Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Ukrán Csemegeszöllő fajták /adok veszek cserélek / új
- S.O.S. új
- Mtz műszakiztatás új
- Robotkormány új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Műtrágya árak új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
Cikkajánló
Mutatjuk, 40 kukoricahibridből melyik teljesített a legjobban
Megjelent a GOSZ-VSZT-NAK közös, 2024-es kukorica-fajtakísérletének az...
Sajtóközlemény
1728 hozzászólás
Válasz #976. hozzászólásra
Dutzi KR kicsibe mint a kis csibe
http://www.youtube.com/watch?v=ZCevl7IMlKk&NR=1
Ebben csak a zene jó
Válasz #973. hozzászólásra
turbómulcsszisztéma
ez má döfi cucc
Válasz #974. hozzászólásra
Nem számít , nem hisszük , mert mi nem láttuk...
Csak létezik , ami itt bé van mutatva!
Vagyis ez is az én találmányom!
Válasz #973. hozzászólásra
Ezt-ilyent már a múltkortájt láttam vidin.
Már megint mi az istenfaxát találtam ...
Hát mi a vérerő ez Beszarás.
A hasonló találatokba még van róla vidi jobb oldalt...
Válasz #968. hozzászólásra
Elég kedvezőnek tűntek elsőre, de tömörítőhenger nélküli árak.
Milyen is a dalbo grubberetek Gery???
mesélj már róla!
Drenthe!
Megmértem a Reptill-t, a kapák kb 3métert fognak el, a tárcsa és hengersor pedig 3,5méteres.
Elvileg 3,5-re voltak a kapák is szétrakva, mert variálható ez is, csak lehet nem bírta vinni a gép rendesen azért húzták összébb. Bár akkor is ugyanúgy 9 kés szeli a fődet, ezzel nemleet lérni nagyokat 50centikkel összeeségében
Kösz.
Válasz #960. hozzászólásra
A Cég Birkás Mártája...
Nettoline árak
Itt vannak Vogel gépek árai.A Terradisc 3 méteres rövid tárcsa 6800 juró ; a 4 méteres: 12800 juró
Válasz #966. hozzászólásra
hát igen...
Ezért mondom, hogy kapja be a kite, most nyárvégén ősszel voltak olyan jobb idők, amikor nagyon optimális talajokat lehetet csinálni, akkor a szántások is olyanok voltak, hogy mostanra mind olly síma mint az asztallap! már most elnyomta hó/fagy aprózta, tök fasza.
Szóval ha akkor megjön amikor rimánkodtam érte többször is egymásután nagoynjó időben tudtam volna letesztelni.
TESZT NÉLKÜL SEMMITSEM!!!
.Szabi. cimbora mondta akkoriban,hogy ne gatyázzunk rendejem meg, nagyot bukni ezen nem lehet. Igaza volt, mert eleve nem egy nagy összeg illetve ha meghúzom és nemjó akkor nem olyan mint egy újautó,hogy egyszer beleülsz és már csak a háromnegyedét éri...
de kétes dolog nemkell, ennyi erővel elhozom az Mf ekét az tuti zsíros dolog és kész...
Soha bizonytalanba nem megyünk bele!!!
majd alakúl valami
Válasz #965. hozzászólásra
Lehet, hogy legközelebb mikor húzod azt fogod mondani, hogy á, ebből 5 kést is simán vinne. Ki tudja?
Válasz #963. hozzászólásra
Elhiszem koma!
Mivel még nemhúztam semmi más lazítót a géppel így nemtudom minek milyen a húzása, munkája... és azért a framest is hozott fel rögöt, bár éppen betonkemény görcsös volt a talaj amikor húztuk 2009-ben legutóbb, nem éppen jónak nevezhető volt a helyzet.
Sok táblán egyszerűen nem kapott bele a fődbe, pedig már eléggé orra is buktattam, hogy a behúzási szöge minél agresszívabb legyen.
és mennikellett a lazító után a cambridge hengernek, ami visszanyomta a felszínt így nem száradt ki a talaj
No nézegettem videókat, egy baj van, az 5 késes nem fogja el a traktort, mivel annak a munkaszélessége 180 centi. A 7 késesnek 270 centi az már jó lenne, de olyat meg 20-30centitől mélyebben tuti nem húznánk el.
Nehéz ügy ez.
kuuuva kite nembírt adni egy demógépet, máshol meg megkapta bárki boldog boldogtalan.
Sebaj, majd jövőre hátha meglesznek szorúlva mégjobban a munkaeszköz forgalmazók, aztán csak adnak ide is egyet.
Vagy egyszerűen tudják, hogy nem vállna be, azért ők járkálnak a környéken folyamatosan, látják hol mi milyen.
Az hótziher, hogy teszt nélkül gép ide nemfog jönni!
félmegoldásokat nem akarok, ha ittvan meghúztam látom mit hogyan mimerrehányméter, akkor igen, ha nem hát nem...
Válasz #962. hozzászólásra
Csak szerintem ma a framest-é talán a legnehezebben húzható lazító a piacon. Cserébe nem hoz fel rögöt. DE azért van jobb.
Válasz #952. hozzászólásra
Elhiszem cimbi+
de erre csak azt tudom mondani, hogy a rábának 3 framest késsel 50centin éppenhogy forog a kereke!!!
Le is videózom idén ha húzzák majd!
Persze nem minden föld ilyen, egyharmada a 600hektárnak mondjuk... Ezeken 4-ekkel húztam én is ugyanezt a lazítót, kicsit jobbakon már 5km/h-val aztán a mégjobbon meg ment még 7-8-al is!!! de ezeket könnyű szántani is.
Válasz #951. hozzászólásra
Az volna a fasza, hogy a lazító után egy ilyen tárcsasor, majd egy cambridge hehger tag.
A tárcsát csak 5centi mélyen kéne járatni lapos sík földhöz mérve, úgyis a felszaggatott darabok bakhátak magasabban vannak. A cambridge meg lezárná, aztán egymenetben meglenne minden. és még húzni sem lenne nehezebb
Válasz #958. hozzászólásra
Mi vagy Te a cégnél?
A kitalálgató?
Válasz #958. hozzászólásra
de jó képek legyenek ám!
Válasz #957. hozzászólásra
SpeKULA az vaaan....
Most azt találtam ki egy hónapja , hogy egy 3 késes Jympa-t húzzunk a hernyóval
Mivel a Disk Ripperrel elakadunk(elmerül) már és maradt kb 50 heki pocsolya , tócsa , dzsindzsa gecc...
Így azt találtam ki hogy támadjuk ezzel amit általában egy 160-as is simán visz) sekélyen 2 menetbe ellenkező szögben .
30-35 centire , nagy tempóval , hogy fröccsenjen az iszap!!!
Ha megindulunk , lesz fotó...
Mellesleg valamellik nap elsuhant 1 ilyen Fecókedvence olasz lazító a tanyán...
Mondom mi a rosseb csaknem lazulás lesz .....
Kimegyek körülnézni a rétre mi a pusztulat lehet rég voltam.... hátha belebotlok.......
Tudom is hol van túrni való földje a tagnak.....
Dehát eltünt.
Viszont tervezi a dolgot amint csak lehet sztem.
Úgyhogy nincs veszve minden parasztok.
Lehet zsamós lesz majd a tavasztok.
Ha itt a gyöpösödött tanyán ilyennel spakulációzik valaki akkor ti nem gyöpösök is spekulációzhattok nyugodt tempóval...hehehheehehe
Válasz #955. hozzászólásra
há és ménem?
Válasz #954. hozzászólásra
nem úgy van az!
Válasz #953. hozzászólásra
belenyomja hátul azt a francot
érted nem?
ha nem nyom utána akkor lófing a melója
Fecó,ember, én elhiszem neked..... Geszti után
Válasz #938. hozzászólásra
mit nyomatsz?
Válasz #947. hozzászólásra
Nekem 62-es Ka-n elvitte a 7 kést a 8300as.
Válasz #950. hozzászólásra
Válasz #948. hozzászólásra
ez igy van, a hengert belehet állitani uszó pozicióba, tól -tőlig 45-50 cm müvelési mélységig, ezen támaszkodik, ugymond félfüggesztett állapotban, a hidraulika csak a kényelmet szolgálja, hogy nem kell kiszállni a gépből
Válasz #936. hozzászólásra
Fantasztikus vagyok , nem tehetek róla...
Válasz #937. hozzászólásra
mit akartok a lazító hengerével lenyomatni?
mi az hidrós vagy nem hidrós?
mi a lazítót a hengeren gurítjuk "úszóban" a hidraulika.
ha a hengert lenyomatnád akkor kiemelné a gépet!
Válasz #946. hozzászólásra
olyan jófődön el is viszi a 7 kést, de én még mindig félek,hogy 3-al kellessz a bitangját lazítani.
bakker a szomszédok Rábával is 3 kést húznak!
Válasz #943. hozzászólásra
Mi idén használtuk kukorica után, persze csak olyan 6-8 hektárt húztunk meg vele, kinyomott minket az eső. Szerintem abszolút lehet szántás helyett használni, a kis(45 cm) osztástáv, illetve a kés vastag éle miatt elég jó a keverőmunkája is. Húztuk 75,5q átlagtermésű, mellig érő árpa után is, és baromi jól leforgatta, persze előtte kapott egy tarlóhántást(+bacit). Amikor jártunk a hántáson, akkor érezni lehetett a vastag szártömeget a talpunk alatt, mégis a lazító után eltűnt.
A hidrósat rá lehet nyomatni a rögökre, úgy jobban töri. A félember hantokat nem igazán veri szét egyébként.
A videón egy haver húzza a 190es ih-val.
Válasz #944. hozzászólásra
de mi az a framest???
frakomb vagy mi???
Válasz #942. hozzászólásra
Nem az enyém,a hódmező gazda zrt-nél fényképeztem.
Válasz #941. hozzászólásra
Egyképet lökjél már be a tiétekről légyszi!
A hidrós azt jelenti, hogy munkahengerrel szabályzod a rögtörőt hátúl??? vagyis a mélységet.
Bár amikor a kések közötti távolságok egybe szaggatja fel a lazító kockákban azt nem üti szét nagyon gondolom én.
Ősszel kukorica után grubberként akkor ényleg használható szántás helyett???
Válasz #939. hozzászólásra
bázzeg mert MF-el húzod!!!
Egyébként milyen az a framest eszköz???
symba sem szokott törni, elég jól bírják azok az xpressek, bár errefelé nincs, illetve putnokon húz egyet egy 8000-es Ferga, de ott jó homokosak a sajómenti földek, nem itt van, ott még krumpliznak is rendesen minőségit.
Válasz #940. hozzászólásra
Az bitos! Nekünk a soós-féle lazító csinált néha 4x4x0,6 m-es gödröket, és mögötte azonos dombokat! Alig lehetett utána elmenni ott!
Válasz #938. hozzászólásra
biztos át lehet alakítani, nem tudom, még nem néztünk hidrósat ilyen szemmel. És mivel hatalmas rögöket szakít ki a talajból, ezáltal vannak olyan helyek, ahol ugyanakkor gödrök is maradnak. Így lesz a földekben ám a hepehupa.
Válasz #926. hozzászólásra
Csak ilyen erőset csinál.
Válasz #937. hozzászólásra
nem hidrós??? Akkor tényleg nem ér semmit!
A miénk azon gurul munka közbe, akkor van szép munkája, ha szinte egy kicsit tolja is a földet! részben mert jobban egyenget, részben azért, mert akkor a henger külső palástja határozza meg a forgási sebességet, és a rajta lévő körmök végén már lényegesen nagyobb a kerületi sebesség, mint a gép haladási sebessége. Ha nem nyomod bele a földbe, akkor csak a tüskéken gurul az egész, el is hiszem, hogy nem csinál semmi!
Nem tudjátok utólag átalakítani? ég és föld a különbség!
Válasz #921. hozzászólásra
Mi tarlóhántás után húztuk 1-2 héttel a lazítót. Én nem azt tapasztaltam h a rögtörők után szép a talaj. Persze a mienket nem lehet lenyomatni, nem hidrós. Elvileg azért várunk a t.hántás után, hátha omlósabb lesz a talaj. De nagyon nem lesz az. Kell utána a tárcsa-henger, és még az eső is, majd a simítós henger. Ezt persze a kötöttre értem.
Válasz #932. hozzászólásra
ittvan egy 3méteres vogel terradisc terrapak ékgyűrűs hengerrel 10-20hektáron kipróbált eszköz zsír új, 2,3M+áfa áron.
kettőbe ellehet tuti hozni ha viszed a pénzt, a reptillnek meg csak az eleje kellene, az mégolcsóbban kijönne szerintem.
Nem is rossz az ötlet koma!!!
nemtudom!
A mienk 5méteres Hydro összecsukható, de jó árban volt, 3,xxx nettó még 09-ben.
A 4méteres fix vázzal azér olcsóbbkell,hogy legyen!
és ha olyanhelyre mész annak kézzel lehet keskenyíteni a szélességén, azthiszem egy-egy lapot letudsz venni konzolostól, de lehet rosszúl emlékszem a fene tudja valami ilyesmi.
De szerintem a challengernek kicsi lenne a méter.
Mondom ez 3körül van, sőt a gumihengersor-aprítósor szélesebb is, azthiszem a kapák kicsit keskenyebben futnak rajta, nehhány centivel.
A lényeg, hogy a 200 lovas traktor jól viszi, és ha rövidtárcsa lenne utána szerintem még jobban is menne!!!
Azok a derelyeszaggató aprítótárcsák mélyre mennek ám a földbe és eléggé kell az erő neki, a rövidtárcsa meg a felszaggatott talajon mintha nem is lenne, eleve nem is kellene 10centitől lejjebb járatni utána.
Nem tudom miért de néha amazone catrosokat lehet ócsón látni hirdetésekbe jó állapotú 3méterest már láttam 2-3db-ot nem tom pontosan de ha jól rémlik jóval két milla alatt voltak.
Jó reggelt!
BUÉK mindenkinek!
Hmmm... hogy a carier hengere betapadna...érdekes... attól paszentosabb sárkaparó egyik gépen sincs. Borotválja a sarat a hengerekről... őszön volt rá példa hogy tengelyig sülyedt a traki, alig bírtam lekecmeregni vele a földről dolgozni nem lehetett... de a hengerek vígan forogtak. Csak értelme nem volt az egésznek...
Válasz #931. hozzászólásra
Igaz.
Egy 4m-es függ Vogel mennyi lehet nettó ?
Válasz #929. hozzászólásra
még egy olcsóbb, pl.:Vogel,Unia ... rövidtárcsa is megtenné bőven!
Nagyonjó a munkája a vogelnek, ezt tudom tanúsítani, bár a mienk az nehéz jószág meg 5méteres, más kategória, de láttam a kicsit is gumhengeres lezáróval marhajól dolgozni sárban is!!!
Egyébként ez a terrapack henger kell utána! Ez is később tapad be mint a carrier hengere, roppant jól aprít egyenget, és éppen megfelelően tömörít!!!
Én egy ilyen 3méteres vogel-t akasztanék utána.
Nagyobb gépre meg mégnagyobbat, eleve szélesebb kapasor után.
Válasz #924. hozzászólásra
Heccikém!
A függesztet rövidtárcsánk 4tonna ha egy kis főd tapad a vázra ittott, és legalább annyit lóg hátra amekkora a gép tengelytávja (3méter valamennyi centi)
és a gépnek meg sem kottyan, nem mondom, hogy parton mozogva nem könnyűl el a eleje, meg sárban partódalt már tud megviccelni néha, de tökéletesen kényelmesen biztonságosan megyek vele 50-el is országúton.
Ha meg kap egy kis vizet az elsőgumi akkor pláne mindenhol tökéletesen.
és ettől vannak nagyobb gépek is, Drentheéknek ilyen nagyon állnak a cégnél biztosan.
Az emelőerőnek meg nem is kérdés mindez.
Válasz #927. hozzászólásra
Nem gondolkozok semmin.
Csak találgatózok így éjfélkor.
Én ha vennék Reptill-t vennék és egy ilyen Carriert . Aztán hol együtt hol külön összevissza használnám.
Volna vagy 4-5 variációja...
Tarlóhántás ,mélyművelés , lezárva vagy lezáratlanul(eke nuku)...