Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Van egy talajom,(csak 1.7ha ha nem lesz bele repce elő van készítve),utolsó művelet a grubber volt akkor megpróbálom október közepén meg húzni lazítóval ,s jövőre kukorica.,az a legjobb amit az ember a saját földjén kitapasztal.(gondolom). Sokat olvasok itt meg a más toipkokban is a talaj előkészítésről, nem beszélve amit a bemutatókon látok, meg vagyok elégedve magammal, meg a "szürkével".
Csinálom a repce alá a talajt,
1grubberzott először,
2 tarlóhántott sekélyen,(20cm)
3 tárcsázott
hát príma munka mind , de a tárcsázott az kb 22cm a kis szürkével az nagyon jó.
Üdv! Glifó vagy 60 éve zsemlébesütvé megy emésztésbe. Azt mégis ekkora divat? Nagyon reklámozzák. Talán kevésfogy? V. Népegészségügyi manipuláció hosszútávon? Meg még drága is.
Ma átjártam azt a táblát a rövidtárcsával amit a demó TerraFlex-el meghuztunk aratás után. KATASZTRÓFA!!!! KRIMINÁLIS milyen talajt hagyott maga után. 3-szor majdnem kifejeltem a fülke tetejét, pedig épp hogy 8 km/h-val húztam csak a tárcsát. Nincs arra szó mennyire rázott. Ugyhogy a tapasztalt az, hogy a tarlóhántás eszköze a rövidtárcsa. Az olyan volt mint a sztráda ehhez képest.
Még jo hogy csak egy 5 ha-os táblát csináltunk meg, különben lehet magamhoz nyúltam volna.
Tudom, hogy már volt róla szó, de megkérdezem hátha vett valaki azóta Agromerkur lazítót? Ami a Maschio Pinoccio-ra hasonlít. Oldalszárny késeket feltéve végezhet olyan munkát mint a Pinoccio vagy inkább grúbert húzzon az ember?
2 éve volt lazitva az a tábla. Mondjuk jogos hogy volt tárcsázva, de nem hinném hogy jelent annyit. Kukorica tarló volt, kapott egy sor nehéz tárcsát, kuki árva ki volt bújva mikor húztuk.
Másik, igaz hogy nyári szárazság volt, de azért hozott fel vizeset mikor csináltuk, nem is tul mélyről, réti kötöttet mikor csináltuk az meg kapott egy jó erős 25 mm-t pár nappal előtte.
Igazából néztük, nem volt különbség a két eszköz munkájában gabona tarlón. Eső előtt húzta az ismerős szárnyakkal, dettó olyan munkája volt mint nálunk a VN-ek, de mégis sokkal nehezebb volt húzni.
Azért az sem mindegy, hogy a Lemkent novemberben húztad, jól beázott, tárcsázott földön, ami előtte való évben lazítva volt, mintha ezt írtad volna, bár lehet rosszul emlékszem. A Vogelt meg száraz, kemény búzatarlón, gondolom ez nem kapott mély művelést sem előtte. Persze, ha jóval nagyobb volt a fogyasztás, akkor már lehet azon tűnődni, hogy valószínűleg ezt az eszközt nehezebb húzni. Szerintem egymás mellett kellene összemérni a két eszközt, akkor lenne tuti. Én még a Kverneland CLC Pro-t is ajánlanám, szép munkájuk van, érdemes lenne abból is demót kérni
Hát ez tuti nem igaz. A 9 kapával majd beszart a gép 30 cm-en, mig a lemkennel 32-35-cm-en a 11 kapával ugy ment mintha semmi se lett volna mögötte.
Semmi pénzért rugósat. No meg az a 5-6 ezer juró felár nem ér annyit, még ha a dalai láma akar meggyőzni akkor sem.
7274 hozzászólás
Válasz #2790. hozzászólásra
Ha ez a gép 3 m széles, nem szégyenleném eléakasztani a 180 lovat. Mennyit szeretnének érte?
Válasz #2788. hozzászólásra
Miben lehetne jobb a C. ???
ár
Egy ilyen elé 7 késes verzióban hány ló kellene?? Elég jó koncepciónak néz ki
Válasz #2788. hozzászólásra
Nézz utána.
Rugó erő
Élettartam a kopóknak
Kopó árak
Cenius vsTerrano?
Melyik a jobb.és miért ?
Érdeklődnék van-e valakinek dal-bo dinco grúberja ,mi a tapasztalat mert most tudnák egyet ami szinte új gép csak jóval jutányosabb áron
Válasz #2785. hozzászólásra
Csak le ne hasaljunk a homokfótba kéremszépen
Van egy talajom,(csak 1.7ha ha nem lesz bele repce elő van készítve),utolsó művelet a grubber volt akkor megpróbálom október közepén meg húzni lazítóval ,s jövőre kukorica.,az a legjobb amit az ember a saját földjén kitapasztal.(gondolom). Sokat olvasok itt meg a más toipkokban is a talaj előkészítésről, nem beszélve amit a bemutatókon látok, meg vagyok elégedve magammal, meg a "szürkével".
Csinálom a repce alá a talajt,
1grubberzott először,
2 tarlóhántott sekélyen,(20cm)
3 tárcsázott
hát príma munka mind , de a tárcsázott az kb 22cm a kis szürkével az nagyon jó.
Üdv! Glifó vagy 60 éve zsemlébesütvé megy emésztésbe. Azt mégis ekkora divat? Nagyon reklámozzák. Talán kevésfogy? V. Népegészségügyi manipuláció hosszútávon? Meg még drága is.
Válasz #2781. hozzászólásra
Megvan a köv inveszt.
Fölikrezni cerexbibbel
Válasz #2780. hozzászólásra
Azon még egy légpárnás is rázott volna.
Válasz #2778. hozzászólásra
Lehet a fergitrakik rugózása nem tuttifruttis?
ilyen szögből is közelit heccccc
Válasz #2777. hozzászólásra
A diesel füstje sem öko.
Válasz #2776. hozzászólásra
Hatékonyabb a glifo, de huzosabb is az ára sokkal hektárra levetitve.
Válasz #2776. hozzászólásra
bioökoba kell nyomni
már a városi panelmuki is glifót ürít pedig nem issza
Válasz #2775. hozzászólásra
glifo meg 3 ...
Válasz #2774. hozzászólásra
Francnak annyi felhalmozott piz, 1,34 a nafta csak
Válasz #2773. hozzászólásra
Francnak kell tarlohántani
Válasz #2772. hozzászólásra
Francnak jársz merőlegbe
Ma átjártam azt a táblát a rövidtárcsával amit a demó TerraFlex-el meghuztunk aratás után. KATASZTRÓFA!!!! KRIMINÁLIS milyen talajt hagyott maga után. 3-szor majdnem kifejeltem a fülke tetejét, pedig épp hogy 8 km/h-val húztam csak a tárcsát. Nincs arra szó mennyire rázott. Ugyhogy a tapasztalt az, hogy a tarlóhántás eszköze a rövidtárcsa. Az olyan volt mint a sztráda ehhez képest.
Még jo hogy csak egy 5 ha-os táblát csináltunk meg, különben lehet magamhoz nyúltam volna.
Válasz #2770. hozzászólásra
700 juróval.
Válasz #2769. hozzászólásra
Az jóval drágább,mint a pöttinger.Legalábbis,mikor én néztem.
Válasz #2768. hozzászólásra
Igen.
Válasz #2767. hozzászólásra
Lemken???
A mai napon megrendelődött az új eszköz. 40-41. hétre érkezik.
Válasz #2765. hozzászólásra
Ha jól tudom Zoli 63 -nak van ilyenje
Válasz #2762. hozzászólásra
Senki nem próbált ilyen lazítót?
Válasz #2763. hozzászólásra
2,5-3q-val biztosan könnyebb a Maschio Pinoccio-tól.
Akkor azt mondod érdemesebb akár egy 2 gerendás grúbert huzigálni, főleg ha már van
Válasz #2762. hozzászólásra
Most ilyen csalamádéban ott húzkálni elég unszimpatikus húzás.....
Meg könnyű is lehet pl eze neme? hmhm
Tudom, hogy már volt róla szó, de megkérdezem hátha vett valaki azóta Agromerkur lazítót? Ami a Maschio Pinoccio-ra hasonlít. Oldalszárny késeket feltéve végezhet olyan munkát mint a Pinoccio vagy inkább grúbert húzzon az ember?
Válasz #2760. hozzászólásra
Nyíró csavarral 12 ezer juro, terra grippel 15 ezer juro.
Válasz #2754. hozzászólásra
ne szunyálj, no Terránóra mit mondtak 4,5?
Válasz #2754. hozzászólásra
clct vlm 9300 9700 ért szokták hirdetni nem?
biztos henger, kopók, meg tárcsák nélkül mi......
Válasz #2732. hozzászólásra
A Farmet biztos ad demót is, bátran merem javasolni, legalább egy próba erejéig!
Válasz #2756. hozzászólásra
ezt a gépet ismerem
Válasz #2753. hozzászólásra
Körbe kell kérdezni,lehet valahol van demó gép eladó.Az enyémet is csak néhány bemutatón húzták.
Válasz #2750. hozzászólásra
Kvernelandot meg se merjük kérdezni. Utoljára a rövidtárcsával kértünk árat tőlük, majdnem többé adták volna mint a Vaderstadtot. Ékszerészek.
Válasz #2751. hozzászólásra
nyolcezer-háromszáz juró plusz fa
Válasz #2750. hozzászólásra
2 éve volt lazitva az a tábla. Mondjuk jogos hogy volt tárcsázva, de nem hinném hogy jelent annyit. Kukorica tarló volt, kapott egy sor nehéz tárcsát, kuki árva ki volt bújva mikor húztuk.
Másik, igaz hogy nyári szárazság volt, de azért hozott fel vizeset mikor csináltuk, nem is tul mélyről, réti kötöttet mikor csináltuk az meg kapott egy jó erős 25 mm-t pár nappal előtte.
Igazából néztük, nem volt különbség a két eszköz munkájában gabona tarlón. Eső előtt húzta az ismerős szárnyakkal, dettó olyan munkája volt mint nálunk a VN-ek, de mégis sokkal nehezebb volt húzni.
Válasz #2749. hozzászólásra
Pöttinger-re mi árat mondtak?
Válasz #2745. hozzászólásra
Azért az sem mindegy, hogy a Lemkent novemberben húztad, jól beázott, tárcsázott földön, ami előtte való évben lazítva volt, mintha ezt írtad volna, bár lehet rosszul emlékszem. A Vogelt meg száraz, kemény búzatarlón, gondolom ez nem kapott mély művelést sem előtte. Persze, ha jóval nagyobb volt a fogyasztás, akkor már lehet azon tűnődni, hogy valószínűleg ezt az eszközt nehezebb húzni. Szerintem egymás mellett kellene összemérni a két eszközt, akkor lenne tuti. Én még a Kverneland CLC Pro-t is ajánlanám, szép munkájuk van, érdemes lenne abból is demót kérni
Válasz #2748. hozzászólásra
Nem tul ideális a körülmény az első videon. :D
Válasz #2747. hozzászólásra
Második sor rögtörővel ment,32 mázsa/ha napraforgó lett benne.
Válasz #2745. hozzászólásra
Ez a te géped.
https://www.youtube.com/watch?v=EJl1MwBWzbs
a videóban mutatja a helyes kapaállást
ha már eltér az optimálistól akkor nehezebb húzni ezzel a fogyasztás is megnő
Válasz #2744. hozzászólásra
Hát ez tuti nem igaz. A 9 kapával majd beszart a gép 30 cm-en, mig a lemkennel 32-35-cm-en a 11 kapával ugy ment mintha semmi se lett volna mögötte.
Semmi pénzért rugósat. No meg az a 5-6 ezer juró felár nem ér annyit, még ha a dalai láma akar meggyőzni akkor sem.
Válasz #2740. hozzászólásra
Pont az a lényege, hogy rezegjen mint a nyárfalevél, így jobb húzni.
Láttam már Horsch nonstop kapás grubbert húzatni, ott is folyamatosan zongoráznak a kapaszárak.
Válasz #2741. hozzászólásra
Szőlőbe használják.Ősszel betakarni a tőkéket.Fordítva van fent a fej.Vagy tavasszal így nyitja .