Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak619 FtEUR408.83 FtUSD390.02 FtCHF438.79 FtGBP496.52 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Köszi szépen te milyet ajálanál mtz 82 után ha egyáltalán van olyan?Mert nálunk még a környéken sem használnak grubert nem is igazán tudják tudjuk mire való szégyen vagy nem én be ismerem mivel csak pár éve gazdálkodom nem sok hek.kb 30
szia! nos a grubberezés egy fokozatos müvelési folyamat minimum kereszt irányú müveléssel kb 8cm-ként 3x-os, vagy 12cm-es 2x elmunkálással, egyben nem birja a traktor, 3m-es grubberhez ez esetben 150LE minimum kell
Nekem 3 gerendás van 27 cm-es osztással 105 lovas MTZ nem nagyon szívesen viszi. Nem kötött földön dolgozunk.
Bőven hagy bakhátat a kapa, ha le van engedve mélyre, sőt a 22 cm-es osztásnál is hagy, de ott nem is bírtam húzni értelmes sebességgel.
Én most is azt mondom, hogy ha 2x járod a földed akkor jó az 5 kapás. Josey tett fel valami művelő irányos grúberlási ajánlást. Egy menetnél meg kevés a 27 cm, oda jobb lenne 22, főleg ha könnyű művelésű a talaj.
Kétgerendás, 5 kapásban is gondolkodtam, de szárnyak nélkül a 42cm-es osztást soknak tartom. Úgy gondolom a 7 kapa jobban bekeverné a kukoricaszárat, mint az 5. A 420-as szárnyas kapák gondolom nagyobb "árkot" hagynak, mint a szívkapák. Az után szükséges a tárcsás egyengető + komolyabb elmunkáló, ettől pedig olyan nehéz lesz, hogy hanyatt esik az MTZ.
Nagyon képbe vagy a kapák áraival :-)) Csak nem te is gyártottál magadnak ?
Eladtam a zt-ifa traktorom.Könnyen vitte a gruberom. Az mtz 80 kisfülkés traktorom meg nem bírja.4 hónapja akarom eladni a 9 kapásom,de eddig nem sikerült.
Minél közelebb vannak a kapák egymáshoz annál könnyebb húzni.
Ha 2 menetben mész akkor a 40cm-es osztás a jó. A 30cm-es felesleges. Ráadásul a 420-as kapa ára megegyezik a 300-assal.
Első menetben max 15cm-ig húznám szárnnyal és aztán meg nélküle ahogy viszi.
A két gerendelyes 5 kapás is elég az MTZ-nek. Ezeket a gépeket húzni kell gyorsan.
Az a gond, hogy nekem egy 82-es után kellene gruber. A 9 X 22 cm-es osztás pont vinné a nyomát, de ahogy olvasom a 9 kés az éppen határeset, sőt inkább sok is a 80 lóhoz. Olyat is olvastam, hogy 10 - 12 ló kell egy kapához, ezzel szemben a nagy szárnyas kapákhoz pedig csak 15 ló /db szükséges, és majdnem dupla a munkaszélessége. Az előző hsz.-ban lévő Terracult kapa szerintem valahol a kettő között lehet.
A 7 X 30 cm-es osztás, egy szükségmegoldás. Ha kedvezőtlen talajállapot mellett nem bírja húzni csap lépésben, vagy pattog előtte, akkor a szárnyakat levéve lehet csökkenteni a vonóerőigényét. Úgy gondolom inkább érdemes 2 menetben, különböző irányból, mélységben, kisebb osztással megcsinálni, mint sűrű osztású eszközzell a tetejét karcolni.
Gyárilag 13 késes, de levettem 1-1 kést, így most 11 kés van rajta, hogy tudjak vele kukiba dolgozni. Egyszer kipróbáltam 30cm mélységben, gyárilag max. 35cm a munkamélység. Természetesen megvannak a kések is. Főleg kalászos alá dolgoztam vele, marha jó porhanyós földet hagy maga után. Nem rögösít egyáltalán, tavaly is 2 sorban megdolgoztam a tritikálé tarlómat vele, ahol a Pöttinger Synchrom eldugult a nagy szalmamaradvány miatt. Ha mélyebben akarsz vele dolgozni mint 18-20cm, akkor le kell venni az első tárcsasort, mert nem engedi lejjebb. Nálunk ez van, könnyebb földbe biztosan belemenne mélyebbre is.
Lenne egy Dondi grúberem eladó. Nem érdekelne valakit? Kiváló békési talajt munkált, max 50ha-t kb. Nem használom ki, kicsi a gépem után. 3m-es, a tárcsasor ledobható róla, 110LE elég neki 20-22cm mélyen.
Az enyémen is ilyen egyengető pálcák vannak, de lósz@rt sem ér.
Mivel mi mindig kuk, vagy napra után vetjük a kalászost, ezért állandóan összehúzná a szármaradványokat, ezért ezeket a pálcákat nem is használjuk rajta.
Válasz #2573. hozzászólásra
Hát ennél közelebbi most nincs. Végülis a hátsó három kapa után hagyott ki mélyedést igazítja vissza. A rugóerőt lehet menetes orsóval állítani. A magasságot is lehet szabályozni attól függően, hogy melyik furatba teszed a felfogatást. Egyszerű, de nagyon hasznos eszköz.
Válasz #2559. hozzászólásra Hogy lenne reális az ára?! Én ennek az illetőnek 220éft adtam el az Spc 6-t,két nap múlva 330-ért árulta. A 9 kapás Gruberomat 300-ért,most már 275 ért árulom !
7244 hozzászólás
Ezt pl el birná ami a képen látható
Válasz #2606. hozzászólásra
Köszi szépen te milyet ajálanál mtz 82 után ha egyáltalán van olyan?Mert nálunk még a környéken sem használnak grubert nem is igazán tudják tudjuk mire való szégyen vagy nem én be ismerem mivel csak pár éve gazdálkodom nem sok hek.kb 30
Ilyen elmunkálóhengert látott már valaki dolgozni ? Úgy néz ki, mint egy spirálhenger, és egy pálcás henger keresztezése
Válasz #2607. hozzászólásra
A két gerendás, 420-as munkaszélességű kapákkal szerelt gépeknek mennyi a max munkamélységük ?
itt 150 mm-t írnak, a Terraflexre pedig 250 mm-t
Válasz #2607. hozzászólásra
szia! nos a grubberezés egy fokozatos müvelési folyamat minimum kereszt irányú müveléssel kb 8cm-ként 3x-os, vagy 12cm-es 2x elmunkálással, egyben nem birja a traktor, 3m-es grubberhez ez esetben 150LE minimum kell
Válasz #2605. hozzászólásra
Nekem 3 gerendás van 27 cm-es osztással 105 lovas MTZ nem nagyon szívesen viszi. Nem kötött földön dolgozunk.
Bőven hagy bakhátat a kapa, ha le van engedve mélyre, sőt a 22 cm-es osztásnál is hagy, de ott nem is bírtam húzni értelmes sebességgel.
Én most is azt mondom, hogy ha 2x járod a földed akkor jó az 5 kapás. Josey tett fel valami művelő irányos grúberlási ajánlást. Egy menetnél meg kevés a 27 cm, oda jobb lenne 22, főleg ha könnyű művelésű a talaj.
Válasz #2604. hozzászólásra
Kizárt! Nagyon lassan, sekélyen esetleg.
Válasz #2602. hozzászólásra
Kétgerendás, 5 kapásban is gondolkodtam, de szárnyak nélkül a 42cm-es osztást soknak tartom. Úgy gondolom a 7 kapa jobban bekeverné a kukoricaszárat, mint az 5. A 420-as szárnyas kapák gondolom nagyobb "árkot" hagynak, mint a szívkapák. Az után szükséges a tárcsás egyengető + komolyabb elmunkáló, ettől pedig olyan nehéz lesz, hogy hanyatt esik az MTZ.
Nagyon képbe vagy a kapák áraival :-)) Csak nem te is gyártottál magadnak ?
Válasz #2603. hozzászólásra
Egy mtz 82 elhuzná kötött talajon fekete föld,agyak stb
Eladtam a zt-ifa traktorom.Könnyen vitte a gruberom. Az mtz 80 kisfülkés traktorom meg nem bírja.4 hónapja akarom eladni a 9 kapásom,de eddig nem sikerült.
Válasz #2601. hozzászólásra
Minél közelebb vannak a kapák egymáshoz annál könnyebb húzni.
Ha 2 menetben mész akkor a 40cm-es osztás a jó. A 30cm-es felesleges. Ráadásul a 420-as kapa ára megegyezik a 300-assal.
Első menetben max 15cm-ig húznám szárnnyal és aztán meg nélküle ahogy viszi.
A két gerendelyes 5 kapás is elég az MTZ-nek. Ezeket a gépeket húzni kell gyorsan.
Válasz #2600. hozzászólásra
Az a gond, hogy nekem egy 82-es után kellene gruber. A 9 X 22 cm-es osztás pont vinné a nyomát, de ahogy olvasom a 9 kés az éppen határeset, sőt inkább sok is a 80 lóhoz. Olyat is olvastam, hogy 10 - 12 ló kell egy kapához, ezzel szemben a nagy szárnyas kapákhoz pedig csak 15 ló /db szükséges, és majdnem dupla a munkaszélessége. Az előző hsz.-ban lévő Terracult kapa szerintem valahol a kettő között lehet.
A 7 X 30 cm-es osztás, egy szükségmegoldás. Ha kedvezőtlen talajállapot mellett nem bírja húzni csap lépésben, vagy pattog előtte, akkor a szárnyakat levéve lehet csökkenteni a vonóerőigényét. Úgy gondolom inkább érdemes 2 menetben, különböző irányból, mélységben, kisebb osztással megcsinálni, mint sűrű osztású eszközzell a tetejét karcolni.
Válasz #2599. hozzászólásra
Ha 20-22cm-es a késosztás akkor nem kell szárny. Bőven át fogja mozgatni a földet homokon.
Válasz #2598. hozzászólásra
A Terraflex szárnyas késeire gondoltam.
http://www.vogel-noot.hu/Termekek/Kultivatorok/TerraFlex/A-grubber-kesek
Ha pedig nagyon halkul a gép előtte, akkor lehet levenni minden másodikról a szárnyat. Még mélyebb művelésnél pedig akár az összesről levenni.
Szerintem is inkabb surubbre,vagy tegyel ra szarnyakat!
Válasz #2596. hozzászólásra
Homokra sűrű kapaosztás a jó. 20-22 cm.
Válasz #2590. hozzászólásra
Erről lemaradtam. Nem baj, úgyis soknak tűnt a 10 kés. Kénytelen leszek gyártani egyet magamnak.
Szívkapákkal 30 cm-es osztás 3 sorban homokra megfelelő ?
Ha gondolod írj rám, hasonló nekem is lesz eladó 2 héten belül
Jo grubberok ezek,csak azert a kemény földben azért mŕr nemtudnak olyan szép munkát csinállni.
Válasz #2592. hozzászólásra
De 9 kilenc, de a többi részére gondoltam.
Válasz #2591. hozzászólásra
Neked nem 9 késes van ? Ezen 10 van, az első sorban 4, a másik kettőn 3 - 3
Ez olyan mint az enyém
Válasz #2588. hozzászólásra
Konkrétan ezt nézegettem
http://aprod.hu/hirdetes/gruber-talajlazito-regent-2-meteres-ID1OnRF.html
Felhívtam az eladót, azt mondta a két szélső kés távolsága 180 cm. Ha ez igaz, akkor 20cm az osztása.
Válasz #2586. hozzászólásra
nem rossz az, van itt nagyobba 20centire elég szépen dolgozik,repce alá szokták húzgálni
Regent típust nézd meg, az bírja amit beszéltünk. (a meccsen nagy volt a zaj nem értettem a típust), nekem az van, meg vagyok vele elégedve.
Nem nekünk valók ezek.
Válasz #2585. hozzászólásra
És ezen a képen a felső (3 sorban 9 kapa 210 cm munkaszélesség) ?
Kép
Vagy ezek a vibroflex kapák csak lebálázott gabonatarlóra valók ?
Válasz #2584. hozzászólásra
Ez kb a nem való semmire kategóriába tartozik.
Jól gondolom, hogy ez a szerkezet nem való kukoricatarlóra, még akkor sem, ha másfajta késekkel van szerelve ?
Kép
Gyárilag 13 késes, de levettem 1-1 kést, így most 11 kés van rajta, hogy tudjak vele kukiba dolgozni. Egyszer kipróbáltam 30cm mélységben, gyárilag max. 35cm a munkamélység. Természetesen megvannak a kések is. Főleg kalászos alá dolgoztam vele, marha jó porhanyós földet hagy maga után. Nem rögösít egyáltalán, tavaly is 2 sorban megdolgoztam a tritikálé tarlómat vele, ahol a Pöttinger Synchrom eldugult a nagy szalmamaradvány miatt. Ha mélyebben akarsz vele dolgozni mint 18-20cm, akkor le kell venni az első tárcsasort, mert nem engedi lejjebb. Nálunk ez van, könnyebb földbe biztosan belemenne mélyebbre is.
Gerenda magasság ha jól emlékszem 70 cm. 1,2 milliót szeretnék érte 1,8 millióért vettem valamikor 2010-ben. Atásvételis, hőstermelő vagyok.
Válasz #2579. hozzászólásra
Jól néz ki, tetszik az elrendezése. Mi pénz lenne?
Válasz #2579. hozzászólásra
Mi pénz?Gerenda magasság?
Lenne egy Dondi grúberem eladó. Nem érdekelne valakit? Kiváló békési talajt munkált, max 50ha-t kb. Nem használom ki, kicsi a gépem után. 3m-es, a tárcsasor ledobható róla, 110LE elég neki 20-22cm mélyen.
Válasz #2575. hozzászólásra
Nem árt előtte a szármaradványt lezúzni, mert akkor nem húz össze semmit. Ilyen problémám soha nem volt vele.
Egy ilyen grúberrel vajon megbirkózna egy mtz (820 ) homokon, vagy letérdepelne ? Úgy látom Lemken (szerű ) kapák vannak rajta.
Kép
Az enyémen is ilyen egyengető pálcák vannak, de lósz@rt sem ér.
Mivel mi mindig kuk, vagy napra után vetjük a kalászost, ezért állandóan összehúzná a szármaradványokat, ezért ezeket a pálcákat nem is használjuk rajta.
Válasz #2573. hozzászólásra
Hát ennél közelebbi most nincs. Végülis a hátsó három kapa után hagyott ki mélyedést igazítja vissza. A rugóerőt lehet menetes orsóval állítani. A magasságot is lehet szabályozni attól függően, hogy melyik furatba teszed a felfogatást. Egyszerű, de nagyon hasznos eszköz.
Válasz #2571. hozzászólásra
Arról az "egyengető" egységről tolhatnál közelebbi képet is
Ez volt már?
Videó
Talán majd most...
Valaki ilyenben gondolkodik?
Most találtam ezt a videót. Maszek gép, de nem tűnik rossznak.
videó
Válasz #2565. hozzászólásra
Mélységállító kerékről tudnál képet rakni??
Válasz #2561. hozzászólásra
Az keskeny. 9 késsel nyög a 80 lóerős gép, 7 meg nem viszi el a nyomát :-(
9-es Regent mennyi volt ha nem titok ?
Válasz #2560. hozzászólásra
Néztem azt is, de te magad írtad, hogy emelgeti az Mtz elejét, és ha kicsit mélyebbre ereszted, akkor letérdepel előtte.
Válasz #2559. hozzászólásra Hogy lenne reális az ára?! Én ennek az illetőnek 220éft adtam el az Spc 6-t,két nap múlva 330-ért árulta. A 9 kapás Gruberomat 300-ért,most már 275 ért árulom !
820-as Mtz után egy ilyen grúber lenne optimális ?
itt a link
Reális az ára szerintetek ?
Ilyesmi segédemelő rendszerről van valakinek jobb képe??