is,de az más miatt van már rájöttünk.
Válasz mtz1221 #3489. hozzászólásáraAz enyémnek az árát befektettem másba...
Válasz csoppika #3488. hozzászólásáraDe nehezedre esik Azt hittem a tiéd.
Válasz mtz1221 #3487. hozzászólásáraOké... Elugrok akkor németbe oszt lefotózom neked
Válasz csoppika #3457. hozzászólásáraA szélső fogra mi van ráhegesztve?Nem rakodik így?Csinálhatnál egy közelebbi képet róla.
Válasz bmolnar #3485. hozzászólásáraMennyire sürgős neked?
Válasz Berkó_ #3333. hozzászólásáraSzerbusz!
Ki hajtotta a szögvas hengereket?
Vállal még ilyet?
Meg tudnád adni az elérhetőségét!
Köszönöm
Balázs
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3483. hozzászólásáraNekem 5 késes van vagyis volt
Szóval lényeg én anno nem tudtam milyen grúber a jó így vettem egy 11 kapás tagosíthatót és szépen kezdtem próbálgatni, hogy lesz jó.
Először 22cm osztással húztam, de ott nem bírta a gép csak 20cm-en, mivel nem akartam kiírtani a traktort így vettem szépen szárnyas kapát tarlót hántani és áttagosítottam 42cm-es osztásra (így viszi a 892 nyomát szépen) Ha búza alá műveltem akkor levettem a szárnyakat és 30cm-en húztam szépen. Átrepeszett a kapák között így is. Tavaly már ez kevésnek bizonyult és sűrítettem a kapák osztásán 27cm-re. Így is viszi már 28 cm környékén. De sokat javult a talaj azóta. De mindig csak akkor megyek a földre mikor kell és hagyom a takarást rajta. Már lassan 5 éve megvan. Ha neked a Ferga erősebb sokkal mint az MTZ ez bőven elég kell legyen. Én javaslom személy szerint a 45cm körüli osztású grúbert. Itt Otisnak van a fórumon Farmet Duolent ő is megvan elégedve a munkájával. Lényeg, hogy sebesség legyen a munkavégzés során. Ez nem eke. Viszont túl nedvesbe és túl száraz földön ez sem jó!
Válasz VDénes #3478. hozzászólásáraköszi..Te most milyen grubbert használsz. 6-9 késest???
Válasz Mf-es? #3479. hozzászólásáraÉrtem köszi..neked milyen is van? Linkelj már be ide 1 ilyen használt de újszerű elfogadható árút ha találsz. Amúgy kössz a tanácsot...
Válasz Mf-es? #3479. hozzászólásáraA 3 gerendelyes nagyon jó szármaradványos és gazos területen. 12-15cm mélyen a 80cm magas gazt is bekeveri. Bedugul azért néhs 3 soros is, ha olyan a körülmény.A 2 soros megsem közelíti a 3 sorost.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3475. hozzászólásáraEgy jó grúber előtt nem kell tárcsa,utána meg kombi se.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3462. hozzászólásáraNem venném meg,nagy a kapatávolsága,nagy rögöket hozna fel,nehéz húzni,a szárnyak eketalpat csinálnának.
Minél kisebb kapaosztás,és legalább 3 gerendelyes.
Vásárlás előtt,ezt a tanácsot kaptam,és nem mondtak butaságot.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3477. hozzászólására10e-ért vettem nettósan a 450est. Az elé még kell lándzsa kapa az vagy 4 körül van darabja ha jobbat veszel. Én 5 késes 2 m-est mtzvel húztam 30cmen egész jó sebességgel olyan 8km/h-val. Szárny nélkül használható 20cm alatt. Sekély munkát szárnnyal végeztem sokkal jobb mint a 9 kapás. 9 kapát 20cm-en se szívesen vitte a gép.
Válasz csoppika #3471. hozzászólására1 ilyen új 2-2.5M+fa között lenne gondolom, ahhoz viszonyítva nem rossz ár. 1 ilyen szárnyas kapa milyen költséget ver amúgy ha kellene cserélni? Ja és területteljesítmény napi mennyi 1 ilyennek?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3475. hozzászólásáraÉn a sűrűbb kapaosztásra szavazok. Sokkal jobban átdolgozza a talajt, és még szárnyak se kellenek, pláne ha lemész 25 cm alá, no meg persze ha sebesség is megvan hozzá. Tavasszal volt olyan terület, amit a napra elé így csináltam meg, és még kombinátort se kapott.
Válasz csoppika #3474. hozzászólására100 le Ferguson mögé kellene.. Tavaly próbáltam szántás nélkül búzát vetni szója után 2xtárcsázással, termésben nem lett rosszabb mint szántásos csak a tárcsa bakhátol egyenetlen munkát végez. Itt van 9 késes landsberg grubber nem rossz nem mondom, de egy ilyen 6 kapás se lehet rossz gondolom. Előtte kapna 1 tárcsát, grubber után meg 1 kombit, aztán csak lenne 1 jó magágy..
Válasz VDénes #3473. hozzászólásáraJah...inkább 100-130...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3462. hozzászólásáraSzerintem 80 ló nagyon kevés hozzá amit ír. Ha nincs szétkopva szerintem éri az árát. 45cm-es késosztás nem túl szerencsés de én is így használtam pár évig az enyém.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3461. hozzászólásáraTarlóra jó, ha nincs túl sok szalma. Vagy jó minőségű a zúzás... A mélység, amit bír a traktorod. Itt egy turbós 82-es húzta a barna csíkot, mikor dolgozni próbáltak vele tarlóhántás utáni 2. körben... Ugye, ha leveszed a szárnyakat, már nem dolgozza át a szelvényt mélyebben sem... Én a hagyományos dupla szívre szavazok sűrűbb kapaosztással. Ha nem szélsőségesen tarackos, csírás, vagy száraz a talaj, akkor az sem hagy elevent 10-12cm mélyen...
Én tavaly ősszel tárcsa nélkül,(9 kapás duplaszív) 2 menetben a zúzott napra után vetettem bele kombi nélkül...azért nem volt olyan a magágy, mint egy dupla rögtörős cucc után... Úgyhogy kombival az igazi...
Válasz JOSEY #3470. hozzászólásáraÉs szerintem használtba talál ennél kedvezőbb áron is...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3469. hozzászólásáramit szeretnél tudni róla? egyszerű felépitésű grubber, pótalkatrész biztosítása megoldott, ha nincs kiszposodva a nyirócsavar furata akkor sokáig ellehet véle dolgozni
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3462. hozzászólásáraValaki esetleg tudna valamit hozzászolni? Köszönöm előre is.
Válasz tuborg #3467. hozzászólásáraszia! válasz privátban a postaládádban
Válasz JOSEY #3465. hozzászólásáraár?
Válasz VDénes #3464. hozzászólásáraköszi mindenkinek!
Válasz tuborg #3450. hozzászólásáraszia! minimun 3 hét
Válasz Zola__79 #3460. hozzászólásáraHa ilyen technikával használod ahogy írtad, akkor én 5 kapásnál nem ajánlok nagyobbat. Nekem is az van 40es osztással. 25-28cm mélyen így viszi szépen az MTZ.
Nekem lehet tagosítani tavaly tudtam áttenni 7 kapásra 27cm osztásúra, de így már csak 25cm mélység van meg ugyanazzal a sebességgel.
Válasz Zola__79 #3460. hozzászólásáraAkkor azt neked kell tudnod, mit bír az mtz ott... De szerintem felejtős lesz...a dombokon... Sajna a kötöttségi számokkal nem vagyok tisztában...
Válasz F-A-R-M-E-R #3461. hozzászólásáraErről lenne szó..