Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.33 FtUSD389.71 FtCHF439.95 FtGBP489.96 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #6958. hozzászólásáraKeményebb foltal nincs baj.
Ha valami nagy beton, vas, gyökér, az gázosabb.
De ha levan terhelve a gép és megfog valamit elkapar vagy ha van nyírócsavar az elszakad.
A videón amit felraktál nemigazán emeli meg.
Túl nedves valószínűleg.
Válasz VMisi #6945. hozzászólására15 cm mélységig fent vannak az oldalkések. Teljes felületen alá van vágva.
15 - 30 cm mélységig már oldalkapák nélkül kellen használni. Ilyenkor kellene átroppantania a talajt, mert nincsenek fent az oldalkapák.
Válasz mtz1221 #6957. hozzászólásáraUgye ez zöldítve van már.
Zúzás, tárcsázás.
Ami nincs zöldítve az marad lazítva. Ha gyomos árvakeléses akkor tárcsázom.
Tavasszal 1sor borona, vagy ha kizöldül megint borona.
Nincs tavasszal tárcsázva, grúberezve!
Ez a boronám.
Mindent kisöpör mint a gyomfésű.
Magágyat ezzel csinálom.
Válasz rtamas1976 #6954. hozzászólásáraMeg azt mond már mi van ha kevés a 3 kés utánna ??? Lehet annyival gyorsabban menni, vagy szétbac mindent, ha talál egy keményebb foltot ??? Most találtam, hogy ez elég lazán viszi az 5-öst is a mi földjeinken https://youtu.be/PbMWVmtDnqc
Válasz mtz1221 #6940. hozzászólásáraNemkell forgatni .
Azt megcsinàlta előtte a tárcsázás.
Ezért mondtam neked a tárcsa lazító technológiát.
Jobb mint a szántás!
És sokkaltöbb vizet megőriz.
És az eketalpat is feszedi.
Válasz envagyok2 #6946. hozzászólásáraValamennyi biztosan marad hullám persze. De számít az???
Az agrotom gruberen viszont csak vagy 2centivel fut mélyebben a vídiás orrbetét a szárnyaktól, és azok szöge is laposabb.
Viszont amivel meg totál egyenletes átmetszés van, az a Multiva Topline Super. Kötött pályán egy menetben sok lehet a 10centi, azt mondom jó érzéssel, nem gyilkolva az eszközt jó 8cm ami tempóval haladósan jól esett nekem mint gépkezelő. Viszont a rovidtárcsával lehántott napraforgó tarlókon 10+ centivel dolgoztam és minden gyomot, árvakelést kivágva, egyenletes alámetszéssel profi munkák lettek.
Válasz Sk Laci #6943. hozzászólásáramondjuk 25-28. ahogy engedi, mert egyrészt a lazultságot fenn akarom tartani mélyen, másrészt következő évben repce követi, ha nem nyúlok bele búza elé, akkro repce elé biztos nem lesz jó a pálya. ellenben soha nem kell hengereznem, soha nem rögöl fel, és a legnagyobb nyári aszályban sem szárad porszárazra a talaj a mélyben.
Válasz szanberg #6944. hozzászólásárami az elfogadható? az, hogy kereszt irányba egyenletesen lazít, nem hullámos?
az, hogy nem csíkol, nem bakhátol, egyenletesen el lehet oszlatni mögötte a talajt?
10 cm-n járatva a kés orrát, egyik sem tudja ezt. amit te mondasz, a szárnyakkal 10 cmn járatva a szárny hátsó éle mondjuk 1 cm híján kilátszik a talajból, vagy épp ki is látszik. nerm hiszem el, hogy nem lesz hullámos a munkamélység (ha lekaparod róla a morzsásat), és be tudod úgy állítani a tárcsasort, hogy nem maradnak csíkok, árkok, bakhátak a kapák nyomában.
Válasz Sk Laci #6931. hozzászólásáraItt a nagyon kötöttben sem roppant át 10 centi mélyen. Szerintem 15 centin is tudod húzni simán.
17 és 20 centi között itt lényeges különbség van húzásban. 6,8 és 8,8 km/h. Kívülről nincs különbség.
Válasz MTZ1221.3 #6939. hozzászólásáraéeletembe nem hallottam erről a treff hetesről.
ez a tökéletes munkának számít vetésügyileg?
https://www.youtube.com/watch?v=MPg5t6YXobM
a terranot leszámítva egyik sem grubber, és egyik sem mélyművelésre való, a terranot is csak jóindulattal lehet annak hívni.
Válasz rtamas1976 #6902. hozzászólásáraEzt nem csak borsodba mondják így.
Kicsivel több mint egy évet laktam Pesten egy tanfolyam miatt. Ott is ugyanígy mondják ezeket.
Makón voltam esküvőn 18-20 éve. És ott is így ismerik a felsorolt tárgyakat. Vagyis mind a két néven
Válasz envagyok2 #6938. hozzászólásáraHello
Mar hogyne lenne. A Treffler TG 2cm-en tokeletes munkat vegez, de a Horsch Terrano Terracut kapaval is 3cm melyen prima munkat csinal. A Cuiser es a Swift gepekrol meg ne is beszeljunk.
Válasz rtamas1976 #6929. hozzászólásáraKicsit megcsippelt NH 7040, kb 205 Le-re lett megemelve a teljesítmény. 8-8,5 tonna lehet. 2008-tól nem volt időm lemérni
Rövidtárcsa után akarom húzni mint 2. menet kb 10 cm mélyen, hogy egyből vethető legyen /nem extrém körülményeknél/.
Válasz hashtag #6924. hozzászólásáraAnno kb 15éve a környéken mi kezdtünk először grúberozni.
Nardi 5m elmunkáló nélkül tavaszra.
Csak a t8 as birta felemelni.
A t7 nek nemérte az eleje a földet.
Az adott helyzet szabja meg mivellehet csinálni!
Voltmikor a rossz szántást letárcsáztuk télen.
Tökéletes talaj lett belőle.
Válasz rtamas1976 #6915. hozzászólásáraerre gondoltam ez a packer henger sárkaparós.https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/packer-henger/h_7397378?ref=ab87aedb
Válasz rtamas1976 #6916. hozzászólásáraTavaszra nem is kell a henger. De itt nem is tömörít, hanem inkább elmunkál a dupla soros tüskés henger. Tudom hogy ez grubber topik, de itt pl az olaszos lazítás a fő tevékenység, csak mikor bejön az ilyen idő, akkor kezdődnek a bajok. Maga a lazító még el is menne, bá van hogy beragad a kés is, például a dondi alacsonyabb tipusainál, de egy mascio vagy vogel lazító nem dugul be, viszont a dupa tüsihenger az tuti beragad. Ha ledobod, akkor meg olyan bakhátas marad, hogy tavasszal is van olyan rossz mint egy vakbarázdás szántás. Ezzel szemben, a grubber sűrűbb késosztással, akár henger nélkül is vállalhatóbb felszínt hagy hátra mint a “vésőeke” vagy olaszos lazító, de ha melléteszel olyan elmunkálóhengert ami bármilyen sárban sem dugul be, az a legjobb verzió.
Nem “lazított” de meg van mozgatva mélyen, el van munkálva, tavasszal egy sor melóba vethetsz, és az a nemmindegy.
Válasz R Sándor #6922. hozzászólásáraNálunk nincs ilyen.
Nincsenek vízfoltok.
A tavaszra hengerrel arra gondoltam, hogy őszi gúberrel tavaszra készíteni a talajt.
Nembiztos szerencsés tömöríteni.
Válasz rtamas1976 #6916. hozzászólásáraIgen!! de ha 6 hektárba van 0.4 hektár nedves akkor annyiért nem szívesen megy ki az ember mégegyszer , Ha meg ott hagyom akkor jövöre gaztenger. A tavaszi hengerhasználat talajnedvesség függő.
Válasz Agroporta #6919. hozzászólásáraSzerintem igen, de nem pont itt hanem mondjuk nedves napraforgó tarlón. nekem van minden féle henger. Rau stertiller elól csőpálcás hátul T gyűtűs, / olan mint az ékgyűrűs csak nem szög acélból hanem T acélbol vannak a gyűrűk Lemken achat hátul léces hengerborona volt lecserélve ékgyűrűsre, kb fele úgy se dugul vizes földbe. Rövid tárcsa packer henger , nagyon nehezen dugul be, 3 késes lazító packer henger, még soha nem dugult be. Ez tapasztalat . De természetesen mindenki olyat használ amilyet akar.
Válasz R Sándor #6914. hozzászólásáraA sárban gyurmázásra két jó megoldást tudok.
Az egyik otthagyni a p.csába.
A másik a könnyen ledobható elmunkáló henger.
És 1-2nap mulva újra a hengerrel.
Tavaszra készítet talajt én nemhengerelném.
Válasz rtamas1976 #6911. hozzászólásáraA pàlcàs dugul be leghamarabb utána az èkgyürüs , és szerintem a legjobb választás a packer/ tüskés/ henger leg tovább ez bírja vizes földben.
7211 hozzászólás
Válasz mtz1221 #6958. hozzászólásáraKeményebb foltal nincs baj.
Ha valami nagy beton, vas, gyökér, az gázosabb.
De ha levan terhelve a gép és megfog valamit elkapar vagy ha van nyírócsavar az elszakad.
A videón amit felraktál nemigazán emeli meg.
Túl nedves valószínűleg.
Válasz VMisi #6945. hozzászólására15 cm mélységig fent vannak az oldalkések. Teljes felületen alá van vágva.
15 - 30 cm mélységig már oldalkapák nélkül kellen használni. Ilyenkor kellene átroppantania a talajt, mert nincsenek fent az oldalkapák.
Válasz mtz1221 #6957. hozzászólásáraUgye ez zöldítve van már.
Zúzás, tárcsázás.
Ami nincs zöldítve az marad lazítva. Ha gyomos árvakeléses akkor tárcsázom.
Tavasszal 1sor borona, vagy ha kizöldül megint borona.
Nincs tavasszal tárcsázva, grúberezve!
Ez a boronám.
Mindent kisöpör mint a gyomfésű.
Magágyat ezzel csinálom.
Válasz rtamas1976 #6954. hozzászólásáraMeg azt mond már mi van ha kevés a 3 kés utánna ??? Lehet annyival gyorsabban menni, vagy szétbac mindent, ha talál egy keményebb foltot ??? Most találtam, hogy ez elég lazán viszi az 5-öst is a mi földjeinken
https://youtu.be/PbMWVmtDnqc
Válasz rtamas1976 #6954. hozzászólásáraAkkor így marad télire ??? Tavasszal mivel és hányszor munkálod, ha nagyon be gyomosodik akkor mit ???
Válasz Mln #6955. hozzászólására
Válasz mtz1221 #6952. hozzászólásáraPersze, milyen típusú? Esetleg egy képet tudsz feltölteni róla?
Válasz mtz1221 #6951. hozzászólásáraZöldítés ment bele.
60 nap lezúzom
Tárcsa.
Valami tavaszi.!?
Válasz Sk Laci #6931. hozzászólásáraEzt most nem érteni. Ha megvan rt-zve, akkor mi a fenével lesz ez jobb, mintha azt húznád 2.x is ?
Válasz Mln #6949. hozzászólásáraNekem van 1, ha vajdaság is játszik.
Válasz rtamas1976 #6950. hozzászólásáraEbbe mi fog menni, és mit fogsz még vele csinálni ?
Válasz mtz1221 #6940. hozzászólásáraNemkell forgatni .
Azt megcsinàlta előtte a tárcsázás.
Ezért mondtam neked a tárcsa lazító technológiát.
Jobb mint a szántás!
És sokkaltöbb vizet megőriz.
És az eketalpat is feszedi.
Sziasztok.
Eladó keskeny kapás grúbert keresek 3m kivitelben.
Esetleg valakinek nem fekszik otthon egy?
Válasz envagyok2 #6946. hozzászólásáraValamennyi biztosan marad hullám persze. De számít az???
Az agrotom gruberen viszont csak vagy 2centivel fut mélyebben a vídiás orrbetét a szárnyaktól, és azok szöge is laposabb.
Viszont amivel meg totál egyenletes átmetszés van, az a Multiva Topline Super. Kötött pályán egy menetben sok lehet a 10centi, azt mondom jó érzéssel, nem gyilkolva az eszközt jó 8cm ami tempóval haladósan jól esett nekem mint gépkezelő. Viszont a rovidtárcsával lehántott napraforgó tarlókon 10+ centivel dolgoztam és minden gyomot, árvakelést kivágva, egyenletes alámetszéssel profi munkák lettek.
Válasz Sk Laci #6943. hozzászólásáramondjuk 25-28. ahogy engedi, mert egyrészt a lazultságot fenn akarom tartani mélyen, másrészt következő évben repce követi, ha nem nyúlok bele búza elé, akkro repce elé biztos nem lesz jó a pálya. ellenben soha nem kell hengereznem, soha nem rögöl fel, és a legnagyobb nyári aszályban sem szárad porszárazra a talaj a mélyben.
Válasz szanberg #6944. hozzászólásárami az elfogadható? az, hogy kereszt irányba egyenletesen lazít, nem hullámos?
az, hogy nem csíkol, nem bakhátol, egyenletesen el lehet oszlatni mögötte a talajt?
10 cm-n járatva a kés orrát, egyik sem tudja ezt. amit te mondasz, a szárnyakkal 10 cmn járatva a szárny hátsó éle mondjuk 1 cm híján kilátszik a talajból, vagy épp ki is látszik. nerm hiszem el, hogy nem lesz hullámos a munkamélység (ha lekaparod róla a morzsásat), és be tudod úgy állítani a tárcsasort, hogy nem maradnak csíkok, árkok, bakhátak a kapák nyomában.
Válasz Sk Laci #6931. hozzászólásáraItt a nagyon kötöttben sem roppant át 10 centi mélyen. Szerintem 15 centin is tudod húzni simán.
17 és 20 centi között itt lényeges különbség van húzásban. 6,8 és 8,8 km/h. Kívülről nincs különbség.
Válasz envagyok2 #6938. hozzászólásáraDe, a nagy Cultus szárnyakkal, de még nélküle is majdnem.
Válasz envagyok2 #6937. hozzászólásáraTe milyen mélyen húzod a grúbert búza vetése előtt?
Válasz MTZ1221.3 #6939. hozzászólásáraéeletembe nem hallottam erről a treff hetesről.
ez a tökéletes munkának számít vetésügyileg?
https://www.youtube.com/watch?v=MPg5t6YXobM
a terranot leszámítva egyik sem grubber, és egyik sem mélyművelésre való, a terranot is csak jóindulattal lehet annak hívni.
Válasz rtamas1976 #6902. hozzászólásáraEzt nem csak borsodba mondják így.
Kicsivel több mint egy évet laktam Pesten egy tanfolyam miatt. Ott is ugyanígy mondják ezeket.
Makón voltam esküvőn 18-20 éve. És ott is így ismerik a felsorolt tárgyakat. Vagyis mind a két néven
Válasz rtamas1976 #6912. hozzászólásáraqrva fasza munkát csinál. Még egy tárcsa sor kéne a henger elé.
https://youtu.be/_of5r9eDRyM
Válasz envagyok2 #6938. hozzászólásáraHello
Mar hogyne lenne. A Treffler TG 2cm-en tokeletes munkat vegez, de a Horsch Terrano Terracut kapaval is 3cm melyen prima munkat csinal. A Cuiser es a Swift gepekrol meg ne is beszeljunk.
Válasz Sk Laci #6936. hozzászólásáraegyébkétn nincs olyan grubber, ami 10 cm járatva elfogadható munkát végez.
Válasz Sk Laci #6936. hozzászólásáraszerintem nem, bár attól függ felétek mennyi az eső.
Válasz envagyok2 #6935. hozzászólásáraBúza elé bőven elég.
Válasz Sk Laci #6931. hozzászólására10 cm mélyen? azt miért?
Válasz SzikiSzokeveny #6933. hozzászólásáraAzért vettem meg, mert bízok benne, hogy elhúzza.
De majd éles bevetésben szembesülök a valósággal.
Válasz Sk Laci #6931. hozzászólásáraOlyan mélységben simán bírni kell neki, még ha felpattintod a szárnyakat akkor is.
Válasz Erdőjaro #6903. hozzászólásáraszerintem meg a dupla sts, és a leengedett gumikerék
Válasz rtamas1976 #6929. hozzászólásáraKicsit megcsippelt NH 7040, kb 205 Le-re lett megemelve a teljesítmény. 8-8,5 tonna lehet. 2008-tól nem volt időm lemérni
Rövidtárcsa után akarom húzni mint 2. menet kb 10 cm mélyen, hogy egyből vethető legyen /nem extrém körülményeknél/.
Válasz MTZ1221.3 #6927. hozzászólásáraKöszi
Válasz Sk Laci #6926. hozzászólásáraFasza
Milyen masina húzza majd
Le, tonna?
Válasz hashtag #6924. hozzászólásáraAnno kb 15éve a környéken mi kezdtünk először grúberozni.
Nardi 5m elmunkáló nélkül tavaszra.
Csak a t8 as birta felemelni.
A t7 nek nemérte az eleje a földet.
Az adott helyzet szabja meg mivellehet csinálni!
Voltmikor a rossz szántást letárcsáztuk télen.
Tökéletes talaj lett belőle.
Válasz Sk Laci #6926. hozzászólásáraGratulálok! Jól néz ki!
Kevés otthon a vas, hoztam még egyet
Válasz rtamas1976 #6915. hozzászólásáraerre gondoltam ez a packer henger sárkaparós.https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/packer-henger/h_7397378?ref=ab87aedb
Válasz rtamas1976 #6916. hozzászólásáraTavaszra nem is kell a henger. De itt nem is tömörít, hanem inkább elmunkál a dupla soros tüskés henger. Tudom hogy ez grubber topik, de itt pl az olaszos lazítás a fő tevékenység, csak mikor bejön az ilyen idő, akkor kezdődnek a bajok. Maga a lazító még el is menne, bá van hogy beragad a kés is, például a dondi alacsonyabb tipusainál, de egy mascio vagy vogel lazító nem dugul be, viszont a dupa tüsihenger az tuti beragad. Ha ledobod, akkor meg olyan bakhátas marad, hogy tavasszal is van olyan rossz mint egy vakbarázdás szántás. Ezzel szemben, a grubber sűrűbb késosztással, akár henger nélkül is vállalhatóbb felszínt hagy hátra mint a “vésőeke” vagy olaszos lazító, de ha melléteszel olyan elmunkálóhengert ami bármilyen sárban sem dugul be, az a legjobb verzió.
Nem “lazított” de meg van mozgatva mélyen, el van munkálva, tavasszal egy sor melóba vethetsz, és az a nemmindegy.
Válasz R Sándor #6922. hozzászólásáraNálunk nincs ilyen.
Nincsenek vízfoltok.
A tavaszra hengerrel arra gondoltam, hogy őszi gúberrel tavaszra készíteni a talajt.
Nembiztos szerencsés tömöríteni.
Válasz rtamas1976 #6916. hozzászólásáraIgen!! de ha 6 hektárba van 0.4 hektár nedves akkor annyiért nem szívesen megy ki az ember mégegyszer , Ha meg ott hagyom akkor jövöre gaztenger. A tavaszi hengerhasználat talajnedvesség függő.
Válasz Agroporta #6919. hozzászólásáraSzerintem igen, de nem pont itt hanem mondjuk nedves napraforgó tarlón. nekem van minden féle henger. Rau stertiller elól csőpálcás hátul T gyűtűs, / olan mint az ékgyűrűs csak nem szög acélból hanem T acélbol vannak a gyűrűk Lemken achat hátul léces hengerborona volt lecserélve ékgyűrűsre, kb fele úgy se dugul vizes földbe. Rövid tárcsa packer henger , nagyon nehezen dugul be, 3 késes lazító packer henger, még soha nem dugult be. Ez tapasztalat . De természetesen mindenki olyat használ amilyet akar.
Köszönöm mindenkinek! Ha beragad megpróbáljuk henger nélkül hidraulikával.
Válasz R Sándor #6914. hozzászólására azt mondod, h ez dugul be leghamarabb?
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #6917. hozzászólásáraVagy kerék vagy a traktor.
Ha a lazítót megtartja akkor ezt is.
Válasz rtamas1976 #6916. hozzászólásáraÉs mi tartja a mélységet?
Válasz R Sándor #6914. hozzászólásáraA sárban gyurmázásra két jó megoldást tudok.
Az egyik otthagyni a p.csába.
A másik a könnyen ledobható elmunkáló henger.
És 1-2nap mulva újra a hengerrel.
Tavaszra készítet talajt én nemhengerelném.
Válasz R Sándor #6914. hozzászólásáraEzektől tüskésebb nemnagyon van. De ezek általàban a tisztító hiánya miatt beregadnak.
Válasz rtamas1976 #6911. hozzászólásáraA pàlcàs dugul be leghamarabb utána az èkgyürüs , és szerintem a legjobb választás a packer/ tüskés/ henger leg tovább ez bírja vizes földben.
Válasz mtz1221 #6910. hozzászólásáraNoranoson. Amúgy igen, lejtős helyen nyilván megvezeti a vizet, az nem túl hasznos dolog
Válasz rtamas1976 #6911. hozzászólására